Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 193 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 10 Maj 2023 07:39 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Jak już wcześniej było napisane, szanse są mizerne.
Kupujcie to, co jest Wam potrzebne i pasuje rozkładowo, a nie tylko dlatego, że jest tanio lub taniej niż wcześniej.
Czy w sklepie kupujecie np. pączki bo są tańsze, a potem stwierdzacie, że jednak lepsze będą drożdżówki i oczekujecie, że zwrócicie pączki, a drożdżówki dostaniecie bez dopłaty, bo wcześniej kupiliście pączki w promocji?
14 ludzi lubi ten post.

Grecka wyspa Tasos first minute za 2620 PLN ☀️💙 Tydzień w hotelu z wyżywieniem 🌿 🍴 Grecka wyspa Tasos first minute za 2620 PLN ☀️💙 Tydzień w hotelu z wyżywieniem 🌿 🍴
Pięknie! 🤩 Sycylia okołoweekendowo za 499 PLN ☀️🍊 Loty + ⭐⭐⭐ hotel w Palermo 🍕🛵 Pięknie! 🤩 Sycylia okołoweekendowo za 499 PLN ☀️🍊 Loty + ⭐⭐⭐ hotel w Palermo 🍕🛵
#122 PostWysłany: 10 Maj 2023 08:05 

Bilety DO KUL z VNO były tańsze o 500 zł od WAW. Za te pieniądze można dotrzeć do Wilna w te i z powrotem+nocleg.

Chociaż i tak mam nadzieję, że mi zmienią na WAW tak jak podczas poprzedniej promocji na loty z KTW
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 10 Maj 2023 09:12 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Nie można porównywać poprzedniej akcji, bo tam miało miejsce całkowite anulowanie lotów z KTW.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#124 PostWysłany: 10 Maj 2023 10:26 

platynowy
Po zawodach? Szukam KUL z BUD i podbija mi ceny?

Edit: są jeszcze pojedyncze terminy
 Profil Relacje PM off
mcichecki lubi ten post.

#125 PostWysłany: 10 Maj 2023 11:03 

srebrny
Nie mogłem się powstrzymać i kupiłem ADD z Warszawy za 400 eur/pax na prawie całe ferie mazowieckie. Zakładam zmiany rozkładowe i możliwość zmiany na całe ferie.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 10 Maj 2023 11:04 

Loty: 164
Kilometry: 353 053
HON fly4free
Kothson napisał(a):
Po zawodach? Szukam KUL z BUD i podbija mi ceny?

Edit: są jeszcze pojedyncze terminy

Najtańsza taryfa się szybko rozchodzi.
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 10 Maj 2023 11:09 

srebrny
Widzę, że na forum panuje ostatnio spore zainteresowanie hazardem. Wszyscy kupują i liczą na zmiany. Nie śledziłem w przeszłości ale czy faktycznie TK zmienia godziny dla choćby 25% ze swojej siatki z kalendarza jesiennego?
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 10 Maj 2023 11:12 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Od razu wszyscy. Też kupiłem ale raczej liczę na brak zmian ;)
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 10 Maj 2023 11:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Też mam taką nadzieję
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 10 Maj 2023 12:20 

A te promocyjne ceny to chyba już się z Polski pokończyły :/
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 10 Maj 2023 15:03 

Loty: 164
Kilometry: 353 053
HON fly4free
-- 10 Maj 2023 15:00 --

Mic Glu napisał(a):
A te promocyjne ceny to chyba już się z Polski pokończyły :/

Nie pokończyły się, mogła się na pewnych trasach wyczerpać pula najtańszych biletów ale jeszcze są.

-- 10 Maj 2023 15:03 --

Architekt2001 napisał(a):
Wyglada, ze duzo kierunkow bedzie wchodzilo na TK przez najblizsze 11 dni. Podstawa taryfowa w klasie rezerwacyjnej U i W ma designator "FEST". Inne taryfy tego nie posiadaja. W Sales Restriction paragraph mozna przeczytac

SR.SALES RESTRICT

TICKETS MUST BE ISSUED ON/AFTER 08MAY 23 AND ON/BEFORE
18MAY 23 AND MUST BE ISSUED ON TK .

Wiec jest chwila do przemyslen - oczywiscie pod warunkiem, ze klasy rezerwacyjne U i W beda nadal dostepne.

edit: skladnia.
 Profil Relacje PM off
opcio uważa post za pomocny.

#132 PostWysłany: 10 Maj 2023 15:54 
Awatar użytkownika

srebrny
opo napisał(a):
Widzę, że na forum panuje ostatnio spore zainteresowanie hazardem. Wszyscy kupują i liczą na zmiany. Nie śledziłem w przeszłości ale czy faktycznie TK zmienia godziny dla choćby 25% ze swojej siatki z kalendarza jesiennego?

Coś czuję, że zima 2024 i społeczność forum będzie się zrzucać na autokary do VNO/BUD czy KRK ;)

Pewnie że zmienia, ale zrobi 4 zmiany po 10-15minut w odstępie kilku miesięcy i nie będzie możliwości zmian IN/OUT. Zakładając w dodatku że temat dla "oszukanych" przez OTA będzie rozgrzany do czerwoności ;)

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#133 PostWysłany: 10 Maj 2023 15:59 
Awatar użytkownika

srebrny
@kubus571 , gdyby tylko istniały formy transportu zbiorowego... Przy cenach na Azję Południowo-Wschodnią ludzie z pocałowaniem ręki pojadą do Wilna. Niektórzy nawet pewnie pierwszy raz je w życiu zobaczą, bo dzisiaj łatwiej zobaczyć Madryt. Hazard to kupowanie dwóch różnych biletów na ten sam termin, ale nie kupowanie biletu z ościennych państw. Ludzie liczą, że jak zmienią na WAW to będzie super, ale jak nie zmienią to też będzie fajnie.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#134 PostWysłany: 10 Maj 2023 16:19 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ludzie latali do BCN żeby skorzystać z ofert LH do EZE/CPT/GRU/BOG bo oferta, a tu loty z pobliskich miast Polski i już marudzą....

O Tempora, o Mores.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#135 PostWysłany: 10 Maj 2023 16:29 

srebrny
@ghostwriter
Przecież istnieje transport zbiorowy zarówno do VNO (flixbus), jak i BUD (pkp). Nie ma problemu, nocka w autobusie lub pociągu i jesteśmy.
Po wpisach wydaje mi się, że niektórzy jednak liczą jakby te zmiany były niemal gwarantowane i to tylko kwestia czasu kiedy nastąpią. Pewnie u niektórych wystąpią ale mimo wszystko u większości zapewne raczej się nie uda.
Mimo wszystko wszystkim kupującym życzę powodzenia! Najważniejsze żeby mieć świadomość co dokładnie kupujemy.

@Zeus
Nikt nie marudzi, bo niech pierwszy rzuci kamieniem ten kto z f4f kiedyś nie robił składaków. To bardzo dobry sposób na tanie latanie dla bardziej doświadczonych. Jednak odnoszę wrażenie, że niektórzy kupują sobie lot np. z VNO czy BUD tylko na niby, a wszystko i tak sobie pozmieniają na co chcą i kiedy chcą jakby kupowali jakiś mega flex.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#136 PostWysłany: 10 Maj 2023 16:31 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

@opo no cóż, tak jak @Kothson pisał o pytaniu dot. OTA, będzie wesoło

Trzeba będzie zmienić bingo, z dodatkiem: czy linie zmienią mi miejsce dolotu
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#137 PostWysłany: 10 Maj 2023 17:22 

Skoro już ktoś wcześniej pisał, że wpadła mu zmiana i zmienił oba lotniska tzn. że szansa jest. Skoro wystarczy zmiana o 15 minut to szansa jest jeszcze większa .. jak to mówią kto nie ryzykuje nie pije szampana (a jak szampana nie uda się zgarnąć to będzie dodatkowy nocleg w ościennym kraju i tyle). Forum jest właśnie dla takich osób - gdyby większość z nas było stać to każdy kupiłby lot z najbliższego lotniska w najbardziej dogodnym terminie bez względu czy kosztuje 2 czy 6k. Chcemy tanio dużo i dobrze .. i nie ma w tym nic złego.

Ostatnio edytowany przez PIZMAKO, 10 Maj 2023 17:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 10 Maj 2023 17:22 

złoty
opo napisał(a):
@Zeus
Nikt nie marudzi, bo niech pierwszy rzuci kamieniem ten kto z f4f kiedyś nie robił składaków. To bardzo dobry sposób na tanie latanie dla bardziej doświadczonych. Jednak odnoszę wrażenie, że niektórzy kupują sobie lot np. z VNO czy BUD tylko na niby, a wszystko i tak sobie pozmieniają na co chcą i kiedy chcą jakby kupowali jakiś mega flex.

Ja mam wrażenie, że wielu liczących na te bezpłatne zmiany się zdziwi. F4F ma wielką siłę oddziaływania. Czytają to tysiące ludzi nie tylko z Polski. Czytają też pracownicy linii lotniczych. Przecież możliwość zmian nie jest zamierzona. To jakiś glitch, który pewnie szybko załatają, a jeden z drugim tutaj bębni na prawo i lewo, że mu się udało.
Pewne sposoby na tanie latanie lubią ciszę, a to co się dzieje w ostatnim czasie na forum (szczególnie w tym wątku i tym o lotach SN+AV) przechodzi ludzkie pojęcie.
Użyje kwiecistego porównania. Jak masz krowę to możesz ją codziennie doić i mieć mleko, ale jak ją zarżniesz to następnego dnia mleka nie będzie. Amen.
19 ludzi lubi ten post.

#139 PostWysłany: 10 Maj 2023 17:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Cytuj:
Chcemy tanio dużo i dobrze .. i nie ma w tym nic złego.

Nie no, tak.

Jak słynne: kupiłem bilety na wszystkie loty z Krakowa do Wawy tego dnia, bo nie wiem o której wstanę no bo były za 2 eur.

Takie podejście powoduje zmniejszenie EF. No ale, jak mnie nazwaliście nie raz jestem marudą...
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#140 PostWysłany: 10 Maj 2023 17:35 

Faktycznie być może nie jest to napisane wprost wiec wyjaśniam:
Tanio - kupić możliwie najtaniej (to jest promocja a nie EF, promocja po to by zebrać kapitał obrotowy tanim kosztem)
Dużo - żeby latać częściej niż na wakacje raz w roku.
Dobrze - fajna linia, z najbliższego lotniska (np. Lufthansa za 400zl a nie ryanairem za 300zl myśląc ze jest tanio).

Kupowanie biletów których się nie ma zamiaru wylecieć przy EF powinno być karalne…
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 193 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 9 gości