Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Sie 2012 14:05 

Tanie połączenia lotnicze często mogą okazać się złudne gdy lotnisko na którym lądujesz jest na totalnym odludziu i w dodatku jest czynne tylko w sezonie. Zazwyczaj takie lotniska nie są skomunikowane. Owszem bez problemu możesz wsiąść do taksówki, ale nagle Twoje tanie podróżowanie może się zmienić w bardzo drogą podróż. Proponuję wątek dotyczący Waszych spostrzeżeń, informacji praktycznych w kwestii transportu lokalnego z ,,tanich" lotnisk w Europie. Wątek ten założyłam ponieważ sama mam taki problem z wydostaniem się z lotniska Patras Araxos w Grecji. Proszę Was o pomoc!

Jednocześnie polecam Wszystkim lądującym w Trapani na Sycylii portal www.jedziemynasycylie.pl znajdziecie tam doskonale rozpisane połączenia kolejowe, autobusowe, przydatne linki z rozkładami jazdy. Wszystko czytelnie i zrozumiale napisane przez wspaniałą i niezłomną właścicielkę portalu, która ma naprawdę doskonałą wiedzę. Jej portal naprawdę pomaga ludziom w podróży po Sycylii!
 Profil Relacje PM off  

Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu
Gorące last minute❗ Tylko 1299 PLN za tygodniowe all inclusive na Riwierze Tureckiej 🍸🏖️🤭 Gorące last minute❗ Tylko 1299 PLN za tygodniowe all inclusive na Riwierze Tureckiej 🍸🏖️🤭
#2 PostWysłany: 31 Sie 2012 14:21 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Tutaj masz najtańsze możliwe sposoby dostania się z lotniska do centru: viewforum.php?f=16
Spróbuj tutaj opisać swoje miasto i może ktoś pomoże.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Sie 2012 15:23 

Dołączam się do pytania.

15 września lądujemy o godz. 21.40 na lotnisku Heraklion na Krecie. Hotel mamy w Rethymnon, który jest oddalony o 65 km od lotniska. Komunikacji publicznej o tej porze już nie uraczysz. Taxi to koszt 1oo euro, więc - jak piszesz- tania podróż przeradza się w drogie podóżowanie. Znalazłam na portalu travelrepubkic oferte dla 4 osób za 45 euro, ale nie wiem, czy jest to wiarygodny serwis.

Prosze doradźcie, jak pokonać taka odległośc o tej porze? Może ktoś "przerabiał" już to zaganienie?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Sie 2012 15:43 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
Yaris6808 napisał(a):
Dołączam się do pytania.

15 września lądujemy o godz. 21.40 na lotnisku Heraklion na Krecie. Hotel mamy w Rethymnon, który jest oddalony o 65 km od lotniska. Komunikacji publicznej o tej porze już nie uraczysz. Taxi to koszt 1oo euro, więc - jak piszesz- tania podróż przeradza się w drogie podóżowanie. Znalazłam na portalu travelrepubkic oferte dla 4 osób za 45 euro, ale nie wiem, czy jest to wiarygodny serwis.

Prosze doradźcie, jak pokonać taka odległośc o tej porze? Może ktoś "przerabiał" już to zaganienie?

Pozdrawiam

Ale weź pod uwagę, że za te 45 funtów jest shuttle bus, więc trochę niższy komfort niż taxi. Moim zdaniem, ta cena nie jest "oszukańczo" niska. Brałabym to bez obaw.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Sie 2012 16:10 

Oświeciłeś mnie Astrid- myślałam, że cena to 45 EURO a tu faktycznie okazuje się, że FUNTÓW. Zatem jeszcze drożej!!

Może ktoś ma lepszy pomysł na tańszy dojazd do hotelu w Rethymnon?

Pzdrw
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Sie 2012 16:12 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Z tematu robi się off top.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 31 Sie 2012 16:20 

Dzięki za wskazówkę! Właśnie dałam post. Co prawda nie uzyskałam jeszcze pomocy dotyczącej Patry.Zupełnie zero informacji na temat Patry! Jakby mało ludzi podróżowało w tamtym kierunku z Polski a ceny są naprawdę rewelacyjne, ale wskazówce znalazłam informacje na temat lotniska Mediolan Bergamo, a tam mam przesiadkę. Podróż do Grecji udało mi się zorganizować z przesiadką do Patry w Mediolanie zaledwie kilkugodzinną więc nie będzie czasu na zwiedzanie miasta, ale za to w powrocie mam dobę na zwiedzanie Mediolanu. Więc w takiej opcji można naprawdę odpocząć w Grecji i zaszaleć w Mediolanie za nieduże pieniądze. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że jednak coś znajdę z tą Patrą.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości