Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 26 Gru 2022 13:21 

niebieski
3 miesiace temu.
Pierw infolinia, jak nie widzą to może przełącza lub się dowiedzą. Jak punkt to polecam tylko duże.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎 City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎
🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️ 🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️
#22 PostWysłany: 27 Gru 2022 13:53 

niebieski
Rozeznałem dzisiaj choć trochę kwestię kredytówki w zamian za lokatę w ING. Po początkowych - jak to zwykle u nas bywa - "nie da się" i "nie ma u nas czegoś takiego", siłą perswazji słownej dotarłem do kogoś, kto potwierdził, że jednak "owszem jest taki produkt", ale "tylko dla co najmniej Premium Banking - więc ktoś oddzwoni do Pana z tego działu, najszybciej jak się da". Owe "najszybciej" trwa już jakieś 3 godziny, więc... jak zwykle: jest po polsku. :lol:
Jakoś czarno to widzę - ale jak się coś dowiem, to napiszę tutaj ;)

Na polu boju został zasadniczo jedynie Vialet i co prawda jeden forumowicz tutaj ma i chwali sobie to rozwiązanie, ale też mówi, że to nie jest idealne, działa co najwyżej tylko w Europie. A opinie w necie są... straszne i jest ich dużo: że np. ktoś wpłacił 5 albo 10 EUR i zablokowali mu tę kwotę, przysyłając stado formularzy "skąd te pieniądze pochodzą?", tłumacząc się praniem brudnych pieniędzy. :shock: :shock:
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 27 Gru 2022 14:11 

złoty
Będąc w Private Banking ING KK Infinite Główna i dodatkowa są po spełnieniu tego jedynego warunku bezpłatne :!: .

Profesjonalna bankowość ma to do siebie, że takie produkty jak ty szukasz nie są oferowane. Po prostu są dla banku czy klienta nieatrakcyjne.

Nie wiem też w czym problem skoro bdb KK Platinum PKO BP jest łatwa do otrzymania

Kod:
Kto może stać się posiadaczem karty kredytowej PKO Mastercard Platinum? Posiadaczem karty kredytowej może zostać osoba pełnoletnia z min. dochodem w wysokości 1000 zł, oraz posiadająca zdolność kredytową na min. 5000 zł.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 27 Gru 2022 14:36 

niebieski
Nie mam pojęcia o co ci chodzi, jak piszesz, że "produkt nie jest oferowany".
Skoro jest oferowany: jestem po rozmowie z ING.

Zasadniczo można dostać zarówno Infinite jak i Platinium za kaucję/lokatę, ale: Infinite tylko dla Private Banking, a Platinium dla Premium Banking. Jednakże jednocześnie trzeba spełnić wymogi tychże kont czyli min. 100-200 tys. zł dla Premium inwestycji i 0,5-1 mln zł dla Private.
I to by było na tyle w temacie ING. :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 27 Gru 2022 14:40 

srebrny
Nigdy bym się nie spodziewał, że jest jakikolwiek problem w uzyskaniu zwykłej kk z banku, w którym ma się konto.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
dg72 uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 27 Gru 2022 14:44 

złoty
KK jest bonusem po spełnieniu warunku bycia w Private Banking ING.
Bez bycia w Private banking nie ma dostępu czy de facto nie ma takiego produktu bankowego dla klienta.

Z praktyki piszę, by to wiedzieć trzeba podejść do oddziału z Private banking.

Jak ktoś ileś tam inwestuje na giełdzie to to jest jedną z inwestycji wliczana do sum niezbędnych do przypisania do PB.
To apropo uzupełnienia do czegoś co dla Ciebie jak poczytać jest abstrakcją :mrgreen:

sanchopan napisał(a):

Zasadniczo można dostać zarówno Infinite jak i Platinium za kaucję/lokatę, ale: Infinite tylko dla Private Banking, a Platinium dla Premium Banking. Jednakże jednocześnie trzeba spełnić wymogi tychże kont czyli min. 100-200 tys. zł dla Premium inwestycji i 0,5-1 mln zł dla Private.

.....
@boots to jedno, ale też drugie czyli jak już brać byle co to już najlepiej byle co na 5+ Platinum PKO bp
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 27 Gru 2022 14:52 

niebieski
Znowu mieszasz w wątku. :lol:
Jest karta za kaucję? Jest. Kwestia warunków to rzecz umowna: jednemu pasują a innemu nie. Podróże też jednym pasują, a dla innych to strata czasu i pieniędzy.
Piszesz że "nie ma" - a potem jak ktoś wykaże, że się mylisz, to zmieniasz temat. :lol: Na końcu życia też można się nauczyć słowa "przepraszam" albo "myliłem się" - nigdy nie jest za późno. :D :mrgreen:
Taki masz problem z czytaniem ze zrozumieniem albo ktoś ci płaci, za owe mataczenie.
I tyle w (nie) temacie wątku. :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 27 Gru 2022 15:00 

złoty
Kartę kredytową Visa Infinite oferujemy klientom, którzy korzystają już z oferty Private Banking lub zgromadzą w banku aktywa powyżej 1 mln zł albo zainwestują min. 500 tys. zł (lub równowartości tych kwot w walucie wymienialnej).

Aktywa i inwestycje to NIE jest kaucja.

Mimo wszystko życzę sukcesu w znalezieniu szukanej oferty.

sanchopan napisał(a):
...
.
Jest karta za kaucję? Jest. .

:
 Profil Relacje PM off
kondziu98 uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 27 Gru 2022 15:08 

niebieski
Głupoty i farmazony rozpowszechniasz - to że coś pisze w internecie, to nie znaczy, że tak jest. Dorośnij! :mrgreen: :lol:
Diners też się nigdzie nie chwalił, że nawet Vintage Premium dawał za kaucję nawet na niziutkie limity - a dawał.
Dorośnij zanim z dorosłymi zaczniesz rozmawiać. :D :lol:
I ucz się dokładnie. :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
xionc lubi ten post.

#30 PostWysłany: 27 Gru 2022 15:16 

złoty
boots napisał(a):
Nigdy bym się nie spodziewał, że jest jakikolwiek problem w uzyskaniu zwykłej kk z banku, w którym ma się konto.

Po tym co tu wypisuje @sanchopan to już wiem dlaczego akurat jemu nie chcą przyznać karty kredytowej

Ps @sanchopan jestem w Private Banking ING
 Profil Relacje PM off
boots lubi ten post.

#31 PostWysłany: 27 Gru 2022 15:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wchodząc w dyskusję, chciałem tylko potwierdzić "techniczną" konstrukcję, którą opisał @dg72 - infinite jest wydawana do rachunku PB a nie na odwrót.
dg72 lubi ten post.

#32 PostWysłany: 29 Gru 2022 00:02 

niebieski
Zasadniczo temat uważam za zamknięty.
Ale... napiszę tutaj, jakby ktoś w przyszłości do tego wątku zaglądał - aby przestrzec.
Otóż założyłem konto - w sensie logowania się, a nie rachunku konta - na Vialet. Rachunku na tym koncie nie założyłem, bo zrezygnowałem.
Napisałem więc maila do "help-a" Vialetu - na adres podany w potwierdzeniu aktywowania loginu i hasła, żeby moje dane usunęli, bo rezygnuję itd. Mail wrócił, że "nie istnieje taki adres". :roll:
Napisałem więc na inny mail, podany na stronie do "support-u" Vialeta. Podałem swoje dane, mail, numer telefonu.
Odpowiedź jaka nadeszła mnie przeraziła. Zmroził mnie ten bałagan i totalna obstrukcja w mojej skromnej opinii. Ponieważ obsługa napisała do mnie, że dane usuną za 8 lat, podając.... zarówno mail, numer telefonu, kogoś innego, podobnie się nazywającego z imienia i nazwiska. :o :shock:
Może miałem pecha. A może tak robią na codzień.
Odradzam. :roll:
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 29 Gru 2022 00:14 

srebrny
Cytuj:
Odradzam

Oni pewnie też.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 04 Lis 2023 00:24 

sanchopan napisał(a):

Ja dodam że się nie spotkałem, a jestem klientem Premium i próbuje 1x 1-2 lata, chciałem włąśnie kk m.in. za lokatę, na koncie firmowym miałem reklamę np weź kredytówkę na klik a na osobistym kończy sie to na idź do oddziału z różnymi papierami z zusu i us
Jeszcze dodam że w takim mille mam kk dożywotnio bezpłatną ale jej nie używam i chciałem jakąś zwykłą kk z ing z niskim limitem
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość