Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Sty 2020 19:05 

Loty: 45
Kilometry: 81 086
Jeżeli ktoś potrzebuje dostać się z tego lotniska do Sal Rei lub z powrotem, to taksówka kosztuje 5-8 euro = 500tys.-800tys. escudo. Mnóstwo ich czeka na parkingu przed lotniskiem. Czas przejazdu to maksimum 10 minut. Jak się komuś skończy hajs zupełnie, to może próbować zabrać się stopem po drodze... ;)
 Profil Relacje PM off  

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#2 PostWysłany: 16 Lut 2023 08:44 

niebieski
Jeżeli ktoś potrzebuje dostać się z tego lotniska do Sal Rei lub z powrotem, to taksówka kosztuje obecnie 10 euro
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Lut 2023 09:16 
Awatar użytkownika

niebieski
@luki1975 Ale po co przepłacać x10 skoro wychodzimy na ulicę 20 metrów dalej i busem (aluguer) jedziemy za 1 EUR/100 CVE

#4 PostWysłany: 16 Lut 2023 10:41 
Awatar użytkownika

Loty: 425
Kilometry: 667 983
srebrny
@nick tapowskie połączenia lądują po północy + czas na wydostanie się z lotniska. Wątpię, że wtedy też można ogarnąć busa.

#5 PostWysłany: 16 Lut 2023 10:51 
Awatar użytkownika

niebieski
@Apocalipse Chyba Ci się pomyliło cuś, LIS-owe Tapy lądują chwilę po 12 ale w południe :)
Apocalipse uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 20 Lut 2023 00:50 
Awatar użytkownika

srebrny
@nick chyba czasu Hawajów, może w jakieś dni w południe też lądują, ale większość dni po północy
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 20 Lut 2023 01:57 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
lądowalem w sobote, 2 miesiące temu chwilę po 12 albo 13.

#8 PostWysłany: 20 Lut 2023 05:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja wiem że TAP z punktualnością nie ma za wiele wspólnego, ale w rozkładzie widzę że 100% lotów z LIS planowo jest na miejscu o 12:50 PM czasu lokalnego. Sprawdziłem to trzykrotnie. Do tego pamiętam jak szukając już na początku 2022 ciężko było mi spiąć doloty bez nocowania w LIS i wtedy chętnie taki popółnocnik bym zakupił. W sumie jeśli możesz to wklej screenshota, bo piszesz z taką pewnością siebie, że zwątpiłem w to co widzę na ekranie.

rw30 napisał(a):
@nick chyba czasu Hawajów, może w jakieś dni w południe też lądują, ale większość dni po północy

#9 PostWysłany: 20 Lut 2023 12:50 
Awatar użytkownika

srebrny
-- 20 Lut 2023 11:04 --

aż tak mi nie zależy, żeby screenshoty robić, bez względu na to czy mam rację czy nie
ale rzut oka na skyScanner pokazuje, że przyloty na Sal (TAPem z LIS) po północy są 7x w tygodniu, a doloty w okolicy południa są jakieś 3x w tygodniu, o których szczerze powiedziawszy w ogóle nie widziałem, bo zawsze jak szukam biletów tam to z Berlina albo WAW to pokazuje te wieczorne / nocne więc wiedziałem tylko o nich

być może skyScanner nie wyłapuje wszystkich rannych / południowych i są nawet częściej, kto wie

-- 20 Lut 2023 11:07 --

nick napisał(a):
Do tego pamiętam jak szukając już na początku 2022 ciężko było mi spiąć doloty bez nocowania w LIS i wtedy chętnie taki popółnocnik bym zakupił.

2022 to jeszcze pół biedy, ale np w 2021 loty z LIS do Sal były w pewnym momencie (a przynajmniej jak ja tam leciałem, czyli pocz lutego do pocz marca) całkowicie zawieszone, więc pewnie w 2022 ciągle nie wszystkie były dostępne. Teraz widocznie jest inaczej, piję do tego że nie ma co zwracać uwagi na to, co było w czasach CoVida bo to były dziwne / wyjątkowe czasy, teraz jest mniej-więcej powrót do normalności

-- 20 Lut 2023 11:50 --

******ałć - to jest temat o lotnisku BoaVista, nie Sal.
Wszystko, co napisałem powyżej, odnosiło się do lotniska / lotów na Sal : )
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 20 Lut 2023 17:07 
Awatar użytkownika

niebieski
@rw30 Bywa ;) A już myślałem że nawet matrix złośliwie mi loty wycina w padtajowie.

#11 PostWysłany: 10 Gru 2023 00:24 

srebrny
Jeśli chodzi o taksówki to na Boa Vista inflacja jeszcze nie dotarła - dalej 10 EUR (stan na 202311). USD też się da zapłacić przy czym potrzebne były negocjacie (z 20 na 11 USD) :P
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 06 Sty 2024 14:24 

@nick a można wiedzieć gdzie autobus zatrzymuje się w Sal Rei i czy jest jakiś rozkład? Chciałbym kursować rano na lotnisko stamtąd piechotą na Playa De Chavez, wieczorem w drugą stronę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości