Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Lut 2023 12:13 

Loty: 63
Kilometry: 117 882
Hej.
Wybieram się do Sukhothai (THS) i szukam szukam, ale znaleźć nie mogę - jak dostać się do Parku Historycznego lub nawet wydostać się z lotniska.
Oczywiście wiem, że są taksówki, ale chcąc przyoszczędzić szukam innych form, może Grab? A może tuktuk?
Także biorę po 200zł z konta każdej drużyny i... słucham Państwa :)
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️ Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️
🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎 🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎
#2 PostWysłany: 14 Lut 2023 12:52 

złoty
Z dworca autobusowego jeżdżą chyba busy. Kiedyś na pewno jeździły.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Lut 2023 15:29 

@Mar77 dzięki za odpowiedź, ale przy lotnisku THS nie widzę żadnego dworca autobusowego.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Lut 2023 16:10 

złoty
Miałem na myśli dworzec w mieście. Ale podobno z samego lotniska też coś jeździ. A jak nie będzie, to do miasta, a stamtąd już coś złapiesz. To jest Tajlandia, czasem trzeba improwizować ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Mar 2023 09:09 
Awatar użytkownika

Z dworca autobusowego
https://maps.app.goo.gl/X1Q7NZf3gXhosbHTA odjeżdżają autobusy do Sukhothai, niektóre z nich dojeżdżają do starego miasta, które jest ok 11km od dworca autobusowego w Sukhothai, cena biletu aktualnie wynosi ok. 380 THB (w gratis dostajesz voucher na obiad, który realizujesz po drodze, butelkę wody i przekąskę), podróż trwa minimum 7h, ale często są opóźnienia,więc radzę z Bangkoku wyjechać w miarę wcześnie. Jeżeli dobrze pamiętam to bilety można kupić przed wejściem na halę dworcową w niebieskich kasach 43 i 44, są też kasy czerwone - na lewo od niebieskich, tam też na pewno kupisz bilet, ale za ile i w której kasie nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Mar 2023 09:44 

@m4tt dzieki za odpowiedź, ale chodziło mi o wydostanie się z lotniska z THS. Niestety nie mogę zedytować swojego posta :) Za parę dni będę w THS to zaktualizuję wpis dla potomnych, być może ktoś będzie szukać transportu :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Mar 2023 07:43 
Awatar użytkownika

Sorry, nie doczytałem dokładnie, nie wiem jak transport z lotniska, bo nie byłem, ale na pewno GRAB wyjdzie taniej niż tuktuk :) chyba że umiesz się dobrze targować

Poniżej info ogólne, info sprzed tygodnia
Na dworcu autobusowym Sukhothai pani w okienku za bardzo nie ogarniała. Jest zatoczka nad którą wisi napis "historical park", ale informacji o której godzinie odjeżdża nie udało mi się uzyskać, więc poszliśmy na przystanek do miasta - jakiś 1km od dworca (przystanek znalazłem na maps.me). Jest ładnie oznaczony i na tablicy pokazuje całą trasę i pozostałe przystanki, ale wg lokalsów nie kursuje po covidzie. Pani z tuktuka krzyczała 200, potem zeszła do 150, ale nie skorzystaliśmy, zamówiliśmy GRABa (Auto) za 130 THB, ale jak ktoś podróżuje sam to lepiej wziąć GRABa (skuter) za połowę tego.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Sie 2023 10:20 

Obiecałam napisać (o czym zapomniałam), ale lepiej późno niż wcale.
Lotnisko Sukhothai [THS] ma max 2 przyloty dziennie liniami Bankgok Airways. Po przylocie i odbiorze bagażu czeka grupa naganiaczy na prywatny transport za około 500THB za osobę (przy stargowaniu za 400). Dosłownie 5m za nimi stoi przesympatyczny Pan przy Songteaw'ie i za 100THB od osoby zawiezie we wskazane miejsce. To jest jedyny transport "autobusowy". Warto się od razu dogadać kiedy ma przyjechać pod hotel i zabrać na lotnisko. Albo dzień wcześniej przy pomocy recepcji ogarnąć właśnie taki rodzaj transportu.
TAXI z hotelu na lotnisko to koszt minimum 1200THB. Grab'y były dostępne 2 - z czego 1 ciągle odrzucal, a na drugiego czekałyśmy 30min.

W każdym razie - każdemu polecam lotnisko THS bo jest zupełnie inne niż wszystkie, ktore widziałam do tej pory :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość