Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 232 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 05 Lut 2022 18:27 

Czy budgetair oferuje może zwrot zakupionego biletu do 24 godzin po płatności, tak jak np trip com? Ktoś się orientuje?
 Profil Relacje PM off  

City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎 City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎
🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️ 🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️
#202 PostWysłany: 08 Mar 2022 12:31 

Loty: 107
Kilometry: 135 181
Dostałem zwrot z budget.air po ponad dwóch latach od zakupu. Mimo iż kupowałem w najtańszej taryfie dostałem 100% zwrotu (kwota spora - ok 12600 zł). To były loty Qatarem na Sri Lankę i to bardziej Qatar opóźniał przelew. Po wielu telefonach na infolinię Qatara i mailach do budget.air w końcu się udało. Trudne doświadczenie za mną, ale z ostatecznym happy endem.
2 ludzi lubi ten post.

#203 PostWysłany: 26 Mar 2022 21:10 

niebieski
Ma ktoś takie doświadczenie z bagażem podręcznym w BudgetAir: chcę kupić lot liniami LATAM, w BudgetAir jest dużo taniej (200 zł vs 100 euro), więc zakup przez pośrednika kusi, jest tylko problem z bagażem podręcznym, bo na stronie BudgetAir przy wybranym przeze mnie locie wyskakuje info:
Cytuj:
Wszyscy pasażerowie mogą wnieść na pokład jeden przedmiot osobisty: teczka, torebka, torba na aparat, torba na laptop, mały plecak lub mała torba na ubrania. Standardowy bagaż (lub podręczny) nie jest wliczony w cenę: worek marynarski, walizka na kółkach, walizka, transporter dla zwierząt czy duży plecak. Aby wziąć ze sobą więcej niż przedmiot osobisty, należy wykupić przewóz bagażu rejestrowanego.

Jest to o tyle zastanawiające, że żadna taryfa na tej trasie nie przewiduje taryfy bez standardowego bagażu podręcznego, więc nie wiem, czy BudgetAir naciąga na kupno bagażu rejestrowanego. Co myślicie?
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 26 Mar 2022 21:19 

srebrny
Wg info na stronie LATAM COLOMBIA w taryfach basic nie ma pełnego bagażu podręcznego , a jedynie "articulo personal" o wymiarach A= 45 cm x B= 35cm x C=20 cm. Tak że opis budgetair może być poprawny.
https://www.latamairlines.com/co/es/exp ... aje/cabina

Nie wiem w jakim kraju szukasz lotu, bo zasady mogą być inne.

Odnośnie biletów - warto sprawdzić narodowe strony LATAM, bez przekierowania na strony międzynarodowe, bo ceny mogą się znacząco różnić.
dajkamienia lubi ten post.
dajkamienia uważa post za pomocny.

#205 PostWysłany: 26 Mar 2022 21:53 

niebieski
Hah, no tak, ustawioną miałem Hiszpanię - tam nie miałem taryfy Basic, a Light kosztuje 98 euro. Po zmianie na Peru taryfa Basic już jest, a Light kosztuje 74 dolary, więc różnica 143 zł :o Dzięki, @SPLDER
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 21 Lip 2022 22:21 

Właśnie próbowałem się odprawić na jutrzejszy lot do Amsterdamu. System LOT nie mógł znaleźć mojej rezerwacji. Myślałem, że to LOT coś zamącił, bo cztery dni temu byłem u nich w biurze na Okęciu i przebukowywałem odwołany lot powrotny na następny dzień. Okazało się, że dwa dni po mojej wizycie na lotnisku BudgetAir anulował sobie moją rezerwację. Tak po prostu. Bez jakiejkolwiek informacji do mnie. Jestem w szoku. Tym bardziej, że to nie miał być zwykły wyjazd turystyczny. Spotkaliście się z taką sytuacją?
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 24 Paź 2022 06:55 

niebieski
sersa napisał(a):
Okazało się, że dwa dni po mojej wizycie na lotnisku BudgetAir anulował sobie moją rezerwację. Tak po prostu. Bez jakiejkolwiek informacji do mnie.

A czy wcześniej dostałeś już od nich numer e-ticket i ich nr rezerw. BPL. . . . . ?

Na poprzedniej stronie @Zeus wstawiał screena ze swoim potwierdzeniem rezerw. od Budgetair.
Czy Należy rozumieć, że nawet mając już e-ticket OTA może pośrednik odwołać rezerwację?
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 24 Paź 2022 08:37 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Niestety może i niektórzy tak robią. Jednym z nich jest właśnie Budgetair.

#209 PostWysłany: 14 Sty 2024 12:37 
Awatar użytkownika

Loty: 272
Kilometry: 523 218
niebieski
Hej, mam konkretny problem 8pax wylot za dwa tyg. Poprosiłem budgetair o zmianę lotu powrotnego, bo były zmiany ze strony przewoźnika, napisali ok, następnie skasowali mój lot powrotny, i nie ma go w rezerwacji. Na każdy email odpowiada inna osoba, i każdy pisze coś innego najczęściej nie na temat, w jednym z emaili dostałem informację, że na bilecie mam lot powrotny i mogę z niego skorzystać. Ktoś przerabiał taki temat, nie mam pojęcia do nich uderzyć, na infolinię mi mówią że czakają na odpowiedź z Saudia. Infolinia tylko od poniedziałku do piątku. Chyba że ktoś ma jakiś inny numer.

Bulgaria
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 14 Sty 2024 12:49 
Awatar użytkownika

Loty: 716
Kilometry: 986 186
platynowy
Ja kiedyś z nimi w wersji holenderskiej korespondowalem, wyglądało to tak jak piszesz. Po takim ping pongu, ktoś skierował sprawę do task force, pisząc, że zajmie to do 4 tygodni. Po 3 dniach problem rozwiązali.

Ale jeśli skasowali ci lot to obawiam się, ze sprawa może być skomplikowana. Zastanów się czy nie lepiej poprosić o zwrot kasy
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 14 Sty 2024 12:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Zwrot kasy byłby najlepszym rozwiązaniem , ale nie wiem czy na to pójdą, bo rozmowa jest ciężka, a mam już kilka rezerwacji hoteli niestety częściowo zwrotnych więc i tak muszę lecieć bo tego mi nikt nie odda. Jutro znowu infolinia, mogę sobie kupić bilet powrotny ale nie wiem czy oddadzą mi kasę za tamte, skoro w jedną stronę polecę.

Bulgaria
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 16 Sty 2024 08:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Na tą chwile sprawa wyglada tak, że budget zwala na Saudię, a Saudia na Budget, mam bilet w jedną stronę nikt nie chce wziąć za to odpowiedzialnośći, ani nie wspomina o zwrocie pieniędzy, bo zapłaciłem za RT a mam aktualnie 10 dni przed wyjazdem OW. Prawdopodobnie kupię bilety powrotne jeżeli nic nie wskuram do wyjazdu. Ktoś podpowie gdzie zgłosić tych zła...... aby odzyskać kasę za bilety ? Pierwszy raz mam w soim życiu taką sytuację zawsze mnie omijało , a teraz d... i to na 8 osób.

Bulgaria
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 13 Lut 2024 20:17 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 257 193
Kupiliśmy 23 grudnia przez BudgetAir bilety z Warszawy do Malawi.

Początkowo nasz harmonogram wyglądał tak:

Załącznik:
lot1.jpg
lot1.jpg [ 46.54 KiB | Obejrzany 2836 razy ]

Powrót 27 września:

Załącznik:
lot2a.jpg
lot2a.jpg [ 44.19 KiB | Obejrzany 2828 razy ]

23 stycznia dostaliśmy mail o zmianie godzin powrotu - z Malawi zamiast o 2:00, samolot ma odlecieć o 14:45.

Wymieniliśmy kilka maili z Ethopian i wyjaśniliśmy, że potrzebujemy dłuższy postój w Addis Ababie oraz, że mogą nam przesunąć lot z Addis Ababy o dobę później. Odpisali, że przyjęli wiadomość, ale sprawę muszę zgłosić do BudgetAir. Następnego dnia telefon i po 11 minutach rozmowy i wyjaśnień kazali czekać na maila.

25 stycznia dostaliśmy nowy plan lotów:

Załącznik:
screenshot.2024-02-13.jpg
screenshot.2024-02-13.jpg [ 123.5 KiB | Obejrzany 2836 razy ]

Niestety nasza radość nie trwa długo, bo po kliknięciu potwierdź wywala stronę, a po kilku następnych godzinach z grafiku znika lot z Bejrutu do Warszawy. Stwierdzamy, że chwilowo odpuszczamy temat, bo za 2 dni wylatujemy i zajmiemy się tym jak wrócimy. Po powrocie niestety dalej "tkwimy w Bejrucie". Dzisiaj napisałem mail do linii lotniczych. Po kilku godzinach dostałem odpowiedź aby kontaktować się z biurem.

Jutro będę dzwonił do BudgetAir, ale jestem ciekawy jakie mam prawa gdyby chcieli wrócić do pierwszej zmiany i czy mogę jakoś wymusić na liniach aby znaleźli mi pasujące mi połączenie.
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 13 Lut 2024 20:22 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Na linii nie wymusisz nić. Kupiłeś przez biuro, i przez biuro musisz załatwić. Muszą Ci załatwić loty z A do B i z B do A niezależne jakie przesiadki będą.
 Profil Relacje PM off
kubaziem88 lubi ten post.
kubaziem88 uważa post za pomocny.

#215 PostWysłany: 13 Lut 2024 20:24 
Awatar użytkownika

Czy muszę się godzić na cokolwiek co mi zaproponują? Czy jest jakiś limit przesunięcia godzin na który i tak muszę się zgodzić?
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 14 Lut 2024 19:22 
Awatar użytkownika

Załącznik:
r-d57kwLxGwlCzqrxjtW1YpQt7C4H1tZtQ.png
r-d57kwLxGwlCzqrxjtW1YpQt7C4H1tZtQ.png [ 14.83 KiB | Obejrzany 2755 razy ]

Dostaliśmy potwierdzenie lotów czyli za wcześnie podniosłem alarm.

PS z jednej strony szkoda, że nie dłuższy stop w Bejrucie. Z drugiej strony strach, bo tam jak w Kotle - Syria i Izrael.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#217 PostWysłany: 05 Lip 2024 00:16 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
Pytanko do tych co korzystali z Budgetair i z Opodo które byście wybrali? Mam nadzieję dopiąć deal na 9 osób z POZ do BKK kwota łączna jak dla mnie spora i trochę obawa jest, zawsze brałem bilety prosto z linii a nie z OTA.
łamaniec LH z SQ POZ-FRA-BKK. teoretycznie 1 bilet (tak mi się wydaje)

#218 PostWysłany: 05 Lip 2024 09:58 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Weź na Opodo, wykup dla siebie prime, żeby w razie kłopotów mieć priorytetową obsługę.
Dryblas uważa post za pomocny.

#219 PostWysłany: 05 Lip 2024 10:49 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
@gadekk
Ale jak wezmę dla siebie prime to wypadku "kłopotów" obrobię całą rezerwacje 9 szt czy tylko mój bilet?

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 05 Lip 2024 10:57, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 05 Lip 2024 10:57 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Poczytaj warunki i wróć z tą informacją do nas.
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 232 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości