Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 81  Następna
Autor Wiadomość
#1121 PostWysłany: 03 Mar 2023 14:38 
Awatar użytkownika

niebieski
@dg72 ja to wiem, napisałem w kontekście dotarcia do Infinite jako karty docelowej i pożądanej dla kogoś kto jest na JDG i rozważa PKO.

Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt
⭐⭐⭐⭐ all inclusive na Zakintos za 2497 PLN 👙👣🌊🏖️ ⭐⭐⭐⭐ all inclusive na Zakintos za 2497 PLN 👙👣🌊🏖️
#1122 PostWysłany: 03 Mar 2023 15:06 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
KK w PKO BP przy kilku wojażach zagranicznych w zupełności kompensuje niedogodności opłat z nią związanych.
Jedno wejście na lotnisku do pierwszego lepszego przybytku konsumpcyjnego, to rozstanie się z kwotą +80 zł
Ja już policzyłem. Warto.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#1123 PostWysłany: 03 Mar 2023 15:11 

grondo napisał(a):
monika_monika napisał(a):
Ok, dziękuję za info, o karcie Santander czytałam.
Swoją drogą wiesz może czy prowadząc jdg mając w jednym banku konto firmowe i osobiste, z poziomu osobistego można starać się o jakąś rozsądną kartę?
Infinity w ING przy firmowym to bodaj 1mln/500tys więc zakładam że w PKO BP przy firmowej będzie podobnie.

Tak, można z dochodów JDG dostać KK osobista w PKO BP, niestety PKO BP nie lubi JDG i ścina dochód, szczególnie ryczałtowy, więc może być konieczny start od Platinum a potem dopiero Infinite.

Mam konto w inteligo od 2009, hipotekę w PKO BP z JDG i jestem na liniówce, a nie ryczałcie ;) Spróbuję od infolinii i zobaczymy co powiedzą.
 Profil Relacje PM off  

#1124 PostWysłany: 03 Mar 2023 15:14 
Awatar użytkownika

niebieski
@monika_monika długoletni klient z historią powinien mieć lepiej, walcz:)

#1125 PostWysłany: 03 Mar 2023 15:17 

Nie zaszkodzi sprawdzić szczególnie, że i tak muszę to konto gdzieś przenieść 😅 Zadzwonię do PKO i ING i zobaczymy czy coś zaproponują czy będą mieli w trąbce. Nie latam jakoś turbo dużo żeby włosy z głowy wyrywać o PP, ale kilka razy w roku do Azji zdarza mi się skoczyć więc zawsze to miły dodatek by był :)
 Profil Relacje PM off  

#1126 PostWysłany: 03 Mar 2023 18:12 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Jeśli będziesz mieć konta prywatne i firmowe w PKO, to robiąc regularne przelewy z firmowego z opisem wynagrodzenie ( w takiej sytuacji jest to zupełnie zgodne z rzeczywistością, rozmawiałem o tym z pracownikiem), masz duże szanse na otrzymanie najpierw mc Platinum a potem visy bez formalności (sam to przetestowałem).

Konto firmowe w pko ma całkiem sensowną ofertę dla niedużych działalności, no ale wiadomo, to już zależy od profilu firmy.
 Profil Relacje PM off  

#1127 PostWysłany: 03 Mar 2023 18:17 

srebrny
Cytuj:
w takiej sytuacji jest to zupełnie zgodne z rzeczywistością, rozmawiałem o tym z pracownikiem

Ale z jaką rzeczywistością? Za jaką pracę jest to wynagrodzenie? To chyba jednak nie był pracownik US, prawda?
 Profil Relacje PM off
tamtam lubi ten post.

#1128 PostWysłany: 03 Mar 2023 18:23 

niebieski
Masz jeszcze BNP, Santander. Duzo tego jest. Podzwon na infolinię niech przedstawia oferty i wybieraj.
 Profil Relacje PM off  

#1129 PostWysłany: 03 Mar 2023 22:02 

boots napisał(a):
Cytuj:
w takiej sytuacji jest to zupełnie zgodne z rzeczywistością, rozmawiałem o tym z pracownikiem

Ale z jaką rzeczywistością? Za jaką pracę jest to wynagrodzenie? To chyba jednak nie był pracownik US, prawda?
na JDG to nie ma znaczenia
 Profil Relacje PM off  

#1130 PostWysłany: 03 Mar 2023 22:11 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
boots napisał(a):
Cytuj:

W sensie urzędu skarbowego być może masz rację. Inaczej, jest to zgodne z definicją stałego wpływu na konto w PKO. Z takim tytułem możesz zażyczyć sobie nawet wpłatę gotówkową w placówce.
Zresztą przy jdg dochód firmy jest dochodem właściciela, więc zysk możesz przelewać na prywatne konto jak ci się podoba.
 Profil Relacje PM off  

#1131 PostWysłany: 03 Mar 2023 22:16 

srebrny
W JDG właściciel nie otrzymuje wynagrodzenia. Dla banku wpływy z takim tytułem (i z żadnym innym) nie są problemem, ale dla urzędów już niekoniecznie.
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.

#1132 PostWysłany: 04 Mar 2023 12:40 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 630
Nie ma wynagrodzenia z tytułu JDG, ponieważ majątek firmowy jest jednocześnie majątkiem prywatnym, ALE ani banki, ani skarbówka nie robią problemów z takimi przelewami (banki przymykają oko i dają kredyty oraz KK bez zaświadczeń, natomiast US wie, że ma do czynienia ze zwykłym transferem wewnętrznym). Mój znajomy przedsiębiorca już to przerabiał. W sumie jest to dobry pomysł na "przyspieszanie" karencji po otwarciu własnej firmy.
 Profil Relacje PM off  

#1133 PostWysłany: 05 Mar 2023 14:31 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Jak Santander podchodzi do rozliczania płatności za kartę i zwolnienia po zrobieniu 10 transakcji? Trzeba mieć 10 transakcji w miesiącu i nie odwołać ich w trakcie tego miesiąca czy np.można mieć 10 transakcji, miesiąc się kończy i w kolejnym odwołuję transakcje i nie pobiorą mi opłaty?

#1134 PostWysłany: 05 Mar 2023 14:43 

złoty
To już lepiej zadzwonić i poprosić o zwolnienie z opłat na kolejny rok.

To jest łatwe do weryfikacji tj to odwołanie transakcji czy zakupu i zapewne skutkuje naliczeniem opłaty miesięcznej.

W opcji, że każda nawet groszowa transakcja bezgotówkowa się wlicza myśleć o takich "kombinacjach alpejskich" :shock:
 Profil Relacje PM off  

#1135 PostWysłany: 05 Mar 2023 15:17 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Odwołanie transakcji w ramach testu grozi opłatą 42 zł :D więc wolałbym nie ryzykować.
Moją pierwszą KK była karta w T-Mobile Usługi Bankowe dostaraczane przez Alior Bank (czyli TMUBdpAB, dawniej Alior Sync), tam wciąż mam moneyback i zwolnienie z opłaty za kartę/konto jak zrobię transakcje za. 500 zł (poza Revolutami itp.).
W Santanderze do tej pory robiłem mnóstwo transakcji, przekraczałem liczbę 10, ale naczytałem się o PKO BP i ich karcie Visa Infinite. Wyrobiłem w PKO Mastercard Platinum i muszę tam robić obrót.
Zatem mam 3 karty kredytowe i na każdej trzeba robić obrót :)

Do tego mam założone promocyjne konta na siebie i żonę w Velobanku, Pekao, ING, gdzie trzeba robić wpływy, kilka transakcji itp. co miesiąc, więc liczba wymaganych transakcji w skali miesiąca rośnie niebotycznie. Poza tym mieszkam pod miastem, najbliższy "bankomat" to Poczta Polska, zatem utrzymuję też konto w ich banku i tam też trzeba wyrobić kwotę transakcji.
Dlatego pytam, bo zamiast robić sobie wpływy po 1 zł na Revolut.me lub rozdzielać zakupy w sklepie na 15 paragonów mógłbym spokojnie płacić kartą Santandera podpięta do Curve, a potem przerzucać sobie transakcje zostawiając 10 (lub być może w ogóle zerując liczbę transakcji w zamkniętym miesiącu).

#1136 PostWysłany: 05 Mar 2023 15:24 

złoty
Bo nie czytasz dokładnie co Ci napisano. Do tego sam sobie komplikujesz bieżące funkcjonowanie.

Np w Santander wystarczy zadzwonić i powiedzieć, że w sumie to masz kilka KK, co jest prawdą, a Platinum jesteś skłonny pozostawić u nich przy zwolnieniu z opłat na kolejny rok. Prosto.
 Profil Relacje PM off  

#1137 PostWysłany: 05 Mar 2023 16:24 

niebieski
No mi nie dali 1 rok ostatnio jak dzwoniłem... dostałem "6 miesięcy a potem zobaczymy jaki obroty zrobił Pan na koncie"
 Profil Relacje PM off  

#1138 PostWysłany: 05 Mar 2023 16:49 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie do końca rozumiem, o co Wam chodzi w sprawie opłaty za KK Santandera... O ile nic się nie zmieniło, to zwalnia z niej wykonanie w miesiącu 10 transakcji na dowolną kwotę. To jest jedna wizyta przy kasie samoobsługowej w dyskoncie z jakimiś drobiazgami. Dla mnie to tak, jakby tej opłaty w ogóle nie było :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1139 PostWysłany: 22 Mar 2023 23:27 

Może i temat już dawno omawiany ale nie mogę na szybko znaleźć. Czy PP wydawane razem z KK, czy jest możliwość wygenerowania w app QR code dla wygody użytkowania czy za każdym razem trzeba pokazywać fizycznie kartę PP?
 Profil Relacje PM off  

#1140 PostWysłany: 22 Mar 2023 23:35 

złoty
Trzeba pokazywać czy raczej na chwilę przekazać/wręczyć.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 81  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości