Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 156  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Curve
#1601 PostWysłany: 07 Wrz 2021 08:55 
Awatar użytkownika

Loty: 448
Kilometry: 482 236
niebieski
Robiłem przed chwilą - obciążenie na drugiej karcie (mBank M&M), a na pierwotnej od razu widzę na zielono zlecenie zwrotu (CITI Premier Miles). Nawet nie po kilku minutach, tylko praktycznie natychmiast. Waluta TRY, kwota w PLN dokładnie taka sama.
 Profil Relacje PM off  

Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛 Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛
Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕ Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕
#1602 PostWysłany: 07 Wrz 2021 10:58 

W czwartek założyłem kartę i od piątku płacę nią stacjonarnie i online. Transakcje przechodzą, ale nie widzę żadnych pozycji w zakładce My Money/Timeline. Po jakim czasie od dokonania transakcji, płatność pojawia się w historii? A może trzeba ich szukać w innym miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#1603 PostWysłany: 07 Wrz 2021 11:14 

niebieski
dobrymurzyn napisał(a):
-- 06 Wrz 2021 22:56 --

Mi jak Curve nie wiedziało jak zwrócić pieniądze, to kiedyś przeliczyli na GBP tę kwotę i miałem to w Curve Cash.

Kiedyś zapowiadali, że curve cash będzie w różnych walutach a nie tylko w GBP. Można to zmienić w apce? Akurat funty mi są całkowicie zbędne.

EDIT: znalazłem, że niestety nadal tylko GBP...
 Profil Relacje PM off  

#1604 PostWysłany: 08 Wrz 2021 21:27 
Awatar użytkownika

Mam pytanie czy jest jakaś możliwość pisania na chacie z człowiekiem czy tylko automat?
Wysłali mi coś takiego, z tym ze link nie działa ( nie otwiera się ) Napisałem im to wysłali ponownie tego samego maila z linkiem który się nie otwiera.
Aktualnie praktycznie wszystkie transakcje są declined.

„Hope this email meets you well.

I'm getting in touch to let you know that in order to manage our relationship with we need to get some identity verification in place on your account.

In order to continue using Curve, please click the link below and follow the quick instructions to securely upload proof of identity (scans/photocopies cannot be accepted) and a selfie (photo self-portrait). Rest assured that the process is completely secure, and your uploaded information is fully encrypted.

Please be advised that if you’re an EEA customer you’ll need to provide us with either an EEA Passport or National Identity Card. Note that we cannot accept Driving Licenses.
Please understand that our product is only available to customers with valid EEA/UK residency and we recommend that any documents/ID uploaded reflects your current residency status.

We kindly request that you complete your account verification using the link below within 5 days, and let us know once this has been done.

Click here to verify your details.”
 Profil Relacje PM off  

#1605 PostWysłany: 08 Wrz 2021 22:41 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
niebieski
support@curve.com

#1606 PostWysłany: 08 Wrz 2021 22:47 
Awatar użytkownika

Pytałem o live chat.
Maila myślisz skąd dostałem …
 Profil Relacje PM off  

#1607 PostWysłany: 10 Wrz 2021 08:17 

Dzisiaj ze zdziwieniem odkryłem, że sam się limit zwiększył na karcie Curve z 10000 GBP do 50 000 GBP. Nie kontaktowałem się w tej sprawie z supportem
 Profil Relacje PM off  

#1608 PostWysłany: 10 Wrz 2021 09:38 
Awatar użytkownika

niebieski
A blisko byłeś tego limitu 10k GBP?
 Profil Relacje PM off  

#1609 PostWysłany: 10 Wrz 2021 10:03 

niebieski
Gdzie widzicie te limity?
U mnie w najnowszej aplikacji (Account->Card Limits) pojawia się tylko strona z tabelką z limitami dla nowych userów.
A po otrzymaniu wznowionej karty nie mogę wykonać transakcji większej niż 500zł (wywala błąd ze limit dziennych operacji przekroczony) Czat milczy od 3 dni...
 Profil Relacje PM off  

#1610 PostWysłany: 10 Wrz 2021 10:11 
Awatar użytkownika

Loty: 433
Kilometry: 755 118
niebieski
@ratatam Ja mam to samo. Musiałam zamówić nową kartę, bo poprzednia z jakiegoś powodu nie współpracowała z apką.
Transakcje na większe kwoty nie przechodzą, tylko śmieciowe po 15 zł. Pisałam do nich i nawet odpisali, i to dwa razy, szkoda że za każdym razem w ten sposób:
"I haven’t heard from you in a few days - I was wondering if your issue is now resolved? If so - great! If not, just reply and I’ll be happy to help."

W aplikacji po próbie wykonania transakcji na wyższą kwotę pojawia się komunikat: "It looks you have reached your limit. Please contact our support team"
Przy czym zgodnie z informacją w aplikacji, limit dla nowych klientów to 10k PLN dziennie.
Piszę kolejne maile i czekam, wiele więcej mi nie pozostaje.
 Profil Relacje PM off  

#1611 PostWysłany: 10 Wrz 2021 10:16 

almukantarant napisał(a):
A blisko byłeś tego limitu 10k GBP?

w ciągu ostatnich tygodni miałem wykorzystane 7000-7500 GBP
 Profil Relacje PM off
almukantarant lubi ten post.

Temat postu: Curve
#1612 PostWysłany: 10 Wrz 2021 10:16 
Awatar użytkownika

@maginiak
Mam identyczną sytuację.
Kontakt z supportem po dwóch odpowiedziach się urwał.
W kwestii limitu, podobnie-widzę tylko standardową tabelkę 10000 PLN
 Profil Relacje PM off  

#1613 PostWysłany: 12 Wrz 2021 12:33 
Awatar użytkownika

Loty: 433
Kilometry: 755 118
niebieski
Dostałam maila o konieczności dodatkowej weryfikacji:

Thanks for getting in touch with us about increasing your Curve spending limits.

We'd love to increase your spending limits, but first, we need some extra verification on your account. After we complete the verification process your limits will be immediately updated and you shouldn’t experience more declines.

Please click the link below and choose the option to “capture an image with your device’s camera” to securely take a clear photo of your ID (scans/photocopies cannot be accepted), and a live selfie (photo self-portrait), so that we know it’s you signing up to Curve. Rest assured that the process is completely safe and your uploaded information is fully encrypted.

Be advised that if you’re a European Economic Area (EEA) customer you’ll need to provide us with either an EEA Passport or National Identity Card. Note that we can’t accept Driving Licenses. Curve is only available to customers with valid EEA or UK residency and we recommend that any documents uploaded reflect your current residency status.

Click here​ to verify your details.

You have 3 days to complete the process. Once you’ve successfully submitted the documents, please let me know so that I can speed up the verification.
 Profil Relacje PM off  

#1614 PostWysłany: 12 Wrz 2021 19:53 

to trzeba się zweryfikować....
 Profil Relacje PM off  

#1615 PostWysłany: 14 Wrz 2021 12:19 

niebieski
U mnie tez weryfikacja, bo rzekomo się nie zweryfikowałem...
Po weryfikacji limity podniesione i normalnie widoczne w aplikacji.
 Profil Relacje PM off  

#1616 PostWysłany: 14 Wrz 2021 12:20 
Awatar użytkownika

Po jakim czasie od weryfikacji limity zostały podniesione ?
 Profil Relacje PM off  

#1617 PostWysłany: 14 Wrz 2021 13:17 

niebieski
Zajęło to ok 4 dni od przesłania linka do weryfikacji (w tym weekend i upomnienie się co się dzieje w sprawie).
 Profil Relacje PM off
Velbandito lubi ten post.
Velbandito uważa post za pomocny.

#1618 PostWysłany: 16 Wrz 2021 15:28 

Dziś otrzymałem fizyczna kartę. Jak ją aktywować?
 Profil Relacje PM off  

#1619 PostWysłany: 16 Wrz 2021 16:25 

rob8 napisał(a):
Zagaduję że w aplikacji.
 Profil Relacje PM off  

#1620 PostWysłany: 16 Wrz 2021 16:52 

Floyd_Kulis napisał(a):
rob8 napisał(a):
Zagaduję że w aplikacji.

Gdyby była taka opcja to bym nie pytał
Jakie są Wasze doświadczenia z chatem? Tam nikt nie odpowiada? Mail to samo
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 156  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 8 gości