Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Wrz 2012 20:39 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 472 757
Mam dwie rezerwacje na listopad: rano Warszawa - Bergamo, po południu Bergamo -Sofia.
Dzisiaj dostałem e-mail od Wizzair-a, o zmianie czasu odlotu samolotu z Bergamo, na wczesno ranny tak, że
przesiadka jest niemożliwa. W/g nich mogę albo się zgodzić na zmianę, albo zadzwonić do nich. Mam pytanie
o co mogę walczyć, jakie są moje prawa ?

Dziekuje

Ostatnio edytowany przez bzyfon, 25 Wrz 2012 21:08, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Majówka na rajskich Malediwach 🏝️🌴 Loty i 4* hotel z basenem infinity i wyżywieniem za 4929 PLN 🔥 Majówka na rajskich Malediwach 🏝️🌴 Loty i 4* hotel z basenem infinity i wyżywieniem za 4929 PLN 🔥
🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️ 🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️
#2 PostWysłany: 25 Wrz 2012 21:02 

niebieski
Witam. Mam podobny problem z lotem do Stavanger więc jestem również zainteresowany odpowiedzią. Pozdrawiam

#3 PostWysłany: 25 Wrz 2012 21:04 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
wizz zaproponuje:
- zwrot 100% kwoty na konto karty,
- 120% kwoty na konto wizzair,
- zmiana na inny podobny lot (czasami da się na dowolny lot zmienić).

#4 PostWysłany: 25 Wrz 2012 21:07 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 472 757
Dziękuję, wiem na czym stoję :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Wrz 2012 21:09 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
warto zadzwonić i próbować zmienić np na barcelone jak komuś pasuje ;)
Zwykły numer stacjonarny, więc grosze wychodzi ;) a nie trzeba się od razu decydować ;)

#6 PostWysłany: 25 Wrz 2012 21:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Myślę, że jak zadzwonisz i wyłuszczysz sprawę zmienią Ci nawet 2 loty; kiedyś było to nie do pomyślenia, ale ostatnio miękkną i są bardziej customerfriendly

#7 PostWysłany: 25 Wrz 2012 21:23 

niebieski
bzyfon napisał(a):
Mam dwie rezerwacje na listopad: rano Warszawa - Bergamo, po południu Bergamo -Sofia na listopad.
Dzisiaj dostałem e-mail od Wizzair-a, o zmianie czasu odlotu samolotu z Bergamo, na wczesno ranny tak, że
przesiadka jest niemożliwa. W/g nich mogę albo się zgodzić na zmianę, albo zadzwonić do nich. Mam pytanie
o co mogę walczyć, jakie są moje prawa ?

Dziekuje

Miałem bardzo podobny problem, który opisałem w temacie:

http://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=16235&p=135863#p135863

Też miałem składak z Warszawy do Sofii przez Forli i później został odwołany pierwszy lot.
Napisałem do nich przez formularz i zaproponowali mi niespodziewanie nie tylko zwrot kasy za pierwszy lot ale i za drugi!

W ten sposób nie przepadły mi pieniędzy za drugi lot i zacząłem sobie szukać innego połączenia.

Możesz zrobić to samo (pisemnie lub telefonicznie przez tani numer który Ci podali). Ale być może będzie lepiej poprosić o zmianie lotu
Warszawa - Bergamo na Gdańsk - Bergamo (w środę lub niedzielę 18:20-20:25) i potem Bergamo-Sofia następnego dnia rano.
Inną możliwością może być lot W-wa - Bergamo Ryan'em, tez poprzedniego dnia (i zwrot kasy za pierwszy lot Wizz'em). Niestety, w tych przypadkach trzeba nocować w Bergamo, można na lotnisku.
Niestety, po tej zmianie, w tym sezonie pozostało bardzo niewiele możliwości dolecieć do Sofii bez noclegu Wizz'em, np.:
W-wa - Londyn - Sofia,
Gdańsk - Paryż - Sofia,
Gdańsk - Dortmund - Sofia,
ale zwykle tam jest drożej.

Z drugiej strony, w odwrotnym kierunku powstała możliwość połączenia Sofia - Bergamo - Warszawa.

Natomiast, od połowy października zostają skasowane loty Sofia - Budapeszt.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: kostek966 oraz 13 gości