Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 21 Wrz 2012 09:46 
Awatar użytkownika

niebieski
krzywiec napisał(a):
Może założymy agencję, która będzie walczyła o prawa do biletów z błędami taryfowymi - taka organizacja non-profit. Co Wy na to? Czekam na lajki i kciuki w górę ;-)

LAJK :)

✨Na jarmark do stolicy Włoch 🎄🍕Przedłużony weekend Rzymie za 779 PLN 🥰 ✨Na jarmark do stolicy Włoch 🎄🍕Przedłużony weekend Rzymie za 779 PLN 🥰
Wypad all inclusive na Fuerteventurę 🏝️🏌️‍♂️ 4* hotel przy polu golfowym za 2645 PLN Wypad all inclusive na Fuerteventurę 🏝️🏌️‍♂️ 4* hotel przy polu golfowym za 2645 PLN
#382 PostWysłany: 21 Wrz 2012 09:57 

HON fly4free
Jeszcze jedno potwierdzenie od tripsta (z ich profilu niemieckiego na fb):
...wir haben gestern eine offizielle, schriftliche Mitteilung von Air Caraibes erhalten, dass alle Tickets, die am 18.9 gebucht und bereits ausgestellt wurden, gültig sind. Wenn Du weitere Fragen bezüglich Deines Tickets hast, kannst Du Dich gerne auch an unseren Kundenservice wenden

Wygląda na to, że w przypadku tripsta sprawa jest załatwiona z przewoźnikiem.
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 21 Wrz 2012 10:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Wygląda na to, że jest duża szansa, że wyjazd jednak dojdzie do skutku. Zatem zapraszam na:

http://www.facebook.com/123Martynika

W wolnej chwili roześlę zaproszenie do ludzi z innych portali aby zbudować minispołeczność aby dzielić się informacjami i zaplanować udany wypad.
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 21 Wrz 2012 11:16 

niebieski
A ja nie rozumiem kilku spraw.

Nie rozumiem, dlaczego niektórzy piszący pod tym artykułem od samego poczatku wjeżdżali na tych, którzy dopytywali i drążyli? Czy miało to jakikolwiek wpływ na jakiekolwiek anulacje? I nie piszcie mi, że tak bywało, pytam o tą konkretną sprawę.

Nie rozumiem, dlaczego niektórzy zarzucali innym, że zachowuja się pies ogrodnika. Gdzie i kto konkretnie?

Nie rozumiem, dlaczego wczoraj ktos budował teorie spiskowe na temat fałszowania pisma od Heli przez usera z forum? Dlaczego ktokolwiek miałby cos takie robic? Samo wpadniecię na pomysł postawienia komuś takiego zarzutu u mnie wywołuje pytania na temat zdrowia psychicznego osób takie zarzuty stawiajace. A może po prostu sami tak robia i innym przypisują swoje sposoby działania?

Podsumowujac. Tu było moje pierwsze podejscie do tak taniej oferty i prawde pisząc nie wiem, czy będe robił kolejne. Bo niektórych z tu piszacych naprawde nie chciałbym spotkac w podróży. Co wiecej, zaczynam sie cieszyć z tego, że anulowano mi ta czerwcową rezerwację. Przeciez przez te 5 wczesniejszych miesiecy 2013 roku moi Rodacy postaraja sie, by w nieswiadomych niczego mieszkańcach Martyniki i Gwadelupy zaszczepić wszystkie najgorsze stereotypy na temat Polski i Polaków, jakie funcjonuja już w wiekszości krajów europejskich.

Ta skóra nie jest chyba warta wyprawki. Wątpliwa oszczednośc, biorąc pod uwage, że duzy urlop mozna wziąc tylko raz w roku, więc dobrze, by był udany...
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 21 Wrz 2012 13:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Karta MC została obciążona na konto Tripsta Greece na kwotę 1749,16 PLN w dniu dzisiejszym
Bileciki w potwierdzeniu od Tripsty kosztować miały 1664,64 (405,78 EUR) 2 dni temu
Nie, żebym płakała z tego powodu, ale ktoś leci w kulki, bo nie da się wytłumaczyć tego różnicami kursowymi
jak myślicie kto ?

#386 PostWysłany: 21 Wrz 2012 13:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Tripsta kasuje w Euro i podaje orientacyjne przeliczenie na złotówki po kursie średnim. Po tym kursie też jest blokada, księgowanie odbywa się już po kursie sprzedaży danego banku, najdrożej waluty to chyba mają w CITI.
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 21 Wrz 2012 13:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Sprawdź sobie przelicznik w twoim banku. WBK np ma kurs żenująco wysoki co za tym idzie z 1470 zrobiło się nagle 1540... Cóż, nie Tripsta a Bank jest winny...
 Profil Relacje PM off  

#388 PostWysłany: 21 Wrz 2012 13:30 

niebieski
cyberpunk64 napisał(a):
Karta MC została obciążona na konto Tripsta Greece na kwotę 1749,16 PLN w dniu dzisiejszym
Bileciki w potwierdzeniu od Tripsty kosztować miały 1664,64 (405,78 EUR) 2 dni temu
Nie, żebym płakała z tego powodu, ale ktoś leci w kulki, bo nie da się wytłumaczyć tego różnicami kursowymi
jak myślicie kto ?

W szczegółach transakcji masz podana walutę oraz wielkość obciążenia. Tripsta do tego nic nie ma. Najbardziej zdziera na przewalutowaniu CITI najmniej Polbank (kredytowka). Roznica to +-2-4% calosci. W twoim wypadku roznica jest o wiele wieksza, co moze swiadczyc,ze twoj bank nalozyl dodatkowa prowizje za platnosc w obcej walucie (?). Skontaktuj sie z bankiem sugeruje.

#389 PostWysłany: 21 Wrz 2012 13:32 
Awatar użytkownika

niebieski
jobi napisał(a):
Tripsta kasuje w Euro i podaje orientacyjne przeliczenie na złotówki po kursie średnim. Po tym kursie też jest blokada, księgowanie odbywa się już po kursie sprzedaży danego banku, najdrożej waluty to chyba mają w CITI.

dzięki za wyjaśnienia, tutaj akurat kurs 4,3106 zafundował "żubr", ostatnio jak kupowałam bilety w U2 stosując pakiet krakowski w citi zeszło po kilku dniach dokładnie tyle, ile było na stronie internetowej
czy karta citti wizzair jest EURowa czy PLNowa?
w każdym bądź razie na kursach i opłatach wszyscy nasz rzeźbią w białych rękawiczkach

dlatego czekam aż tripsta zrobi promo i obniży opłatę transakcyjną, a natychmiast na tym portalu kupuję doloty (w dowód wdzięczności) :)

#390 PostWysłany: 21 Wrz 2012 13:57 

cyberpunk64 napisał(a):
ostatnio jak kupowałam bilety w U2 stosując pakiet krakowski w citi zeszło po kilku dniach dokładnie tyle, ile było na stronie internetowej

Zeszło tyle, ile easyjet podaje na stronie, bo nie było po drodze przeliczenia z EUR na PLN.
Na Tripsta jest trochę inaczej - (w uproszczeniu) jeżeli płacisz kartą "złotówkową", serwis podaje cenę orientacyjną w PLN z zaznaczeniem, że CC będzie obciążona wartością EUR, którą to bank przelicza na PLN stosując oczywiście swój kurs sprzedaży. Tak samo robi np. booking.com.
Zawsze dziwie się, jak czytam wpisy osób na tym forum z informacją, że zapłacili za bilet tyle i tyle zaraz po przeprowadzeniu transakcji, której wartość była w walucie EUR, a płacili kartą PLN. To, co widzą w transakcjach, to tylko blokada kwoty w PLN po przeliczeniu z EUR (lub innej waluty) po kursie średnim. Po kilku dniach kwota jest ostatecznie "zdejmowana" z karty (po kursie sprzedaży banku) i wtedy jest lekkie "zdziwko".
Lepiej w takich sytuacjach płacić kartą podpiętą pod konto walutowe (EUR). Sporo było na tym forum wskazówek nt. takich kart i rachunków bankowych.

cyberpunk64 napisał(a):
czy karta citti wizzair jest EURowa czy PLNowa?

Walutą rozliczeniową karty citi wizz jest EUR, co oczywiście nie oznacza, że w przypadku transakcji w EUR, nie ma przeliczenia banku z tej waluty na PLN, a jedynie tyle, że "po drodze" nie ma jeszcze przeliczenia z EUR na USD.
W przypadku płatności w PLN, nie ma to znaczenia. płacisz tyle złotówek, ile wynosi wartość transakcji.
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 21 Wrz 2012 14:27 
Awatar użytkownika

niebieski
mBank rozliczył po 4,27. Wyszło 653zł za osobę.

Niestety akurat nie miałem kasy na Polbanku.

#392 PostWysłany: 21 Wrz 2012 14:40 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Kupowane Citi Bank Wizz Air. Kupując bilet na Travelpapa pierwsza cena wychodziła ponad 100 usd drożej, jednak jakimś cudem system w kolejnym etapie obniżył mi sam cenę do $342.88 dla 2 os.

Załączniki:
15589218.jpg
15589218.jpg [ 9.88 KiB | Obejrzany 979 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 21 Wrz 2012 15:06 

Nowa wypowiedź Tripsty na Facebooku (odnośnie anulowanych rezerwacji):
"Monika tak skończyły się niestety rezerwacje dokonane w następnych dniach. Zapewniono nas, że wszystkie dokonane 18.09.12 są w porządku i według naszej wiedzy są normalnie realizowane."
 Profil Relacje PM off  

#394 PostWysłany: 21 Wrz 2012 15:32 
Awatar użytkownika

niebieski
cog napisał(a):
"Monika tak skończyły się niestety rezerwacje dokonane w następnych dniach. Zapewniono nas, że wszystkie dokonane 18.09.12 są w porządku i według naszej wiedzy są normalnie realizowane."

Wycinasz coś z całości i bez sensu siejesz zamęt.

Już Kolega/Koleżanka na forum f4f pisali, że jak rezerwowali przez przelew to nie przeszło rezerwacja bo nie było płatności od razu.
 Profil Relacje PM off  

#395 PostWysłany: 21 Wrz 2012 15:35 

krzywiec napisał(a):
cog napisał(a):

Już Kolega/Koleżanka na forum f4f pisali, że jak rezerwowali przez przelew to nie przeszło rezerwacja bo nie było płatności od razu.

ja tylko dodam ze nam nie anulowali, a platnosc byla robiona przelewem. tylko ze od razu i wg instrukcji wyslalismy potwierdzenie przelewu.

#396 PostWysłany: 21 Wrz 2012 15:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Koleżanka pewno ze ściany tripsty pewno chciała poczekać jak się rozwinie sytuacja bo jeżeli chciałaby puścić przelew to by go pewnie puściła od razu bo przecież jak by anulowali to i tak będzie zwrot $.
 Profil Relacje PM off  

#397 PostWysłany: 21 Wrz 2012 16:02 

niebieski
qbabuba napisał(a):
krzywiec napisał(a):
cog napisał(a):

ja tylko dodam ze nam nie anulowali, a platnosc byla robiona przelewem. tylko ze od razu i wg instrukcji wyslalismy potwierdzenie przelewu.

ja też wybrałem przelew bo mówię co tam z tego będzie, potem oświeciło mnie że będzie więc zrobniłem szybko przelew, wysłałem potwierdzenie i za 20 min miałem e-tixy
 Profil Relacje PM off  

#398 PostWysłany: 22 Wrz 2012 21:25 

Czy ktoś może potwierdzić anulacje z travelpapy? W komentarzach na stronie 2 osoby pisało, że im skasowali.

Nie wiem czy ktoś sieje ferment czy to prawda?

Ja nie dostałem, żadnego maila i na stronie Air Caraibes mogę się dalej zalogować na swoją rezerwacje więc chyba jest OK?
 Profil Relacje PM off  

#399 PostWysłany: 22 Wrz 2012 21:58 

pbciderek napisał(a):
Czy ktoś może potwierdzić anulacje z travelpapy? W komentarzach na stronie 2 osoby pisało, że im skasowali.

Nie wiem czy ktoś sieje ferment czy to prawda?

Ja nie dostałem, żadnego maila i na stronie Air Caraibes mogę się dalej zalogować na swoją rezerwacje więc chyba jest OK?

Ja mam z travelpapy - i cały czas jest aktualna.

Myślę, że tak już zostanie. Info a anulacjach z travelpapy to był moim zdaniem jakiś głupi żart :x
 Profil Relacje PM off  

#400 PostWysłany: 22 Wrz 2012 22:13 

Tak na przyszłość, jak płacicie za bilety wysokiego ryzyka (czytaj z błędem taryfowym) płaćcie ZAWSZE kartą. W przypadku przelewu ten idzie 2 dni i przewoźnik w tym czasie może szybko anulować przekaz pieniędzy, jak płacisz kartą płatność następuje natychmiast. Acha, problemu teoretycznie nie ma pośrednik tylko przewoźnik.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: bo76, Chupacabra, Legion1, Lizbona72, Robaku oraz 14 gości