Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Maj 2023 11:11 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Dziwnie ze nikt nie pisał.

Polacy po 22 latach wracają do elitarnej grupy w hokeja, i zagrają w przyszłym roku w MŚ w Czecha. Turniej odbędzie się w Pradze oraz Ostrawie od 10 do 26 maja.

Niby Polacy mają zagrać grupowe mecze w Pradze, ale red. Maciej Fusiarz w Radio 357 powiedział ze jednak Czesi dadzą Polaków w Ostrawie, zeby Polscy kibice mogli przyjechać.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

☀️ Dwie podróże w jednej ✈️ Porto i Wyspy Zielonego Przylądka za 793 PLN 🌊🌴 ☀️ Dwie podróże w jednej ✈️ Porto i Wyspy Zielonego Przylądka za 793 PLN 🌊🌴
Gorące all inclusive na Riwierze Tureckiej🏝️🍹 Tydzień w 5* hotelu przy plaży za 2679 PLN 😎 Gorące all inclusive na Riwierze Tureckiej🏝️🍹 Tydzień w 5* hotelu przy plaży za 2679 PLN 😎
#2 PostWysłany: 08 Maj 2023 12:20 
Awatar użytkownika

Loty: 325
Kilometry: 630 231
niebieski
po tym co widzialem na turnieju WTA w Ostravie w przypadku Igi i tego, że hokej głownie w PL rozwija się na Śląsku to można przewidywać mnostwa Polaków w Czechach w przyszlym roku w maju. I fajnie pewnie też się wybiorę. Jedna z ostatnich takich mniej wiecej mainstreamowych dyscyplin zespolowych na meczu, ktorego nie widzialem na zywo.
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 08 Maj 2023 14:48 

Loty: 67
Kilometry: 138 255
niebieski
Hokej to w ogóle inna bajka na żywo, nie ma lepszego sportu do oglądania z taka dynamiką. Byłęm w Berlinie, PArdubicach, Hradce Kralove na hokeju , atmosfera top , w Ostravie tez hala top , nic tylko kibicować :)
Polecam każdemu przy okazji zwłaszcza w Cz/Sk :) gdzie żyją tam :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 09 Maj 2023 10:33 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
My byliśmy na ostatnich mistrzostwach w Pradze. Nawet wtedy nie wiedziałem że coś będzie aż do momentu kiedy pierwszego wieczoru zobaczyliśmy poprzebieranych i umalowanych kibiców Łotwy i Niemiec. Poszliśmy kolejnego dnia pod halę O2 i na pierwszy mecz nie było biletów, bo grali Czesi ale na kolejny Szwecja Szwajcaria już dostaliśmy bez problemu. Ostatecznie hala była dość pełna, a atmosfera mega. Polecam hokej na żywo.

P.s.
Warto w czasie rozgrzewki być blisko pleksi bo można się załapać na krążek.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 09 Maj 2023 10:57 

niebieski
Ja byłem na hokejowych mistrzostwach w Sztokholmie w 2013 (Kanada-Czechy), w Ostrawie w 2015 (USA-Rosja :)) i Koszycach 2019 (Kanada-Finalndia) także wybieram sie czwarty raz. Szkoda, że w to samo miejsce ale super, że na mecze reprezentacji Polski więc coś za coś ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 29 Maj 2023 15:13 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

https://nowosci.com.pl/polacy-poznali-r ... 2-17585135

Polscy hokeiści poznali rywali, z którymi zmierzą się za rok w Czechach w mistrzostwach świata elity. Biało-Czerwoni występować będą w grupie grającej w Ostrawie, a naszymi rywalami będą świeżo upieczeni mistrzowie świata Kanadyjczycy, wicemistrzowie globu Niemcy oraz sensacyjni brązowi medaliści Łotysze. Zobaczcie z kim jeszcze zagrają Polacy w MŚ.

Polacy w swojej grupie będą mieć także drużyny sensacyjnych brązowych medalistów MŚ Łotyszy oraz zawsze liczących się w walce o medale Szwedów. Skład naszej grupy uzupełnią reprezentacje Kazachstanu, Francji i Słowacji.
 Profil Relacje PM off
pabloz lubi ten post.

#7 PostWysłany: 29 Maj 2023 16:07 

srebrny
Czyli będziemy walczyć z Francją o 7 miejsce. I w sumie to chyba ta grupa wygląda ciut lepiej niż B
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Maj 2023 22:11 

srebrny
Jest korekta grup zrobiona przez gospodarzy: zamienili Kanadę z USA. Dla nas to większego znaczenia nie ma bo obie drużyny są z innej ligi.
Czesi skorzystali z przywileju gospodarzy i przerzucili aktualnych mistrzów do swojej grypy grającej w Pradze żeby nabić frekwencję.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 25 Cze 2023 23:56 

Cześć z chęcią bym się wybrał,bilety mają być w sprzedaży na jesień,fajnie by było zebrać się jakaś ekipą i jechać razem,czy to autem, pociągiem czy nawet wynająć busa bądź poprostu jakieś biuro które zapewnia przejazd na mecz i bezpośrednio po i ewentualnie zapewnia w cenie przejazdu bilety,nigdy nie byłem w Ostrawie a na meczu hokeja już dawno.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 17 Sie 2023 00:29 

niebieski
Jest już terminarz i ceny biletów na mecze Polaków

https://hokej.net/artykul/polski-kibicu ... l-88Vr4gs0

A tu pełny zestaw na oficjalnej stronie

https://www.iihf.com/en/events/2024/wm/ ... game_sched
 Profil Relacje PM off
flus lubi ten post.

#11 PostWysłany: 17 Sie 2023 08:35 

Loty: 67
Kilometry: 138 255
niebieski
ja wiem ze to MŚ etc, ale trochę ich poniosło z tymi cenami biletów , ja wiem ze można zobaczyć nawet jednego dnia 3 mecze za 420 zł ale moim zdaniem sporo :) i chyba sobie odpuszczę :) tymbardziej kto wie co będzie za rok w maju . Wybiorę się szybciej na Eisbaren Berlin :) zawsze mają promocje na black friday albo jakieś tam swieto i bilety można w dobrej cenie znaleźć a atmosfera i poziom sztos:)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Sie 2023 11:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Po pierwsze Czechy stały się krajem droższym niż PL. Byłem ostatnio przez tydzień w Brnie i te ceny w sklepach są o 5-10 % wyżśze to po pierwsze.
Po drugie hokej to nie jest niszowy dla nich sport jak dla PL. To u nich sport nr 1 także ja się takim cenom nie dziwie kompletnie. I zweryfikowałem swoje możliwości i na pewno na wszystkie mecze nie pojde ale na 2-3 na pewno.
I tak jak wskazałes pakiet to jednak 3 spotkania także to"robi" to też cene.

#13 PostWysłany: 17 Sie 2023 11:27 

Zbanowany
niebieski
Kol. @Robaku
Ostatnio to akurat Czechy staja sie coraz tansze. Pewnie nie wszyscy zdaja sobie sprawe, ze od stycznia korona stracila juz ok. 7-8% do zlotowki.
Fakt, jeszcze rok-dwa lata temu bylo tam dla nas znacznie drozej, ale ostatnio dzieki umocnieniu PLN sie to juz powoli wyrownuje, a w restauracjach czesto ceny sa nawet tansze niz w PL.
 Profil Relacje PM off
Miguelito lubi ten post.

#14 PostWysłany: 17 Sie 2023 11:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Przyznam, że w Czechach nie byłem lata. Tak na dłużej bo nie liczę przejazdów czy 7 h na przesiadce. Gdzie wiadomo, zę Praga i tak zapewne droższa niż reszta kraju, aczkolwiek te ceny w Brnie no zdziwily mnie.
flus lubi ten post.

#15 PostWysłany: 01 Sty 2024 20:14 

niebieski
Ceny najtańszych biletów są do przełknięcia. Za to całkowicie nie do zaakceptowania są ceny noclegów w Ostrawie. Z tego powodu podczas dwóch weekendów fazy grupowej nocować będę w Katowicach. Mam nadzieję, że po meczach będzie można wrócić jakimś busem albo BlaBla do centrum Katowic.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 15 Sty 2024 16:02 

niebieski
Jutro o 10 rozpoczyna się sprzedaż biletów na pojedyncze spotkania -> https://www.iihf.com/en/events/2024/wm/ ... nformation
Dotychczas sprzedawane były tylko pakiety.
Sprzedaż będzie na stronie -> https://ms2024.ticketportal.cz/
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 15 Sty 2024 16:43 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 270 851
@Miguelito
Ja mam taki sam plan, na razie zwłaszcza powrót wydaje się być skomplikowany, ale nie tracę nadziei ;-) Jeśli coś ciekawego wpadnie mi w oko dam znać, zrób tak samo :-)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Wyjazd z Wrocławia
#18 PostWysłany: 06 Maj 2024 12:36 

Jedziemy samochodem na Mistrzostwa Świata w hokeju wyruszamy z Wrocławia 11 maja szukamy chętnych na wspólną podróż i partycypację w kosztach paliwa
Podaję mój telefon 604 837 444
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości