Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 12 Cze 2023 12:49 

platynowy
Czyli jest tam osobne security i żeby pójść do lounge to trzeba wejść w zwykły terminal (prosząc obsługę) a potem się wracać do satelity, przechodząc security ponownie?

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#22 PostWysłany: 12 Cze 2023 12:55 

platynowy
Smuteczek... jeszcze w maju siedziałem w saloniku czekając na swój lot Wizzair który ruszał normalnie z A gates.... :(

Rozumiem że satellite terminal jest wewnętrznie podzielony jeszcze na Schengen/Non-Schengen?

Edit: @mucha tak, to jest całkowicie wydzielona osobna strefa, z osobnym security i obsługa generalnie nie pozwala Ci wejść do nie-twojego terminala.
 Profil Relacje PM off
mucha uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 12 Cze 2023 13:00 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak, w Satelite jest na drugim piętrze (bodajze) za Duty Free, kolejne drzwi do kontroli paszportowej
 Profil Relacje PM off
NBE322 uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 21 Lip 2023 12:41 

Loty: 372
Kilometry: 907 939
niebieski
Czekając na lot Aegean do HER ( po przylocie z KRK) o mało nie spóźniłem się na boarding (lot był opóźniony ponad 2h) Nie wiem czy to tutaj reguła ( pierwszy raz tego doświadczyłem ) , ale tylko dlatego , że obsługa saloniku Goldair poprosiła mnie bym o 2 w nocy wyszedł na 30 min ( przerwa techniczna !?) to z nudów poszedłem pod mój gate, gdzie ...właśnie kończył się boarding . Na monitorach w saloniku , w całej strefie odlotów oraz nawet przy bramce była nadal informacja ,, delayed " . Na pytanie dlaczego tak jest agent wzruszył tylko ramionami
Jak już stałem w autobusie to na moje konto Aegean dostałem voucher 8 euro na zakupy w ramach opóźnionego lotu
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 24 Maj 2024 10:55 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Uważajcie na czas przejscia do Satelity. Dzis 26 pax nie doleciało z ATH do KRK na pokładzie FR, bo nie zdążyli
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 24 Maj 2024 11:16 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 645 917
HON fly4free
Ja następnym razem biorę na tę trasę audiobooka ;)
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#27 PostWysłany: 12 Sie 2024 08:34 

złoty
Dzisiejszy poranny widok z okna, dym z okolicznych pożarów wydaje się być bardzo blisko lotniska

Image

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 15 Paź 2024 21:47 

cześć :) Ryanair korzysta z terminalu satelickiego, czy głównego? Pytam w kontekście salonika, możliwości dostania się do niego itd. Lot mam za miesiąc.
Z tego, co widzę na stronie internetowej lotniska w Atenach, to odloty FR są z gatów "C". Jak rozumiem ten ten terminal satelicki?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 15 Paź 2024 22:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

To terminal Satelite
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 31 Gru 2024 13:15 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Potrzebowałbym szybkiej odpowiedzi. W ATH można zarezerwować fasttrack z Mastercard travel experience z conajmniej sześciogodzinnym wyprzedeniem. Czy ktoś weryfikuje godzinę z wejściówki czy mogę skorzystać za 0.5h na przykład?

EDIT: Pytanie nieaktualne. Praktycznie nie bylo kolejki do secutiry w satelicie więc przestałem się interesować FT
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 24 Lut 2025 15:55 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Niebawem się zacznie rozbudowa nowych terminali w ATH

https://www.ekathimerini.com/economy/12 ... d-profits/

Plany? W 2032 zawitać 40m paxów w ciągu roku. W 24 było 34m paxów w ciągu roku

Tak ma wyglądać przedłużenie terminala w ATH

Image

A tak jest teraz

Image
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 23 Kwi 2025 18:21 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Mini info

Bardzo przyjemne ceny na gadzety/ubrania na sklepie Giannisa, idealne pod zakupy za zgubiony bagaż

Załącznik:
IMG_20250422_140424000_HDR_AE.jpg
IMG_20250422_140424000_HDR_AE.jpg [ 262.29 KiB | Obejrzany 1436 razy ]

Oraz ze strefy kulinarnej

Można dorwać "krafty" (dałem nawiasy, żeby nasze kraftowe d...y nie zrobili mi Deus Volt) od browaru Korfu od 3 do 8 EUR

Załącznik:
IMG_20250422_141807021_HDR_AE.jpg
IMG_20250422_141807021_HDR_AE.jpg [ 278.18 KiB | Obejrzany 1436 razy ]

Załącznik:
IMG_20250422_141751404_HDR_AE.jpg
IMG_20250422_141751404_HDR_AE.jpg [ 359.09 KiB | Obejrzany 1436 razy ]

Oraz dobre zestawy obiadowe sałatka/coś na ciepło, lukumades (paczki w miodzie) z wodą i kolą za 15 euro. A za 6 loukoumades, zapłacimy od 4 EUR za podstawową wersją

Załącznik:
IMG_20250422_141822486_AE.jpg
IMG_20250422_141822486_AE.jpg [ 198.9 KiB | Obejrzany 1436 razy ]
 Profil Relacje PM off
bim-bam lubi ten post.

#33 PostWysłany: 08 Maj 2025 17:14 

Czy lecąc z terminala satellite mamy dostęp do pełnego duty free za security, czy to całkowicie oddzielony budynek i za security jest jakiś ograniczony zasób sklepów/nie ma ich wcale jak niekiedy na tych terminalach dla lowcostów? Bo chciałem kupić jakąś fajną Metaxę (są te wersje "lotniskowe" w ceramicznych butelkach itd), ale lecę Wizzairem z gate'a C i nie wiem czy ryzykować, żeby się na miejscu nie zdziwić, że nie ma gdzie ;)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 08 Maj 2025 17:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

to całkowicie oddzielony budynek i za security jest jakiś ograniczony zasób sklepów

Ale Metaxa tam jest
 Profil Relacje PM off
Tigro lubi ten post.
Tigro uważa post za pomocny.

#35 PostWysłany: 08 Maj 2025 17:55 

@Zeus dzięki za info! A wiesz może, czy wyższe "numerki" też były (tzn. Private Reserve albo Grande Fine w ceramicznej butelce), czy tylko te standardowe 3*, 5*, 7*?
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 08 Maj 2025 23:35 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ciężko mi powiedzieć bo nie bylem w tym terminalu parę lat
 Profil Relacje PM off
Tigro lubi ten post.
Tigro uważa post za pomocny.

#37 PostWysłany: 09 Maj 2025 14:44 

Jasne, dzięki za pomoc tak czy tak! Finalnie zaopatrzyłem się na mieście, bo nie chciałem ryzykować, ale sprawdziłem z ciekawości na lotnisku tak czy tak i dla potomnych jakby ktoś również szukał to są dostępne i Metaxy 12* (43 euro, ale oznaczone jako deal więc nie wiem czy to stała cena, czy faktycznie czasowa promocja), i ceramiczne Grande Fine (63 euro, bez oznaczeń o promocji) 😉 Z "wyższych modeli" brak jedynie Private Reserve.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#38 PostWysłany: 29 Maj 2025 10:02 
Awatar użytkownika

Loty: 444
Kilometry: 478 015
niebieski
Czy ktoś może potwierdzić/zaprzeczyć takiej informacji, czy na lotnisku ATH można w przypadku lotu A3 nadać bagaż (podobnie jak w WAW gdy chodzi o operację LO) <24h przed wylotem?

Co chwilę otrzymuję błędne informacje. Gdy nie chcę aktualnie nadać bagażu, przy check-in desku (nie wiem czy to coś wnosi, ale biznes) mówią: tak, nie ma problemu, może pan nadać taki bagaż nawet dzień wcześniej gdy jest mniej niż 24h do wylotu. Natomiast gdy chcę już ten bagaż nadać, nagle okazuje się, że jednak takiej możliwości nie ma. Raz mówią: od 4-tej rano w dniu wylotu. Innym razem: no nie, musi pan przed wylotem po prostu przyjść i tyle.

Jakiś czas temu doszło do takiej niemiłej sytuacji, gdzie jednego dnia poinformowano mnie, że mogę taki bagaż nadać wcześniej. Po przylocie przepakowałem wszystko, idę do check-in desku, a kobieta "nie da się". Zerkam przez szybkę i widzę, że jest ewidentnie "bagaż do nadania" (w Altei). Poprosiłem o supervisora. Przyszło babsko z nastawieniem jakbym jej co najmniej pół rodziny na Sybir wysłał. Ja miło, uprzejmie, z uśmiechem na twarzy a ta zaczyna się na mnie wydzierać (i nie przesadzam, z podniesionym głosem). Ja do niej "nie takim tonem" a ona "nie podoba mi się twoje nastawienie". Oczywiście na koniec wyciągnąłem telefon i do niej "super, wszystko mam nagrane" - ta zaczęła wykrzykiwać, że to nielegalne, chwyciła za telefon i krzyczy "dzwonię na policję! mam twoje dane na ekranie!" na co ja z uśmieszkiem "nie zawahaj się tego zrobić" - i odszedłem. (oczywiście to był blef, bo niczego nie nagrałem - nie pomyślałem, że ktoś z obsługi może się na pasażera wydzierać - na pewno następnym razem tak zrobię). Musiałem taszczyć bagaż do hotelu, następnego dnia z powrotem tylko dlatego, że nie chcieli go nadać.

Oczywiście napisałem do A3, do Goldair i do HCAA. A3 robił rzekomą weryfikację sytuacji i przepraszając przyznał 1000 mil. Natomiast mi nie chodzi o żadne rekompensaty, ale żeby babsko poniosło jakieś konsekwencje.

Następnego dnia przyszedłem do tego samego check-in desku, ale jej nie było (a szkoda, bo zamierzałem jej bezczelnie cyknąć fotę). Natomiast wtedy już podszedłem z włączonym dyktafonem i kobieta poinformowała mnie: no tak, możesz nadać 24h, dzień wcześniej - jest ok. Specjalnie wywołałem taką deklarację z jej strony.

Wiem, że dla niektórych to wszystko może się wydawać śmieszne, ale zmienilibyście podejście gdyby to Was dotyczyło. Jasne, było minęło, ale... no nie - chyba nie tak powinna wyglądać rozmowa z pasażerem, zwłaszcza gdy on sam rozmawia miło, stonowanym głosem i po prostu próbuje dopytać o możliwości. Myślę, że tu chodziło o sam fakt, że ona musiała wstać i przyjść.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 29 Maj 2025 21:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Miesiąc temu miałem podobną sytuację, nie udało się nadać, a trochę wcześniej przeboje z babskiem z kas. Jednostka bliźniacza :)
 Profil Relacje PM off
1955845624 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości