Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Paź 2021 18:22 

Nie podróżowałem od lat, ale ponieważ w przyszłym tygodniu będę musiał przenocować w innym mieście, to chciałbym wiedzieć, jak to teraz wygląda.

Czy obecnie goście hotelowi - aby zostali przyjęci do hotelu w Polsce - muszą mieć szczepienie albo test na koronawirusa?

PS Próbowałem dzwonić do hotelu, ale niestety nie mogłem się dodzwonić... Na maila nie odpisują...

Może Wy będziecie wiedzieć, jak to teraz jest?

Trzeba mieć test/szczepienie, czy nie jest on/ono konieczne?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 23 Paź 2021 19:15, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
kostek966 uważa post za pomocny.

🚨 SUPERCENA 🚨 🤯 Loty na Wyspy Zielonego Przylądka + przystanek w Porto za ❗752 PLN❗🌴 🚨 SUPERCENA 🚨 🤯 Loty na Wyspy Zielonego Przylądka + przystanek w Porto za ❗752 PLN❗🌴
Wypoczynek w słonecznej Hiszpanii 🌞🎄 4* hotel blisko plaży za 1663 PLN Wypoczynek w słonecznej Hiszpanii 🌞🎄 4* hotel blisko plaży za 1663 PLN
#2 PostWysłany: 23 Paź 2021 18:52 

Wcześniej próbowałem zamieścić post w "Tematy Covidowe", ale ze względu na pojawiający się błąd:

Cytuj:
Nie masz wystarczającej ilości punktów statusowych, aby pisać na tym forum.

nie mogłem tego zrobić. Dlatego zamieściłem ten post tu. Mam nadzieję, żemimo to znajdzie się jakiś dobry człowiek, co pomoże.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Paź 2021 19:04 

By nocować w hotelach w Polsce nie potrzebujesz zaświadczenie ani testu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Temat postu: Re: Luźne gatki
#4 PostWysłany: 23 Paź 2021 19:06 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Zawsze można poczytać rozporządzenie, gdzie nie ma słowa o tym ze trzeba być zaszczepiony/mieć test.
Chociaż, zalecane jest szczepienie jak się nie ma problemu zdrowotnych.
 Profil Relacje PM off
vally75 lubi ten post.
vally75 uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 23 Paź 2021 19:06 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
@vally75 nikt niczego nie sprawdza. Ale masz - to weź , bo nie wiem jak w hiltonach czy innych marriotach

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
vally75 lubi ten post.
vally75 uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 23 Paź 2021 19:14 

Dzięki Ottoman + Zeus + eskie
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Paź 2021 20:04 

niebieski
W Hiltonach i Marriottach nikt nie sprawdza, mogą poprosić o podpisanie papieru, że się jest szczepionym.
Obowiązuje maska w pomieszczeniach zamkniętych.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Paź 2021 20:58 
Site Admin

Tylko w teorii, wszyscy chodzą bez maseczek

#9 PostWysłany: 23 Paź 2021 21:14 

srebrny
Ty również?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Paź 2021 22:02 

A jak ty byś był właścicielem hotelu,to sprawdzałbyś gości z testem lub zaświadczeniem ??? :lol:
 PM off  

#11 PostWysłany: 23 Paź 2021 22:06 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jakby prawo kazało i byłoby spostrzegane, to tak.
 Profil Relacje PM off
boots lubi ten post.

#12 PostWysłany: 23 Paź 2021 22:09 

srebrny
@andrzejdz
Gdyby był taki obowiązek, to oczywiście tak.
Gdyby go nie było, to sam bym go wprowadził w hotelu.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#13 PostWysłany: 23 Paź 2021 22:32 

Zeus napisał(a):
Jakby prawo kazało i byłoby spostrzegane, to tak.

Własnie spostrzegane ,tak jak piszesz. Jestem w Atenach średnio 5 -8 razy w roku. To prawo którego boi się większość mieszkańców naraz zrobiło się nieprzestrzegane. jeszcze na poczatku września wszyscy w metrze w maseczkach, sprawdzanie,jeden drugiemu zwraca uwagę.
A 3 dni temu luz ,laba bo prawo przestało być spostrzegane.Ludzie wystraszeni tą całoroczną sytuacja wreszcie odżyli z tego wszystkiego. Wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 23 Paź 2021 22:49 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tylko ze do września/października wszyscy je noszą POPRAWNIE, a nie jak w Polsce, wyjebongo od ponad rok.

Ale za to 60% pełni zaszczepieni, jak nie to 2-3 testy tygodniowo, byleby nie wrócili do dawnych czasów (nieczynne knajpy, bary itd)

Ostatnio edytowany przez Japonka76, 25 Paź 2021 11:02, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 23 Paź 2021 22:53 

boots napisał(a):
@andrzejdz
Gdyby był taki obowiązek, to oczywiście tak.
Gdyby go nie było, to sam bym go wprowadził w hotelu.

Gdybyś go wprowadził mając własny hotel i 60 % dochodów z noclegów by naraz ci zmalała,to co byś zrobił? Podwyższył byś ceny ? bo przecież opłaty by nie zmalały tak drastycznie,czy jednym słowem olał byś jakieś wymyślone unijne certyfikaty i każde euro jest twoje.
Ja na twoim miejscu nikogo bym nie dyskryminował, teraz ,za jakis czas ,nawet jakby był bez testu czy certyfikatu. Byłby po prostu klientem który płaci ,wymaga .

Tylko nie pisz mi ,bo by zaraził ci cały hotel taki klient i zaraz by zamkneli obiekt
 PM off
NikodemFM lubi ten post.

#16 PostWysłany: 23 Paź 2021 23:00 

srebrny
Mój biznes, moje zasady.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości