Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 237 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 05 Lut 2023 20:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Witajcie !
Kupiłem trzydniowy bilet [piątek, sobota, niedziela] na cały weekend Formuły 1 na Monzie w obecnym sezonie [1, 2, 3 września 2023].

W związku z tym mam poniższe pytanka.

1.
KIEDY REZERWOWAĆ NOCLEG W MEDIOLANIE NA TEN CAŁY „TRZYDNIOWY WEEKEND F1” ?
Sprawdziłem teraz ceny noclegów na Booking i Airbnb. Na tę chwilę wszystkie są drogie.
Czy ceny spadną ?
Czy rezerwować już teraz, mimo wysokich cen, bo niebawem wszystkie noclegi się wyprzedadzą i nie będzie już w ogóle możliwości zarezerwować noclegu za akceptowalne pieniądze ?

2.
CZY SĄ OBECNIE JAKIEŚ PORTALE, NA KTÓRYCH NOCLEGI SĄ TAŃSZE NIŻ NA BOOKING I AIRBNB ?
Za dawnych lat rezerwowało się noclegi na Airbnb za świetne pieniądze. Teraz widzę tam samą drożyznę.

3.
KIEDY REZERWOWAĆ LOTY RYANAIREM LUB WIZZAIREM Z WARSZAWY DO MEDIOLANU NA TENŻE TRZYDNIOWY WEEKEND F1 ?
Na chwilę obecną loty na ten weekend Ryanairem są drogie, a Wizzairem jeszcze droższe.
Czy poczekać do standardowego momentu aż będzie trzy lub dwa i pół miesiąca do Monzy i wtedy ceny lotów spadną do swojej najniższe ceny ?
Czy może rezerwować już teraz, mimo wysokiej ceny, bo te bilety nie stanieją z racji tego, że jest to weekend Formuły 1 ?
A może wręcz niebawem się wyprzedadzą i nie będzie już możliwości ich kupienia ?

- - -
Pierwszy raz w życiu wybieram się na Formułę 1. Znam zasady kupowania najtańszych biletów w Ryanairze i Wizzairze [około 2.5 – 3 miesiące przed lotem]. Natomiast tutaj chodzi o weekend F1 i zupełnie nie wiem co może się wydarzyć z biletami i noclegami.
 Profil Relacje PM off  

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
#222 PostWysłany: 05 Lut 2023 20:32 
Awatar użytkownika

HON fly4free
1. Jak najszybciej. 2. Tak mnóstwo, Booking to jeden z droższych pośredników. 3. Jak najszybciej.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#223 PostWysłany: 05 Lut 2023 20:36 

złoty
@ELBE
1. Jak najszybciej
2. Spróbuj np. hotels.google.com
3. Ja bym się wstrzymał tak jak mówisz

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny, Svalbard
 Profil Relacje PM off
ELBE lubi ten post.
ELBE uważa post za pomocny.

#224 PostWysłany: 06 Lut 2023 11:22 
Site Admin
Awatar użytkownika

@ELBE przejrzyj ten temat, bo temat obecnie przechodzi z "Wszystko o F1" do "Gdzie szukać tanich noclegów" i będą cięcia za offtopic...

jak-szukac-tanich-noclegow-v-0-2,20,70308
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#225 PostWysłany: 22 Lut 2023 12:14 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Od 24 marca do początku czerwca w Madrycie na terenach IFEMA (niedaleko lotniska Barajas) będzie pierwsza oficjalna wystawa Formuły 1 - F1 Exhibition. Wśród eksponatów m.in. wrak samochodu Romaina Grosjeana z pamiętnego wypadku z GP Bahrajnu w 2020 roku.

Bilety są dostępne przez strone: https://f1exhibition.com/ . Cena to 20 euro za dorosłego.
2 ludzi lubi ten post.

#226 PostWysłany: 16 Mar 2023 09:43 

Loty: 67
Kilometry: 138 255
niebieski
krótkie wskazówki coprawda jeszcze przed GP1 AT .

Bilety kupiłęm 2/3 tygodnie po wyścigu czyli prawie rok przed.

BIlety na pole namiotowe , jakieś dwa miechy temu i dziś dostałem upsem dane i jakas plakietke na camping. koszt około 320 eur za 3 osoby z przesyłką namiot i auto na 3 dni .

Z tego co zrozumiałem ( wszystko po niemiecku) to najszybciej możliwość opuszczenia campingu po 19:00 w dniu wyśćigu.

Oczywiście jak pojadę to wszystko opiszę etc:)
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 16 Mar 2023 14:40 

Loty: 127
Kilometry: 216 898
@ELBE mam ten sam problem z biletami. Pewnie jest jeszcze "kilka" takich osób, w związku z czym nie wiem, czy bilety z Warszawy lub Modlina będą tańsze. Natomiast odczuwam jakiś - póki co bardzo skuteczny - wewnętrzny opór przed kupowaniem biletów Ryanaira do Bergamo za ponad 500 PLN.
 Profil Relacje PM off
ELBE lubi ten post.

#228 PostWysłany: 17 Mar 2023 01:30 
Awatar użytkownika

niebieski
@red1982
Ja planuję polecieć z Warszawy na jakieś inne lotnisko, np. do Wenecji. Pochodzić po Wenecji przez cały dzień, po czym pojechać do Medolanu na F1.
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 26 Kwi 2023 16:45 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 796 245
niebieski
@GP HU'2023
Będę pierwszy raz ( jedziemy do BUD samochodem ) , czy ktoś , kto był w przeszłości może powiedzieć jak wygląda sytuacja z parkingami przy torze ? Jedynie widziałem , że możliwe jest do kupienia coś co nazywa się "Super Gold Parking". Nigdzie nie znalazłem info o parkingach - czy są tam darmowe/płatne walk-in dla posiadaczy biletów ? Czy może lepiej zostawić auto w BUD i walczyć z dojazdem komunikacją ?

#230 PostWysłany: 26 Kwi 2023 17:10 

Parkingi są płatne osobno. Na treningi w piątek pojechaliśmy autem i korki były niesamowite, ale wjeżdżaliśmy właśnie od strony prostej startowej czyli tego Super Gold. W sobotę jechaliśmy pociągiem, a potem podstawionym autobusem i to była spoko opcja. W niedzielę już się wycwaniliśmy i podjechaliśmy pod Lidla przy stacji przesiadkowej z pociągu do autobusów (ale nie na jego parking, bo stamtąd wyrzuca ochrona, tylko stanęliśmy przy drodze). Po wyścigu wróciliśmy do auta z buta, bo było szybciej. Wszystko stało, łącznie z podstawionymi autobusami, w korku. Wyjazd spod Lidla bez problemów, żadnych korków, więc polecam ten sposób. Jak widziałem próby wydostania się ludzi z parkingów pod torem po wyścigu, to im współczułem - stanie w miejscu co najmniej godzinę. Chyba, że baaardzo szybko opuścisz tor od razu po wyścigu, to może unikniesz tego najgorszego korka. Z buta z toru do Lidla masz jakieś 3km, podążaj za tłumem. My przebijaliśmy się z General Admission obok trybuny Bronze.
 Profil Relacje PM off
kb_poland lubi ten post.
kb_poland uważa post za pomocny.

#231 PostWysłany: 26 Kwi 2023 20:47 

Loty: 130
Kilometry: 223 475
niebieski
@kb_poland
Przy każdej trybunie są wydzielone parkingi dla posiadaczy biletów. Są też płatne (prywartne), na których można parkować bez względu na posiadany bilet.
Byłam raz na trybunie Bronze a raz miałam stojące bilety (nie pamiętam jak to było z parkingiem).
Zawsze dojeżdżaliśmy samochodem ale nie pachaliśmy się za strzałkami (głownymi dojazdami) tylko objeżdżaliśmy sporo.
kb_poland lubi ten post.
kb_poland uważa post za pomocny.

#232 PostWysłany: 20 Maj 2023 11:34 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Jeśli ktoś jeszcze nie zakupił to na p1travel (oficjalny partner F1) są bilety na kilka GP w tym roku, w tym na Hungaroring.
KamcioPL uważa post za pomocny.

#233 PostWysłany: 07 Cze 2023 11:06 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 796 245
niebieski
Mam przybukowane z rocznym wyprzedzeniem i darmową anulacją do 17 lipca , jeszcze nieopłacone 2 hotele ( 1 x double room ) na F1@HU czwartek - niedziela na 3 noce jeszcze w normalnych cenach bo bukowane przed ogłoszeniem daty wyścigu.

Z jednego skorzystam a z drugiego rezygnuje - Andrassy Thai Hotel , jest tam możliwość zmiany nazwiska gościa , jeśli ktoś byłby zainteresowany to PM , odstąpię.
radziu89 uważa post za pomocny.

#234 PostWysłany: 04 Lip 2023 18:18 

niebieski
dobra wróciłem z GP1 w AT. To mój generalnie pierwszy weekend wyścigowy, ale na wydarzeniach sportowych bywałem tu i tam . Czy warto ? Tak dla emocji i dźwięków.

Bilety miałem na miejsca ,,stojące,, z własnym krzesełkiem koszt < 100 eur, niedługo startuje sprzedaz na przyszły rok .

Camping Orange 315 eur z wysyłką ,,plakietki,, pełno camperów i jest dostęp do prądu ( 3 osoby 3 noce)

na miejscu darmowe prysznice + toalety , ale np na camping pink nie mogliśmy wejść na impreze ( opaski)

ceny na miejscu piwo Heineken ujdzie w smaku 0,5 l - 6,5 eur
pomees podobna cena ale gdzieniegdzie 6,5 eur

schnitzzel mit pomess 13,5 eur

prezel 5,9 eur

jest shuttle bus do Spara, ale nie skorzystaliśmy bo mieliśmy swoje prowianty.

koszulki 80 eur , czapki od 50 eur ,

fajna strefa funzone etc

nie wiem co by tu jeszcze napisać, czy polecam tak , czy wrócę? raczej nie , bo wolę zdecydowanie odkrywać nowe miejsca ,

rozmawiałem z kilkoma Polakami to mówią ze HU organizacyjnie lepiej, ale czy sa takie widoki na tor jak w AT nie wiem , nie mam porównania.

bilety na weekend kupowane rok przed na camping w połowie listopada.

Jak pojawią się jakieś pytania to jak będę umiał to odpowiem :)
 Profil Relacje PM off
adamshimself lubi ten post.
adamshimself uważa post za pomocny.

#235 PostWysłany: 04 Lip 2023 18:37 

Z nieba spadłeś :) Bilety na przyszły rok już się pojawiły i właśnie stoimy przed dylematem, czy tam jechać? Głównie nurtuje nas widok z trawy czyli General Admission. Widać coś więcej niż kawałek prostej? Masz może jakieś zdjęcie z widokiem na tor? Czy można poruszać się między strefami czyli np. obejść tor dookoła? W zeszłym roku byliśmy na Węgrzech i można było, ale widok z GA był bardzo słaby. Jechaliście swoim kamperem czy jak? Bo chyba najbliższy sensowny nocleg to Graz. Napisz coś jeszcze ;)
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 04 Lip 2023 23:02 

niebieski
na tych miejscach co widze je za 130 eur :D to bym to brał, ( general admission ) weekend

w piątek miałem słabszy dzień to leżałem na trawie i tez widziałem to co chciałem ( wyjazdy pereza poza linie toru haha ) , w sb i nd miałem krzesełka ( generalnie 95 % ludzi je ma ) i widzisz moim zdaniem bardzo dużo im bardziej w bok widzisz prostą + zakręt + wyjazd z pit stop + zakret i długą prostą, nie widzisz ostatniego zakrętu i bodajże 4/5 ale jak dla mnie to te miejsca widzą więcej niż inne, i to CI powie większość udzi i CI co się znają, w okolicy 4 telebimy więc zawsze na któymś coś zobaczysz.

zero kampera chociaż też można ale nie znam kosztów

namiot :) 3 osobowy ale kolega jeden wolał w aucie bo mu było za ciasno,

tez miałem nocleg w grazu z anulacja ale to bez sensu tam jest tunel za $$ i te dojazdy a tak to 1,5 km na camping orange , więc nawet porobiony wracałem + te korki itd to bez sensu, camping i w listopadzie sprzedają, są jeszcze firmy jak gptents https://www.gptents.com/?gclid=Cj0KCQjw ... 1AEALw_wcB

ale szczerze na te general admission tam jest dalej, tor możesz obejść , łaziłismy wszedzie do fun zone etc, tylko na trybune nie wejdziesz bo bilet sprawdzą :) jak dla mnie cena + to co widziałęm to value.

chłopak który robił nam foto mówili ze płacili 2,5 k i jechali 80 km do hotelu , to szkoda paliwa + ,,imprezy,,

ja to w klapkach wracałem na camping , a nie martwiłem sie jak wyjechać :) i po GP nie ma co myslec o szybkim wyjeździe bo 2 h stania zanim wypuszczą, ludzie w autach a ja z piwkiem i drinkiem :) i ruszyliśmy w pon z samego rana ( impra w nocy była taka + fajerwerki ze aż założyłem zatyczki ( rozdawali ) bo miałem z jednej strony Frediego muze i Qlimax i mój mózg miał rollercoaster :)

jak ktoś nie jest francuski piesek to polecam general + namiot impra przednia , w sb był deszcz ale przetrwaliśmy :) chociaż był mały kryzys

Załączniki:
Komentarz do pliku: widok z generaladmission
IMG-20230702-WA0011.jpg
IMG-20230702-WA0011.jpg [ 69.27 KiB | Obejrzany 5591 razy ]
 Profil Relacje PM off
adamshimself lubi ten post.
adamshimself uważa post za pomocny.

#237 PostWysłany: 28 Cze 2024 09:11 

Loty: 55
Kilometry: 83 455
niebieski
czy ktoś wybiera się w tym roku na F1 do Austin? :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 237 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości