Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 583 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Następna
Autor Wiadomość
#521 PostWysłany: 10 Maj 2023 09:17 
Awatar użytkownika

srebrny
@tropikey , pewnie chodzi, że śniadanie lepsze, a skoro to były najlepiej zainwestowane punkty, to znaczy, że nic z IHG lepsze raczej nie było.

@kacper451 , tego potrzebowałem po zakupie TK do KUL. Fajnie, jeśli dadzą up do Lounge za Diamonda. Mam nadzieję, że dali Ci z dobrego serca, a nie dlatego, że i tak wiedzieli, że masz dostęp :)
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

Luksus w Egipcie 😍 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive w Makadi Bay za 2193 PLN 🔥 Luksus w Egipcie 😍 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive w Makadi Bay za 2193 PLN 🔥
🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️ 🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️
#522 PostWysłany: 10 Maj 2023 09:39 

platynowy
@tropikey Jeśli chodzi o śniadanie zdecydowanie Le Meridien MB pozamiatał wszystkie w których spałem w KL, sekcji to było chyba z 15-naście, a ja na 5 poprzestałem:), opisze przy okazji
a jeśli chodzi o salonik to tez myślałem ze IC będzie faworytem w sumie i tak jest/był, ale PARKROYAL COLLECTION KL z GHA,
przebił go przynajmniej alkoholami i to takimi nie banalnymi, też może przy okazji

@ghostwriter No na recepcji sygnalizował że dają mi up z dostępem do saloniku:)
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#523 PostWysłany: 11 Maj 2023 12:52 

srebrny
Nazwa hotelu: Holiday Inn Express Malaga Airport

Twój status w programie lojalnościowym: brak (Club Member)

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 1 Double Bed Standard With Sofa Bed

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: butelka dużej schłodzonej wody mineralnej

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):N/D

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Całkiem niezły HIX, zwłaszcza porównując do tego w Campo de Gibraltar. Pokoje standardowe, spory darmowy parking, miła obsługa i tanie alkohole w barze (np. lampka malagi 2 EUR). Śniadanie bardzo dobre jak na HIXa, są opcje na ciepło (jajka, kiełbaski), są warzywa, jest trochę jogurtów, owoców i ciast. Generalnie polecam na jeden pobyt po późnym przylocie na AGP lub wczesnym odlocie następnego dnia.

Inne uwagi: Jeśli ktoś nie ma wypożyczonego samochodu to ma w zasadzie 4 opcje dostania się z/na lotnisko: ekspresową linię A za 4 EUR, taxi za 15-20 EUR, Uber za 5-8 EUR bądź pieszo, przy czym od razu w recepcji ostrzegają, że z uwagi na zagmatwany układ komunikacyjny przy lotnisku, nie rekomendują tej opcji, mimo, że to niby tylko kilkaset metrów. Ja brałem Ubera, który wyszedł 7,50 EUR, ale trudno było znaleźć kierowców, dopiero chyba 5-ty z rzędu po 20 min szukania przyjął tak niski kurs. Warto to mieć na uwadze, jeśli będzie się chciało wyjść z hotelu w ostatniej chwili na lot.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#524 PostWysłany: 11 Maj 2023 14:39 

niebieski
@sranda a Bolt? W Faro krótki kurs odrzuciło mi z 8 uberow, dopiero sprobowalem Bolt i pykło od razu. Ubery traktuja się jak elita, a na Boltach jeżdżą imigranci i nie kręcą nosem na kurs za 5eur
 Profil Relacje PM off
sranda lubi ten post.

#525 PostWysłany: 11 Maj 2023 14:50 

srebrny
Nie mam (nie używam) Bolta, więc nie próbowałem. Może faktycznie byłoby lepiej.
 Profil Relacje PM off  

#526 PostWysłany: 11 Maj 2023 15:02 
Awatar użytkownika

niebieski
W 2019 z HIX Malaga szedłem piechotą na lotnisko 15 min. Chyba, że od tego czasu już coś tam zabudowali? W 2019 recepcja HIX zwracała również cash za autobus z miasta lub lotniska.
Stara relacja tu: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1577,35200&p=1177196&hilit=Malaga#p1177196

#527 PostWysłany: 11 Maj 2023 15:39 

srebrny
@danziger
Nie wiem , czy coś tam dobudowali od Twojej wizyty, ale sprawdzałem też trasę pieszą na google i nie była oczywista. Do szeregu wypożyczalni (Marbesol, Malagacar itd.) z dojściem z HIX nie ma problemu, później od ronda zaczynają się schody. Akurat dzień wcześniej oddawałem auto w Marbesol i tamtędy szedłem z powrotem do hotelu. Nawet chciałem zrobić rekonenans dalszej drogi pod terminal, ale po kilkudziesięciu metrach odpuściłem, szkoda było mi czasu na zastanawianie się którędy pójść. Może gdybym był sam z lekkim plecakiem to bym zdecydował się na opcję pieszą, ale z rodziną i walizkami nie chciało mi się tam błądzić.
Shuttle busa hotel nie ma i nie oddawał już tym razem za taxi. Ale ten Uber na 4 osoby nie wyszedł tak źle. ;)
 Profil Relacje PM off  

#528 PostWysłany: 11 Maj 2023 17:29 
Awatar użytkownika

złoty
Na rondzie jedyny problem to przedostanie się na drugą stronę - nie ma przejść. A poza tym cały czas idzie się kulturalnie po chodniku. Ale co kto woli :D
 Profil Relacje PM off
sranda lubi ten post.

#529 PostWysłany: 17 Maj 2023 19:21 

Loty: 424
Kilometry: 507 296
niebieski
Nazwa hotelu:InterContinental Amman, Jordan

Twój status w programie lojalnościowym:Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Standard Twin

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do Premium King Size, śniadania, welcome drink (soft)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):nie dali, Ambasadora nie mam.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Fajny, elegancki, dobrze położony między 2 a 3 kółkiem; do RainbowStreet 12 min spaceru; niby wszystko OK, ale efektu "łał" nie było; może zbyt duże oczekiwania od najbardziej prestiżowego hotelu w mieście; drobne usterki w pokoju usunięte od ręki (ale lepiej jakby przed oddaniem kto dokonał standardowego sprawdzenia; najlepsza obsługa

Inne uwagi:.......
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

#530 PostWysłany: 26 Maj 2023 23:44 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Nazwa hotelu:Holiday Inn Berlin Airport - Conf Centre

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:2*najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade OBU pokojów do executive room, darmowe śniadania dla czterech osób (mimo, że zasady mówią o dwóch), w pokojach darmowy minibar (napełniony raz na pobyt)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak EL

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy poleciłbyś ten hotel innym?:przy takim poziomie upgradów nie mogę mieć żadnych zastrzerzeń. Pokoje bardzo spoko, wszystko przemyślane i sprawne. Do tego fantastyczna obsługa w recepcji. Przemiły gościu rozmawiał ze mną jak z człowiekiem a nie na sztywno, jak z klientem
ImageImage

Tapnięte z Samsunga S66+ PRO ultra max
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#531 PostWysłany: 03 Cze 2023 06:27 

niebieski
Nazwa hotelu:Hotel Indigo Kraków

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Śniadanie, pokój z oknem na ulicę

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Lokalizacja hotelu doskonała, świetny design, obsługa miła, choć niezbyt kompetentna jak na hotel o takim standardzie ("biuro" znajduje się przy stoliku w hotelowym barze i słyszysz wszystkie organizacyjne rozmowy pomiędzy chyba menedżerem a innymi pracownikami, otrzymałem upgrade do pokoju superior (chociaż w rozpisce pokoi następny poziom to pokój premium), który de facto był bardzo małym pokojem standard, ale jak to podkreślił pracownik recepcji - z widokiem na ulicę, (czyli na inną kamienicę). Wystrój świetny, ekspres do kawy, dwie małe butelki wody, a w łazience plastikowe kubki. Śniadanie smaczne, choć skromne, mały wybór, nie było praktycznie warzyw i przez pół godz. które spędziłem tam, nikt nie doniósł; na ciepło do wyboru jedno z pięciu dań, każde następne dodatkowo płatne w kwocie 20 zł. Czy polecam? Cena poziomu Intercontinentala w Warszawie, a zakres otrzymanych udogodnień niższy w mojej ocenie. Każdy sam niech sobie odpowie

Inne uwagi:Jednym z udogodnień, którym się chwalą jest biblioteka z której można skorzystać, aby np. popracować. Niestety nie była ona dostępna dla gości hotelowych, chyba z racji wynajmu dla grupy, która była w restauracji

Załączniki:
IMG_5955.png
IMG_5955.png [ 608.5 KiB | Obejrzany 2631 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#532 PostWysłany: 16 Cze 2023 13:59 

platynowy
Nazwa hotelu: InterContinental Sofia

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond Ambassador + Annual Lounge Membership

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 1 KING BED COSY TOP FLOOR MOUNTAIN VIEW

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie, punkty 600, wstawka, dostęp do saloniku, kredyt na 15 EUR, up do 1 King Terrace Suite Cathedral View, wczesny check in około 10 rano, późny check out około 16

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + cash, najpierw 22k+cash, ale później spadla stawka to zamieniłem na 17k +cash

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik na parterze obok recepcji, kameralny ale przytulny, przy jakimś większym obłożeniu mógłby być problem z miejscem do siedzenia. Z rana zajrzałem na śniadanie w środku nikogo, zjadłem tosty na zmówienie i łososia. Popołudniowej herbatki raczej nie ma przynajmniej ja tym nic nie widziałem na drugi dzien. Kolacja no poczęstunek raczej od 18-20, same przystawki, no ale w sumie nie było dla kogo gotować, przez 1,5h jakie tam byłem łącznie ze mną 3 osoby. Przystawki ok, sekcja alkoholowa znośna. Tylko nic na ciepło

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?. Bardzo dobry z widokiem min na Katedrę zlokalizowany na ostatnim 6 piętrze, w sumie mogłem się nawet wspiąć na dach:) duży taras, pokój również duży, z dodatkową sofą dla 2-3 osób. Łazienka przestrzenna, osobno WC, osobno prysznic + duża wanna. Śniadanie tradycyjne jakiś wielkich rarytasów nie było może oprócz słodkiego bułgarskiego kącika i dań m.in. z jajek na zamówienie (tez sam zestaw co w saloniku na śniadanie). Jajka po benedyktyńsku jak najbardziej dobre.

Inne uwagi: Hotel obok metra SU Sv. Kliment Ohridski także dojazd linia nr 4 bezpośrednio prawie pod hotel hotel 40-50 minut. Z trzech hoteli w których nocowałem up wypadł, najlepiej, wstawka słaba, salonik ok, oprócz braku typowej cieplej kolacji. Nie jest to taki luks jak w KUL, ale wrażania pozytywne.

Załącznik:
01ICS.jpg
01ICS.jpg [ 642.09 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
02ICS.jpg
02ICS.jpg [ 533.04 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
03ICS.jpg
03ICS.jpg [ 654.71 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
04ICS.jpg
04ICS.jpg [ 733.48 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
05ICS.jpg
05ICS.jpg [ 758.07 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
06ICS.jpg
06ICS.jpg [ 744.16 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
07ICS.jpg
07ICS.jpg [ 767.34 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
08ICS.jpg
08ICS.jpg [ 749.27 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
09ICS.jpg
09ICS.jpg [ 921.9 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
10ICS.jpg
10ICS.jpg [ 673.09 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
11ICS.jpg
11ICS.jpg [ 660.08 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
12ICS.jpg
12ICS.jpg [ 729.75 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
13ICS.jpg
13ICS.jpg [ 622.76 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
14ICS.jpg
14ICS.jpg [ 848.54 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
15ICS.jpg
15ICS.jpg [ 711.28 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Śniadanie w saloniku
Załącznik:
16ICS.jpg
16ICS.jpg [ 747.93 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
17ICS.jpg
17ICS.jpg [ 704.13 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
18ICS.jpg
18ICS.jpg [ 800.64 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
19ICS.jpg
19ICS.jpg [ 869.58 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
20ICS.jpg
20ICS.jpg [ 836.97 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
21ICS.jpg
21ICS.jpg [ 593.31 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Kolacja w saloniku
Załącznik:
22ICS.jpg
22ICS.jpg [ 687.79 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
23ICS.jpg
23ICS.jpg [ 828.47 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
24ICS.jpg
24ICS.jpg [ 713.37 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
26ICS.jpg
26ICS.jpg [ 819.77 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
27ICS.jpg
27ICS.jpg [ 740.77 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
28ICS.jpg
28ICS.jpg [ 725.31 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
29ICS.jpg
29ICS.jpg [ 740.49 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
30ICS.jpg
30ICS.jpg [ 724.16 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
31ICS.jpg
31ICS.jpg [ 790.52 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Śniadanie w restauracji
Załącznik:
32ICS.jpg
32ICS.jpg [ 787.78 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
33ICS.jpg
33ICS.jpg [ 809.9 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
34ICS.jpg
34ICS.jpg [ 777.43 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
35ICS.jpg
35ICS.jpg [ 883.12 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
36ICS.jpg
36ICS.jpg [ 706.48 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
37ICS.jpg
37ICS.jpg [ 707.77 KiB | Obejrzany 2399 razy ]

Załącznik:
38ICS.jpg
38ICS.jpg [ 559.33 KiB | Obejrzany 2399 razy ]
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
ghostwriter uważa post za pomocny.

#533 PostWysłany: 21 Sie 2023 16:14 
Awatar użytkownika

srebrny
-- 27 Lip 2023 11:38 --

Nazwa hotelu: Crowne Plaza Budapest

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond Ambassador

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: up do King Bed Junior Suite, śniadanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): salonik jest, ale dostępu nie miałem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: To całkiem przyjemny i nowowyremontowany hotel. Ze zdjęć googla widzę, że kiedyś to był Hilton. Renowacja obiektu dość dobra (czasami zdarza się, że hotel jest tylko z grubsza przypudrowany), ale są pewne pozostałości po dawnych czasach - np. archaiczna klima, która momentami zaczyna pracować bardzo głośno, ale w gruncie rzeczy w niczym mi to nie przeszkadzało. Obsługa miła, fajny, nowoczesny design, jest też jakaś sauna, ale nie sprawdzałem, bo nie miałem czasu. Hotel znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie galerii handlowej. Śniadanie okej - wybór dań na ciepło nie jest zbyt szeroki, ale broni się to jakościowo i innymi dodatkami (owoce, muesli, wypieki, soki itd.)

Inne uwagi: brak

Nazwa hotelu: Holiday Inn Express Belgrade

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: DOUBLE BED STANDARD

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: nic

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Nie polecam, chyba, że jako podróż w czasie. Nie wiem od czego zacząć, ale chyba na oddzielne wyróżnienie zasługuje to, że obsługiwała mnie nawalona recepcjonistka. Na początku długo czekałem na check-in, bo ta kłóciła się z jakimś klientem, przekrzykując go i nie dając mu dojść do słowa. Zachowywała się przy tym nadmiernie ekspresyjnie. W rozmowie ze mną była już natomiast dość miła, ale nadal zachowywała się dziwnie, intensywnie gestykulując, mówiąc za głośno itd. I jakoś wtedy nawet mi nie przyszło do głowy czym to może być spowodowane, aż dotarł do mnie intensywny spirytusowy zapach :) Na początku nie mogli znaleźć mojej rezerwacji, ale byli skłonni mi dać pokój za okazaniem samej rezerwacji, dopiero po jakimś czasie okazało się, że moja rezerwacja jest, ale na nazwisko mojej partnerki (nie mam pojęcia czemu, może podałem jej kartę, przy rezerwacji za punkty nie da się chyba nawet wpisać danych drugiego gościa). Mimo, że ostatecznie rezerwacja się znalazła i że wcześniej pokazałem im numer karty lojalnościowej w apce (gdzie wyraźnie widać status) to jednak rozpoznanie statusu pozostało zerowe. W pokoju żadnej wody i ogólnie słabo posprzątany. Śniadanie całkiem okej, na tle zachodniej Europy to wręcz na bogato, przyczepiłbym się nawet o marnotrawstwo, bo saszetki z keczupem czy majonezem były w takich rozmiarach, że starczyłoby mi na tydzień. Zjeść można też na całkiem przyjemnym dla oka patio, gdzie na ścianach dookoła namalowano jakieś obrazy. Przy wymeldowaniu dostałem jeszcze rachunek na 13 euro - opłata za "accommodation", "city tax" i "breakfast", cokolwiek to znaczy. Co ciekawe, później byłem w Crowne Plaza w Belgradzie, płaciłem punktami i tam nie naliczyli mi ani złotówki dodatkowych opłat

Inne uwagi: przystanek autobusowy jest naprzeciwko wejścia

Nazwa hotelu: Crowne Plaza Belgrade

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: voucher na drinki do restauracji, śniadanie, wstawka powitalna z rakiją, owocami i czekoladkami, upgrade do junior suite

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): salonik jest, ale nie miałem dostępu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo dobry hotel. Może mieć już swoje lata (w Hall of Fame widać stare zdjęcia i że był to kiedyś InterContinental), natomiast obiekt sprawia wrażenie zupełnie nowego. Duże przestrzenie i elegancki, prosty i nowoczesny design. Pokój również w nowoczesnym stylu, komfortowy. W hotelu znajduje się strefa SPA z poolbarem, basenem, jacuzzi, saunami oraz dużym trawnikiem z leżakami, z których goście chętnie korzystają, żeby się poopalać. Basen nie jest szczególnie duży, ale pozwala popływać. Woda jest dość chłodna, co jednak ma swoje zalety podczas letnich upałów. Saun jest w sumie 4 - część znajduje się obok przebieralni, część w pomieszczeniu z basenem. Do strefy SPA prowadzi też oddzielna, dedykowana winda i tutaj troszkę widać, że hotel jest bardziej wiekowy niż się wydaje. Śniadanie z dużym, zróżnicowanym wyborem, obsługa przyrządza też jajka na zamówienie. Na pewno dużo bogatsze niż w Crowne Plaza Budapest

Inne uwagi: w hotelu można wypożyczyć hulajnogę i rower. Rower do 4 godzin jest za darmo. Hotel jest rozbudowywany, trwają prace, ale nie odczułem jakichkolwiek uciążliwości

-- 21 Sie 2023 16:14 --

Nazwa hotelu: Holiday Inn Express Amsterdam - Sloterdijk Station

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 1 DOUBLE STANDARD HIGH FLOOR CITY VIEW

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: wczesne zameldowanie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel znajduje się blisko ważnego węzła przesiadkowego i pod tym względem jest świetny. Nie jest to najnowszy HIX, ale całkiem nieźle zadbany, przynajmniej pokój bardzo dobrze się prezentuje, ale niestety klima wyłączona. Śniadanie biedne (to chyba już standard w zachodnich HIX) - na ciepło prawie nic, wodniste soki. Hotel jest często dość zatłoczony i obsługa słabo wyrabia, a dla statusowców nie ma oddzielnych kolejek. Ogółem hotel taki sobie, czego się nawet spodziewałem, ale lokalizacyjnie to był najlepszy wybór

Nazwa hotelu: Holiday Inn the Hague - Voorburg

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie, up do jakiegoś lepszego pokoju, jakieś czekoladki. Chyba w związku ze statusem zostawiono mi album atrakcji miasta i regionu

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie ma

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: To fajny, nowy hotel. Budynek jest raczej starszy, ale przeszedł gruntowną modernizację. Trochę byłem niezadowolony z lokalizacji, bo na mapce wyglądało to jakoś lepiej, a okazało się, że do centrum trzeba dojeżdżać kolejką, co samo w sobie nie było problemem, bo stacja jest od razu obok hotelu. Trochę jednak żałowałem, że nie wybrałem voco, który był nieznacznie droższy (różnica zwróciłaby się na biletach), a był w centrum. Pokój był ładny i komfortowy, ale minusem był brak klimatyzacji, co chyba jest standardem w Holandii (tak ekologiczniej). Fajne śniadanie, wybór nie był jakoś szczególnie bogaty, ale było bardzo dobre jakościowo, sama restauracja też świetna. Obsługa bardzo sympatyczna

Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
kacper451 uważa post za pomocny.

#534 PostWysłany: 13 Wrz 2023 00:18 

Nazwa hotelu:Holiday inn Hamburg Berliner Tor

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Standardowy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade 1 pokoju do Executive room, śniadania dla 6 osób (3 pokoje)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna (partner rate)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak w hotelu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Po przeczytaniu opinii na wątku miałem małe obawy, jednak wydaję się że IHG całkiem dobrze poszło wdrożenie nowego programu. Był to mój drugi pobyt w IHG w tym roku gdzie rezerwowałem więcej niż 1 pokój i dostałem darmowe śniadania dla wszystkich 3 pokoi. Podziękowanie za lojalność przy check-in, miła obsługa, jedyny problem to fakt że hotel chciał mi naliczyć wyższą o ponad 20% stawkę, jednak po pokazaniu booking confirmation Pan poprosił o wysłanie maila na adres hotelu i naliczył poprawną. Pokoje bardzo czyste, wygląda jakby hotel przeszedł ostatnio renowację. Śniadania wg mnie bardzo dobre, jednak nie mam porównania z innymi hotelami HI (nie licząć HIX w US które były zdecydowanie najgorszymi jakie jadłem gdziekolwiek). Jedyny mały minus to brak możliwości zamówienia omletu czy jajek sadzonych, ale nie zaburza to ogólnej pozytywnej oceny. Siłownia i sauna na ostatnim piętrze, nie korzystałem.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#535 PostWysłany: 25 Wrz 2023 00:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa hotelu: InterContinental London - The O2

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Bed Classic

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie, punkty, późne wymeldowanie, kredyt na 15 funtów (do wykorzystania również w minibarze), wstawka

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie otrzymałem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: W zasadzie to było okej, co przy takim hotelu jest jednak trochę słabą oceną. Na uwagę zasługuje to, że już w mailu wysyłają udogodnienia jakie nam przysługują, a później są one opisane w liście, który jest ładnie zapakowany w kopertę z nazwiskiem w pokoju. Jest tam też mowa o gwarantowanym upgradzie o jedną klasę pokoju, ale te są tak sztucznie podzielone, że nie ma to większego znaczenia i dostałem chyba taki pokój jaki rezerwowałem (o ile w ogóle up był). Ładna wstawka - oprócz makaroników i innych słodkości panorama Londynu z białej czekolady. Poza tym gwarantowane wymeldowanie do 16 - nikt nie pyta czy chcemy, po prostu mamy. Sam hotel czy pokoje nie robią szału, widać, że desing z ubiegłych dekad. Najbardziej "prestiżowy" jest widok na Canary Wharf, ale taki trzeba jeszcze mieć w pokoju. Basen i SPA w remoncie, o czym dowiedziałem się dopiero kilka dni przed pobytem z maila powitalnego. Śniadanie w porządku, ale to nie poziom choćby IC Warszawa. Na ciepło w zasadzie English breakfast. Z mniej typowych rzeczy to kratka miodu i mortadela bolońska (tej to chyba nie widziałem nigdy w hotelu). Warzyw, jak przystało na ten kraj, niewiele. Ostatecznie trochę żałowałem, że nie zarezerwowałem sobie CP Heathrow, bo miałbym bliżej lotniska. Po IC obiecywałem sobie, że to może przynajmniej będzie nieco lepszy poziom niż reszta mizerii. Pewnie jest, ale lepszym udogodnieniem byłoby iść spać godzinę wcześniej

Inne uwagi: Możliwość wejścia z hali koncertowej/centrum handlowego O2
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#536 PostWysłany: 05 Paź 2023 08:13 

platynowy
Nazwa hotelu: InterContinental Grand Stanford Hong Kong

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond Ambassador + Annual Lounge Membership

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do pokoju z widokiem na nadbrzeże. dostęp do saloniku, wcześniejszy check in koło 10:30 rano, śniadanie w restauracji, , voucher oraz dwa drinki w barze oraz kredyt na 135 HKD w sumie nie za bardzo jest na co to wydać przy tych cenach 😁 jakby nie było trzeba coś dopłacić. Decyzja z rana do dwóch koktajli bezkalkowych w barze i dopłaty 58 HKD:) w sumie dość przeciętnej jakości tych summer koktajli:).

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): cash punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik zlokalizowany na parterze, w sumie fatalny widok na kilkupasmową estakadę, wyżej by to na pewno lepiej wyglądało. Po okazaniu paszportu i sprawdzenia statusu od razu zostałyśmy odprowadzenie do Lounge gdzie odbył się też check in. Miła procedura na fotelach, śniadanie w saloniku zostało jeszcze z 15 minut, bez problemu jajka po benedyktyńsku jeszcze wjechały. Wieczorna kolacja od 17:30-20:30. Szampan obowiązkowy, trochę koktajli raczej podstawowych drinków mieszał młody narybek z obsługi. Na ciepło kilka przekąsek, które na bieżąco było uzupełnianie i donoszone. Było może nie wybitnie ale wystarczająco dobrze i smacznie.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Niby jakiś UP był bo od strony nadbrzeża, ale częściowo zasłonięty przez bryle hotelu. Pokój skromny bez żadnych nadzwyczajnych achów. Łazienka malutka, tylko z prysznicem. Po południu jako wstawkę doniesione owoce. Generalnie pokój wypadł słabo, ale oczywiście hotel nadrobił całość saloniki oraz śniadaniem. Na śniadaniu dobrze mi na było podłubać chińskich rarytasów. Kilka sekcji, sekcja makaronowa pierożkowa i zupy w sumie nie jadam z rana, ale trzeba się czasami dostosować, Pieczywo nie ruszyłem w ogóle. Śniadanie bardzo dobre, aczkolwiek w Azji bywały lepsze. Basen otwarty na dachu na ostatnim piętrze, woda typu zupa nawet wieczorem

Inne uwagi: Hotel zlokalizowany w pobliżu promenady, dojazd z lotniska w zależności od przesiadki do 1h-1,10 czasu. Pokój słaby łącznie z łazienka up jak za kare:) ale reszta na duży plus który skutecznie przysłoniły tę niedosłowność:)

Załącznik:
01ICH.jpg
01ICH.jpg [ 630.56 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
02ICH.jpg
02ICH.jpg [ 393.58 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
03ICH.jpg
03ICH.jpg [ 437.22 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
04ICH.jpg
04ICH.jpg [ 745.81 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
05ICH.jpg
05ICH.jpg [ 588.08 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
06ICH.jpg
06ICH.jpg [ 462.28 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
07ICH.jpg
07ICH.jpg [ 385.62 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
08ICH.jpg
08ICH.jpg [ 495.23 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
09ICH.jpg
09ICH.jpg [ 721.05 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
10ICH.jpg
10ICH.jpg [ 749.35 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
11ICH.jpg
11ICH.jpg [ 478.95 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
12ICH.jpg
12ICH.jpg [ 634.83 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
13ICH.jpg
13ICH.jpg [ 659.94 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
14ICH.jpg
14ICH.jpg [ 574.43 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
15ICH.jpg
15ICH.jpg [ 529.57 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
16ICH.jpg
16ICH.jpg [ 636.64 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
17ICH.jpg
17ICH.jpg [ 605.07 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
18ICH.jpg
18ICH.jpg [ 854.02 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
19ICH.jpg
19ICH.jpg [ 578.05 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
20ICH.jpg
20ICH.jpg [ 663.26 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
21ICH.jpg
21ICH.jpg [ 695.89 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
22ICH.jpg
22ICH.jpg [ 689.74 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
23ICH.jpg
23ICH.jpg [ 802.57 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
24ICH.jpg
24ICH.jpg [ 760.08 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
25ICH.jpg
25ICH.jpg [ 708.8 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
26ICH.jpg
26ICH.jpg [ 724.57 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
27ICH.jpg
27ICH.jpg [ 783.5 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
28ICH.jpg
28ICH.jpg [ 539.64 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
29ICH.jpg
29ICH.jpg [ 617.44 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
30ICH.jpg
30ICH.jpg [ 546.71 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
31ICH.jpg
31ICH.jpg [ 565.24 KiB | Obejrzany 1485 razy ]

Załącznik:
32ICH.jpg
32ICH.jpg [ 491.86 KiB | Obejrzany 1485 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#537 PostWysłany: 10 Paź 2023 22:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa hotelu: InterContinental Cairo Citystars

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Classic Pool Acces

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie dla trzech osób, kredyt 20 USD do wykorzystania wszędzie (w tym minibar), 600 punktów powitalnych, upgrade do 2 Bedroom Residence Dining Kitchen, późne wymeldowanie o 17:00

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie widziałem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: chyba tak. Hotel znajduje się przy ogromnym centrum handlowym Citystars (oczywiście ma też bezpośrednie wejście do niego) i sam jest obiektem składającym się z kilku budynków. Moje "chyba" wynika z tego, że jest obiekt dość stary, co widać w pokojach i na basenie oraz w wielu innych miejscach, ale z drugiej strony jest remontowany, część nowych pokoi jest dostępna i wyglądają dobrze. Ja nie dostałem nowego pokoju, ale zamiast tego otrzymałem potężny upgrade do apartamentu o wielkości 130m2. Będąc we trójkę bardzo umiliło to nam pobyt, a 4 oddzielne łazienki nawet go usprawniły. To hotel raczej biznesowy, ale znajduje się też dość blisko lotniska i też w takim charakterze z niego korzystałem. Poza tym ma całkiem dużą strefę basenową, dużo leżaków i pool bar, więc obiekt mógłby się sprawdzić nawet jako hotel resortowy. Dzięki centrum handlowemu mamy dostęp do ogromnej liczby restauracji, ale i w samym hotelu są fajne restauracje z japońską i libańską kuchnią w bardzo przyzwoitych cenach. Śniadanie też było niezłe, na uwagę zasługuje kącik śródziemnomorski z grillowanym haloumi i musaką. Poza tym są arabskie klasyki, co prawda hummus okazał się być obrzydliwy, ale więcej zastrzeżeń nie miałem. Obsługa bardzo miła. Podsumowując - nawet w przestarzałej wersji to w takiej cenie jest to bardzo przyjemny obiekt

Inne uwagi: o śniadanie musiałem poniekąd sam się upomnieć. Pan na recepcji dał mi kartkę z moimi przywilejami i nie było tam śniadania, więc zapytałem czy mogę je wybrać. Później zwróciłem uwagę, że kartka była przeznaczona dla platyny i być może pracownik się po prostu pomylił i dał złą kartkę

Pewnie dla innych to nic nowego, ale ja pierwszy raz to zobaczyłem - w apce można obserwować jaki się dostało upgrade przed przyjazdem, choć okazało się to mało zbieżne z rzeczywistością. Lecąc do Kairu widziałem, że przenieśli mnie do pokoju typu Suite, po wylądowaniu zauważyłem, że zmieniono mi pokój na Executive Lounge Access, a dopiero na miejscu dostałem ten wielki apartament. W apce pewnie pokazywało mi domyślny upgrade, a pan na recepcji pewnie zdecydował się to podbić jeszcze bardziej, albo widząc, że jesteśmy trzema dorosłymi i w bardzo dużym apartamencie będzie nam wygodniej (ten EL Access był chyba jednopokojowy)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#538 PostWysłany: 12 Paź 2023 10:43 

platynowy
Nazwa hotelu: InterContinental Ljubljana

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 2 Twin Classic

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade 2 Twin Premium Club Lounge Access High Floor, dostęp do saloniku, śniadanie w restauracji, 600 pkt oraz kredyt na 20 USD (dwa miodowe drinki w barze z dopłata) praliny IC Lubljana jako wstawka chyba.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Amb Certificate (dwie noce, jedna płatna)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik zlokalizowany na 19 piętrze, z widokiem na dworzec czy zamek. Na przeciwko inny 5* hotel Grand Plaza (odwiedzony nazajutrz z racji przesuniętego o 1 dzień lotu). Popołudniowe kanapeczki wypadły bardzo okazałe, w sumie lepiej niż wieczorna kolacja. Przystawki były też ok (część nawet ciepło) ale zdecydowanie za mało tego wszystkiego i brakowało typowej garkuchni. Lodówka z alko równo o godzinie 17:00 odblokowywana i równo o 19 blokowana z powrotem. Skromnie podstawowo alkohole + trochę lokalnych win. Brak śniadań w saloniku, w takim razie chyba wszystkich kierowano od razu do restauracji. Obłożenie bardzo nikłe w sumie kilka osób z nami. Uprzejma pani recepcjonistka gadatliwa i opowiadająca trochę o miejscowych winach czy ciastkach, ale też stanowcza jakieś dymy z wynoszeniem z saloniku też były:)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Pokój zlokalizowany na 19 (piętrze klubowym) od drugiej strony, także widok na pobliskie blokowiska, obok pokoju apartament prezydencki z ewentualnym przedłużeniem z naszego pokoju. Ponieważ znajdował się tu apartament prezydencki także były tylko dwa pokoje za dodatkowymi drzwiami w tej części. Pokój całkiem przyjemny nie to co w IC Hongkong, wystarczający duży z dodatkowym biurkiem, z przestrzenną łazienka (wanna + prysznic). Kosmetyki w dozownikach. Na 18 piętrze była tez mała strefa SPA + mały basen jak zawsze znów się nie udało skorzystać:) Na 20 piętrze sala śniadaniowa i to śniadanie w sumie było najjaśniejszym punktem tego hotelu. Prosseco, lody, szynka cięta z dużej maszyn, dużo owoców, dobre smoothie + oczywiscie jajka po benedyktyńsku na na łososiu + pyszne tosty z avocado. Jak dla mnie brak zastrzeżeń. Na tym samym piętrze ale z drugiej strony przyjemny BAR łącznie z patio na dworze, duża część hotelu nawiązuje do pszczół , także autorskie koktajle w IC Ljubljana z miodem. Konkretne aczkolwiek dla mnie zbyt słodkie.

Inne uwagi: Hotel zlokalizowany w pobliżu dworca, dojazd z lotniska podmiejskim autobusem w zależności koło 45 minut. Pokój w sumie wypadł całkiem dobrze, salonik tak sobie, szczególnie wieczorna kolacja raczej mizerna, śniadanie bardzo dobrze, i całościowo jestem w sumie zadowolony biorąc pod uwagę stawkę weekendową.

Załącznik:
01ICL.jpg
01ICL.jpg [ 610.45 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
02ICL.jpg
02ICL.jpg [ 479.01 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
03ICL.jpg
03ICL.jpg [ 326.53 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
04ICL.jpg
04ICL.jpg [ 271.4 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
05ICL.jpg
05ICL.jpg [ 807.92 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
06ICL.jpg
06ICL.jpg [ 475.55 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
07ICL.jpg
07ICL.jpg [ 370.78 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
08ICL.jpg
08ICL.jpg [ 384.9 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
09ICL.jpg
09ICL.jpg [ 574.59 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
10ICL.jpg
10ICL.jpg [ 802.01 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
11ICL.jpg
11ICL.jpg [ 646.97 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
12ICL.jpg
12ICL.jpg [ 708.57 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
13ICL.jpg
13ICL.jpg [ 845.73 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
14ICL.jpg
14ICL.jpg [ 746.47 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
15ICL.jpg
15ICL.jpg [ 669.78 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
16ICL.jpg
16ICL.jpg [ 700.52 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
17ICL.jpg
17ICL.jpg [ 726.32 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
18ICL.jpg
18ICL.jpg [ 690.7 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
19ICL.jpg
19ICL.jpg [ 657.41 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
20ICL.jpg
20ICL.jpg [ 506.98 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
21ICL.jpg
21ICL.jpg [ 521.93 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
22ICL.jpg
22ICL.jpg [ 401.03 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
23ICL.jpg
23ICL.jpg [ 694.11 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
24ICL.jpg
24ICL.jpg [ 638.65 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
25ICL.jpg
25ICL.jpg [ 575.15 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
26ICL.jpg
26ICL.jpg [ 744.93 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
27ICL.jpg
27ICL.jpg [ 653.93 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
28ICL.jpg
28ICL.jpg [ 723.07 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
29ICL.jpg
29ICL.jpg [ 569.54 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
30ICL.jpg
30ICL.jpg [ 640.83 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
31ICL.jpg
31ICL.jpg [ 470.39 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
32ICL.jpg
32ICL.jpg [ 486.35 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
33ICL.jpg
33ICL.jpg [ 489.73 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
34ICL.jpg
34ICL.jpg [ 658.83 KiB | Obejrzany 1311 razy ]

Załącznik:
35ICL.jpg
35ICL.jpg [ 614.68 KiB | Obejrzany 1311 razy ]
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#539 PostWysłany: 21 Paź 2023 00:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa hotelu: Holiday Inn London - Watford Junction

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 1 King Bed Standard Sofa Bed

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie, upgrade do pokoju executive (z darmowym minibarem)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie ma saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Choć hotel ma już swoje lata i dość wyraźnie to widać to jednak jest bardzo dobry. Starość widać przede wszystkim w designie, ale tak poza tym jest zadbany, funkcjonalny, a obsługa jest bardzo sympatyczna. Hotel znajduje się w perfekcyjnej lokalizacji dla osób chcących odwiedzić studio Warner Bros (znane jako muzeum Harry'ego Pottera), bo w odległości 100 metrów od dworca kolejowego i w takiej samej odległości od przystanku Shuttle Busa dowożącego do studia WB. Pokój Executive nie różnił się chyba znacząco od tego, który rezerwowałem, a zasadniczą różnicą był zapewne minibar z jakimiś przekąskami i słodkimi napojami. Być może był większy, a na pewno był przestronny. Śniadanie dobre, można poprosić o usmażenie naleśników, są też nawet warzywa!

Nazwa hotelu: Crowne Plaza London Docklands

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 1 Double Bed Standard Minicooler

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie, punkty powitalne, jakieś czekoladki

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Oceniam przeciętnie. Hotel dość stary, śniadanie obfite ale mało warzyw, obsługa miła. Największy niesmak zostawia strefa SPA - sauna w gruncie rzeczy nie działa (niska temperatura), a na basenie kasetony na suficie albo gniją albo ich nie ma. Jacuzzi okrutnie śmierdzi chemią i pieni się. Główna niecka raczej okej, długość wystarczająca żeby swobodnie popływać. Przestronna szatnia

Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
kacper451 uważa post za pomocny.

#540 PostWysłany: 08 Lis 2023 18:40 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Crowne Plaza Asuncion

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Standardowy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do pokoju premium, wcześniejsze zameldowanie o 12:30, późniejsze wymeldowanie o 15, śniadanie, voucher na drinka w barze, punkty powitalne

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):standardowa

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):nieczynny

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel w centrum Asuncion w obrębie "starego miasta"; wszędzie można w zasadzie dotrzeć spacerem lub krótką jazdą Uberem, pokój premium przestronny, z dużą łazienką (wanna + prysznic), wyposażenie w dobrej kondycji chociaż design sprzed jakiś 10-15 lat, dobrze działa AC; obsługa bardzo sympatyczna w każdym miejscu, śniadania w formie zróżnicowanego bufetu - pozycja lokalne + standardy, hotel posiada basen na tarasie na 5. piętrze (można spokojnie popływać) + dużą siłownię. Ogólnie bardzo spokojnie, niewielu gości. Polecam.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 583 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości