Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Sie 2023 10:33 

Dokąd
  • Turyn lub okolica (Cuneo, Grenoble, w ostateczności może być Genua, Genewa, Lyon)

Data wylotu
  • 13.01.2024

Data powrotu
  • 20.01.2024

Długość pobytu
  • tydzień (do 10 dni) - ewentualnie mogą być inne wariacje dat w ramach ferii mazowieckich

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • I tu się zaczyna ciekawa część. Otóż przedwczoraj znalazłem aż proszące się o kupno loty Kraków - Turyn za 250zł/os. w 2 strony. Ryanairem. Strona mojej ulubionej (sarkazm) linii pokazywała w kalendarzu loty w każdą sobotę i środę. Otwieram stronę wczoraj i od początku grudnia do końca lutego ani jednego lotu na tej relacji. Z Wrocławia to samo. Zakładam że to jakieś problemy z lotniskiem w Turynie, ale come on, to jednak popularny kierunek narciarski, a Ryanair postanawia odwołać loty akurat przez cały sezon zimowy.

Dodatkowe informacje
  • Wobec powyższego, oprócz prośby o pomoc ze znalezieniem czegokolwiek w zamian, zapytam: o co chodzi? Dlaczego tak zrobili? I czy jest szansa, że te loty, w takim lub innym kształcie (np. w inne dni tygodnia), jeszcze wrócą? Rozmawiałem na czacie na żywo Ryanaira i pani uprzejmie mnie poinformowała, że "nie ma informacji na ten temat"... W każdym razie myślę że brak jakichkolwiek lotów do Turynu z Polski przez cały sezon zimowy wielu zaboli.

Z góry dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu
🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝 🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝
#2 PostWysłany: 31 Sie 2023 10:36 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Odpalasz: jak-szukac-taniego-lotu-v-0-3-3,8,57900
Szukasz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 31 Sie 2023 10:56 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Do Turynu lata Wizzair z WAW.

Patrząc na ceny i wypełnienie samolotów (leciałem w lipcu, mimo biletów po 100 PLN nawet w dniu lotu wypelnienie było ok.70%), nie dziwne, że tną.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Sie 2023 10:59 

Loty: 280
Kilometry: 372 147
złoty
Turyn Ryanairem chyba jeszcze nie latał w zimie z Krakowa nigdy. Pamiętam, że w 2021 r. ogłosili start od 1 listopada, ale pokasowali i latał od sezonu letniego 2022 dopiero. W poprzednią zimę nie latał na pewno (nie wiem czy była próba sprzedaży). W tym roku natomiast są loty do 5 listopada i potem od 15 marca 2024 r., więc i tak trochę wydłużyli operowanie. Ten kierunek wszystkim idzie jak krew z nosa. Leciałem Wizzem TRN-KRK na początku grudnia 2019 r. i samolot był puściutki, a bilety po 39 zł. Połączenie padło jeszcze przed świętami, nawet pandemia nie była potrzebna.

Ostatnio edytowany przez J29, 31 Sie 2023 11:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Sie 2023 11:07 

W sumie ciekawe, dlaczego tak jest, skoro to aż idealne lotnisko dla kogoś, kto wybiera się na narty w zachodnią część włoskich Alp, albo do Szwajcarii czy Francji. Wydawałoby się, że właśnie zimą powinno być największe obłożenie. Najbardziej boli mnie jednak, że te loty były w systemie widoczne i z dnia na dzień zniknęły, choć to pewnie już mój pech. Problem w tym, że Wizzair Warszawa - Turyn 1,6 tys., Warszawa - Grenoble 1,8 tys., LOT Warszawa - Genewa, jak to LOT (1,5 tys.) itd. Człowiek na to patrzy i powoli się załamuje...
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Sie 2023 11:21 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@aeoe miałeś pecha, bo dziś rano Ryanair usunął to i kilka innych połączeń w sezonie zimowym
viewtopic.php?p=1639807#p1639807
 Profil Relacje PM off
aeoe lubi ten post.
KL_user uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 31 Sie 2023 11:27 

złoty
J29 napisał(a):
Turyn Ryanairem chyba jeszcze nie latał w zimie z Krakowa nigdy.
W zeszłym roku na początku grudnia leciałem z Ryanair z Krakowa do Turynu. Samolot na pewno nie był pusty.

J29 napisał(a):
Ten kierunek wszystkim idzie jak krew z nosa.
To wynika z niewiedzy mas ludzkich. Wszystkie blogi/tiktoki/fejsbuki maglują tylko i wyłącznie Mediolan. Tymczasem Turyn jest dużo bardziej interesujący od Mediolanu jeśli chodzi o szwendanie się po mieście i nadrzecznych bulwarach. A jeziora i góry w jego otoczeniu to już w ogóle nie istnieją w polskiej blogosferze.
 Profil Relacje PM off
J29 uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 31 Sie 2023 11:34 
Awatar użytkownika

platynowy
aeoe napisał(a):
W sumie ciekawe, dlaczego tak jest, skoro to aż idealne lotnisko dla kogoś, kto wybiera się na narty w zachodnią część włoskich Alp, albo do Szwajcarii czy Francji.

No wlasnie ze nie, wiekszosc co sie wybiera do Szwajcarii czy Francji nie bedzie leciec do Wloch ;)
Tak samo z nartami, duzo osób co znam to jedzie autem w blizsze czesci Alp - wiec wg mnie ta druga strona raczej mniej popularna.

Mowiac to, masz sporo lotów z Warszawy do Genewy KLMem za ok 750zl, masz równiez lot do Basel (Szwajcaria/Francja) za 500zl w swoich datach ?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 31 Sie 2023 12:03 

-- 31 Sie 2023 11:59 --

KL_user napisał(a):
.To wynika z niewiedzy mas ludzkich. Wszystkie blogi/tiktoki/fejsbuki maglują tylko i wyłącznie Mediolan. Tymczasem Turyn jest dużo bardziej interesujący od Mediolanu jeśli chodzi o szwendanie się po mieście i nadrzecznych bulwarach. A jeziora i góry w jego otoczeniu to już w ogóle nie istnieją w polskiej blogosferze.

No dokładnie. Ja rozumiem bliskość Tyrolu i Austrii, ale pomijanie tak szerokim łukiem zachodu północnych Włoch przez Polaków jest moim zdaniem zupełnie nieuzasadnione.

-- 31 Sie 2023 12:03 --

LonDynia napisał(a):
aeoe napisał(a):
W sumie ciekawe, dlaczego tak jest, skoro to aż idealne lotnisko dla kogoś, kto wybiera się na narty w zachodnią część włoskich Alp, albo do Szwajcarii czy Francji.

No wlasnie ze nie, wiekszosc co sie wybiera do Szwajcarii czy Francji nie bedzie leciec do Wloch ;)
Tak samo z nartami, duzo osób co znam to jedzie autem w blizsze czesci Alp - wiec wg mnie ta druga strona raczej mniej popularna.

No i niesłusznie, bo jest co najmniej równie ciekawa. Ja już wszystkie ośrodki tyrolskie wymęczyłem i stwierdziłem, że pora na coś nowego. Pomijając już fakt, że Turyn jest bardzo ładnym miastem.
LonDynia napisał(a):
Mowiac to, masz sporo lotów z Warszawy do Genewy KLMem za ok 750zl, masz równiez lot do Basel (Szwajcaria/Francja) za 500zl w swoich datach ?

Bazylea jest już bardzo daleko od mojego miejsca docelowego (Cesana Torinese). Na KLM się już natknąłem, ale zastanawiam się, czy ma sens lot z przesiadką na tak krótkim odcinku.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 31 Sie 2023 12:13 

niebieski
Polecialem w maju na przedluzony weekend do TRN zupelnie zlewajac Turyn. Zbazowalem sie w Avigliana i eksplorowalem pociagami Val di Susa :) Poza tym ze deszcze padal non stop przed 3 dni to bylo super 8-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości