Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 18 Kwi 2023 23:19 
Awatar użytkownika

HON fly4free
looookasz napisał(a):
Widzę, że kolega wymyślił tę samą podróż Styczeń, WAW-PDL, TER-WAW - 550 PLN. 8 biletów kupione

Kolega dorzucił jeszcze stopovera w Lizbonie do kolekcji.
 Profil Relacje PM off  

All inclusive w Emiratach 🌴☀️ 4* Radisson na plaży z własnym spa za 3999 PLN All inclusive w Emiratach 🌴☀️ 4* Radisson na plaży z własnym spa za 3999 PLN
Riwiera Majów w sezonie ☀️🌴 Tydzień w Meksyku za 2574 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ noclegi ) 😎🐢 Riwiera Majów w sezonie ☀️🌴 Tydzień w Meksyku za 2574 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ noclegi ) 😎🐢
#62 PostWysłany: 18 Kwi 2023 23:39 

Loty: 230
Kilometry: 530 032
No tak robią mistrzowie; ja się jeszcze uczę, i zbyt szybko się podpalam - „bo mi wykupio” Ale liczę na zmianę rozkładu i możliwe wydłużenie stopa (choć to co mam - czyli pół dnia z nocką też jest ok).
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 19 Kwi 2023 00:03 

Mam taki problem, może ktoś z Was z tym się kiedyś mierzył i jest w stanie pomóc.
Chciałbym kupić bilet dla 2 dorosłych plus infant.
Kupując na stronie TAP trzeba podać dane dorosłych i infanta, ale też datę urodzenia i nr i serie dokumentu. Bez tego nie da się przejść do płatności.
Infant się jeszcze nie narodził, więc daty urodzenia nie wpisze, bez tego nie puszcza dalej.
Myślałem żeby może dokupić infanta później, ale prze www nie da się dokupic infanta bez dorosłego.
OTA w przypadku TAP wolałbym uniknąć, chociaż z reguły kupuje przez OTA.
Nie wiem co z tym infantem zrobic- czy da się mu pozniej kupić bilet przez infolinię, czy może już nawet teraz?
Czy jest jakiś inny sposób?
Jeśli ktoś coś podobnego przechodził to z chęcią posłucham rad.
To zresztą moje pierwsze kupowanie biletów dla infanta i jak coś trzeba pokombinować to jeszcze jestem zielony. :)
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 19 Kwi 2023 08:26 
Awatar użytkownika

złoty
Moim zdaniem bardzo fajna podróż, w dobrej cenie i bezpośrednio w TAP, to OJ WAW-PDL, FNC-WAW, taką zresztą wziąłem ;) . Loty PDL-FNC zaczynają się poniżej 200 zł. Myślałem, że już takie ceny w tamte rejony nie wrócą, bo nawet Wizz WAW-FNC, to ok. 1000 zł, ale jednak TAP, mimo wielu narzekań na tę linię (choć ja mimo przejść z nimi, i tak ich lubię ;) ), potrafi zrobić fajną promocję ;)

Załącznik:
Zrzut ekranu 2023-04-19 o 08.25.37.png
Zrzut ekranu 2023-04-19 o 08.25.37.png [ 107.46 KiB | Obejrzany 3025 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#65 PostWysłany: 19 Kwi 2023 08:45 

Loty: 58
Kilometry: 141 419
Podziękował. Nie myślałem, że już zaplanuje mikołajki :D

Relacje:
1) USA - Zachodnie Wybrzeże (2018)
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 19 Kwi 2023 08:57 

niebieski
tunczaj napisał(a):
Tylko drugie tyle wyjdzie lot PDL-TER... Jeśli nie więcej.
O ile dobrze pamietam, to SATA oferuje darmowy przelot "w głąb" archipelagu w ciągu do 24h po przylocie z kontynentu
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 19 Kwi 2023 09:36 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
BabuK napisał(a):
O ile dobrze pamietam, to SATA oferuje darmowy przelot "w głąb" archipelagu w ciągu do 24h po przylocie z kontynentu

Już nie dla turystów, tylko dla lokalnych mieszkańców.
nick napisał(a):
Daj żyć współpasażerom, poczekaj aż infant podrośnie

Jakie to polskie...
 Profil Relacje PM off
wr1981 lubi ten post.
Szyn3k uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 19 Kwi 2023 09:38 

niebieski
A to nie wiedziałem. Dzięki za info
Dobrze, że udało mi się skorzystać :)
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 19 Kwi 2023 09:51 

niebieski
BabuK napisał(a):

Już nie daje. Chyba, że jesteś studentem, rezydentem Azorów lub firma Cię tam wysyła - https://encaminhamentos.sata.pt/pt-pt/condicoes

tunczaj napisał(a):
Tylko drugie tyle wyjdzie lot PDL-TER... Jeśli nie więcej.

Tak, ale warto spróbować Azores Air Pass - ceny niższe co najmniej 25%, nie wzrastają istotnie przy dołożeniu kolejnych lotów. Jedyny kłopot, że trzeba zamówić telefonicznie lub mailowo info@sata.pt - dodatkowo są problemy z płatnością, bo SATA nie ma 3D-Secure (ogólnie nie respektuje dyrektywy PSD2).
Mogę polecić przećwiczone 7 wysp:
Azores Air Pass za 155 EUR: PDL-FLW, CVU-HOR, SJZ-TER (wiem, możnaby więcej, ale nie miałem zbyt wiele czasu),
promy Atlânticoline - https://www.atlanticoline.pt/ - za 25 EUR: FLW-CVU, HOR-PIX-SJZ
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#70 PostWysłany: 19 Kwi 2023 09:56 
Awatar użytkownika

Loty: 970
Kilometry: 2 125 130
HON fly4free
wr1981 napisał(a):
Mam taki problem, może ktoś z Was z tym się kiedyś mierzył i jest w stanie pomóc.
Kupując na stronie TAP trzeba podać dane dorosłych i infanta, ale też datę urodzenia i nr i serie dokumentu. Bez tego nie da się przejść do płatności.
Infant się jeszcze nie narodził, więc daty urodzenia nie wpisze, bez tego nie puszcza dalej.
Myślałem żeby może dokupić infanta później, ale prze www nie da się dokupic infanta bez dorosłego.
OTA w przypadku TAP wolałbym uniknąć, chociaż z reguły kupuje przez OTA.
Nie wiem co z tym infantem zrobic- czy da się mu pozniej kupić bilet przez infolinię, czy może już nawet teraz?
Czy jest jakiś inny sposób?
Jeśli ktoś coś podobnego przechodził to z chęcią posłucham rad.
To zresztą moje pierwsze kupowanie biletów dla infanta i jak coś trzeba pokombinować to jeszcze jestem zielony. :)

Kupujesz bilet dla dwóch dorosłych. Jak się infant urodzi i zrobisz mu dokument to dzwonisz na infolinię i powinni dodać do rezerwacji.
Za inflanta albo się nie płaci albo płaci się jakiś ryczałt, zależnie od linii.
2 ludzi lubi ten post.
wr1981 uważa post za pomocny.

#71 PostWysłany: 19 Kwi 2023 10:01 

niebieski
wr1981 napisał(a):

Toż to nie infant a nasciturus :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#72 PostWysłany: 19 Kwi 2023 12:39 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
No i skusiłem się też i ja. Na grudzień.
Wkurzające to szukanie zanim się załapie, że najniższe ceny są przez OPO, a standardowo wyszukiwarki tego nie pokazują (a pokazują czasem taryfę).
Jeśli więc gdziekolwiek wyskakuje dobra cena to na stronie TAP trzeba manualnie dodac OPO w multicity.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#73 PostWysłany: 19 Kwi 2023 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 970
Kilometry: 2 125 130
HON fly4free
Jest też MIA za 1660. Kupiłem na ferie 2024. Dużo taniej przez szwedzkiego supersavera, na 4 osobach ok. 1000 zł, więc kupiłem przez OTA...
2 ludzi lubi ten post.

#74 PostWysłany: 19 Kwi 2023 12:56 

@cart dzięki, tak zatem zrobię

@wercyngetoryx nasciturus na szczęście lata za darmo i jest przez to jak widać mniej problematyczny ;)
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 19 Kwi 2023 19:04 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
kemot napisał(a):
Image
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Image

właśnie wziąłem pierwszą kombinację w trochę zmienionych datach.
Najbardziej opłaca się na stronie TAPu płacić w CHF - wychodzi 114,25 CHF co w Revo daje 537,55 PLN
8 ludzi lubi ten post.
sko1czek uważa post za pomocny.

#76 PostWysłany: 19 Kwi 2023 20:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Z tymi zmianami to jest loteria..ja kupowałam w styczniu tego roku na kwiecień i zero zmian, różnica między ceną na ota a na stronie Tapa nie była duża (~100pln),ale spokój, że nie trzeba będzie się użerać z ota bezcenny😁
Pozdrawiam z Azorów, są obłędne!
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#77 PostWysłany: 19 Kwi 2023 21:20 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@zoli Też wziąłem OJ na Azorach z przylotem do PDL i powrotem z TER i dodatkowym stopoverem w LIS, to chyba maksimum korzyści jakie można z tego deala wyciągnąć.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#78 PostWysłany: 20 Kwi 2023 06:40 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Tanio, bo pogoda kiepska ;) https://kolemsietoczy.pl/tanie-loty-na- ... a-azorach/
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 20 Kwi 2023 07:09 

olajaw napisał(a):
Z tymi zmianami to jest loteria..ja kupowałam w styczniu tego roku na kwiecień i zero zmian, różnica między ceną na ota a na stronie Tapa nie była duża (~100pln),ale spokój, że nie trzeba będzie się użerać z ota bezcenny😁
Pozdrawiam z Azorów, są obłędne!

W styczniu też były podobne ceny?
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 20 Kwi 2023 08:01 

piotrkr napisał(a):

To fakt, trzeba trafić z pogodą na Azorach. Byłem w kwietniu kilka lat temu, przez kilka dni, prawie cały czas padało, i zamiast tych pięknych widoków, widziałem tylko mleko :-). Cytując przewodnika - tam gdzieś na tych łąkach pasą się krowy :lol:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości