Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 25 Lip 2023 23:16 
Awatar użytkownika

Loty: 679
Kilometry: 773 646
niebieski
Dziś dzwoniłem do ticket.pl z prosbą o zmianę na dzień wczesniej - polskojęzyczna obsluga, odebrali w jakies 30 sekund. Będą się kontaktować z Luxairem żeby zmienic na wcześniejszy dzień. Nocleg postaram sie rozliczyc z ubezpieczenia turystycznego z karty kredytowej ale liczę się z dodatkowym wydatkiem

Wycieczka na egzotyczny Mauritius za 2981 PLN ☀️🌴 Loty + 11 noclegów niedaleko plaży 😎💙 Wycieczka na egzotyczny Mauritius za 2981 PLN ☀️🌴 Loty + 11 noclegów niedaleko plaży 😎💙
All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎 All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎
#22 PostWysłany: 26 Lip 2023 22:58 

niebieski
@karder - i jakies postepy?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 26 Lip 2023 22:59 

niebieski
Chyba raczej będzie pisał na bieżąco jak się coś zmieni…
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 27 Lip 2023 09:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Napisalem do tickets.pl ze jestem w stanie leciec dzien wczesniej (pomimo ze Luxair ma wtedy tylko eco) lub dwa dni wczesniej (jest business) i czekam na odpowiedz.
Mam tez ubezpieczenie podrozne z karty kredytowej (juz ich poinformowalem o anulacji i problemach) i w razie anulacji tego biletu moge zarezerwowac dowolny lot do 6000 EUR (na identycznej trasie) takze raczej sie nie martwie na razie.

(update) po kilku odmowach od tickets.pl zmiany biletu na dzien wczesniej lub dwa dni wczesniej wkurzylem sie i zadzwonilem do Luxaira bezposrednio. Konsultant powiedzial ze bez problemu moze mi zmienic na eco dzien wczesniej (brak wolnych w biznes) lub biznes dwa dni wczesniej. Musze sie jeszcze skonsulotwac z ubezpieczeniem w sprawie dodatkowego noclegu ale chyba pomine tickets.pl
4 ludzi lubi ten post.

#25 PostWysłany: 27 Lip 2023 14:12 
Awatar użytkownika

platynowy
Tak z ciekawowsci jezeli Tickets odmawia, a twoj lot jest niewykonywalny - to co oni proponuja? Nic I zeby zalatwic wszystko na ostatnia chwile na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 27 Lip 2023 14:15 

HON fly4free
Tickets to bardzo niekompetentne OTA - radzę je omijać szeroki łukiem z daleka. To tak na marginesie. Oni nigdy nic nie mogą, nie potrafią, u nich nie da się.
Jeszcze przed pandemią miałem przykładowo przeboje z refundem AZ - skończyło się na tym, że babka z AZ mi dyktowała instrukcje dla agenta z tickets jak zrobić refundację z ich poziomu.... Dopiero to po wielu cyrkach pomogło, bo zwyczajnie nie umieli tego ogarnąć sami.

Generalnie nigdy bym więcej żadnego poważnego biletu u nich nie brał; może co najwyżej prostą krajówkę w LO gdyby była dobra cena i tyle. To już nawet w G2G są zdecydowanie bardziej ogarnięci agenci.
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#27 PostWysłany: 27 Lip 2023 21:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Osobiście mam gdzies tickets.pl skoro Luxair pozwoli mi zmienic bilet z pominięciem OTA ale na tą chwile bardziej odpowiada mi kompletnie nowy bilet w cenie do 6000 EUR oraz refund od tickets.pl

#28 PostWysłany: 27 Lip 2023 21:29 

HON fly4free
@karder: btw a skąd takie ubezpiecznie jeśli możesz powiedzieć?
 Profil Relacje PM off
mikapi22 lubi ten post.

#29 PostWysłany: 27 Lip 2023 22:28 
Awatar użytkownika

niebieski
@marek2011 Platynowa karta kredytowa BGL BNP Paribas
https://www.bgl.lu/content/dam/publicsi ... EN.New.pdf

update_1: Dziś pojawiła się dostępność w Luxair na lot dzien wczesniej w biznes, poprosilem o zmiane przez formularz tickets.pl i po 10 min dostalem info ze mam zaakceptowac zmiane online. Przed chwila dzwonilem do Luxair i potwierdzili ze zmiana jest zaakceptowana i wszystko jest OK. Wczesniej lot Luxair byl Z a teraz zmienil sie na C. Pozostałe odcinki nie ulegly zmianie.

update_2 Późnym popołudniem tickets.pl pisze że zmiana niemożliwa ale po wejściu na konto Luxair widzę w rezerwacji że lot jest dzień wcześniej tak jak prosiłem. Jutro zadzwonię zarówno do Luxaira jak i do tickets.pl bo to jest jakiś cyrk.
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 01 Sie 2023 16:29 
Awatar użytkownika

niebieski
update_3 Luxair potwierdził że zmienił dzień wcześniej ale nie na podstawie zgłoszenia tickets.pl tylko mojego, telefonicznego. Potwierdzają że bilet jest OK ale sugerują zadzwonić do Iberii zeby miec 100% pewności. Dzwonie do tickets.pl a oni mówią że była zmiana bezpośrednio w liniach i oni stracili dostep do biletu (chwała Bogu). Telefon do Iberii a tam potwierdzenie ze lot do Quito jest potwierdzony. Mam nadzieję że nie bedzie niespodzianek na lotniskach.
6 ludzi lubi ten post.
lataczuk uważa post za pomocny.

#31 PostWysłany: 29 Wrz 2023 01:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak na razie wszystko idzie idealnie, Luxair i Iberia zaliczony a jutro AA do Miami - niestety w Quito nie ma lounge dla biznes klasy.
2 ludzi lubi ten post.
lataczuk uważa post za pomocny.

#32 PostWysłany: 29 Wrz 2023 03:30 

HON fly4free
Bo AA (i inne linie z US) dają generalnie lounge tylko wtedy, gdy mają swój lub partnerski / z sojuszu na danym lotnisku.
 Profil Relacje PM off
karder lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość