Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#3761 PostWysłany: 25 Maj 2023 10:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Czy ja wiem czy cięzko. Trzeba tylko doliczyć czas na powrót

https://www.munich-airport.com/connecti ... hts-260553
 Profil Relacje PM off  

Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨ Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨
❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸
#3762 PostWysłany: 25 Maj 2023 10:38 

Bardziej pytanie czy z biletami na T2 wypuszczą nas do T1 czy też nie ma żadnych bramek po drodze?
Coś jak z schengen/non-schengen?

Pewnie przejadę się sam i jeśli transport będzie ok to dam znać reszcie ;)

Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#3763 PostWysłany: 25 Maj 2023 14:46 

Między terminalami w MUC w strefie zastrzeżonej można sobie spokojnie zmieniać T1 na T2 i odwrotnie ile dusza zapragnie. Autobus zdaje się jest co 15 czy 20 minut. Nikt nic nie sprawdza.. Także enjoy!
 Profil Relacje PM off
grondo lubi ten post.

#3764 PostWysłany: 27 Maj 2023 18:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Jakiś czas temu kupiłem w automacie na Chopina wejściówkę do saloniku. W sumie drugi raz już skorzystałem z tego automatu. Kupiłem combo razem z fast trackiem. Obsługa fast tracka odrywa końcówkę i oddaje voucher, tak samo powinno dziać się w saloniku. Za pierwszym razem nie zwróciłem na to uwagi i Pani zabrała cały voucher (z nieoderwaną końcówką ważny na okaziciela cały rok…), ale za drugim razem grzecznie poprosiłem Panią o zwrot mojej części vouchera. Pani na początku nie chciała mi oddać i nie bardzo też nie umiała wytłumaczyć dlaczego po prostu mówiła, że musi zabrać całość. Potem zaczęła się tłumaczyć, że nie będzie mogła rozliczyć mojego wejścia bo na mojej części vouchera ma datę, ale jak jej powiedziałem, że voucher od fast tracka wygląda identycznie i tam oddają drugą część to oderwała i oddała. Sytuacja miała miejsce w Fantazji. Spotkał się ktoś z taką praktyką?

#3765 PostWysłany: 28 Maj 2023 19:16 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 564
Kilometry: 859 408
lukaszlew7777 napisał(a):
xyrxis napisał(a):
A ja wróżę. Biorąc pod uwagę, jakim kurnikiem jest WMI i jak nieprzyjemnie się tam czeka na odlot to 150zł jest akceptowalną ceną za chwilę spokoju. Szczególnie dla osób które mają za sobą już trasę z Łodzi, Radomia czy nawet Białegostoku. Jeśli tam jest serio tylko kilkanaście miejsc to może być nawet tak, że ludzie będą stać w kolejce, żeby się dostać. Oczywiście wszystko zależy od tego, jak wypromują ten salonik i jak wiele osób się o nim dowie i o tym co oferuje.
Mimo wszystko 150 zł to dość dużo. Byłem w wielu loungach, może z 1 albo 2 byłyby warte zapłacenia jakichkolwiek pieniędzy, a co dopiero tych 150 zł.
No chyba ze ktoś idzie na chama wychylać jak najwiecej alkoholu

Zajrzałem wczoraj rano. W ofercie zimne przekąski, kawa itp., piwo, wino i co najmniej 3 rodzaje mocniejszych alko (wódka, gin, whisky). Liczba gości w saloniku - zero.
.
6 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3766 PostWysłany: 29 Maj 2023 00:09 

srebrny
Jeśli chodzi o salonik WMI to tylko kwestia czasu, kiedy podpiszą umowy z Priority Pass lub wystawcą podobnych kart.
Na sprzedaży samych wejściówek niestety długo nie pociągną. Chociaż z drugiej strony PP na pewno im nie zapłaci 150 zeta za pasażera ale to chyba nic odkrywczego bo raczej nigdzie nie płaci po oficjalnej taryfie.
 Profil Relacje PM off  

#3767 PostWysłany: 29 Maj 2023 22:57 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Kuching (KCH), wejście na Priority Pass: elegancki, przestronny, niemal pusty salonik z dobrą ofertą jedzenia, w tym na ciepło. Duża różnorodność, w trakcie mojego pobytu nawet zmieniono menu. Zdecydowanie warto. Jeśli ktoś wybiera się głównie na drinka, w przypadku limitowanych wejść warto dwa razy się zastanowić - ceny alkoholu nie zachęcają do degustacji (załącznik). Być może leją za darmo piwo spod lady, jednak nie pytałem, a na widoku go nie trzymają.

Kota Bharu (KBR) - o dziwo jest tam salonik, nie jest jednak możliwe wejście ani na Priority Pass, ani dla Premium Plaza. Z zewnątrz wygląda jak zwykła kawiarnia, nic specjalnego, więc nie skorzystałem. Cena w zasadzie niewygórowana, bo wejściówka kosztuje 25 MYR. Alkoholu oczywiście brak, jak zresztą w całym stanie Kelantan.

Kuala Lumpur, KLIA2 - salonik Premium Plaza trzyma poziom, za każdym razem, gdy miałem przyjemność go odwiedzić było inne menu, niektóre potrawy przygotowują na miejscu na zamówienie. Salonik znajduje się na landside, o czym warto pamiętać w przypadku lotów międzynarodowych - nietrudno się zagapić i później utknąć na kontroli paszportowej.

Załączniki:
unnamed.jpg
unnamed.jpg [ 77.78 KiB | Obejrzany 2864 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
marcino123 uważa post za pomocny.

#3768 PostWysłany: 31 Maj 2023 19:57 
Awatar użytkownika

złoty
W weekend miałem lekką oblotówkę po Polsce, i kilka obserwacji.

W Pyrzowicach wrócił Aperol (w końcu to drink na lato, to i dostępny w ciepłe miesiące, d'oh). Ale z piw został tylko Cieszyn.

W Preludium zdziwiłem się, że o 13 wciąż była oferta śniadaniowa (frankfurterki, parówki w cieście i pankejki jogurtowe), a do czytania tylko "jedyny katolicki dziennik w Polsce". Chociaż, może się nie znam - następnego dnia zestaw frankfuterek i parówek był jeszcze o 17...

W elitarnym Polonezie na 3 pobyty w weekend tylko raz był szampan, ale za to bardzo dobre jest (prawie) bezalkoholowe wino musujące oraz świetne białe wino z Dolnego Śląska.

W Krakowie za to są strasznie drobiazgowi. Miałem na karcie pokładowej zakodowanego *A G - ale chcieli jeszcze dodatkowo okazania karty. Swoją drogą, apka lotu jest badziewna - żeby przejść przez fast track i wejść bez ceregieli do lounge najpierw dodałem do karty pokładowej golda, a potem chciałem zmienić go na FTLa (którego odnowienie było celem tej wycieczki) - i nie dało się tego zrobić, cały czas apka pamiętała pierwotnego golda. Dopiero edycja przez stronę pomogła...

Ostatnio edytowany przez abelincoln 31 Maj 2023 20:09, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3769 PostWysłany: 31 Maj 2023 20:07 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Ostatnio we WRO przede mną też chcieli do okazania kartę mimo wbitego statusu *G
 Profil Relacje PM off  

#3770 PostWysłany: 31 Maj 2023 20:10 
Awatar użytkownika

Loty: 395
Kilometry: 622 821
abelincoln napisał(a):
W weekend miałem lekką oblotówkę po Polsce, i kilka obserwacji.

W Pyrzowicach wrócił Aperol (w końcu to drink na lato, to i dostępny w ciepłe miesiące, d'oh). Ale z piw został tylko Cieszyn.

W Preludium zdziwiłem się, że o 13 wciąż była oferta śniadaniowa (frankfurterki, parówki w cieście i pankejki jogurtowe), a do czytania tylko "jedyny katolicki dziennik w Polsce". Chociaż, może się nie znam - następnego dnia zestaw frankfuterek i parówek był jeszcze o 17...

W elitarnym Polonezie na 3 pobyty w weekend tylko raz był szampan, ale za to bardzo dobre jest (prawie) bezalkoholowe wino musujące oraz świetne białe wino z Dolnego Śląska.

W Krakowie za to są strasznie drobiazgowi. Miałem na karcie pokładowej zakodowanego *A G - ale chcieli jeszcze dodatkowo okazania karty. Swoją drogą, apka lotu jest badziewna - żeby przejść przez fast track i wejść bez ceregieli do lounge najpierw dodałem do karty pokładowej golda, a potem chciałem zmienić go na FTLa (którego odnowienie było celem tej wycieczki) - i nie dało się tego zrobić, cały czas apka pamiętała pierwotnego golda. Dopiero edycja przez stronę pomogła...
Aperol wrócił, ale tydzień temu proseco do niego nie było
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3771 PostWysłany: 05 Cze 2023 23:40 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 853 041
niebieski
Plaza Premium wraca do Priority Pass:

https://www.prioritypass.com/lounge-changes-june-2023
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#3772 PostWysłany: 06 Cze 2023 03:41 

platynowy
Na HfP niezły interview z szefem Plaza Premium na ten temat. Zacytuje perełkę:
Cytuj:
…. but that doesn’t mean he was happy about it. Mr Song compared it to patricide: “Like a father, I feed you. I can make you grow bigger. When you grow bigger, you turn on me.”
 Profil Relacje PM off
Tufli lubi ten post.

#3773 PostWysłany: 10 Cze 2023 15:44 

Który salonik na PP w terminalu 3 w DXB jest polecany?
 Profil Relacje PM off  

#3774 PostWysłany: 11 Cze 2023 11:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
piwili napisał(a):
Czy w TLV jest dostępny salonik na PP? W apce i na stronie PP nic nie ma, ale kiedyś chyba był. Zlikwidowano dostęp?

Dodali właśnie: viewtopic.php?p=1622631#p1622631
 Profil Relacje PM off  

#3775 PostWysłany: 11 Cze 2023 22:34 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Z moich dotychczasowych doświadczeń wynika, że knajpy lotniskowe indywidualnie ustalają czas po jakim ponownie można skorzystać z wizyty na PP.
Czy ktoś ma może potwierdzone info jaki to jest czas w przypadku Mövenpick Cafe na BER?
 Profil Relacje PM off  

#3776 PostWysłany: 15 Cze 2023 14:33 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zamknięto na stałe Business Lounge No. 1044 w Sarajewie SJJ
 Profil Relacje PM off  

#3777 PostWysłany: 15 Cze 2023 14:52 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Żadna strata :D
2 ludzi lubi ten post.

#3778 PostWysłany: 15 Cze 2023 15:34 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
xyrxis napisał(a):
skrzat napisał(a):
Do PP dodali:
- Avalon Crafted Coffee w Londynie Luton LTN

No to na Luton mamy już 3 knajpy i salonik. W zasadzie można już robić jednodniówki do LTN tylko po to, żeby siedzieć cały dzień na lotnisku, pić i jeść.

Małe podsumowanie z wczorajszej wizyty:
Aspire - przepełniony, nie przyjmował więcej gości
Avalon - bardzo kombinowaliśmy co by tam wziąć za 30GBP ale oferta była średnio ciekawa jak na wieczorny lot - tosty, kanapki, kawy, koktajle, odpuściliśmy
Big Smoke - to już kolejna wizyta i potwierdza się, że to całkiem przyjemne miejsce. Tym razem za 30GBP złapaliśmy 7 piw na wynos w puszkach 0,33l
Nolito - trudno obiektywnie to ocenić bo obsługa jest tak fatalna, że aż psuje całe wrażenie. Ignorują ludzi, mieszają zamówienia, kierowniczka opiernicza przy gościach kelnerki. Jedzenie było najwyżej OK. Do tego wszystkiego terminal PP był uszkodzony - nie czytał kart i pani musiała ręcznie wprowadzać wszystko a to trwało wieki... jeszcze przy naszych polskich nazwiskach robiła literówki i musiała poprawiać.
 Profil Relacje PM off
apadlo lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#3779 PostWysłany: 16 Cze 2023 10:13 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Big Smoke jak najbardziej na plus, natomiast w Nolito na dwie wizyty za każdym razem drinki zupełnie nie przypominały tego co miały w nazwie, a dodatkowo kelner próbował zrobić z nas idiotów że niby nie aktywowalismy kredytu i musimy zapłacić gotówką, trzeba było wzywać managera.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3780 PostWysłany: 17 Cze 2023 18:06 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
LUX - bez szału, w dodatku w soboty otwarty tylko do 18.00(pozostale dni do 21.00). Nic na ciepło.

ImageImageImageImage
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 4 gości