Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
tutaj piszemy tylko o umawianiu się, wartościowe posty proszę umieszczać w tematach do tego przeznaczonych.

Kto z kim i jak leci

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 542 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 28 Mar 2023 18:41 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
na f4f.com zeznają, że można zrobić stopa w WDH za tysiaka pln.

W😲W❗ Loty do Apulii w supercenie 168 PLN 🔥 Mnóstwo dostępnych terminów 💚🤍❤️ W😲W❗ Loty do Apulii w supercenie 168 PLN 🔥 Mnóstwo dostępnych terminów 💚🤍❤️
Wietnam na bogato 💎🤩 8 dni w Da Nang w luksusowym 5* Wyndham Golden Bay ze złotym basenem za 3762 PLN💛😱 Wietnam na bogato 💎🤩 8 dni w Da Nang w luksusowym 5* Wyndham Golden Bay ze złotym basenem za 3762 PLN💛😱
#62 PostWysłany: 28 Mar 2023 18:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Można można bo sam to klikałem ale uznałem że tysiak wrażenia nie robi.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 28 Mar 2023 18:55 
Awatar użytkownika

platynowy
A tak a propos f4f.com, to autor artykułu, ten Giovanni, to alter ego @tom971?
Bo jak nie, to niezbyt ładnie z jego strony, że się nie zająknął o źródle informacji...
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 28 Mar 2023 19:07 
Awatar użytkownika

Loty: 724
Kilometry: 1 019 860
HON fly4free
Wiesz, pewnie dostał od f4f.pl ;)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 28 Mar 2023 19:14 
Awatar użytkownika

platynowy
A na pl jest źródło? Tam nie zaglądałem.
Dla porównania, na travel-dealz.de też się to pojawiło i tam, jak byk źródło (f4f.com) podali (no bo na forum pewnie nie zaglądają).
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 28 Mar 2023 19:43 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Kurcze, co się gdzieś ruszę, to jakiś deal się pojawia. Chyba muszę mniej kupować i latać, żeby móc kupić kolejne... :lol:
Ale z tego bym i tak nie skorzystał, bo już tam byłem.
Podsumowując informacje, które już wielu kolegów podało. Da się nawet na krótko, może niekoniecznie tylko 51 godzin jak @tom971, ale mój pobyt wyglądał następująco:
Dzień 1 - przylot wczesnym popołudniem (przyleciałem do Livingstone z Joburga za Aviosy), posnucie się po miasteczku i rozeznanie, co, gdzie i za ile.
Dzień 2 - wodospady wraz z przejściem na drugą stronę do Victoria Falls
Dzień 3 - całodniowy wyjazd na safari w Chobe - bardzo polecam, wytargowaliśmy 240 $ za 2 osoby, wliczony był odbiór z hotelu, przejazd do Botswany, śniadanie tamże (na które się nie załapaliśmy), safari wodne tzn. obserwowanie przyrody z pokładu łódki, lunch i potem 3-godzinne safari w jeepie z tutejszym człowiekiem, który porozumiewał się z innymi i wiedział dokąd jechać, żeby coś fajnego zobaczyć; a na koniec oczywiście odwiezienie do hotelu w Livingstone
Dzień 4 - rano ostatnie zakupy i wylot po południu
Na lotnisku bezproblemowo wiza KAZA za 50 $, na której można hasać pomiędzy Zambią i Zimbabwe. Do Botswany tylko na 1 dzień bez noclegu. Każdy wjazd i wyjazd jest stemplowany, więc podczas wyżej opisanych przemieszczeń wbili mi 6 pieczątek zambijskich i po 2 z Zimbabwe i Botswany.
Jeżeli ktoś znajdzie coś fajnego w inne miejsce Afryki, to będę wdzięczny. Szwędam się po Azerbejdżanie i przez większość czasu nie mam dostępu do internetu, a jak już jest to lichy jakiś.
Będzie mi jeszcze brakowało 8 odcinków do statusu, a chociaż niewątpliwie drożej, to wolę takie robienie segmentów niż do Zielonej Góry.
7 ludzi lubi ten post.
8 ludzi uważa post za pomocny.

#67 PostWysłany: 28 Mar 2023 20:19 
Site Admin

tom971 napisał(a):
to ja wziąłem na 51h :lol: :lol: :lol: w opcji weekendowej

czyżby czwartek wylot, powrót niedziela? :D dołączamy ;)
5 ludzi lubi ten post.

#68 PostWysłany: 28 Mar 2023 20:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To jak ktoś jeszcze kombinuje jak poskładać to wyloty są w 246, powroty w 357.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 28 Mar 2023 20:38 
Site Admin

Rozszyfruję - wtorki, czwartki i soboty, a powroty środy, piątki i niedziele. Oczywiście nie wszystkie daty są dostępne.
Tylko w wyszukiwarce trzeba szukać na minimum 8 dni (inaczej nie wyświetli się taryfa promo).
Jeśli interesuje nas krótszy pobyt to skracamy pobyt dopiero na stronie wyboru lotów (gdzie mamy widok +/-3 dni).

#70 PostWysłany: 28 Mar 2023 20:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

To ja jeszcze dodam, że można połączyć BLL i CPH, jak ktoś chce sobie zwiększyć szansę na ruletkę co do zmian rozkładowych na jednej rezerwacji :oops:
Gaszpar lubi ten post.

#71 PostWysłany: 28 Mar 2023 20:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zważywszy na to że CPH-FRA-CPH są lotami z dwóch różnych rotacji (w pierwszą stronę wieczorna, w druga poranna) to ta szansa już jest podwojona :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#72 PostWysłany: 28 Mar 2023 21:04 
Awatar użytkownika

Loty: 972
Kilometry: 2 126 994
HON fly4free
A po co celujecie w te zmiany? Przecież przesiadki są dobre, liczba rotacji raczej się nie zmieni. Można jedynie popchnąć lot trochę do przodu na później w 2024...

#73 PostWysłany: 28 Mar 2023 21:10 
Awatar użytkownika

Loty: 724
Kilometry: 1 019 860
HON fly4free
Zmiany otwierają nowe perspektywy
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#74 PostWysłany: 28 Mar 2023 21:17 

niebieski
Taka CPH przy zmianach dałoby rade zmienić np na WAW ?Tak z doświadczenia Waszego pytam?

https://www.instagram.com/without_a_guide/
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 28 Mar 2023 21:22 

platynowy
Na WAW to raczej nie zmienisz, Lufa to nie Tap że łyka wszystko.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 28 Mar 2023 21:24 

złoty
@pabien
No właśnie nie bardzo. Z grupy LH nic więcej tam nie lata, a na linie spoza grupy nie chcą już zmieniać.
To mój czwarty bilet gdzie w oryginale przewoźniekiem jest(był) 4Y. Na poprzednich trzech udało mi się tak zmienić że nie leciałem nimi lub nie polece bo PXO mam na wakacje. Tutaj jednak nie mam nadziei.
2 ludzi lubi ten post.

#77 PostWysłany: 28 Mar 2023 21:28 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Tam generalnie prawie nic nie lata (ok. 10 lotów dziennie), patrząc na tych kilku przewoźników tam operujących jedyną zmianą jaką sobie jestem w stanie wyobrazić jeśli zmieni się rozkład to LH do/z JNB i SA do/z VFA ale i na to bym za specjalnie w dzisiejszej Lufthansie nie liczył.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#78 PostWysłany: 28 Mar 2023 21:39 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
cart napisał(a):
A po co celujecie w te zmiany? Przecież przesiadki są dobre, liczba rotacji raczej się nie zmieni. Można jedynie popchnąć lot trochę do przodu na później w 2024...
By wyrwać coś lepszego niż klasa K i L :)
3 ludzi lubi ten post.

#79 PostWysłany: 28 Mar 2023 21:53 

HON fly4free
Jeśli i tak zostanie ten g•••ny metal na longu to klasy rezerwacyjne mają znaczenie tylko dla ludzi siedzących w M&M; w innym wypadku użyteczność żadna statusowo. Premiowo to nawet nie ma co wspominać, bo to jakieś ochłapy będą liczone od $.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 28 Mar 2023 22:01 
Awatar użytkownika

złoty
Soulfly napisał(a):
Taka CPH przy zmianach dałoby rade zmienić np na WAW ?Tak z doświadczenia Waszego pytam?

Na WAW nie ale HAM powinien wejść.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 542 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości