Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Sie 2023 11:48 

• Najlepiej Polska; możliwe Wilno, Berlin

Dokąd
  • Urugwaj, najprawdopodobniej Montevideo

Data wylotu
  • 01.01.2024

Data powrotu
  • 31.01.2024

Długość pobytu
  • 8-15

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Bezpośredni z MAD-MVD z dolotem z WAW za 4450 zł (3700 + 750 dolot), ale też BER-MVD na jednym bilecie za 5000 zł. Znalazłem też opcję BER-MIA za około 1800 plus 3000 zł MIA-MDV.

Dodatkowe informacje
  • Nigdy nie szukałem lotów w tamte rejony więc ciężko określić mi dobrą cenę, stąd prośba o podpowiedź. Ostatnie oferty OJ z przed dwóch lat ciężko uznać jako odniesienie.

Z tego co sprawdziłem MVD z Europą ma połączenie tylko z MAD. Jest również połączenie z MIA i Nowym Jorkiem stąd szukanie również przez USA.

Wydaje mi się, że najlepsze połączenie będzie na MVD, ale tutaj bazuje tylko na tym, że to główne lotnisko.

Rejestrowany to nie jest wymóg, ale pełnoprawny podręczny to absolutne minimum.
 Profil Relacje PM off  

Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛 Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛
Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕ Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕
#2 PostWysłany: 02 Sie 2023 11:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Poszukaj do BUE i potem prom/autobus
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 02 Sie 2023 15:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Sprawdz sobie jeszcze z MXP.
2 ludzi lubi ten post.
vankar uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 02 Sie 2023 19:02 

ponadto sprawdz BCN - stamtad moze byc taniej niz z MAD, do tego dolot z wielu miast PL chyba latwiejszy. Tylko podroz Ci sie wydluzy o dodatkowa noge. Ewentualnie Paryz albo Lizbona lub Porto. Do BUE wychodzilo np jak patrzylem kiedys taniej w dwie strony OPO-FRA-EZE z dolotami OPO-WMI/WAW (juz nie pamietam, ale na 99% to byl FR, chyba ze W6) niz WAW-FRA-EZE tak, ze odc. FRA-EZE i EZE-FRA byl tym samym samolotem, co w wypadku polaczenia z OPO.

Ew. na jednym bilecie jest niewielka szansa ze taniej wyjdzie Ci VIE (tam tez lata Iberia), ale zakladam ze to dla Cb daleko skoro dodales jako opcje DE i Wilno.

Mozesz jeszcze probowac do POA lub ew. PET w Brazylii (PET to male lotnisko i ma malo polaczen ale pare razy mi wskakiwaly ceny jak do POA, a do Urugwaju bliizej, ale szukalem krajowych brazylijskich juz) - z POA jest 12h autobusem do MVD, sa tez loty. Mozesz tez wynajac auto w BR i zjechac w ten sposob (z wypozyczalni w BR polecam Localize).

Probuj tez multi-city z powyzszych kombinacji. Czasem mozna zaoszczedzic prawie tyle samo, pitoląc się z dolotami/dojazdami tylko raz, zamiast dwóch :D
 Profil Relacje PM off
vankar uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 02 Sie 2023 20:10 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ogólnie rzecz ujmując ceny lotów do Ameryki Płd bardzo wzrosły. Kilka m-cy temu ktoś się oburzył, że wrzuciłem Rio czy Sao Paulo za ca. 2000zł z BER. O Urugwaju czy Argentynie w podobnej cenie z Europy można obecnie pomarzyć...
Trudno powiedzieć, czy ceny lotów do Ameryki Płd. wrócą do do poziomu sprzed pandemii. Na razie główni gracze (Iberia, Air Europa, czy LATAM) jakby się zmówili....
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 03 Sie 2023 09:51 

Dziękuję bardzo za podpowiedzi, wiem w którym kierunku skierować poszukiwania.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 27 Sie 2023 17:20 

Loty: 8
Kilometry: 16 686
srebrny
Do MVD bezposrednio w Europy faktycznie tylko na Madryt mozna liczyc. Ale europejskich linii lata kilka, podrzucam sciagawke: https://aeropuertodecarrasco.com.uy/lineas-aereas/
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Sie 2023 18:24 
Awatar użytkownika

Loty: 338
Kilometry: 740 875
niebieski
Generalnie to styczeń 2023 już chyba był :D
@vankar zmień sobie tytuł.

Image
 Profil Relacje PM off
marcino123 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 2 gości