Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Infolinia Lufthansa: 48 22 512 3917
Poniedziałek - piątek 08:00 - 18:00
Sobota, niedziela, święto 08:30 - 17:00

Nr niemieckiej infolinii: +49 69 86799799

W przypadku posiadania krótkiej przesiadki na jednej rezerwacji, jak się pierwszy lot opóźni, to drugi samolot poczeka albo przewoźnik przebookuje lot na na inne połączenie na koszt Lufthansy

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3547 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 178  Następna
Autor Wiadomość
#1261 PostWysłany: 18 Gru 2021 12:33 
Awatar użytkownika

Loty: 334
Kilometry: 646 129
niebieski
Turczy no nie wiem, byłem tam na początku grudnia to spokojnie można było skorzystać z usług, tylko jedna pani w kiosku usilnie probowala wcisnac te maski wszystkim klientom. Sam juz nie wiem czy ona je rozdawala w tym kiosku za darmo czy nie ,bo jak mi wcisnela do reki maske to ją zalozylem, zeby dala mi spokoj i koniec koncow nie zaplacilem za nią.
Aczkolwiek jak kupowalem co prawda jakies jedzenie na wynos to nie robili problemow z innymi maskami.

Turcja z ultra all inclusive 🌊🏨 5* hotel z basenami i zjeżdżalniami za 1980 PLN Turcja z ultra all inclusive 🌊🏨 5* hotel z basenami i zjeżdżalniami za 1980 PLN
🔥 TO JEST HIT 🔥 Loty do Nowego Jorku od 953 PLN 😍 🔥 TO JEST HIT 🔥 Loty do Nowego Jorku od 953 PLN 😍
#1262 PostWysłany: 18 Gru 2021 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 350
Kilometry: 567 110
niebieski
Chciałem wejść do saloniku LH i mnie nie wpuścili, więc poszedłem do zwykłej knajpy że stolikami i też ban. Później chciałem poszukać tej maski po sklepach i wyganiała mnie obsługa jak trędowatego. Zjadłem dopiero w wózku gastronomicznym. Co ciekawe wiedziałem o tej zasadzie i wziąłem do podręcznego maski dla rodziny, ale podczas odprawy zapytali czy nie chcę za free nadać podręcznego i dałem się zaskoczyć.
 Profil Relacje PM off
TIT uważa post za pomocny.

#1263 PostWysłany: 19 Gru 2021 21:37 

Czy robić odprawę on- line dobę przed odlotem (lot łączony) czy zrobić odprawę na lotnisku w dniu wylotu? Mamy tylko bagaż podręczny 4+2 małych dzieci, 2 rezerwacje. Dużo miejsc w samolotach jest już zajęta. Czy bedziemy, mimo odprawy on line musieli stanąć po bilety (by sprawdzili dokumenty w związku z Covid) .Z góry dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#1264 PostWysłany: 19 Gru 2021 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 350
Kilometry: 567 110
niebieski
Jeśli odprawisz się online i wgrasz wszystkie wymagane dokumenty online dostaniesz w apce bilet z kodem 3D. Z czymś takim można się pchać od razu do security. Jeśli nie wgrasz dokumentów też się odprawisz i zarezerwujesz miejsca, ale po bilet musisz odstać do odprawy.
 Profil Relacje PM off
nina104 lubi ten post.
nina104 uważa post za pomocny.

#1265 PostWysłany: 20 Gru 2021 18:33 

niebieski
A kontynuując pytanie @nina104 - jak "po staremu" stanę w kolejce (która zapewne nie będzie jakaś ogromna) na połączenie KRK-MUC-LPA w święta, to zwykle wciąż sadzają razem rodzinę 2+3 w klasie ekonomicznej? Czy lepiej jednak odprawić się wcześniej online?
Bo Lufa niby twierdzi, że "lepiej stanąć w kolejce"? ;)
 Profil Relacje PM off  

#1266 PostWysłany: 20 Gru 2021 19:35 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Żadna normalna linia lotnicza nie robi pod górkę rodzinom chcącym siedzieć razem, o ile tylko w chwili odprawiania się na rejs są odpowiednio dostępne fotele w samolocie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1267 PostWysłany: 20 Gru 2021 20:16 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@sanchopan jeśli wszyscy są na jednej rezerwacji, to podczas odprawy online na 99,99% będziesz mógł wybrać miejsca obok siebie. Najlepiej zrobić to od razu po otwarciu odprawy online.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#1268 PostWysłany: 20 Gru 2021 21:09 

HON fly4free
sanchopan napisał(a):
A kontynuując pytanie @nina104 - jak "po staremu" stanę w kolejce (która zapewne nie będzie jakaś ogromna) na połączenie KRK-MUC-LPA w święta, to zwykle wciąż sadzają razem rodzinę 2+3 w klasie ekonomicznej? Czy lepiej jednak odprawić się wcześniej online?
Bo Lufa niby twierdzi, że "lepiej stanąć w kolejce"? ;)

Nie wiem, jak teraz w grudniu to wygląda, ale kolejki do LH, zwłaszcza poranne, bywają w KRK gigantyczne - jeszcze takie były w listopadzie jak ostatni raz leciałem LH - to tak na marginesie, żeby nie było zaskoczenia. Oczywiście jak masz status/C sprawa wygląda zupełnie inaczej, do odprawy C podchodzi się praktycznie z biegu, ewentualnie chwila oczekiwania.
 Profil Relacje PM off
sanchopan uważa post za pomocny.

#1269 PostWysłany: 20 Gru 2021 23:17 

niebieski
To może jednak rozważę tę odprawę online na niecałe 24h przed wylotem, bo faktycznie wylot mam poranny. :shock: :lol:
Rozumiem, że wystarczy tylko załączyć dokumenty covidowe oraz standardowe dane i nie ma jakichś niespodziewanych utrudnień - pytam, bo akurat w Lufie online to nie pamiętam, żebym się kiedyś odprawiał...? ;)
 Profil Relacje PM off  

#1270 PostWysłany: 20 Gru 2021 23:43 

HON fly4free
@sanchopan: nie ma reguły, ostatnio bez załączania dokumentów wypluło mi BP (do stanowiska podszedłem na wszelki wypadek machnąć certyfikatem, żeby nie było problemów; zajęło to 5 sekund przy C, ale tak jak pisałem - kolejka do Y była straszna - dwa pełne rejsy do FRA/MUC odprawiane razem), poprzednio z kolei nie wypluło BP i nie było opcji dodania dokumentów nawet, więc trzeba było fizycznie pokazać się w odprawie tak czy owak.

Najlepiej robić odprawę zaraz jak upłynie 23 h do lotu (pod kątem miejsc).
 Profil Relacje PM off  

#1271 PostWysłany: 20 Gru 2021 23:57 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wszystko zależy od przepisów wjazdowych kraju do którego się leci stąd jednemu kartę pokładową system wygeneruje, drugiemu nie.
 Profil Relacje PM off  

#1272 PostWysłany: 21 Gru 2021 09:36 

Widzę, że interesujący mnie temat jest kontynuowany :) i zawsze można liczyć na odpowiedzi klucz. Stąd moje kolejne pytanie- jesli lot LH jest łączony WAW- MUC-TFS to moge się odprawić na całość (jedna rezerwacja) 23 godziny przed odlotem z WAW, czy dopiero 23 przed drugim lotem???
 Profil Relacje PM off  

#1273 PostWysłany: 21 Gru 2021 10:31 

Loty: 461
Kilometry: 673 109
niebieski
Na 23 godz przed pierwszym lotem (wiec w Twoim przypadku odlotem z WAW)
 Profil Relacje PM off
nina104 uważa post za pomocny.

#1274 PostWysłany: 21 Gru 2021 16:49 

niebieski
kemot napisał(a):
Wszystko zależy od przepisów wjazdowych kraju do którego się leci stąd jednemu kartę pokładową system wygeneruje, drugiemu nie.

Odprawa online faktycznie otwarta 23h przed pierwszym lotem, ALE...

Nie wcześniej niż 72 godziny, ale nie później niż 12 godzin przed odlotem można zrobić Digital Document Check - certyfikaty covidowe, PLFy, kody QR, wyniki testów, KLP, i cokolwiek jest potrzebne - https://www.lufthansa.com/ee/en/form-di ... ment-check

Tam uploaduje się wymagane dokumenty i odwrotnie przychodzi potwierdzenie, że można się odprawić aż do etapu boardingów. (Albo informacja, że czegoś jeszcze brakuje). Oczywiście odprawić się można zawsze, ale wtedy tylko uzyskuje się potwierdzenie odprawy, a boardingi dostaje się po sprawdzeniu dokumentacji przy okienku odprawy.

Oczywiście jeżeli potrzebne są wyniki testów z deadlineami (24, 48, lub 72h przed wlotem) to nie ma sensu uploadować niekompletnych dokumentów.

Ostatnio edytowany przez babilas, 21 Gru 2021 17:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1275 PostWysłany: 21 Gru 2021 17:22 

niebieski
Ale te dokumenty to chyba nie "w dowolnym" momencie a dopiero 72h przed wylotem. Przynajmniej u mnie taka informacja zwrotna jest ;)

P.S. Jak się odprawię Lufą online 23h przed wylotem, to ktoś tutaj pisał, że od razu na security (tylko podręczny) - prawda? A miejsca to się wtedy wybiera "dowolnie" z dostępnych czy automat sadza rodzinę koło siebie na przykład?
 Profil Relacje PM off  

#1276 PostWysłany: 21 Gru 2021 17:48 

niebieski
sanchopan napisał(a):
Ale te dokumenty to chyba nie "w dowolnym" momencie a dopiero 72h przed wylotem. Przynajmniej u mnie taka informacja zwrotna jest ;)

Racja: Please note that you can only use this service as of 72 hours before departure, due to the fast changing nature of the governmental travel regulations. If you purchased your ticket with Austrian Airlines or SWISS, please upload your documents on the respective website. Poprawiłem wcześniejszy wpis.

sanchopan napisał(a):
Jak się odprawię Lufą online 23h przed wylotem, to ktoś tutaj pisał, że od razu na security (tylko podręczny) - prawda? A miejsca to się wtedy wybiera "dowolnie" z dostępnych czy automat sadza rodzinę koło siebie na przykład?

Wybierasz z dowolnie dostępnych dla swojej klasy.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#1277 PostWysłany: 21 Gru 2021 17:54 

niebieski
Ale to są dwie oddzielne procedury, tak? Czy np. robią odprawę online mogę od razu na którymś z etapów wrzucić dokumentację covidową? Czy jednak osobno?

A lepiej w Lufie apką czy przez komputer?
 Profil Relacje PM off  

#1278 PostWysłany: 21 Gru 2021 18:06 

niebieski
sanchopan napisał(a):
Ale to są dwie oddzielne procedury, tak? Czy np. robią odprawę online mogę od razu na którymś z etapów wrzucić dokumentację covidową? Czy jednak osobno?

A lepiej w Lufie apką czy przez komputer?

Nie wiem, ja robię to zawsze oddzielnie i wcześniej (dla świętego spokoju), może można razem z odprawą. Robiłem przez komputer, ale niewykluczone, że w apce też można.
 Profil Relacje PM off
sanchopan uważa post za pomocny.

#1279 PostWysłany: 21 Gru 2021 19:59 

niebieski
A wracając do samej Lufy - czy w obecnych czasach covidowych w klasie ekonomicznej na krótkich trasach PL-Niemcy a później Niemcy-Kanary, dostaje się jakąś symboliczną butelkę np. mineralnej czy już całkowicie nic?
 Profil Relacje PM off  

#1280 PostWysłany: 21 Gru 2021 20:02 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

https://www.lufthansa.com/pl/pl/menu-po ... go-zasiegu
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3547 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 178  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości