Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Jeśli masz pytanie , przeszukaj uprzednio wątek i napisz co już wiesz ,
Jeśli wpisujesz info , podaj wszystkie możliwe dane (pamiętaj o nazwie miasta ) :)
Gdzie:
Rodzaj testu:
Zapisy:
Cena:
Kiedy/Czas czekania na wynik:
Spostrzeżenia:

------------- np
Gdzie: Warszawa
Podmiot: Panstwowy Instytut Higieny , Adres: Powsinska 61
Rodzaj testu : PCR-rt
Koszt 350 zl , z *jęz.ang

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 937 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47  Następna
Autor Wiadomość
#861 PostWysłany: 01 Lut 2022 16:20 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
@kazudoki Chyba najlepiej jak sobie sprawdzisz czy ten który chcesz kupić jest akceptowany. W sieci tak czy siak najtańszy antygen to wydatek ok. 15 zł, więc porównywalnie do ceny lidlowej. Ja kupowałem Boson (akceptowany) po 14,90. Były też trochę tańsze, ale ostateczną cenę psuła przesyłka.
Natomiast jeśli ktoś wie, że gdzieś mozna dostać taniej niż te 12-15 zł to dołączam się do pytania. ;)

Na popularnym serwisie aukcyjnym w tej chwili najtaniej test Redtest Sigmed. Do TestiFly się nadaje.
kazudoki lubi ten post.

🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️ Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️
#862 PostWysłany: 01 Lut 2022 18:34 

Loty: 64
Kilometry: 210 376
Czy taki wynik antygena z Testifly przejdzie przy wylocie do USA?
 Profil Relacje PM off  

#863 PostWysłany: 01 Lut 2022 20:44 

Loty: 259
Kilometry: 344 651
niebieski
próbowałem ustalić jakimi zasadami kierują się przy dodawaniu testów do swojej bazy na: https://testifly.de/en/kitcheck/?fbclid ... n7vJqRypLY i z tego co mi odpisali to wg "ich kryteriów" test ma spełniać wymogi Komisji Europejskiej i znajdować się na liście, którą ona publikuje (wyszukiwarka testów z certyfikatami CE i HSC znajduje się pod linkiem: https://covid-19-diagnostics.jrc.ec.europa.eu/devices); choć w komunikacji e-mailowej z supportem Testifly udowodniłem im, że testy antygenowe firmy Aripa Biotec GmbH znajdują się na liście KE to oni twierdzą, że jest nieco inaczej... Dziwne tłumaczenie z ich strony a w dalszej informacji otrzymałem, że na ich liście znajdować się będą tylko testy mające certyfikat zgodności CE plus "HSC common list" (lista testów zweryfikowanych do wspólnego uznawania stworzona przez Komitet ds. Bezpieczeństwa Zdrowia); do tej pory najtańszy z testów antygenowych dostępnych na polskim rynku Redtest Professional Sars-CoV-2 Antigen Rapid Test (Covid-19 Ag) (https://covid-19-diagnostics.jrc.ec.eur ... etail/2256) spełnia ich oba kryteria;
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#864 PostWysłany: 02 Lut 2022 22:42 

Loty: 316
Kilometry: 549 712
niebieski
A ktoś już próbował robić darmowy test z apteki przy powrocie spoza strefy Schengen? Czy taki test wpisują do systemu i jest się dzięki temu zwolnionym z kwarantanny?
 Profil Relacje PM off
Chupacabra lubi ten post.

#865 PostWysłany: 03 Lut 2022 19:31 

Leciał ktoś na podstawie certyfikatu TestFly, jest akceptowalny jak normalny test z laboratorium?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#866 PostWysłany: 03 Lut 2022 23:13 
Awatar użytkownika

Loty: 137
Kilometry: 321 121
niebieski
Digzy napisał(a):
A ktoś już próbował robić darmowy test z apteki przy powrocie spoza strefy Schengen? Czy taki test wpisują do systemu i jest się dzięki temu zwolnionym z kwarantanny?
Nie próbowałem, ale wynik testu jest normalnie wpisywany w system. W związku z tym może też zwolnić z kwarantanny po powrocie.

#867 PostWysłany: 04 Lut 2022 10:19 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
a jak to się ma do tego, że trzeba w ciągu 3h na lotnisku?

#868 PostWysłany: 04 Lut 2022 10:30 

srebrny
Pewnie są lotniska w pobliżu ,których jest apteka wykonująca testy i da się wrócić w ciągu 3h.Można też zostać wpisanym na kwarantannę i po pokazaniu się negatywnego testu w systemie zostać z niej zwolnionym. :)
 Profil Relacje PM off  

#869 PostWysłany: 04 Lut 2022 10:56 

Loty: 259
Kilometry: 344 651
niebieski
nikt nie określił co znaczy "teren lotniska" a zostało tam wpisane tak, żeby ludzi nie rozjechali się po mieście "teoretycznie pozytywni" w poszukiwaniu tańszych testów niż lotniskowe; o ile w Krakowie jest obecnie 4 apteki wykonujące testy antygenowe z NFZ-u to inną kwestią jest to czy wykonują je cały dzień, czy w określone dni i określone godziny; z wynikiem nie trzeba nigdzie wracać apteka jak i punkty wymazu połączone są do systemu i wyniki muszą zostać wpisane;
miriam lubi ten post.

#870 PostWysłany: 04 Lut 2022 23:08 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Sudoku napisał(a):
Darek M. napisał(a):
Gdzie obecnie najkrócej czeka się na wyniki testu? Potrzebujemy do Tanzani, a po drodze jeszcze spędzamy 36 godzin w Paryżu. Głupio byłoby dopiero tam dowiedzieć się, że ktoś jest "pozytywny".

Natomiast marginesu mamy niewiele, bo dzień przed wylotem musimy zrobić test.

Damian na niektórych lotniskach ma podobno 6-8 godzin, a w stolicy (ale nie na lotnisku) 3 godziny.
Do tego punktu można się zapisać na konkretny termin, koszt to 4 stówy.

Dziś robiłem tam PCR, pani powiedziała, że wyniki będą maksymalnie po czterech godzinach, ale jak sprawdziłem po dwóch i pół, to już były.
Dodatkowo spadła obecnie cena do 350 zł.
Zatem polecam, chociaż oczywiście samo grzebanko do szczególnych atrakcji trudno zaliczyć.
Zeus lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#871 PostWysłany: 04 Lut 2022 23:22 

niebieski
pabien napisał(a):
Jest appka. Potwierdzanie podobnie jak w immuner.

immuner ma tą przewagę że jest darmowy :lol:
 Profil Relacje PM off
heide_berg lubi ten post.

#872 PostWysłany: 05 Lut 2022 12:57 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
a ta apka androidowa na dodatek instaluje się z pliku apk, a nie Google Play
 Profil Relacje PM off  

#873 PostWysłany: 05 Lut 2022 13:41 
Awatar użytkownika

Loty: 444
Kilometry: 478 015
niebieski
Test RT-PCR robiony w rzeczywistości w punktach pobrań Diagnostyki można zakupić tu https://covitest.pl/produkt/badanie-pcr-wymaz-covid-19/ i z kodem promocyjnym WYGODA wychodzi 299zł. z tłumaczeniem w języku angielskim.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#874 PostWysłany: 05 Lut 2022 17:32 

Potrzebuję testu dla dziecka ( 8 lat) na wjazd do Włoch, w mojej miejscowości mogę go zrobić w aptece, czy ktoś próbował z takim testem przejść odprawę w Polsce ( we Włoszech mamy tylko tranzyt do Hiszpanii)?

#875 PostWysłany: 05 Lut 2022 18:37 

Ja również wszelkimi sposobami próbuje znaleźć informacje czy darmowy test z apteki w przypadku podróży do krajów UE jest równoznaczny z testem wykonanym komercyjnie.

Znalazłem artykuł w którym przeczą możliwości wyjazdów na teście z apteki:
https://tvn24.pl/lodz/testy-na-covid-19 ... mi-5576875
Cytuj:
Farmaceuci podczas rozmów z tvn24.pl proszą, żeby przypominać, że bezpłatne testy nie pozwalają nam na tańszy wyjazd za granicę. Resort na swoich stronach jasno wskazuje, że wynik każdego testu będzie widoczny na Internetowym Koncie Pacjenta oraz aplikacji mojeIKP. Przebadany otrzyma Unijny Certyfikat COVID (ważny przez 48 godzin), ale jest on honorowany tylko w Polsce.

Natomiast wydaje się być to jakąś piramidalną bzdurą gdyż z założenia Unijny Certyfikat COVID jest dokumentem który jest uznawany w całej wspólnocie (źródło: https://www.consilium.europa.eu/pl/poli ... rtificate/).

Czy zatem jest ktoś kto podróżował z wykorzystaniem testu z apteki lub testu potwierdzonemu unijnym certyfikatem Covid (bez osobnego zaświadczenia)? Czy były jakieś problemu?
 Profil Relacje PM off  

#876 PostWysłany: 05 Lut 2022 21:20 
Awatar użytkownika

srebrny
-- 05 Lut 2022 20:13 --

marscha napisał(a):
Potrzebuję testu dla dziecka ( 8 lat) na wjazd do Włoch, w mojej miejscowości mogę go zrobić w aptece, czy ktoś próbował z takim testem przejść odprawę w Polsce ( we Włoszech mamy tylko tranzyt do Hiszpanii)?

Najprosciej po prostu zrobic test PCR dla dzieci podrozujacych. Test jest niedplatny w ramach NFZ. Wiecej info tutaj: test-pcr-lub-antygenowy-i-in-w-polsce-gdzie-zrobic,15,153771&p=1457874#p1455096

Ostatnio edytowany przez amphi, 06 Lut 2022 09:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#877 PostWysłany: 06 Lut 2022 11:29 
Awatar użytkownika

niebieski
@maker Zrób ten test wcześniej testowo - zobacz jak to wygląda w IKP a potem najlepiej zeskanuj aplikacją kraju do którego jedziesz.
 Profil Relacje PM off
heide_berg lubi ten post.

#878 PostWysłany: 06 Lut 2022 12:33 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
maker napisał(a):
Ja również wszelkimi sposobami próbuje znaleźć informacje czy darmowy test z apteki w przypadku podróży do krajów UE jest równoznaczny z testem wykonanym komercyjnie.

Znalazłem artykuł w którym przeczą możliwości wyjazdów na teście z apteki:
https://tvn24.pl/lodz/testy-na-covid-19 ... mi-5576875
Cytuj:
Farmaceuci podczas rozmów z tvn24.pl proszą, żeby przypominać, że bezpłatne testy nie pozwalają nam na tańszy wyjazd za granicę. Resort na swoich stronach jasno wskazuje, że wynik każdego testu będzie widoczny na Internetowym Koncie Pacjenta oraz aplikacji mojeIKP. Przebadany otrzyma Unijny Certyfikat COVID (ważny przez 48 godzin), ale jest on honorowany tylko w Polsce.

Natomiast wydaje się być to jakąś piramidalną bzdurą gdyż z założenia Unijny Certyfikat COVID jest dokumentem który jest uznawany w całej wspólnocie (źródło: https://www.consilium.europa.eu/pl/poli ... rtificate/).

Czy zatem jest ktoś kto podróżował z wykorzystaniem testu z apteki lub testu potwierdzonemu unijnym certyfikatem Covid (bez osobnego zaświadczenia)? Czy były jakieś problemu?

Ale to jest bzdura - bo ten sam certyfikat wystawia na IKP np ten serwis: https://sklep-testcovid19.pl/produkt/certyfikat/

Na certyfikacie z IKP: wjechałem do Portugali, wleciałem do USA, nawet wykonałem go w Meksyku (zdalnie) przed powrotem do Polski i za każdym razem ten cert był bez problemu akceptowany.

Mówią tak w mediach aby odstraszyć chętnych - ale nie mają możliwości weryfikacji czy test był komercyjny czy "za publiczne pieniądze"!
 Profil Relacje PM off
monroe lubi ten post.

#879 PostWysłany: 07 Lut 2022 12:31 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
Jeśli ktoś się boi że certyfikat z IKP nie jest po Angielsku tylko wynik ma wpisany negatywny to wystarczy zainstalować aplikację:

https://greenpassapp.eu/

zeskanować kod qr z wyniku z IKP i mozna posługiwać sie tym co pokazuje aplikacja i wtedy jest w języku Angielskim i temat z głowy.
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
8 ludzi uważa post za pomocny.

#880 PostWysłany: 07 Lut 2022 13:26 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 325 480
niebieski
Czy mamy tu już jakieś potwierdzone przypadki, gdzie test z apteki (z lub bez Greenpass) przeszedł przez kontrolę SG? Jakiekolwiek problemy, uwagi?

Na zdrowy rozsądek, test to test, a skoro te w aptece są nadzorowane i nie są self-testem, nie widzę powodu, by komercyjny miał jakąkolwiek przewagę oprócz zaświadczenia po angielsku. Rzecz w tym, że czasem zdrowy rozsądek nie ma zastosowania, wolałbym zdać się na doświadczenie :-)

@seal Dzięki za sugestię dot. Greenpass!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 937 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości