Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Wrz 2023 10:43 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny

Dokąd
  • Turcja

Data wylotu
  • 10.09.2023

Data powrotu
  • 17.09.2023

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 400 zl

Dodatkowe informacje
  • Szukam lotów do Turcji za tydzień, najlepiej na 10-11 września , chcę się dostać do Iskenderum a więc 300 km na wschód od Antalya
    sam znalazłem na rainbow za 400 zł lot w jedną stronę do Antalya :)) drogo ,może ktoś ma pomysł jak się tam dostać tanio
    mogę wylecieć i choćby 9 września :):)
    powrot po 17
    https://www.google.com/maps/place/Isken ... ?entry=ttu

Ostatnio edytowany przez mediolan, 04 Wrz 2023 12:10, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Relaks w Alicante za 542 PLN 🌤️😎 Loty i 3 noce w hotelu blisko plaży 🌊👣 Relaks w Alicante za 542 PLN 🌤️😎 Loty i 3 noce w hotelu blisko plaży 🌊👣
Ferie w Omanie 😎⛱️🌊 Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z wyżywieniem za 4141 PLN Ferie w Omanie 😎⛱️🌊 Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z wyżywieniem za 4141 PLN
#2 PostWysłany: 04 Wrz 2023 11:22 
Awatar użytkownika

HON fly4free
400 zł OW nie jest złą ceną, w twoim przypadku nie ma zbyt dużego pola manewru, bo LCC nie latają z Polski, zostaje czarter na last minute.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 04 Wrz 2023 11:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

@Kacper Szymanski a Pegasus, nie jest przypadkiem LCC? :)
 Profil Relacje PM off
Kacper Szymanski lubi ten post.

#4 PostWysłany: 04 Wrz 2023 11:45 
Awatar użytkownika

srebrny
obecnie mam już 500 zł w obie strony ( Polska Antalya- Polska) , także 400 z w jedną stronę to nie była @Kacper Szymanski to w moje ocenie bardzo droga opcja
edit :
tui dolicza opłatę za bagaż rejstrowany obowiązkowa ??? - 280 zł to powoduje że wychodzi 780 zł co już nie jest super ofertą

Ostatnio edytowany przez mediolan, 04 Wrz 2023 14:56, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Wrz 2023 12:01 
Awatar użytkownika

srebrny
@mediolan , chyba chodzi Ci o Iskenderun (Iskenderum sprawdzałem i chyba nie istnieje). Jeśli tak to trochę mylisz odległości - to nie jest 300 km na wschód od Antalya tylko 500, ale w linii prostej. W rzeczywistości jest to 750 km drogą.

Co do ceny to 400 w podbramkowej sytuacji czy atrakcyjnej dacie to jest dobra cena. Jedyne co sprawia, że cena może być lepsza (i najwyraźniej taką masz) to fakt, że jest to kierunek wakacyjny i nadal trwa sezon, więc możesz liczyć na obniżki cen czarterów na ostatnią chwilę. Z tym jest tak, że czasami obniżka jest, a czasami nie. Cena 500 jest świetna, więc bierz (tym bardziej, że pewnie z bagażem).

Z Antalii możesz podlecieć tanio do Adany prawdopodobnie. Stamtąd trochę bliżej do Iskenderun.
 Profil Relacje PM off
mikapi22 lubi ten post.
mediolan uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 04 Wrz 2023 12:13 
Awatar użytkownika

srebrny
@ghostwriter - tak dokładnie, już poprawiłem - Iskenderun, masz rację z Antalya będzie drogą 670 km.
loty z Antalya do Adana - 98 zł jak sprawdzałem
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 04 Wrz 2023 12:22 
Awatar użytkownika

srebrny
@mediolan , nie wiem na ile dobrze się orientujesz w klimatach Turcji, ale przewozy autobusowe mają na dobrym poziomie, więc w razie czego to też nie ma co się bać.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#8 PostWysłany: 04 Wrz 2023 12:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Przejazdy autokarem są na zdecydowanie wyższym poziomie niż w Polsce. Są to z reguły autobusy 2+1, czyli trzy rzędy siedzeń, dostajesz także jakieś przekąski, kawę, Pepsi etc.
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 04 Wrz 2023 13:04 
Awatar użytkownika

srebrny
@ghostwriter - nie orientuję się, ale znalazłem filxbusa na ich trasy , nie są tanie bilety niestety , ale zawsze można skorzystać z autostopu i tak i siak podróż na 9-10 godzin przy 650-700 km
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 04 Wrz 2023 13:39 
Awatar użytkownika

srebrny
@mediolan , w rzeczywistości to przewoźnik Kamil Koc, który współpracuje z Flixbusem (gdybyś miał potrzebę to mam link do generowania voucheru na 20% zniżki, potrzebny jest tylko numer telefonu, którego wcześniej nie wykorzystano do tego). Jest też więcej przewoźników, a więc i więcej godzin dostępnych, ceny też są nieco niższe. Np. najtaniej widzę tę trasę za 92 zł (a na ostatnią chwilę nawet 77). Bilety można sprawdzić i kupić na popularnym tureckim serwisie http://www.obilet.com.

Ogólnie przejażdżka autobusem w Turcji to ciekawe doświadczenie. Raz, że (jak już napisano) trzymają poziom i komfort pasażera jest dla nich czymś ważnym, dwa, że dworce autobusowe bardziej przypominają regionalne lotniska niż dworce znane z Polski.
 Profil Relacje PM off
mikapi22 lubi ten post.

#11 PostWysłany: 04 Wrz 2023 16:36 
Awatar użytkownika

srebrny
@ghostwriter -dziękuję że mi przypomniałeś że można wygenerować kod na - 20 % na flixbusa, wyszło mi z pamięci ( mam linka do nich ), dzięki za obilet.com o proszę jaką Turcy mają fajną stronkę :):)
 Profil Relacje PM off
ghostwriter lubi ten post.

#12 PostWysłany: 04 Wrz 2023 16:44 
Awatar użytkownika

srebrny
@mediolan , jeśli wybierałbyś ostatecznie flixbusa to na jego tureckiej wersji jest odrobinę taniej (www.flixbus.com.tr) a i często wybór miejsc jest darmowy/tani.
 Profil Relacje PM off

#13 PostWysłany: 04 Wrz 2023 17:37 

Obilet jak ostatnio byłem w Turcji to dwa razy biletów nie wystawił mimo że płatność polską kartą została dokonana. Nie pisałem reklamacji i pieniądze nie zostały zwrócone
Iskendurun to miasto które można zwiedzić w jeden dzień, za to Hatay polecam, okolice też.

PS. Kiedyś były loty sunexpress z Antalii do Hatay ale teraz nie ma, szkoda. Autobusem fajnie się ta trasę robi ale z przystankami, bo tak na jeden raz to się zmęczysz.
 Profil Relacje PM off
mediolan lubi ten post.

#14 PostWysłany: 04 Wrz 2023 21:52 
Awatar użytkownika

srebrny
@Ottoman , a karta MIR przeszła? 8-) Bardziej martwiłbym się gdybyś reklamował i wtedy by nie zwrócili.

Sam kupowałem kiedyś i było okej. Jedyny problem był gdy funkcjonował kod HES i nie dało się go łatwo uzyskać. Ale to problem innego gatunku.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 05 Wrz 2023 12:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Ottoman napisał(a):
Obilet jak ostatnio byłem w Turcji to dwa razy biletów nie wystawił mimo że płatność polską kartą została dokonana. Nie pisałem reklamacji i pieniądze nie zostały zwrócone
Iskendurun to miasto które można zwiedzić w jeden dzień, za to Hatay polecam, okolice też.

PS. Kiedyś były loty sunexpress z Antalii do Hatay ale teraz nie ma, szkoda. Autobusem fajnie się ta trasę robi ale z przystankami, bo tak na jeden raz to się zmęczysz.

@Ottoman - skorzystaj z chagerback swojego banku, usługa nie wykonana !!!
może ktoś zna inne czartery latające do Turcji oprócz rainbow, tui i eximtours ( u nich trudno o dobre ceny)
po Turcji najtaniej lata Pegasus ale loty są ze Stambułu do Konya , co powoduje że i tak trzeba się dostać do Stambułu :):)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 05 Wrz 2023 13:11 

@ghostwriter ja wcześniej też nie miałem z obilet problemu, po prostu ostatnio nie wystawili. Jak ktoś jedzie z grupą to lepiej zrobić test na 1 bilecie
@Mediolan jeszcze sunexpress jest tani ale ucieli połączenie do Hatay. Mają loty z Antalii do Adany za 200 zł
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 05 Wrz 2023 13:23 
Awatar użytkownika

srebrny
@mediolan , kiedyś esky miało dobry agregator czarterów, ale później się zepsuł i nie wiem czy da się tam jeszcze coś sensownego wyszukać. Z tego wszystkiego nie wymieniłeś Itaki, więc zawsze można sprawdzić tam. Jeszcze inną opcją jest sprawdzanie bezpośrednio na stronach linii czarterowych, czyli np. Enterair i Smartwings. Część lotów czarterowych można znaleźć nawet w wyszukiwarce.

Osobiście nie powiedziałbym żeby wymienione przez Ciebie firmy miały złe ceny. Mają dobre, tylko jak to biuro podróży, najlepsze są na last minute. A z tym to wiadomo - raz będzie w potrzebnej nam dacie, raz nie będzie. Za każdym razem gdy szukałem czegoś czarterowego to po prostu robiłem przegląd wszystkiego co możliwe i za każdym razem ktoś inny miał najlepszą cenę, więc nie ma tu jakiejś reguły. Nie sądzę więc aby jakieś biuro miało najlepsze ceny, tym bardziej, że często kilka biur wsadza ludzi do jednego samolotu.

Czy Pegasus ma najniższe ceny w Turcji? Przede wszystkim na wielu trasach nie ma połączeń. Na ileś lotów wewnętrznych chyba nigdy z nimi nie leciałem - głównie Sun Express i Anadolu. Więc tu też nie ma reguły.
 Profil Relacje PM off
mediolan lubi ten post.

#18 PostWysłany: 05 Wrz 2023 13:45 
Awatar użytkownika

srebrny
@ghostwriter - tak dokładnie jest jak piszesz :)
co do czarterów to : esky - nie znalazłem Turcji w rozkładzie ich, to samo ma enterair , smartwings - drogo ( latają z Czech) , itaka - np ma ale za 1199 zł - dlatego ich pominąłem :):)
@Ottoman - szukając lotów, trafiłem na sunexpress i te połączenie z Antalya do Adany za chyba jak kojarzę 98 zł :)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 05 Wrz 2023 15:25 
Awatar użytkownika

srebrny
@mediolan , Smartwings lata też z Polski, ale podobnie jak Enterair nie wszystko ma w swoich rozkładach. A Itaka... dzisiaj ma za 1000, jutro kto wie... :) Obecnie najtaniej OW jest z Krakowa do Ankary za 246-269 zł, a stamtąd też można lecieć do Adany tanio.
 Profil Relacje PM off

#20 PostWysłany: 06 Wrz 2023 10:46 
Awatar użytkownika

srebrny
@ghostwriter - , tak kojarzę smartwings że latają z Polski na czarterach ale w ich wyszukiwarce brak Polski , ot logika :):):)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 7 gości