Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 26 Lut 2023 16:55 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Latam w miarę sporo, tyle że po prostu łapie oferty, często są z innych sojuszy, w ciągu kilku ostatnich miesięcy leciałem na dłuższe trasy Qatarem, swissem, etihadem, air canada, no i teraz saudia, prawie każda z nich w innym sojuszu i wiele z tego nie ma, jedynie aviosy wpadły z Qatar. Dzięki za pomoc. Za 2 loty Saudia na dalsze trasy już jakiś tier by wpadł, czy raczej nie?
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#42 PostWysłany: 26 Lut 2023 17:03 

HON fly4free
Jeśli chcesz status to jednak przy takim lataniu w kratkę szybciej ci pójdzie ewentualnie w FB; tam stosunkowo łatwo zrobić i utrzymać status bo liczy się pod tym względem klasa serwisowa a nie rezerwacyjna, czyli np. za określoną trasę w eko dostajesz stałą liczbę XP bez względu w jakiej klasie rezerwacyjnej jest bilet. W DL to bardziej skomplikowane i jednak trzeba więcej przelatać plus przynajmniej trochę w C na longach.
 Profil Relacje PM off
Limapur lubi ten post.

#43 PostWysłany: 28 Lut 2023 02:51 

Ja dla statusu bym polecił DL. Szczególnie jeśli latasz w economy. AF, KL, VS, AM i inne dają 100% mil do statusu za dowolne eco co wychodzi 3 odcinki w Y long haul=SkyTeam Elite :D
 Profil Relacje PM off
Limapur lubi ten post.

#44 PostWysłany: 11 Kwi 2023 17:35 

Miałem lot Cdg-mnl-cdg z Saudia, jako że należą do skyteamu to myślałem że mogę wrzucić tam mile. Wpisałem numer członkostwa z FB w trakcie check in, minęły 3 tygodnie i nic się nie pojawia, claim miles też nie zezwala, Air france na whatsappie mówi że tylko loty AF i KLM mogę wrzucić w program.

Tak więc mile mogę jedynie dostać na Saudii?
Za 2 tygodnie mam cai-icn-cai w C klasie, co zrobić w takim razie najlepiej z tymi milami? Wszystko na alfursana?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 11 Kwi 2023 18:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Limapur napisał(a):
Air france na whatsappie mówi że tylko loty AF i KLM mogę wrzucić w program.

Bzdura - aż ciężko uwierzyć, że Ci coś takiego powiedzieli.

Jaką miałeś klasę rezerwacyjną na tym locie do MNL?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 11 Kwi 2023 19:02 

Wiadomość z whatsappa "Hello, thank you for getting back to us. Upon checking on your booking reservation I can see that your flight are operated by Saudi Arabian Airlines and Emirates. Please be inform that you only gain flying blue miles when your flight is operated by KLM or Air France. I hope this clarifies your concern. If you have other concern, we remain available."

Mam klasę T, lot powrotny zamiast Saudia miałem Emiratesem bo anulowali saudyjczycy swoje loty i udało się zmienić. Odcinek powrotny jest na Y.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 11 Kwi 2023 19:06 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Bez problemu wrzucałem loty Aerolineas Argentinas oraz Copa do FB.

Powinno przejść przez to:
https://www.flyingblue.us/en/contact-us/claim_flights
 Profil Relacje PM off
Limapur lubi ten post.

#48 PostWysłany: 11 Kwi 2023 19:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Spójrz na tego linka - za klasę T w Saudii dostajesz 50% mil FB.

Za Emirates oczywiście nie dostaniesz nic i w czasie rozmowy z FB nie ma sensu nawet o nich wspominać, bo dla początkującego konsultanta może to być zbyt wiele do ogarnięcia na jeden raz ;) - napisz raz jeszcze i jak coś powołuj się na stronę FB, do której powyżej dałam Ci linka.
 Profil Relacje PM off
Limapur lubi ten post.

#49 PostWysłany: 11 Kwi 2023 19:15 

Już wysłałem im tego linka i czekam na odpowiedź, bardziej mnie dziwi że odrazu nie dostałem mil, miałem przed odlotami już wbity nr FB w bilety.

Trochę kiepsko że nic nie dostanę za loty Emirates, z jednej strony wiem że to inną linia, ale z drugiej anulowali lot który miałem mieć 6 kwietnia i przenieśli na 11, więc co człek może zrobić
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 11 Kwi 2023 20:13 

HON fly4free
EK możesz próbować wstecznie naliczyć do innego programu. Tylko sprawdź warunki szczegółowo, bo niektóre mogą wymagać posiadania konta w chwili odbywania lotu. Dlatego z resztą , to tak na marginesie, warto mieć pozakładane konta w różnych liniach / programach i uśpione, bo nigdy nie wiadomo kiedy i do czego się mogą przydać.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 11 Kwi 2023 22:06 

Okej przez stronę poszło odrazu, przez aplikację błąd wyskakiwał. Odrazu przyznali mi za pierwszy odcinek, co ciekawe za drugi - wykonywany przez Emirates napisali że mi przysługują, powinny się pojawić 19 kwietnia - jeśli nie to żebym się kontaktował.

Na whatsappie postanowili się przestać odzywać.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 12 Kwi 2023 14:40 
Awatar użytkownika

Loty: 1352
Kilometry: 2 764 931
platynowy
Nie przejmuj się, FB na whatsappie potrafi się odezwać nawet po 2 tygodniach więc czekaj cierpliwie.

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 20 Kwi 2023 09:21 

Dla potomnych - flying blue policzył mi odcinek na Emirates i normalnie przyznali mile, więc w razie zmiany na innego przewoźnika śmiało można do nich uderzać.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 12 Maj 2023 19:19 

HON fly4free
@Limapur
Z naliczaniem SV w ogóle są jakieś zatory - niektóre loty wskakują praktycznie od razu na FB a inne w ogóle i trzeba claimować.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 18 Lip 2023 23:45 

piroJack napisał(a):
Ja dla statusu bym polecił DL. Szczególnie jeśli latasz w economy. AF, KL, VS, AM i inne dają 100% mil do statusu za dowolne eco co wychodzi 3 odcinki w Y long haul=SkyTeam Elite :D

dzien dobry
chciałem zapytać w ktorej linii załozyć najlepiej program lojalnościowy zeby zbierać mile w sky team.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 19 Lip 2023 00:14 

HON fly4free
Napisz gdzie zwykle latasz / albo planujesz lecieć ST - jaka trasa, linie, klasa podróży.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 17 Wrz 2024 01:03 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
Jako że mam Golda w sas obecnie czy biorąc premium w klm, mogę to naliczyć do Sas , nie mogę tego na te chwile od razu z automatu naliczyć do programu SAS , ale mniemam ze to wynika z tego że sas od niedawna w skyteamie .

Plus czy lecąc w premium AF/klm , a mając Golda w sas wpuszcza mnie do saloniku w CDG.
Ogólnie nie mam jeszcze za dużego pojęcia w zakresie skyteamu, bo traktowałem go bardzo pobocznie, ale ze trafił tam SAS to się trochę to zmienia.

#58 PostWysłany: 17 Wrz 2024 05:33 

HON fly4free
Tak, powinieneś wejść do każdej poczekalni ST jeśli lot jest międzynarodowy lub krajowy w połączeniu z międzynarodowym w tym samym dniu.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 17 Wrz 2024 08:44 
Awatar użytkownika

złoty
Czy w sas można naliczyć wstecznie mile nie będąc zapisanym do programu, czyli zapisuję się teraz a mile naliczam z przed miesiąca, ew w którym innym partnerze sojuszu można to zrobić ?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 17 Wrz 2024 15:47 

marek2011 napisał(a):
Z naliczaniem SV w ogóle są jakieś zatory - niektóre loty wskakują praktycznie od razu na FB a inne w ogóle i trzeba claimować.

Post sprzed ponad roku, ale glitch dalej istnieje.
Żeby FB z automatu naliczyło loty SV, w rezerwacji w polu ffp trzeba wybrać AF i wpisać numer FB i loty wpadają w ciągu kilkudziesięciu godzin. Z jakichś względów wybranie KL (i dodanie tego samego numeru FB) powoduje, że loty w ogóle się nie naliczają i trzeba claimować.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości