Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 290 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 10 Sty 2023 16:34 

Brzmi bardzo atrakcyjnie. Jakie ubezpieczenie było w tej cenie?

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 12 Sty 2023 00:07, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek
Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
#262 PostWysłany: 11 Sty 2023 17:35 
Awatar użytkownika

Pisałem o tym kilka postów wcześniej :)

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 12 Sty 2023 00:07, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#263 PostWysłany: 12 Sty 2023 00:04 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
niebieski
Tylko www chyba nie mają, profil FB od lat nie aktualizowany. Jak do nich dotrzeć?

#264 PostWysłany: 15 Sty 2023 12:21 
Awatar użytkownika

+356 9946 1769 whatsapp
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 03 Lut 2023 20:36 

Jakie macie doświadczenie z wynajmem auta na Malcie? Poruszanie się samochodem oraz jego parkowanie jest naprawdę tak uciążliwe jak to niektórzy opisują? Warto wynająć samochód czy jednak to nie jest najlepsze wyjście? Drugi aspekt to wybór firmy… temat wygląda jak wszędzie, czyli trzeba być uważnym odbierając auto (protokół) i oddać w stanie niepogorszonym, czy może notorycznie się zdarzają nadużycia? My mamy dosyć dobre doświadczenia z firmą Budget (nie jest najtańsza), ale teraz rozważamy Nexacar lub Malta First (jakieś doświadczenia ktoś ma z wymienionymi, jak szybko zwracana jest kaucja).
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 03 Lut 2023 21:08 

niebieski
Malta to dramat, najlepiej wziąć automat + 0% excess i mieć święty spokój, albo mieć kartę która pokryje szkody. Tam widok mini morrisa rozpychającego się zderzakiem żeby zaparkować na ulicy, której kąt nachylenia wynosi 45 stopni nie dziwi absolutnie nikogo z mieszkających tam. Nigdy nie odważyłem się tam jeździć manualem.
 Profil Relacje PM off
anianow uważa post za pomocny.

#267 PostWysłany: 06 Lut 2023 20:42 
Awatar użytkownika

Ja jeździłem manualem :) I to w tym roku.

Żaden dramat. Oczywiście, jeśli ktoś jest niedzielnym kierowcą to w każdym kraju, nawet ojczystym będzie miał problem z jazdą.
Nie widziałem żadnych aut rozpychających się zderzakami. A zjeździliśmy całą Maltę.

Jedyne co to trzeba uważać w ciasnych uliczkach. Warto się po prostu zatrzymać i poczekać aż auto z naprzeciwka przejedzie :)
Nie taki diabeł straszny :)
 Profil Relacje PM off
czarny38 lubi ten post.

#268 PostWysłany: 06 Lut 2023 23:26 

niebieski
@L0ko Ty zjeździłeś, a ja piszę z perspektywy mieszkania i jeżdżenia tam przez 4 lata, swoje widziałem :)
 Profil Relacje PM off
L0ko lubi ten post.

#269 PostWysłany: 07 Lut 2023 18:00 

L0ko napisał(a):

Ma Pan do polecenia którąś z wypożyczalni? Jakie były warunki wynajmu (czas, cena i ew. ubezpieczenie) i jak szybko zwrócony został depozyt?
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 07 Lut 2023 18:03 

Loty: 24
Kilometry: 32 586
anianow napisał(a):
Jakie macie doświadczenie z wynajmem auta na Malcie? Poruszanie się samochodem oraz jego parkowanie jest naprawdę tak uciążliwe jak to niektórzy opisują? Warto wynająć samochód czy jednak to nie jest najlepsze wyjście? Drugi aspekt to wybór firmy… temat wygląda jak wszędzie, czyli trzeba być uważnym odbierając auto (protokół) i oddać w stanie niepogorszonym, czy może notorycznie się zdarzają nadużycia? My mamy dosyć dobre doświadczenia z firmą Budget (nie jest najtańsza), ale teraz rozważamy Nexacar lub Malta First (jakieś doświadczenia ktoś ma z wymienionymi, jak szybko zwracana jest kaucja).
https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g190311-i348-k14027092-Scam_Alert_NEXACAR_Nexarent_Malta_Airport_Car_Rentals-Malta.html
 Profil Relacje PM off

#271 PostWysłany: 07 Lut 2023 18:09 

Dzięki za informację o Nexacar. Jakaś inna firma godna polecenia? Bo w Internecie nawet duże sieciówki mają niezbyt pozytywne opinie...
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 07 Lut 2023 20:25 
Awatar użytkownika

anianow napisał(a):
L0ko napisał(a):

Ma Pan do polecenia którąś z wypożyczalni? Jakie były warunki wynajmu (czas, cena i ew. ubezpieczenie) i jak szybko zwrócony został depozyt?

Pisałem o tym jaka wypożyczalnia oraz jakie są warunki kilka postów wcześniej. Proszę rzucić okiem.
 Profil Relacje PM off

#273 PostWysłany: 24 Lut 2023 12:14 

smahhy napisał(a):
Wróciłem właśnie z Malty, wzięliśmy auto z Daniel's https://goo.gl/maps/obDkivKMPq2C5tPJ8
W kontakcie mailowym podany nr lotu i po wylądowaniu na Malcie od razu telefon żeby na Whatsappie się komunikować, wysłali nam pinezkę i zdjęcie auta, żeby szybko się odnaleźć.
Na tydzień czasu Citroen C1 wyszedł 115e, depozytu było 450e, ale spisali od nas tylko dane z mojego prawka, nic nie blokowali, nawet karty nie chcieli zobaczyć. Paliwo full to full. Auto podstawione na lotnisko i tam też oddaliśmy. Oględziny i spisanie rys pierwszego dnia, a ostatniego tylko obejrzenie auta, wymiana paru zdań i tyle wszystkiego. Tak że bezproblemowo wszystko [w końcu nic nie uszkodziliśmy :P].
Ogólnie to zjechaliśmy cały kraj, byliśmy 2x na Gozo i przejechaliśmy 365 km. :D Za paliwo wyszło 36e [po 1,34 pb 95].
Jeśli chce się zobaczyć dużo, to auto jest obowiązkiem, choć warunki jazdy bardzo ciężkie [przynajmniej dla mnie].

Cześć, zalogowałem się specjalnie żeby podzielić się swoimi doświadczeniami. Mam podobne wrażenia co do tej firmy jak są tu opisane.Uczciwie, same pozytywy. Wszystko uzgodnione przez whatssupa przed przyjazdem. Byliśmy w 2 rodziny i wzięliśmy 2 auta, Peugeot 208 (140 eur) i Mitsubishi Space star (130 Eur) minimalnie mniejszy. Zapłaciliśmy za auta gotówką. Spisali nr karty na poczet kaucji (450 eur) której de facto nie zablokowali. Oba w automacie (polecam,jest sporo wzniesień, auto się nie stacza w tył. Przy ruchu lewostronnym wachlowanie biegami przysporzyłoby zbędnego dodatkowego stresu.) Też dotankowałem za ok. 32 euro.Przy wypożyczeniu szybkie oględziny, oboje robiliśmy fotki rys i opis. Oba auta były prawie nowe, posiadały Apple carplay i andriod auto - przydatne po podpięciu nawigacji. Nie chcieliśmy być zależni od przystanków, autobusów. Zawsze gdzieś miejsca do zapakowania się znalazły.Czasem bliżej od miejsca docelowego, czasem trzeba było trochę odjechać i się przejść. Może to kwestia pory roku (16-23 luty). Dostaliśmy też listę rekomendacji gdzie zjeść, gdzie pojechać. Nie zawiedliśmy się na żadnej do której udało się dotrzeć. Polecam Daniel’s Car Rentals https://goo.gl/maps/obDkivKMPq2C5tPJ8
 Profil Relacje PM off
kamiloosx uważa post za pomocny.

#274 PostWysłany: 24 Lut 2023 12:41 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
Ciekawe te wątki o spisywaniu numerów kart. Za jakiś czas zdziwienie skąd obciążenie za nie wiadomo co. Rozumiem tylko blokady w terminalu płatniczym, ale nie takie praktyki...
 Profil Relacje PM off
dmirstek lubi ten post.

#275 PostWysłany: 24 Lut 2023 23:19 

sokol_pablo napisał(a):
smahhy napisał(a):
Wróciłem właśnie z Malty, wzięliśmy auto z Daniel's https://goo.gl/maps/obDkivKMPq2C5tPJ8
W kontakcie mailowym podany nr lotu i po wylądowaniu na Malcie od razu telefon żeby na Whatsappie się komunikować, wysłali nam pinezkę i zdjęcie auta, żeby szybko się odnaleźć.
Na tydzień czasu Citroen C1 wyszedł 115e, depozytu było 450e, ale spisali od nas tylko dane z mojego prawka, nic nie blokowali, nawet karty nie chcieli zobaczyć. Paliwo full to full. Auto podstawione na lotnisko i tam też oddaliśmy. Oględziny i spisanie rys pierwszego dnia, a ostatniego tylko obejrzenie auta, wymiana paru zdań i tyle wszystkiego. Tak że bezproblemowo wszystko [w końcu nic nie uszkodziliśmy :P].
Ogólnie to zjechaliśmy cały kraj, byliśmy 2x na Gozo i przejechaliśmy 365 km. :D Za paliwo wyszło 36e [po 1,34 pb 95].
Jeśli chce się zobaczyć dużo, to auto jest obowiązkiem, choć warunki jazdy bardzo ciężkie [przynajmniej dla mnie].

Cześć, zalogowałem się specjalnie żeby podzielić się swoimi doświadczeniami. Mam podobne wrażenia co do tej firmy jak są tu opisane.Uczciwie, same pozytywy. Wszystko uzgodnione przez whatssupa przed przyjazdem. Byliśmy w 2 rodziny i wzięliśmy 2 auta, Peugeot 208 (140 eur) i Mitsubishi Space star (130 Eur) minimalnie mniejszy. Zapłaciliśmy za auta gotówką. Spisali nr karty na poczet kaucji (450 eur) której de facto nie zablokowali. Oba w automacie (polecam,jest sporo wzniesień, auto się nie stacza w tył. Przy ruchu lewostronnym wachlowanie biegami przysporzyłoby zbędnego dodatkowego stresu.) Też dotankowałem za ok. 32 euro.Przy wypożyczeniu szybkie oględziny, oboje robiliśmy fotki rys i opis. Oba auta były prawie nowe, posiadały Apple carplay i andriod auto - przydatne po podpięciu nawigacji. Nie chcieliśmy być zależni od przystanków, autobusów. Zawsze gdzieś miejsca do zapakowania się znalazły.Czasem bliżej od miejsca docelowego, czasem trzeba było trochę odjechać i się przejść. Może to kwestia pory roku (16-23 luty). Dostaliśmy też listę rekomendacji gdzie zjeść, gdzie pojechać. Nie zawiedliśmy się na żadnej do której udało się dotrzeć. Polecam Daniel’s Car Rentals https://goo.gl/maps/obDkivKMPq2C5tPJ8
Czy da się z ubezpieczeniem? Nawet jeśli nie z Twojej winy - Ty płacisz ? Słyszałem, że wyposażenie na Malcie bez ubezpieczenia to masochizm :)
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 08 Mar 2023 20:40 

Czy myliście auto przed oddaniem ? Doliczają wypożyczalnie za umycie ?
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 08 Mar 2023 20:45 

platynowy
Skąd taki pomysł? Nie, o ile nie zaliczysz po drodze offroad'u i nie będziesz miał błota po dach, nie musisz myć samochodu.
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 06 Kwi 2023 12:42 

-- 06 Kwi 2023 12:36 --

Czy kto

-- 06 Kwi 2023 12:36 --

Czy kto

-- 06 Kwi 2023 12:42 --

Cześć,
na wstępnie sorry za to co wyżej - naklikało się, a nie może znaleźć opcji Usuń post
Do sedna:
czy ktoś miał styczność z wypożyczalnią Caracter?
Na stronie jest tylko numer telefonu i adres mailowy, w DoYouSpain mają całkiem atrakcyjną ofertę.

Na tej samej wyszukiwarce znalazłem ciekawy przypadek, gdzie wypożyczając samochód na 14 dni w CItyGo zapłacę 2 razy więcej niż dzieląc wypiżyczenie na pół (odbiór drugiego auta w dniu zwrotu pierwszego) - czy ktoś przerabiał taki przypadek? Wypożyczalnia już dała znać, że nie będą w stanie potraktować mi tego jako jednego wypożyczenia i będę musiał zwrócić i pobrać jeszcze raz samochód.
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 16 Kwi 2023 22:33 

Byłem na Malcie w Marcu - wybrałem Swift Car, ponieważ teoretycznie oferował wtedy najtańsze Full AC. Samochód to Peugeot 108 z pół-automatyczną skrzynią biegów.
Blokują na karcie 200euro na poczet mandatów (dodam, że dane o karcie typu numer, CVV daje się przez ich formularz, więc radzę używać wirtualnej karty).
Niestety pierwszy raz w trakcie swoich wojaży miałem stłuczkę - jadąc na Gozo, pomimo zaciągnięcia ręcznego, samochód stoczył się w przód przy obniżaniu ramy i lekko uderzył w ścianę.
Po kontakcie z właścicielem, wypełniliśmy polisę AC + musiałem iść na policję złożyć raport (na szczęście nie dali żadnych punktów karnych :) ).

Wypożyczalni daję ocenę 4/5 :
-0.5 za operowanie cenami bez VAT (w mailu na samym końcu dają info że cena nie zawiera VAT - można nie zauważyć), przez co nie byli najtańszą wypożyczalnią z Full AC;
-0.5 za sposób komunikacji

Jeszcze takie podpowiedzi odnośnie jazd, może komuś się przydać :) :
**Malta jest naprawdę zatłoczona, do tego niektóre drogi są naprawdę wąskie obłożone murem kamiennym, dlatego małe samochody typu Peugeot 108, Fiat 500, Toyota Aygo będą najbardziej optymalne;
**Ruch lewostronny nie jest zły, choć warto chwilę na parkingu potrenować żeby mózg przestawić
**Korzystałem z Map Google oraz Map HERE : niestety obie się gubiły, szczególnie przy zjazdach albo prowadziły przez wąskie drogi gdzie bardzo trudno byłoby się samochodami mijać. Byłby też 3 zamknięcia dróg (2 przez remont, jeden przez policje) i nawigacja usilnie kierowała z powrotem na te trasy. W takim wypadku najlepiej podążać za innymi. Nie wspominając że Mapy Google pokazywały ulicę, która nie istniała i bym wjechał w dom :P
**Jeżeli chcemy jechać do Valletty to najkorzystniejszą opcją będzie skorzystanie z Park&Ride we Floriana, gdzie za bodajże 0,4 euro od osoby mamy przejazd busem do/z Valletty i parking gratis.
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 20 Sty 2024 21:30 

niebieski
sporo się ostatnio na Malcie pisze/mówi o wypożyczalni aut - SmartCar Rentals Malta.
niby tylko 20 centów (sic!) za dzień wynajmu, ale potem potrafią sciągnąć z karty 1000 euro za coś co niby się zepsuło.
radzę uważać.

tu więcej szczegółów
https://timesofmalta.com/articles/view/rent-car-20c-day.1078023
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 290 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości