Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Wrz 2012 12:39 

Witam,
Mam pytanie odnośnie praw, które mi przysługują w związku z opóźnieniem lotu. Wiem, ze istnieje wątek...

Miałem zaplanowany lot na trasie SXF-LIS wylot 15:35 -18:15 lot TP536 16.08.2012
Odprawy dokonałem sobie w domu, wybrałem miejsca i wydrukowałem karty. Sprawdzałem status dzień wcześniej i wszystko było zgodnie z założeniami, rano gdy szykowałem się na wyjazd do Berlina na checkmytrip pojawiła się informacja o zmianie nr rejsu i godzinie odlotu przesunięta na 17:25. Podczas oddania bagażu okazało się że karty są nieważne gdyż zmienił się nr rejsu itd.. Dostaliśmy nowe karty boardingowe bez przydzielonych miejsc, każdy miał sobie usiąść gdzie chciał, okazało się na miejscu że w samolocie są już pasażerowie z Monachium więc z miejsc dużego wyboru nie było. Przy check-in dostaliśmy vouchery na jedzenie.
W międzyczasie wylot przesunięto na 17:55 otwarto bramkę sprawdzono karty i czekaliśmy koleje 45 minut zanim weszliśmy na pokład samolotu.
Wystartowaliśmy ok 3,5 godziny później niz planowaliśmy. Na miejscu dotarliśmy 3 godziny i 5 minut po planowanym czasie przylotu.

Moje pytanie brzmi czy mogę domagać się jakiegoś odszkodowania, jeśli tak to jakiego i gdzie się domagać. Przedstawicielstwo TAP w Polsce, twierdzi że voucher to i tak dużo ...
 Profil Relacje PM off  

Ferie na Florydzie ☀️ Tydzień w Miami za 3676 PLN ✈️😎 Ferie na Florydzie ☀️ Tydzień w Miami za 3676 PLN ✈️😎
Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷 Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷
#2 PostWysłany: 13 Wrz 2012 13:42 

platynowy
1. Mail na fale.connosco@tap.pt z opisem sytuacji i żądaniem wypłaty 250€ odszkodowania
2. W przypadku braku odp. w ciągu 30 dni lub odmowy, zgłoszenie sprawy do niemieckiego odpowiednika ULC.

#3 PostWysłany: 13 Wrz 2012 15:58 

mucha napisał(a):
1. Mail na fale.connosco@tap.pt z opisem sytuacji i żądaniem wypłaty 250€ odszkodowania
2. W przypadku braku odp. w ciągu 30 dni lub odmowy, zgłoszenie sprawy do niemieckiego odpowiednika ULC.

Dzięki za info, gdzieś czytałem że mogę się domagać 400 EUR bo dystans jest powyżej 1500 km.
Próbuje załatwić przez przedstawicielstwo w Polsce, ale spotkałem się tam z brakiem kompetencji.
Zatem walczę dalej...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Wrz 2012 16:20 

platynowy
Kubbek napisał(a):
400 EUR bo dystans jest powyżej 1500 km.

Aaa, fakt :)

Przedstawicielstwo w Polsce olej, kontaktuj się z kontaktem w centrali podanym na stronie.

#5 PostWysłany: 04 Paź 2012 07:15 

Udało się:)
TAP pozytywnie rozpatrzył reklamację, więc nie trzeba było się nigdzie wyżej odwoływać.
Dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości