Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Sie 2021 10:46 

Witam, czy jest opcja szukania tanich biletów ? wpisywanie lotnisk które obsługuje ta linia powoduje że nie które odcinki są z przesiadkami, trudno też trafić na najtańsze połączenia. Wpisywanie podróży tam i z powrotem niestety często kończy się brakiem połaczenia, chociaż fizycznie samoloty latają między tymi lotniskami.
 Profil Relacje PM off  

City break w sercu Gruzji 🏰🍷 Loty i hotel w Kutaisi ze śniadaniami za 519 PLN City break w sercu Gruzji 🏰🍷 Loty i hotel w Kutaisi ze śniadaniami za 519 PLN
Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
#2 PostWysłany: 09 Sie 2021 11:47 

srebrny
Czy mógłbyś doprecyzować pytanie, o co konkretnie Ci chodzi ? Np. na jakiej trasie, kiedy itd. ? Wyszukiwarek najtańszych/najszybszych itp. połączeń jest masa (od kayaka czy skyscannera zaczynając) ale przeczytawszy Twojego posta nie bardzo jestem pewien, czy rozumiem Twój problem.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
gdansk1 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 09 Sie 2021 12:02 

wybierając Gdańsk Monachium i tego samego dnia Monachium - Neapol , następny lot za np. 7 dni z Nepaolu do Palermo i za 7 dni z Palermo do Gdańska trafiam na lot z przesiadkami np. z Nepaolu do Palermo, nie wiem też czy cena tego właśnie dnia jest korzystna, trochę szukanie po omacku. Nie muszę siedzieć w Neapolu dokładnie 7 dni, mogę np 10 a w Palermo np. 3-5 dni. Chodzi o to jak w Lufthansie znależć bezpośrednie połączenia na konkretnych odcinkach i w miarę tanie. Oczywiście moge analizować pojedyncze loty i dopasować do podróży ale ich ceny sa wysokie. Podróż tam/powrót jest tańsza podobnie jak wieloodc.
Można oczywiście lecieć WIZZ do Begramo za te niby 49zł. potem z Bergamo gdziekolwiek do innego miasta. Ale to nie na mój wiek i nerwy. Można oczywiście do Bergamo i wynająć auto.
Generalnie mi chodzi o to jak szukać lotów żeby je później wpisać do podróży wieloodc. w LH i nie były to loty za 1200zł od osoby i bez przesiadek pomiędzy np. Florencją i Bologną.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Sie 2021 12:06 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Lufthansa nie lata z Neapolu do Palermo bezpośrednio.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#5 PostWysłany: 09 Sie 2021 12:10 
Awatar użytkownika

Loty: 137
Kilometry: 209 093
niebieski
gdansk1 napisał(a):
wpisywanie lotnisk które obsługuje ta linia powoduje że nie które odcinki są z przesiadkami, trudno też trafić na najtańsze połączenia.

Z tego co się orientuję to większość (wszystkie?) lotów Lufthansą do/z miast poza Niemcami jest z przesiadką.
Jeśli chodzi o wyszukiwanie najtańszych połączeń to wystarczy wejść w jakikolwiek z proponowanych lotów, potem zmienić lotnisko docelowe i najpierw pojawia się kalendarz roczny podzielony na miesiące z najtańszymi biletami, a po wybraniu miesiąca dla wszystkich dni pojawiają się ceny lotów (dla określonej wcześniej długości pobytu np. 5 dni). Oczywiście dotyczy to lotów do określonego miejsca, ale działa dobrze.

Pomiędzy Florencją, a Bolonia to nic nie lata bezpośrednio - to jest tylko 100 km. Na takich krótkich odcinkach szansa że są loty bezpośrednie jest mała. Zwiększa ją tylko sytuacja, jeśli jedno z miast jest Hubem danej linii.

Ostatnio edytowany przez Cicha_Woda, 09 Sie 2021 12:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off

#6 PostWysłany: 09 Sie 2021 12:15 

srebrny
Rozumiem, że z jakichś powodów to musi być Lufthansa.

Ja bym zaczął szukanie przez którąś z wyszukiwarek z możliwością zadania zapytania o podróż wieloodcinkową (np. kayak), jak poniżej:

Załącznik:
kayak.jpg
kayak.jpg [ 47.76 KiB | Obejrzany 3626 razy ]

...no i wynik ograniczyłbym tylko do Lufthasny (kayak poda Ci też kombinacje z pociągiem). Promocji się nie spodziewaj.

Załącznik:
kayak2.jpg
kayak2.jpg [ 71.33 KiB | Obejrzany 3626 razy ]

Uwzględnij tylko, że na odcinku Neapol-Palermo bezpośrednio LH nie lata więc jak to już musi być Lufa to będziesz miał podróż np. przez Monachium - trochę bez sensu, chyba że chcesz "nabić" sobie odcinki do statusu.

Jeśli musi to być LH to szukałbym połaczenia GDA-NAP i powrotnego PMO-GDA - i to pewnie może będzie wyglądało jako tako. A połączenie NAP-PMO ogarnąłbym inną linią (ew. pociągiem albo promem bo na tej trasie pewnie pływają - a przy okazji byłoby ciekawiej).
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

#7 PostWysłany: 09 Sie 2021 12:43 
Awatar użytkownika

niebieski
greg2014 napisał(a):
Jeśli musi to być LH to szukałbym połaczenia GDA-NAP i powrotnego PMO-GDA - i to pewnie może będzie wyglądało jako tako. A połączenie NAP-PMO ogarnąłbym inną linią

To dobra rada.
@gdansk1
Między Neapolem, a Palermo bezpośrednie loty obsługują tylko tanie linie: EasyJet i Volotea oraz Ryanair, ale nie w każdym dniu latają one wszystkie.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Sie 2021 12:54 

nie musi być LH. Po prostu jakoś udało mi się latać tymi liniami bez problemów. Dzięki. Chyba najlepsza wyszukiwarka to @Cicha_Woda i @greg2014 :).
No to jeżeli będziecie mieli chwilę czasu interesuje mnie konkretnie podróż między 14.06.2022 a 02.07.2022. Na pewno Lamezia Terme i cokolwiek z innego rejonu (Florencja, Pisa, Genua, Neapol) tak powiedzmy po 7-10 dni. w każdym z "regionów". Sprawę komplikuje mi RYAN z brakiem lotów do Pisy póki co . Za dalekie terminy, chociaż analizują LH bilety już podrożałeu o 400 zł za 2 osoby przy samej opcji GDN-SUF.
O ile wybierając podróż wielodcinkową z Gdańska do SUF i NAP jestem w stanie przełknąć cenę 3tys za wszystko, oraz przesiadki w Monachium w 2 skrajnych lotach, o tyle faktycznie przesiadka w MUN z NAP do SUF jest bez sensu. Pomijam już beznadziejne lotnisko w GDN z którego niedługo będą loty na wybrane pole gospodarza w Norwegii, a normalnych lotów się nie doczekamy. I tak jest święto w domu i zagrodzie, że uruchomili Santorini i Mykonos.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Sie 2021 13:10 

srebrny
@gdansk1 - nie wiem, czy to Ci odpowiada ale we Włoszech przemieszczanie się pomiędzy miastami jest bardzo łatwe a przy okazji pozwala coś zobaczyć. Dlatego np. zamiast do Neapolu można zawsze polecieć do Rzymu, gdzie masz więcej przewoźników i często lepsze ceny. Pociąg z Rzymu do Neapolu jeździ niemal co chwilę. To samo dotyczy połączeń w innych relacjach - na północy np. Bolonii czy Begamo/Mediolanu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 09 Sie 2021 13:22 
Site Admin
Awatar użytkownika

Polecam jak zawsze spis linków do szukania tanich lotów zawartych w tym temacie: jak-szukac-taniego-lotu-v-0-3-3,8,57900 ;)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 09 Sie 2021 13:39 
Awatar użytkownika

niebieski
gdansk1 napisał(a):
Na pewno Lamezia Terme i cokolwiek z innego rejonu (Florencja, Pisa, Genua, Neapol) tak powiedzmy po 7-10 dni. w każdym z "regionów"

Możesz polecieć do Lamezii Lufthansą z bagażem rejestrowanym - przy poniższym układzie lotów, lot powrotny i tak miał wliczony bagaż rejestrowany. Jeśli przy locie tam wybierzesz tylko bagaż podręczny to bilet będzie tańszy o ok. 120 zł od osoby.
Załącznik:
GDN-SUF2022.jpg
GDN-SUF2022.jpg [ 189.08 KiB | Obejrzany 3562 razy ]

Celowo proponuję loty do Lamezii na 2 tygodnie. Z SUF w dowolnym terminie z tego przedziału możesz polecieć do innego regionu. Przykładowo Ryanair lata z SUF do Pizy, Bolonii, Mediolan (Bergamo i Malpensa), Turynu, Wenecji, Perugii i Werony. Volotea lata do Genui, Linate (Mediolan), Turynu i Werony. Możesz się umówić z właścicielem apartamentu w Lamezii, w kwestii przechowania bagażu rejestrowanego, wtedy do tego innego regionu możesz polecieć tanimi liniami tylko z bagażem podręcznym. Albo tylko powrót z SUF Lufthansą mieć z bagażem rejestrowanym, co też ma plusy, bo można przywieźć wino czy oliwę z Włoch.
 Profil Relacje PM off
gdansk1 lubi ten post.

#12 PostWysłany: 09 Sie 2021 17:02 

Bardzo dziękuje za podpowiedz . To dobry pomysł tylko czekam jeszcze czy Ryan uruchomi Pise z Gdańska . Na razie urywa się w październiku . Tak samo zniknął kiedyś Neapol i Lizbona. Bogate miasto a ludzie podobno latać nie chcą . Przynajmniej tak oficjalnie trąbią biura podróży . Ja jednak uważam ze lotnisko ma kiepski marketing albo wystarcza mu Norwegia Anglia i Szwecja czyli kierunki zarobkowe
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

#13 PostWysłany: 09 Sie 2021 17:35 
Awatar użytkownika

platynowy
@gdansk1: jesteś świeżym użytkownikiem, więc podpowiem, że za udzieloną pomoc najlepiej podziękować nie tylko dobrym słowem (co oczywiście jest również mile widziane), ale specjalnym przyciskiem, który jest pod pomocnym dla Ciebie wpisem.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 10 Sie 2021 12:04 

...czy w wyszukiwarce np. KAYAK można zaznaczyć przedział dat, tak żeby lecieć powiedzmy na 2 tygodnie ale zaznaczyć np. cały lipiec i wyszukiwarka znajdzie najtańszy przedział 14 dniowy ?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 10 Sie 2021 14:19 

srebrny
gdansk1 napisał(a):
Bardzo dziękuje za podpowiedz . To dobry pomysł tylko czekam jeszcze czy Ryan uruchomi Pise z Gdańska . Na razie urywa się w październiku . Tak samo zniknął kiedyś Neapol i Lizbona. Bogate miasto a ludzie podobno latać nie chcą . Przynajmniej tak oficjalnie trąbią biura podróży . Ja jednak uważam ze lotnisko ma kiepski marketing albo wystarcza mu Norwegia Anglia i Szwecja czyli kierunki zarobkowe

jeśli urywa się w październiku tzn że lata tylko w sezonie wakacyjnym, pewnie pojawi się znów na wiosnę.
Moim zdaniem za dużo kombinujesz, a masz już dużo podanego na tacy: kupuj i leć

#16 PostWysłany: 02 Wrz 2021 11:57 

Cicha_Woda napisał(a):
gdansk1 napisał(a):
Na pewno Lamezia Terme i cokolwiek z innego rejonu (Florencja, Pisa, Genua, Neapol) tak powiedzmy po 7-10 dni. w każdym z "regionów"

Możesz polecieć do Lamezii Lufthansą z bagażem rejestrowanym - przy poniższym układzie lotów, lot powrotny i tak miał wliczony bagaż rejestrowany. Jeśli przy locie tam wybierzesz tylko bagaż podręczny to bilet będzie tańszy o ok. 120 zł od osoby.
Załącznik:
GDN-SUF2022.jpg

Celowo proponuję loty do Lamezii na 2 tygodnie. Z SUF w dowolnym terminie z tego przedziału możesz polecieć do innego regionu. Przykładowo Ryanair lata z SUF do Pizy, Bolonii, Mediolan (Bergamo i Malpensa), Turynu, Wenecji, Perugii i Werony. Volotea lata do Genui, Linate (Mediolan), Turynu i Werony. Możesz się umówić z właścicielem apartamentu w Lamezii, w kwestii przechowania bagażu rejestrowanego, wtedy do tego innego regionu możesz polecieć tanimi liniami tylko z bagażem podręcznym. Albo tylko powrót z SUF Lufthansą mieć z bagażem rejestrowanym, co też ma plusy, bo można przywieźć wino czy oliwę z Włoch.

Ta kombinacja jest bardzo dobra i opłacalna, jednak własnie taką kombinację wybrałem również teraz na wrzesień, a konkretnie powrót "szwajcarskimi" liniami. Niestety oprócz 4x zmian przez LH (mniej bolesnych) tym razem w ogóle anulowali mi powrót SUR-GDN 27.09 przez Zurich. Jest to jedyny lot tego dnia. Więc zaproponowali powrót 26.09. Oprócz oczywiście skróconego pobytu, zmianie na bookingu, to najgorsza jest przesiadka i 9 godzin czekania w MUN. No ale nie tyle chcę się żalić, bo już i tak sobie obiecałem koniec lotów przesiadkowych takich lotów jakie ma Kraków czy Poznań raczej się na tej "prowincji" zorientowanej na Norwegię nie doczekamy - tylko chciałem zapytać czy mając 9 godzin, mogę wyjść sobie z lotniska na kilka godzin i zwiedzić np. stadion w MUN :) ?
.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 03 Wrz 2021 07:04 

Zawsze możesz wyjść z lotniska. Nie ma żadnych ograniczeń poza czasem ;p
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 03 Wrz 2021 07:41 

złoty
gdansk1 napisał(a):
Cicha_Woda napisał(a):
gdansk1 napisał(a):

Załącznik:
GDN-SUF2022.jpg

Ta kombinacja jest bardzo dobra i opłacalna, jednak własnie taką kombinację wybrałem również teraz na wrzesień, a konkretnie powrót "szwajcarskimi" liniami. Niestety oprócz 4x zmian przez LH (mniej bolesnych) tym razem w ogóle anulowali mi powrót SUR-GDN 27.09 przez Zurich. Jest to jedyny lot tego dnia. Więc zaproponowali powrót 26.09. Oprócz oczywiście skróconego pobytu, zmianie na bookingu, to najgorsza jest przesiadka i 9 godzin czekania w MUN. No ale nie tyle chcę się żalić, bo już i tak sobie obiecałem koniec lotów przesiadkowych takich lotów jakie ma Kraków czy Poznań raczej się na tej "prowincji" zorientowanej na Norwegię nie doczekamy - tylko chciałem zapytać czy mając 9 godzin, mogę wyjść sobie z lotniska na kilka godzin i zwiedzić np. stadion w MUN :) ?
.

Nie jestem pewny czy stadion jest w MUN, ale na pewno jest w MUC.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 03 Wrz 2021 22:11 

złoty
3 grosze ode mnie apropos wyszukiwania OJ na stronie Lufy.
Jak wiadomo przy podróży wieloodcinkowej nie pojawiają się ceny przy konkretnych lotach, a kwota kalkulowana jest dopiero na końcu.
Szukając ABC-DEF i DEF-GHJ szukamy najpierw ABC-DEF RT, notując interesujący nas cenowo lot tam, później analogicznie postępujemy z lotem powrotnym, po czym przechodzimy do podróży wieloodcinkowej i wybieramy znalezione wcześniej najtańsze loty tam i z powrotem i kupujemy.
1955845624 lubi ten post.
1955845624 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości