Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Sty 2023 23:19 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny

Dokąd
  • ABJ (Abijan) - Wybrzerze Kości Słoniowej

Data wylotu
  • 11.02.2023
(termin elastyczny)

Data powrotu
  • 12.03.2023
(termin elastyczny)

Długość pobytu
  • Około 9-11 dni na miejscu w ABJ
, całość może być dłuższa

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • Patrz dodatkowe informacje
. Trudno znaleźć idealny lot (10 dni na miejscu, bez długich odcinków lotu)

Dodatkowe informacje
  • Szukałem głównie na Skyscanner i Kiwi.com. Patrzyłem głównie na loty z Europy do ABJ, zakładam że z PL do kraju EU jakoś się dostanę. Mogę np polecieć z PL do EU dzień/dwa wcześniej i coś zwiedzić. Idealnie jakby podróż była w 2 połowie i w ABJ byłbym 10 dni, ale mogę trochę elastycznie przesunąć podróż na trochę później np. końcówka lutego/początek marca, i np. być 9 lub 11 dni w ABJ (8 lub 12 w ostateczności pewnie też). Całość z wylotem z PL i powrotem do PL może trwać dłużej.

Z tego co widziałem loty są głównie z IT, FR, BE. Na przykład:

* MXP-ABJ są loty za około 1900 zł RT, ale np. lot jest z 2 przesiadkami i jeden z odcinków lotu trwa 6-7h a drugi 2h, wolałbym żeby nie było takich długi 7h odcinków.
    Lub cała podróż w jedna stronę trwa 35h bo jest 20h przerwy w IST (chociaż nie wiem, może wykorzystać to na zwiedzanie IST? ale wolałbym żeby wtedy było np. 2 dni przerwy...)
    Na przykład wylot 20.02, powrót 01.03 lub 03.03

* Bolonia - ABJ wylot 13.02, powrót 23.02, to chyba jedna z ciekawszych propozycji, minus taki, że przylot do ABJ o 3:20 w nocy, oraz cena wyższa tzn. 2525 RT

* Z Rzymu podobna sytuacja jak z Milanu, tzn. około 2k PLN RT, są loty przez IST ale odcinek trwa 7h lub się czeka 23h na przesiadkę
    * Podobnie loty z FR

* Na Kiwi.com jest więcej lotów i tańsze, ale o kiwi.com są kiepskie opinie to się trochę boję, a jak szukam tych lotów w skyscanner albo nawet bezpośrednio u przewoźnika to ich nie znajduje, nie wiem co to znaczy...
 Profil Relacje PM off  

Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu
🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝 🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝
#2 PostWysłany: 15 Sty 2023 23:51 

niebieski
Z Francji/Portugalii zerkaj, to prawie ich druga ojczyzna.

Myśmy lecieli za 209 EUR RT z CDG, ale już czas temu. Nadal widziałem gdzieś podobne kwoty w tym roku. Teraz pewnie od ręki nie będzie. Dobrze szukać jednak te x miesięcy wcześniej;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 18 Sty 2023 22:18 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
A czy jak jest taka krótka przesiadka na lotnisku, to się wysiada z samolotu czy czeka w samolocie?

Załączniki:
ABJ FCO.jpg
ABJ FCO.jpg [ 84.17 KiB | Obejrzany 2420 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Sty 2023 23:07 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie no.. wysiadka.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Sty 2023 23:32 
Awatar użytkownika

srebrny
@piotrkr to są dwa różne numery lotów i zapewne różne maszyny, gejty, załogi etc, więc musisz się przesiąść na lotnisku w Stambule.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości