Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Lut 2023 15:26 

niebieski
1. Czy macie jakieś doświadczenia z Internetowymi karami SIM w Tadżykistanie?
2. Czy obcokrajowiec może ją kupić? Czy wymagana jest rejestracja?
3. Jakiego operatora wybraliście?
4. Jak z z zasięgiem w mniejszych miejscowościach (poza Dushambe i Khujand)? Czy jest chociaż LTE?
5. Czy do pracy zdalnej da radę?
6. Czy były blokowane jakieś protokoły albo aplikacje (np. facebook, skype, whatsupp, vpn, inne)?

Image
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 09 Cze 2023 07:40 

niebieski
To sobie sam odpowiem.
Sprawdziłem dwie oferty. Kupiłem w Panjakent SIM kartę.
Megafon - 20GB za 100 SOM ważny miesiąc. Internet przez 4h użytkowania ledwo zipiał. Poszedłem do salonu oddać kartę z żądaniem zwrotu kasy. Managerka mówiła, że to na początku tak działa, że routing sie ustawia itp, i potem będzie lepiej. Tak czy siak oddałem kartę i zwrócono mi środki.

TCell- 31GB za 88 SOM ważny miesiąc. W Panjakent działało bardzo dobrze i szybko. W Chodzent działa szybko ale czasami rwie połączenia. Zobaczymy jak będzie dalej.

Image
 Profil Relacje PM off
masada lubi ten post.
masada uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 20 Sie 2024 10:43 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
we wschodnim Pamirze nic nie działało. Ostatnim miejscem, gdzie net był w miarę dostępny to Vrang - potem ani megafon ani tcell nie działało. Do Vrang dostępny był net, w homestays nawet wifi. W Murgab w całym mieście nie działał net - chyba jakaś awaria.

#4 PostWysłany: 04 Gru 2024 21:08 

Loty: 259
Kilometry: 344 651
niebieski
Czy ktoś zjeżdżał ponownie do Tadżykistanu z tym samym telefonem co za pierwszym razem? Zadaje to pytanie, bo po niemiłym zaskoczeniu blokady telefonu (polskich kart SIM) w Uzbekistanie chciałbym wiedzieć, jak to będzie w Tadżykistanie. Teoretycznie wymóg zarejestrowania telefonu zagranicznego i opłacenia podatku jest, jeśli pobyt trwa dłużej niż 30 dni i tylko, jeśli w tym telefonie używamy tadżyckiej karty SIM.

#5 PostWysłany: 21 Maj 2025 13:31 
Awatar użytkownika

Loty: 206
Kilometry: 423 037
niebieski
Dodaje od siebie, że korzystałem z e-sim GlobalYO (appka) w Tadżykistanie. Dosyć słabo działał, w Duszanbe zero problemów, ale po wyjeździe z miasta tylko w 10% terenów działało. Prędkość jak już złapie to i tak dosyć słaba. Ale lepszy rydz niż nic, trochę frustracji było, ale zrobiłem wszystko co chciałem.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Maj 2025 10:51 

Loty: 107
Kilometry: 171 391
Mam nienajlepsze doświadczenie z Tcell, poza miastami internet działał słabo albo w ogóle.

Na granicy Oybek - Buston (północ) można było kupić kartę sim Tcell z pakietem 20 GB za 140 somoni. Podejrzewam że lepiej kupić kartę poza granicą, a punktów Megafon i Tcell jest mnóstwo, nawet na wsiach.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Cze 2025 19:03 

srebrny
Dwa podstawowe pakiety Tcell, które można kupić w oficjalnym punkcie w Pandżakent (obok głównego bazaru) to:
- 5 GB za 50 TJS (~18,64 PLN),
- 10 GB za 90 TJS (~33,56 PLN).
Płatność tylko gotówką (można wymienić na bazarze).
Działa tak jak dawał znać @voy - głównie większe miasta i stolica.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości