Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 11 Maj 2023 15:49 

niebieski
Dzień dobry
To i ja zapytam i przepraszam, że w tym miejscu, ale jest tu obecnie sporo aktywnych podróżników obeznanych w temacie zmian...
Mam kupione KRK-KUL. Wczoraj dostałam smsa, ze jest po 10min zmian na tam i z powrotem. I teraz moje pytanie-termin mi odpowiada, ale...rysuje się plan, by dostać się na Flores a potem na Celebes. Czy może ktoś podpowiedzieć czy warto jakoś próbować zmieniać loty TK np. do DPS, bo stamtąd jest lepiej dostać się na Flores, ale z kolei z Flores nie widzę nic bezpośrednio do Makassar ...
Gdyby ktoś miał jakiś pomysł, to proszę o wskazówki
Z góry dziękuję

Aha ... jeszcze jedno pytanie-ile mam czasu na zmianę , jeśli oczywiście przejdzie przy 10 min korekcie rozkładu
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#22 PostWysłany: 11 Maj 2023 16:08 

niebieski
Ja sobie zmieniłem z KRK-IST-KUL RT na WAW-IST-TPE / BKK-IST-KRK :)
2 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 11 Maj 2023 17:01 
Awatar użytkownika

niebieski
justysia75 napisał(a):
Dzień dobry
.......jeśli oczywiście przejdzie przy 10 min korekcie rozkładu

Miałem podobnie - 5/10min korekty rozkładu
- zmieniłem z KRK-KUL-KRK
- na KRK-KUL-WAW.
Wyloty z WAW nie za bardzo mi pasowały czasowo, więc zostawiłem KRK na wylocie. Początkowo chciałem zmienić oba loty na Berlin, ale ta opcja była już dodatkowo płatna i to sporo.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 11 Maj 2023 17:27 

niebieski
@cz4444 zmieniales w panelu na stornie czy infolinia albo przez maila na customer waw ?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 11 Maj 2023 17:41 

niebieski
toudik86 napisał(a):
@cz4444 zmieniales w panelu na stornie czy infolinia albo przez maila na customer waw ?

W panelu na stronie bez problemu.

#26 PostWysłany: 11 Maj 2023 23:09 

Loty: 185
Kilometry: 469 838
niebieski
Wiem, ze ktos juz o tym pisal ale nie jestem w stanie odnalezc, wiec pytanie. Na stonie TK pisze ze "you can only change your flight once". Chce dokonac zmiany bo wchodzi mi swietnie Manila zamias KUL, czy to oznacza ze jak teraz dokonam zmiany to potem juz nie bedzie takiej opcji niezaleznie od zmian rozkladowych?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 12 Maj 2023 09:50 

niebieski
Jak będzie znów zmiana to wtedy mzoesz znów zmienić. Ja 2 razy już zmieniłem.
TIT uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 12 Maj 2023 10:50 

Loty: 97
Kilometry: 163 121
niebieski
Tylko coś z taryfami jest, ja zmieniłem z KRK na WAW, teraz mi poprzesuwali lot i przy próbie wyboru innych miejsc wsykakuje jakiś błąd z tarfami:

Cytuj:
Dear passenger,

The displayed fare for your flight selection is currently not valid. We apologize for displaying an outdated fare on our systems.

You can continue with a different flight selection, or if you do not want to change your flight selection, you can proceed with a different fare option on the same flights.

Ja teraz mam bilet na taryfie ECONOMY A-A, a te które chciałbym wybrać to ECONOMY Economy Semi-Flexible O,O i teoretycznie nie mogę przez ten błąd wyżej.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 12 Maj 2023 11:19 

TIT napisał(a):
Wiem, ze ktos juz o tym pisal ale nie jestem w stanie odnalezc, wiec pytanie. Na stonie TK pisze ze "you can only change your flight once". Chce dokonac zmiany bo wchodzi mi swietnie Manila zamias KUL, czy to oznacza ze jak teraz dokonam zmiany to potem juz nie bedzie takiej opcji niezaleznie od zmian rozkladowych?

Zmieniłem lot przez stronę TK z Bud-KUL na BUD-MNL. Wszystko na stronie TK poszło dobrze, ale minęły 3 godziny i żadne potwierdzenie nie zostało wysłane na e-mail.
Jakiego rodzaju doświadczenie posiadasz? Czy konieczna jest ponowna zmiana lotu przez aplikację mobilną TK, czy robiliście to również przez stronę internetową TK?
Ile czasu zajmie otrzymanie wiadomości e-mail od Turkish Airlines dotyczącej potwierdzenia zmiany lotu.
Loty zakupione przez OTA.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 12 Maj 2023 11:49 

Loty: 185
Kilometry: 469 838
niebieski
Zmienialam wczoraj wieczorem KUL na Manila i nowe bilety przyszly po 5 minutach. Loty kupowane bezposrednio na stronie TK.
 Profil Relacje PM off
avk88 lubi ten post.

#31 PostWysłany: 12 Maj 2023 11:59 

niebieski
Mam kilka pytań :)
Rozumiem, że miałeś wcześniej powiadomienie o zmianie rozkładu?
W jakiej klasie rezerwacyjnej miałeś bilety przed zmianą?
Na jaką klasę rezerwacyjną zmieniałeś?
Sprawdzałeś opcję zmiany lotniska wylotu?
Sprawdzałeś inne lotniska docelowe?

Ostatnio edytowany przez Washington, 14 Maj 2023 00:40, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 02 Sty 2025 17:27 

niebieski
Czy w rezerwacjach na loty zakupione poprzez OTA też można dokonywać zmian (w wyniku zmian w rozkładzie, odwołania itp.) bezpośrednio w TK? Ktoś tu wyżej pisał, że zmieniał i że kupił w OTA ale w sumie nie wiadomo, czy się udało...
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 02 Sty 2025 23:22 

srebrny
Już nie, odsyłają do pośrednika
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 02 Kwi 2025 12:17 

Udało się komuś ostatnio zmienić w jakikolwiek sposób lot przez ich stronę po zmianie rozkładu?

Dostałem taką możliwość ale cokolwiek nie wybiorę (nie wspomnę nawet o zmianie lotniska wylotu/przylotu) to zawsze pokazuje ogromną kwotę do zapłaty i jakąś stosunkowo drobną jako Refund.
Rozumiem, że to pewnie przez inne taryfy ale co mnie obchodzi, że taryfa w której kupiłem nie jest aktualnie dostępna?

Uprzedzając - bilety kupione przez ich stronę.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 02 Kwi 2025 12:21 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie podałeś ile jest ta zmiana rozkładu
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 02 Kwi 2025 12:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja 2 tyg temu zmieniałem na ich whatzuppie, trzeba tylko ominąć bota wpisując ze dwa razy live chat czy tam consultant i bez problemu w parę minut można wszystko ustalić (zmieniałem w niedzielę, także weekend nie ma znaczenia).
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 02 Kwi 2025 13:52 

Zmiana o 10 minut, ale skoro piszą:

If you prefer not to travel on the new flight, you can change* or cancel your flight. Thank you for your understanding.

*You can change the flight free of charge one time only.

to chciałbym zmienić. Puste słowa czy brakuje 'for free'?
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 02 Kwi 2025 14:12 

Loty: 149
Kilometry: 275 365
złoty
@michalgie Aktualnie do darmowych zmian potrzeba ponad 15 min zmiany rozkładowej
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#39 PostWysłany: 03 Kwi 2025 19:04 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 162 181
niebieski
Tak. Brakuje słowa "for free"

Gdy ja sie ich na chacie pytałem czy w przypadku zmiany nazwiska z powodu ślubu, moja żona będzie mogła lecieć. Ich odpowiedź też brzmiała "tak".

Zapomnieli dopisać "O ile kupi nowy bilet".

To nie żart.
michalgie lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości