Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Wrz 2021 00:37 

Dokąd
  • Azja - Tajlandia, Malezja, Indonezja, SIN, CMB oraz CUN i San Jose Kostaryka, SEZ i inne ciekawe plażowe destynacje

Data wylotu
  • 26.02.2022

Data powrotu
  • 31.03.2022

Długość pobytu
  • 8-10

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Finnair najtańszy z BUD i WAW, ale wciąż drogo

Dodatkowe informacje
  • szukam lotów flex w biznesie z możliwością zmiany terminów, wiadomo - COVID, do destynacji jak w opisie. Mogą być inne zaskakujące, nie pogardzę. Długość podróży max 20h, nie jestem już backpackerem, nie te lata, ale wciąż kocham podróże, tyle, że bardziej komfortowe. Szukałem na otwarcie MRU w październiku czy na SEZ, ale ten rok z różnych powodów mi odpadł. Chętnie posłucham osób, które kupują economic i korzystają z ofert podwyższenia, Qatar czasem daje, pytanie jak często? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Póki co rekord cenowy dla 2 osób znalazłem do HKT z BUD finem - poniżej 12k pln w marcu. Czekam na więcej :) z góry dziękuję.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 18 Wrz 2021 08:20, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎 Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎
Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️ Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️
#2 PostWysłany: 18 Wrz 2021 07:15 
Awatar użytkownika

platynowy
W tej samej cenie (ok. 5900 PLN) jest BKK z WAW przez HEL, a wydaje się, że jest większa szansa na spędzenie w miarę normalnego czasu w BKK (jakieś tam otwarcie jest chyba już teraz), niż w HKG.
Ceny poniżej 5000 za osobę są potencjalnie możliwe, ale trzeba byłoby liczyć na jakąś promocję w stylu companion fare, gdy przy dwóch podróżujących jest znaczna zniżka, albo na jakąś inną promocję lub może jakiś błąd cenowy. Tego jednak nikt nie zagwarantuje. Myślę, że ta oferta Finnaira jest w porządku.

Edit: przepraszam, dopiero teraz widzę, że znalazłeś sam HKT, a nie HKG.
Jeśli chodzi o plażowanie, to HKT będzie na pewno lepsze, niż BKK ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 18 Wrz 2021 16:22 

Dziękuję, za podpowiedź. Jak widać łatwo nie będzie, ale czasu zostało jeszcze trochę. Nie pamiętam z ubiegłych lat czy np. Black Friday działa też w liniach lotniczych i czy wtedy na coś uczciwego można liczyć?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Wrz 2021 10:53 

biznes to tylko z liniami z zatoki,pozostale przy nich to jak premium economy
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#5 PostWysłany: 19 Wrz 2021 11:05 
Awatar użytkownika

platynowy
Oj, prowokujesz do dyskusji :D

Oczywiście, QR, EK, czy EY są świetne, choć trzeba pamiętać, że w takim np QR nieuważny kupujący może trafić na najniższą taryfę w kl. biznes, która nie daje wstępu do salonu w DOH (umyślnie piszę o salonie, a nie saloniku), co ujmuje co najmniej ćwierć przyjemności z podróży.
Jednak linie z Azji, takie jak SQ, CX, NH, czy JL nie są wcale gorsze i biorąc u nich bilet w biznes klasie również nie będzie się żałować :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 19 Wrz 2021 11:18 

złoty
Jest jeszcze Brytyjczyk.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#7 PostWysłany: 19 Wrz 2021 12:36 

HON fly4free
Skoro już dyskusja wybuchła, to te zatokowe EK w C są IMO wyraźnie w tyle (zwłaszcza w 777) za wieloma to wymienionymi (i niewymienionymi) przewoźnikami przez @tropikey ;-)
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#8 PostWysłany: 20 Wrz 2021 18:59 

Zatokowymi latałem ostatni raz wieki temu, najczęściej jednak LH - szału nie ma, SWISS podobnie, AUSTRIAN - w sumie różnice niewielkie. SQ na plus się wyróżnia, Thai niestety niezbyt (3 lata temu). Tak naprawdę zależy mi głównie na komforcie podróży na głównym odcinku. Salonik - oczywiście, fajna rzecz jak sensowny (dramat we FRA, nawet senator), ale podróż przede wszystkim. Nie wiem, jak ten Finn, bo na stronie widziałem, że potrafi nawet taryfę bez bagażu wydzielić! Wali taniochą trochę, ale może to racjonalne, choć nie wierzę, że ktoś leci na drugi koniec świata z teczką tylko.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 20 Wrz 2021 19:15 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 592
Kilometry: 1 267 069
Biznes w EK to żart. Eko w JL jest genialne. Szczególnie,że w 787 mają cudowny układ 2/4/2. Jak się skończyła whiskey japońska w eko to przynieśli nam z C bez mrugnięcia. Bierz eko premium. W LO w eko premium koniecznie 1 rząd plus kabinówka i masz spanie jak w C za mniejszą $$. Finnair do BKK w C może być marny bo to czarter-mix
Sudoku lubi ten post.

#10 PostWysłany: 21 Wrz 2021 08:23 

Dzięki wszystkim, czas wciąż mam. Liczę na jakieś szybkie promocje, również w M&M, może tam mi się coś uda. Okazuje się, że większośc tych najtańszych lotów bliskich magicznej granicy 10k odpada, ze względu na limit czasu podróży jaki narzuciłem - ok 15h, no do 20max. Na razie sporo destynacji przy 15k się ujawniło, nie jest źle, ale te parę tysięcy robi różnicę :). Jeśli ktoś mógłby się podzielić doświadczeniami z podwyższania klasy po zakupie economy to również będę wdzięczny.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości