Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Parki rozrywki
#1 PostWysłany: 05 Gru 2017 16:54 

Który park rozrywki byście polecili? Myślę o Hansa koło Lubeki, Heide Park w Soltau i ten w Lipsku którego nazwy nie pamiętam. Niestety Europa Park w Rust odpada bo troche za daleko na podróż samochodem. Bardziej mi chodzi o rozrywki dla dorosłych
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
 Temat postu: Re: parki rozrywki
#2 PostWysłany: 05 Gru 2017 17:28 

Loty: 11
Kilometry: 19 808
Z wymienionych byłem tylko w Heide Parku i bardzo polecam. Spędziłem tam 4 dni i ostatniego dnia odkrywałem niektóre atrakcje których wcześniej nie widziałem - naprawdę duży park.
Polecam skorzystanie z rocznego karnetu https://www.merlinjahreskarte.de , który upoważnia również do wstępu m.in. do Legolandów, Sea Lifów i jedno wejście do Gardalandu.
Położenie Heide Parku dodatkowo umożliwia szybki dojazd do Legolandu w Billund oraz Serengetti Parku w Hodenhagen (polecam szczegółnie).

ps. karnetem można ogarnąć 2xwakacje np. jednego roku w sierpniu a następnego w lipcu bo jest ważny 12 miesięcy od dnia odebrania przez 365 dni.
 Profil Relacje PM off
samaki9 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 04 Lut 2018 16:57 
Awatar użytkownika

Loty: 96
Kilometry: 272 264
niebieski
Niestety nie zgodzę się z przedmówcą odnośnie do Heide Parku, kwestia gustu :) W moim mniemaniu w jeden dzień od rana do wieczora spokojnie wszystko można zobaczyć (wrzesień). O wiele lepszym pod względem emocjonujących doznać jest wymieniony właśnie Europa Park, gdzie jeden dzień to za mało. W pierwszy dzień można spróbować wszystkiego i zapoznać się z całym parkiem, a drugi dzień przeznaczyć wyłącznie na największe rollercostery. Zarówno w jednym jak i w drugim parku, ostatnie 30 minut przed zamknięciem, należy sobie mądrze zaplanować, gdyż wtedy do większości atrakcji nie ma żadnych kolejek i da się przejechać np. 5 razy z rzędu na tej samej :D Przy Europa Parku jest świetny kemping, z kuchniami, toaletami, prysznicami, które są w cenie, a koszt takiego kempingu to 2 euro za godzinę za wjazd samochodu, bez względu na liczbę pasażerów (tak było 3 lata temu).

Zachód USA mocno rozszerzony i skondensowany jednocześnie
Transsybirem do Chin
Indie z podręcznym
Autostopem po Jordanii
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Lut 2019 20:22 

Byłam zarówno w Hyde Park, jak i Europa Park. W pierwszym spędziłam 1 dzień - wystarczyło. w drugim od pt. do niedzieli. Troszkę za długo, pod koniec na siłę wybierałam atrakcje :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Lut 2019 15:44 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Ale 2 dni to jednak minimum w Europa Park?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Lut 2019 17:30 
Awatar użytkownika

Loty: 96
Kilometry: 272 264
niebieski
Dwa dni będą idealne, bo trzy to już za dużo. W jeden dzień może uda Ci się wszystkiego spróbować, ale przy bardzo dużym pośpiechu. Problemem jest to, że do największych atrakcji czeka się w kolejkach 45-90 min. Ja byłem w miesiącu wrześniu i wszystkiego w jeden dzień nie dałem rady zaliczyć.

Zachód USA mocno rozszerzony i skondensowany jednocześnie
Transsybirem do Chin
Indie z podręcznym
Autostopem po Jordanii
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Mar 2019 23:46 

W imieniu Miejskiej Biblioteki Publicznej w Bornem Sulinowie serdecznie zapraszam na majową wycieczkę do parku rozrywki Phantasialand pod Kolonią, która odbędzie się w dniach 9-11 maja. To jedyna taka okazja w naszym kraju! Cena: 250 zł + bilet wstępu

*istnieje możliwość dołączenia w Kołobrzegu, Białogardzie, Barwicach, Czaplinku, Złocieńcu, Drawsku Pomorskim, Chociwlu i okolicach Szczecina

Więcej informacji znajdziecie pod linkiem:
http://www.mbp.bornesulinowo.pl/cms/?p=39852

Załączniki:
FB2.jpg
FB2.jpg [ 668.07 KiB | Obejrzany 5422 razy ]
FB.jpg
FB.jpg [ 596.61 KiB | Obejrzany 5422 razy ]
plakat-phantasialand-2019.jpg
plakat-phantasialand-2019.jpg [ 493.75 KiB | Obejrzany 5422 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Kwi 2019 09:05 

Powyższy wyjazd jest niekomercyjny, a post został uzgodniony z administracją forum :)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Parki rozrywki
#9 PostWysłany: 19 Sty 2023 16:21 

Ja bym jeszcze dodał do listy ciekawych miejsc LEGO Discovery Center w Berlinie.
Może nie jest to klasyczny prak rozrywki, raczej wielka sala zabaw pod dachem, ale w zimowych miesiącach zdecydowanie warto uwzględnić to w planie wycieczki.
Zwłaszcza że jest sporo taniej i sporo bliżej niż duński Legoland.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości