Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#941 PostWysłany: 01 Sie 2012 11:33 
Awatar użytkownika

Dzień dobry,

po raz pierwszy zrobiłam rezerwację w Easyjet i niepokoi mnie jedno słowo w mailu, że rezerwacja została PRAWIE zakończona. Mam nr rezerwacji i środki na koncie zablokowane, więc rozumiem, że dla nich zakończona zupełnie będzie kiedy się odprawie - online bądź na lotnisku?
Przepraszam jeśli już wcześniej była odpowiedź na moje pytanie, nie znalazłam, a w Ryan czy Wizz są rezerwacje po prostu potwierdzone i kropka :).
 Profil Relacje PM off  

City break w cieniu Etny 🌋😍 Wycieczka na Sycylię za 639 PLN (loty + noclegi ze śniadaniami 🌞🍊 City break w cieniu Etny 🌋😍 Wycieczka na Sycylię za 639 PLN (loty + noclegi ze śniadaniami 🌞🍊
💙 First minute: piękna grecka wyspa Tasos od 2550 PLN🏝️🌞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży (z 🍴) 💙 First minute: piękna grecka wyspa Tasos od 2550 PLN🏝️🌞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży (z 🍴)
#942 PostWysłany: 03 Sie 2012 10:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Rezerwacja bedzie zakonczona jak zaksieguja u siebie pieniadze na koncie. Daj im kilka dni, az pieniadze splyna.
Apropo odprawy, nie wiem jak teraz, ale wczesniej nie mieli opcji odprawy online, za to na lotnisku byla darmowa. To tak zeby uprzedzic pytania ;)

#943 PostWysłany: 03 Sie 2012 13:12 
Awatar użytkownika

Ślicznie dziękuję :)
 Profil Relacje PM off  

#944 PostWysłany: 04 Sie 2012 10:46 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 659 233
niebieski
Witam,
rezerwowałam wczoraj 2 loty ryanem. WMI-CIA i CIA-KRK. Mailem dostałam potiwerdzenie tylko lotu powrotnego, natomiast sprawdzałam przez stronę ryana rezerwację 'do' po numerze, mailu itp. i była potwierdzona. Dziś maila dalej nie ma, a do rezerwacji nie da się juz zalogować. Kasę z karty zjadło.
Co robić? Rezerwować jeszcze raz czy czekać (dodam, że cena okazyjna a bilecik w prezencie dla Mamusi, więc pasuje mi działać w miarę szybko)?

#945 PostWysłany: 04 Sie 2012 18:26 

Jeśli mam wykupiony bagaż, a w ostateczności nie zabieram go i mam tylko podręczny, nie muszę podchodzić do odprawy? Bo ewentualnych zwrotach kosztów pewnie nie ma mowy. Chodzi o Wizzair.
 Profil Relacje PM off  

#946 PostWysłany: 05 Sie 2012 16:14 

Dzień dobry!
10 sierpnia lecę Estonian Air z Wilna do Tbilisi z przesiadką w Talinie. Będzie to mój pierwszy lot tą linia oraz pierwszy lot z przesiadką, w związku z czym mam kilka wątpliwości. Z góry przepraszam, jeśli jakieś pytanie się powtarza, jednak nie znalazłam na forum odpowiedzi.
1) Jak Estonian traktuje odprawę? Czy mogę bez problemu (i dodatkowej opłaty) przejść ją na lotnisku? Informacja na stronie jest enigmatyczna i nie wyjaśnia wszystkiego.
2) Czy podczas odprawy na lotnisku mogę nadać bagaż rejestrowy na całą podróż, nawet jeśli w Tallinie mam 6 godzin na przesiadkę i aż do Tbilisi się nim nie przejmować?
3) Jak wygląda taka przesiadka? Czy mogę bez problemu wyjść z lotniska i wrócić po kilku godzinach?

Z góry dziękuję za wyrozumiałość i odpowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

#947 PostWysłany: 05 Sie 2012 17:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
tylda napisał(a):
Dzień dobry!
10 sierpnia lecę Estonian Air z Wilna do Tbilisi z przesiadką w Talinie. Będzie to mój pierwszy lot tą linia oraz pierwszy lot z przesiadką, w związku z czym mam kilka wątpliwości. Z góry przepraszam, jeśli jakieś pytanie się powtarza, jednak nie znalazłam na forum odpowiedzi.
1) Jak Estonian traktuje odprawę? Czy mogę bez problemu (i dodatkowej opłaty) przejść ją na lotnisku? Informacja na stronie jest enigmatyczna i nie wyjaśnia wszystkiego.
2) Czy podczas odprawy na lotnisku mogę nadać bagaż rejestrowy na całą podróż, nawet jeśli w Tallinie mam 6 godzin na przesiadkę i aż do Tbilisi się nim nie przejmować?
3) Jak wygląda taka przesiadka? Czy mogę bez problemu wyjść z lotniska i wrócić po kilku godzinach?

Z góry dziękuję za wyrozumiałość i odpowiedź :)

1. Oczywiście, że tak. Estonian Air jest "normalną" linią lotniczą i nie kasuje nikogo za odprawę na lotnisku jak cudaki typu Ryanair i Wizzair.
2. Oczywiście, że tak.
3. Jeżeli masz ochotę wyjść z lotniska to oczywiście może3sz to zrobić, nikt nie ma prawa Cię zatrzymać. 6h czasu to w zupełności wystarczający czas by choć troszkę "liznąć" piękny Tallinn, tym bardziej że lotnisko położone jest bardzo blisko centrum miasta.
 Profil Relacje PM off  

#948 PostWysłany: 06 Sie 2012 23:22 

Jeżeli lecę na bilecie na którym są dwie osoby to możemy wnieść po jednej sztuce bagażu podręcznego? Czy bagaż jest rozliczany z biletów i jeden bilet = jeden bagaż? Domyślam się, że to osoba = bagaż ale wolę się upewnić.

I jak zrobimy odprawe online przed wylotem w jedna strone to w druga tez musimy skoro sa na jednym bilecie?
 Profil Relacje PM off  

#949 PostWysłany: 06 Sie 2012 23:45 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dobrze się domyślasz.
 Profil Relacje PM off  

#950 PostWysłany: 07 Sie 2012 19:00 

Pytanie odnośnie trasy jak w temacie . Pierwszy raz będziemy lecieć na tej trasie . Czy w Poznaniu do samolotu wsiada sie z rękawa czy dowozi autobus? To samo pytanie w drodze powrotnej z Oslo(Rygge)
 Profil Relacje PM off  

#951 PostWysłany: 07 Sie 2012 20:01 

Zdaje się, że tu i tu autobus.

#952 PostWysłany: 07 Sie 2012 20:08 
Awatar użytkownika

srebrny
W Poznaniu na stówę, nawet jakbyś LOTem czy LUFą leciał to autobus, bo w Poznaniu rękawy nie istnieją ;)

#953 PostWysłany: 07 Sie 2012 20:22 

Nie jest regułą że autobus - w nielicznych przypadkach wychodzisz bezpośrednio z hali odlotów pieszo do samolotu.

#954 PostWysłany: 07 Sie 2012 20:44 

zabianek napisał(a):
Nie jest regułą że autobus - w nielicznych przypadkach wychodzisz bezpośrednio z hali odlotów pieszo do samolotu.

czyli rozumiem że jak samolot jest podstawiony blisko to wtenczas pieszo do samolotu.
 Profil Relacje PM off  

#955 PostWysłany: 07 Sie 2012 21:59 
Awatar użytkownika

Czy zdarzylo sie Wam moze tak: ze kupilam dwa bilety w Ryanair w tym samym czasie na rozne trasy, dla obydwu mam numery rezerwacji (potwierdzone i dzialaja na stronie), ale dostalam potwierdzenie na maila tylko jednego biletu. Czy dam rade skoro pisze ze "bilet nie jest potwierdzony dopoki nie dostaniesz maila". mail podany prawidlowo bo przez niego wyswietlilam sobie rezerwacje. prosze o rade co robic jesli ktos tak mial
 Profil Relacje PM off  

#956 PostWysłany: 07 Sie 2012 23:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Wałkowane milion razy - jeżeli rezerwacje da się wyszukać na stronie Ryana, jest napisane tam "potwierdzona" i zablokowało środki na koncie to nie ma ŻADNYCH powodów do zmartwień.

Jeżeli kupowało się bilety na email na o2.pl to tam potwierdzenia często dochodzą z opóźnieniem, nawet parodniowym.

#957 PostWysłany: 08 Sie 2012 10:32 
Awatar użytkownika

Dziekuje:-) szukałam forum po frazie, ale nie zlalazlam a nie mialam czasu przejrzec 90 stron. po kilku zrezygnowalalm. czekam w takim razie
 Profil Relacje PM off  

#958 PostWysłany: 12 Sie 2012 11:24 

Zbanowany
Jakie są mniej więcej ceny na pokładzie Ryanair/Wizzair? Chodzi mi o napoje, jedzenie i ewentualną inną prowadzoną sprzedaż.

Już dosyć dawno (poza OLT :lol: ) nie latałem tanimi liniami, stąd moje pytanie :)

#959 PostWysłany: 12 Sie 2012 11:26 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
W Ryanie nie pamiętam ale w WIZZ nie są jakieś wygórowane (szczególnie jak się wraca ze Skandynawii to bardziej opłaca się zjeść w samolocie niż na miejscu :p-lotnisko)
Bagietka 3E, Kanapki trójkąty 3E
Napój -Cola, Sprite w puszce 2 E

#960 PostWysłany: 12 Sie 2012 16:03 

witam mam wykupiony lot dla 2 osob od 17-20 sierpnia na trasie WARSZAWA-OSLO, wiem ze nie polece, czy jest mozliwosc oddania lotu komus? no i od razu zapytam czy są jakieś osoby chętne. Oddam lot za symboliczną "flaszke" :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: docent82 oraz 1 gość