Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Paź 2012 18:18 

Dostałem dziś informację o anulowaniu pierwszego odcinka lotu na trasie POZ - WAW - BUD - WAW - POZ.
Cała trasa na jednym bilecie realizowana przez LOT.
Wylot początek stycznia 2013. Zgodnie z rezerwacją mieliśmy wylecieć z Poznania do Warszawy 12:10, dalej do Budapesztu 18:05
Z tego sprawdziłem na ten dzień na stronie lotu są dwa rejsy o 5:45 oraz 18:10.
Co mogę zrobić? raczej odpada lot o 5:45 i koczowanie w Warszawie ok 12h.
Czy mogę zmienić lot do WAW np przez FRA MUC lub CPH?
W Warszawie dołączają do nas znajomi i mieliśmy dalej lecieć jednym samolotem.

Z góry dziękuję za pomoc
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕ Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕
Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️ Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️
#2 PostWysłany: 06 Paź 2012 19:45 
Awatar użytkownika

Poproś o przebookowanie na Lufę przez MUC albo FRA, przysługuje Ci ono na mocy Rozporządzenia 261/2004 na które w razie czego możesz się powołać.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Paź 2012 19:50 

Awerik napisał(a):
Poproś o przebookowanie na Lufę przez MUC albo FRA, przysługuje Ci ono na mocy Rozporządzenia 261/2004 na które w razie czego możesz się powołać.

Odcinek POZ-WAW czy całość?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Paź 2012 20:05 
Awatar użytkownika

Kubbek napisał(a):
Awerik napisał(a):

Odcinek POZ-WAW czy całość?

Nie rozumiem pytania.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Paź 2012 20:06 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Na całość, nikt się nie będzie bawił w wożenie Ciebie na trasie POZ-FRA/MUC/CPH-WAW-BUD, tylko przepisze Ci rezerwację na POZ-FRA/MUC/CPH-BUD, a ze znajomymi i tak spotkasz się na lotnisku docelowym.

Możesz też domagać się by przepisali Cię na poranny lot POZ-WAW przy jednoczesnej zmianie rejsu WAW-BUD na wcześniejszy, tak byś nie miał 12h przerwy.

No chyba, że miał to być lot Dreamilnerem to rozumiem, że nie będą zadowalały Cię to rozwiązania... ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Paź 2012 20:10 

kemot napisał(a):
Na całość, nikt się nie będzie bawił w wożenie Ciebie na trasie POZ-FRA/MUC/CPH-WAW-BUD, tylko przepisze Ci rezerwację na POZ-FRA/MUC/CPH-BUD, a ze znajomymi i tak spotkasz się na lotnisku docelowym.

No chyba, że miał to być lot Dreamilnerem to rozumiem, że nie będzie zadowalało Cię to rozwiązanie... ;)

I tu pojawia się magiczne słowo Dreamliner, które jest kluczem w tym wyjeździe. Właśnie do Budapesztu mamy lecieć na pokładzie 787 więc nie chcę rezygnować z tej przyjemności.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Paź 2012 20:13 
Awatar użytkownika

HON fly4free
No to jeżeli zależy Ci koniecznie na wieczornym locie WAW-BUD Dreamlinerem to masz tylko dwie opcje:
- przepisujesz POZ-WAW na rano i zwiedzasz stolicę przez cały dzień
- rezygnujesz z odcinka POZ-WAW, dostajesz za niego zwrot kasy, a do WAW udajesz się pociągiem/autobusem.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Paź 2012 20:33 

HON fly4free
Ja tylko dodam, że jesli rezygnujesz z odcinka POZ-WAW możesz zastrzec refundacje kosztów podróży alternatywnej do Warszawy. Trudno mi powiedzieć, nie znając taryfy w której wykupiłeś ten bilet, na ile taka operacja jest opłacalna, ale zakładając najtańsze taryfy promocyjne typu O/U może się okazać, że zwrot za segment krajowy nie pokryje kosztów dojazdu środkiem alternatywnym.

Ewentualnie, już nazwijmy to pozaregulaminowo, możesz zastrzec że wyrazisz zgodę na zmianę na poranny rejs do stolicy jeżeli przewoźnik zaoferuje Ci wzamian voucher uprawniający do skorzystania z Poloneza przed rejsem do BUD, oczywiście o ile nie jesteś statusowy i nie masz wstępu na tej zasadzie. Zawsze warto ponegocjować w kazdym razie i rozważyć różne opcje.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Paź 2012 20:49 

niebieski
marek2011 napisał(a):
Ewentualnie, już nazwijmy to pozaregulaminowo, możesz zastrzec że wyrazisz zgodę na zmianę na poranny rejs do stolicy jeżeli przewoźnik zaoferuje Ci wzamian voucher uprawniający do skorzystania z Poloneza przed rejsem do BUD, oczywiście o ile nie jesteś statusowy i nie masz wstępu na tej zasadzie. Zawsze warto ponegocjować w kazdym razie i rozważyć różne opcje.

Nie polecam tego rozwiązania. 12h w Polonezie i nic z lotu Dreamlinerem kolega nie będzie pamiętał 8-)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 06 Paź 2012 21:10 

HON fly4free
Ale kto zmusza do siedzenia 12 h w Polonezie (sam sobie tego nie wyobrażam :P ) ale może to byc miły dodatek po wizycie w Warszawie a przed odlotem do BUD przy opcji wczesnoporannego dolotu do stolicy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości