Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Palau
#1 PostWysłany: 05 Maj 2016 23:46 

srebrny
Gdzie szukać? Być może ktoś już był i może polecić sprawdzone miejsca. Myślę nad takim prawdziwym odpoczynkiem. Na luzie, może nie high budget, ale też bez totalnie spartańskich warunków. :) Najlepiej przy piaszczystej plaży. Ktoś, coś?

Magiczny Paryż tuż przed świętami 🎄❄️ City break w stolicy Francji za 869 PLN ✨😍 Magiczny Paryż tuż przed świętami 🎄❄️ City break w stolicy Francji za 869 PLN ✨😍
Zimowy relaks na Dżerbie🌴☀️ 4* hotel z all inclusive za 1665 PLN 🍹🍴 Zimowy relaks na Dżerbie🌴☀️ 4* hotel z all inclusive za 1665 PLN 🍹🍴
 Temat postu: Re: Palau
#2 PostWysłany: 02 Cze 2016 12:11 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 514 435
niebieski
Nie byłem, ale szukałem :)

lehnsmotel@palaunet.com - Lehns Motel
Pisałem bezpośrednio do nich. Udało się wynegocjować 40$/2os/noc z darmowym przewozem z/na lotnisko.

Drugim polecanym przez Lehns Motel hostelem jest Ms. Pinetrees hostel.
Arekkk lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 02 Cze 2016 15:57 

Loty: 960
Kilometry: 1 495 798
niebieski
Zarezerwowałem najtańszy nocleg w hotelu czyli DW Hotel (70$/noc/2 os.). Ale warto poszukać jakiegoś lokum z airbnb, widziałem że są tańsze i z opisów wynikało że chyba sympatyczniejsze... Miejsce w namiocie też jest do wynajęcia.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Cze 2016 17:16 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Ja rezerwowałem jakiś czas temu w Guest Logde Palau, wówczas ceny były tam niższe niż w DW Hotel (66$/3os. + 12% tax = 74$). Teraz chyba wychodzi podobnie.
http://www.guestlodgepalau.com/
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Sie 2016 02:48 
Awatar użytkownika

Loty: 232
Kilometry: 592 703
Dostałem właśnie e-mail od Lehns Motel, że cena mojego pokoju została obniżona z 50$ na 40$. Oferują też transport z/na lotnisko (20$ one-way). Taksówka podobno ~30$.

40$ - Pokój z prywatną łazienką, AC i łóżkiem dla 2 osób.
35$ - Pokój("norka") jedynie z łóżkiem i jedną szafką

Kontakt - tallynaka@gmail.com
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.

#6 PostWysłany: 26 Sie 2016 13:56 

Loty: 960
Kilometry: 1 495 798
niebieski
ZAKWATEROWANIE:
najtańsze są kwatery prywatne np. z airbnb ale trzeba rezerwować z dużym wyprzedzeniem.
Ja zdecydowałem się na DW Motel, 70$ za pokój dwuosobowy + 12$/dzień podatek miejski. Przy płatnością kartą doliczają 5% więc płaciłem gotówką. Parę słów o hotelu:
1. Bardzo dogodne położenie, parę metrów od głównej ulicy, którą w 5-10 min można dojść do sklepów z pamiątkami, restauracji i centrów handlowych.
2. Właściciele sympatyczni, pomogą w załatwieniu wycieczek i różnych spraw.
3. Pokój umeblowany skromnie, w szafie na ubrania przydałoby się choć parę półek (są tylko wieszaki). Łóżka duże i wygodne, w pokoju lodówka, klimatyzacja chodzi jak żyleta. W całym obiekcie czysto.
4. Motel oferuje bezpłatne korzystanie z kuchni, dobrze wyposażonej (np. lodówka, mikrofala, aparat do gotowania ryżu, różnorakie przyprawy). W lobby zestaw do przyrządzania kawy, herbaty, cukier i śmietanka w proszku woda stołowa w baniakach - wszystko gratis!
To jest ważne bo większość posiłków sami sobie gotowaliśmy z produktów zakupionych w supermarketach, wychodziło taniuśko.
5. Karta do internetu kosztuje 10$ za 7 godz, sygnał dobry. Pralka i szuszarka (2$), wypożyczanie rowerów (10$/dzień)
6. Transfer hotelowy z lotniska kosztuje 20$ za osobę (w obie strony zniżka). Taksówka z lotniska do centrum Koror kosztuje 20-25$ (w obie strony taniej) a więc przy dwóch osobach lub więcej nie opłaca się brać transportu oferowanego przez hotel.
7. Check-out o 11:00, dosyć rygorystycznie przestrzegany, można przedłużyć pobyt w pokoju za 10$/godz lub bezpłatnie spędzić czas w lobby.
Nie reklamuję jakoś specjalnie tego hotelu bo wiem, że niektórym z Was udało się znaleźć tańsze obiekty i jeszcze ponegocjować rabacik!

Załączniki:
DW Motel kuchnia.jpg
DW Motel kuchnia.jpg [ 58.79 KiB | Obejrzany 3156 razy ]
DW Motel wielkie łóżka.jpg
DW Motel wielkie łóżka.jpg [ 47.94 KiB | Obejrzany 3165 razy ]
 Profil Relacje PM off
horacy19 lubi ten post.
horacy19 uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 23 Paź 2016 20:11 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Ja sprawdziłem opcję Palau Beach Bungalows.
Są to bodajże 4 domki - bungalowy, położone w miejscowości Melekeok. Bungalowy są 3-osobowe - jeden pokój z łóżkiem podwójnym i klimatyzacją oraz łóżko pojedyncze w kuchni. Warunki raczej skromne, ale za cenę 40$/dobę + podatek (czyli 53,6$) za osobę domek, zdecydowanie nie ma co narzekać. Oczywiście w każdym z domków jest toaleta i prysznic (tylko zimna woda ze strumienia, zasilanego prawdopodobnie z jeziora Ngardok). Toaleta jest odgrodzona od pokoju "harmonijką", więc prywatność znikoma, a osoby w pokoju narażone są na dźwięki i zapachy wiadomego pochodzenia (na myśl przychodzi cytat "nie zarzucać, na grubo się kręci" :). Wodę można podgrzać na kuchence. Obok bungalowów jest laundromat (1$ za pranie, własny proszek).
Ogromną - jak dla mnie - zaletą jest położenie - chyba jedyna na Palau publiczna, piaszczysta plaża, położona jest 100 metrów od domków. Zawsze pusta, więc w praktyce można uważać ją za prywatną. Obok również kamienne molo, a w głębi lądu, po 10 minutowym spacerze przez dżunglę - bai (tradycyjna palauańska chata - miejsce zgromadzenia starszyzny). Wybierając ten wariant raczej samochód jest konieczny, ponieważ w okolicy nie ma za dużo do roboty - są dwa sklepiki zaopatrzone w podstawowe produkty i restauracja czynna tylko w porze śniadań i obiadów - o niej napiszę w odpowiednim wątku.
Do właścicielki najlepiej pisać przez fb: https://www.facebook.com/PalauBeachBungalows/?fref=ts. Dla zainteresowanych adres e-mail w pw.
PS - to miejsce to raj na ziemi :) Mimo spartańskich warunków.

Załączniki:
mDSC_8453.jpg
mDSC_8453.jpg [ 217.88 KiB | Obejrzany 2620 razy ]
mDSC_8454.jpg
mDSC_8454.jpg [ 210.09 KiB | Obejrzany 2620 razy ]
mDSC_8455.jpg
mDSC_8455.jpg [ 203.82 KiB | Obejrzany 2620 razy ]
mDSC_8457.jpg
mDSC_8457.jpg [ 312.02 KiB | Obejrzany 2620 razy ]
mDSC_8460.jpg
mDSC_8460.jpg [ 289.3 KiB | Obejrzany 2620 razy ]
mDSC_9001.jpg
mDSC_9001.jpg [ 389.55 KiB | Obejrzany 2620 razy ]
mDSC_9007.jpg
mDSC_9007.jpg [ 261.34 KiB | Obejrzany 2620 razy ]
mDSC_9174.jpg
mDSC_9174.jpg [ 277.47 KiB | Obejrzany 2620 razy ]
mDSC_9214.jpg
mDSC_9214.jpg [ 296.35 KiB | Obejrzany 2620 razy ]
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.

#8 PostWysłany: 29 Lis 2016 15:52 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
krasnal napisał(a):
Ja rezerwowałem jakiś czas temu w Guest Logde Palau, wówczas ceny były tam niższe niż w DW Hotel (66$/3os. + 12% tax = 74$). Teraz chyba wychodzi podobnie.
http://www.guestlodgepalau.com/

Guest Lodge - 55 USD + 12 USD tax, ale to opcja przez stronę www.
Po przyjeździe na miejsce, prosto z wyprawy kajakowej, chcieli od nas 67 USD + 12 tax. Bez problemu stargowane na 60 USD + tax.
Pokoje duże, klima chłodzi należycie, słaby internet. Relacja tekstowa z meczu Borussia - Legia odświeżała mi się średnio co dwa gole :lol:
Lokalizacja bardzo dobra. Centrum, ale nie przy głównej ulicy, więc cicho i spokojnie.

Jeśli chodzi o transport, to akurat miła pani (właścicielka?) dała nam nieoczekiwanie cenę 15USD za dwie osoby. Okazało się, że akurat musiała 3/4 trasy na lotnisko pokonać razem ze swoimi wnuczkami:)

Ms Pinetrees - brane przez booking, 75 USD z taxem za dwójkę. Tak jak opisywałem w zbiorczym wątku, udało się przyjechać z lotniska za 5 USD/osoba. Obiekt wygląda bardziej jak kwatera z airbnb. Jest to duży dom z pokojami. Warunki ok, choć gorsze niż w Guest Lodge, a cena wyższa. Klima działa. Łazienka dzielona.
Lokalizacja - dalej od ścisłego centrum (rozumiem to jako plac pocztowy i WCTC), ale nadal niezła. 500m od Main Street. Na miejscu przeuroczy piesek.
W obiekcie działa internet PNCC.

#9 PostWysłany: 20 Mar 2023 12:22 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Paradise Comfort na https://www.booking.com/hotel/pw/paradi ... en-gb.html 75 dolarow za wiekszy pokoj "z widokiem na morze", ktorego absolutnie tam nie ma. Mniejszy pokoj musi byc duzo tanszy w dolarach, bo wychodzilo okolo 40 funtow na booking.com. Z tego co widze, teraz sa 4 pokoje na liscie Booking. Byc moze reklamuje sie tez na Facebooku czy Airbnb. Bezposrednio u wlascicielki pokoj 60 dolarow za noc. Pani bardzo mila, moze doradzic w sprawie roznych rzeczy i podala mi swoj numer w razie potrzeby kontaktu.

Apartment with Sea View: faktycznie spory pokoj z duzym lozkiem, stolem, jest kuchnia i lazienka. Widok jest na nic, bo pokoj jest na pierwszym pietrze. Nawet z drugiego pietra budynku ledwo co widac powierzchnie okolicznej wody. Wlascicielka oferuje transfer z lotniska za 30 dolarow, ktory wyglada tak, ze jej kumpel albo sasiad jedzie (zapewne) za wiele mniej, a ona kasuje reszte. Z powrotem odwiozl mnie sasiad jej samochodem.

Lokalizacja przy glownej ulicy, jakies 20 minut na piechote od "centrum" z duzymi sklepami. Mi akurat pasowalo, bo mialam 20 minut na piechote do sklepow i 20 minut do firmy kajakowej. Na parterze jest restauacja koreanska, na przeciwko mini sklep.

Na korytarzu jest pralka i suszarka, 2.50 dolara pranie, 2.75 suszenie. Akurat moglam "wyprac sie" po kajaku, zeby nie wozic brudnych i mokrych rzeczy ze soba.
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 26 Mar 2025 17:33 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Zatrzymalam sie na pol nocy po przylocie w Lehns Motel i nie bylo to za ciekawe przezycie. Mieli tylko pokoje typu Garden, czyli pewnie te wspomniane wczesniej nory, a cena wynosila 60 dolarow. Nawet nie korzystalam z prysznica, bo reczniki nie wygladaly zachecajaco. Jedyne co, to przespalam sie pare godzin.

Wspomniane wyzej Beach Bungalows widzialam, dobre na wypoczynek, ale poza tym dosc daleko od lotniska czy Koror.

Garden Palace Downtown Koror - napotkani na wyjezdzie Niemcy polecali ten hotel. Mowili, ze wszystko bylo badzo dobrze zorganizowane, darmowe transfery z lotniska i hotel w centrum Koror.

Tym razem zatrzymalam sie w B&B Dudek's Nest i moge polecic to miejsce, pod warunkiem, ze komus nie przeszkadza przechodzenie przez dom rodzinny. Gora domu jest dla gosci, ale trzeba wejsc przez parter. Dobra okazja, zeby porozmawiac z lokalnymi mieszkancami i dowiedziec sie duzo rzeczy. Na miejscu sa kajaki i Greg moze je zwiezc do mariny. Ja dowiedzialam sie o tym z recenzji na Booking.com i to byl jeden z czynnikow, ktory zadecydowal o wyborze tego miejsca. W ten sposob plywalam kajakiem przez 3 dni bez kosztow wypozyczenia. Uwaga, przez Airbnb jest drozej niz przez B.com
cart lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości