Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Lip 2021 17:27 

Cześć. 9-16 sierpnia mam urlop i planuję wybrać się do Turcji na 6-7 dni. Myślałem nad Antalyą. Wiecie gdzie i jak szukać najtańszych lotów?
Póki co najkorzystniejsze oferty znalazłem na stronce kiwi https://www.kiwi.com/pl/wyszukiwanie/re ... 2021-08-16 .
700 zł to wciąż dość sporo, ale jeszcze bez tragedii. Nie wiecie gdzie mogę szukać tańszych opcji?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 03 Lip 2021 21:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛 Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛
Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕ Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕
#2 PostWysłany: 03 Lip 2021 18:36 

Na stronie TUI w zakładce >loty czarterowe<, ale tanio to znajdziesz 2 dni przed wylotem.
https://www.tui.pl/tanie-bilety-lotnicze
 PM off
pazday lubi ten post.

#3 PostWysłany: 03 Lip 2021 18:36 

złoty
Najlepiej pilnując cen lotów czarterowych np. Rainbow

https://biletyczarterowe.r.pl/destynacj ... lsb3RPZA==
 Profil Relacje PM off
pazday lubi ten post.

#4 PostWysłany: 03 Lip 2021 18:45 

@andrzejdz Tutaj bilety widzę od 1000 zł, więc wychodzi drożej niż tureckimi liniami za 700 zł
Anonymous napisał(a):
ale tanio to znajdziesz 2 dni przed wylotem.

Właśnie, nigdy nie korzystałem z last minute. Jak duże jest ryzyko, że te 2 dni przed nie będzie dostępnego lotu? I jak bardzo mógłbym tutaj zaoszczędzić? Generalnie warto poczekać na ostatnią chwilę?

@dg72 Na kiwi widzę 700 zł w obie strony tureckimi liniami, a te loty czarterowe z rainbow co podajesz - 1300 zł. Czy ja po prostu źle patrzę i te 700 zł to jest lot w jedną stronę... ? Chociaż no z tego co widzę to w obie
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Lip 2021 18:56 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Tu masz te same loty za ca. 630 zł. Oczywiście w obie strony. Turkish Airlines, opcja full, z hojnym bagażem, więcc sporo tobołów można z powrotem przywieźć. Cenę lotu odbijesz sobie na miejscu. Jestem w Turcji akurat. Jest tanio. https://www.skyscanner.pl/transport/loty/waw/ayt/210809/210816/
Turkish bije te wszystkie czartery co najmniej o głowę. Pod każdym względem. Ja kupiłem loty z wyprzedzeniem (WAW-AYT-WAW), linią Corendon Airlines za około 400 zł. Taryfa z podręcznym tylko (maks. 8kg).
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off
pazday lubi ten post.

#6 PostWysłany: 03 Lip 2021 19:04 

A w jakiej miejscowości jesteś @nelson 1974 ? :)

edit: Nie zawuażyłem: (WAW-AYT-WAW) . Ofc, że Antalya ;)

Ostatnio edytowany przez pazday, 03 Lip 2021 19:11, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Lip 2021 19:06 

złoty
nelson 1974 napisał(a):
Tu masz te same loty za ca. 630 zł. Oczywiście w obie strony. Turkish Airlines, opcja full, z hojnym bagażem, więcc sporo tobołów można z powrotem przywieźć. Cenę lotu odbijesz sobie na miejscu. Jestem w Turcji akurat. Jest tanio. https://www.skyscanner.pl/transport/loty/waw/ayt/210809/210816/
Turkish bije te wszystkie czartery co najmniej o głowę. Pod każdym względem. Ja kupiłem loty z wyprzedzeniem (WAW-AYT-WAW), linią Corendon Airlines za około 400 zł. Taryfa z podręcznym tylko (maks. 8kg).

Jak faktycznie TK te bezpośrednie loty wykona to oczywiście masz rację 8-)
 Profil Relacje PM off
pazday lubi ten post.

#8 PostWysłany: 03 Lip 2021 19:09 

Spodziewać się jeszcze spadku cen w najbliższych dniach, czy dopiero te 2 dni przed pojawią się obniżki? ;) Zastanawiam się czy zamawiać teraz, czy czekać
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Lip 2021 19:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dziś jeszcze jestem w Kusadasi. Jutro jadę do Izmiru. Pojutrze lecę do Kayseri. Później powrót do AYT i do Polski. To, że cena lotów Turkish Airlines spadnie. Na to nie liczyłbym. Jeśli byłaby taka cena w momencie kiedy kupowalem te bilety, wybrałbym Turkish, bez wahania.
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image

Ostatnio edytowany przez nelson 1974, 03 Lip 2021 19:13, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 03 Lip 2021 19:11 

złoty
pazday napisał(a):
Spodziewać się jeszcze spadku cen w najbliższych dniach, czy dopiero te 2 dni przed pojawią się obniżki? ;) Zastanawiam się czy zamawiać teraz, czy czekać

TK od razu, czartery patrząc na ceny w lipcu oczywiście czekać
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 04 Lip 2021 08:32 
Awatar użytkownika

Loty: 344
Kilometry: 432 849
srebrny
1,5 tygodnia temu wróciłem z tripu po Turcji i mam w planach napisać relację ale to w wolnym czasie.
Co do tanich lotów - wchodzisz na stronę Corendon Airlines i kupujesz bilety z WAW do AYT RT. Ja kupiłem za ok. 400zł w kwietniu z wylotem na czerwiec. Loty krajowe śmiesznie tanie , po 70-80zł.
Internet - wszędzie gdzie byłem to korzystam z ukraińskiego operatora - LifeCell gdyż ma genialne pakiety roamingowe na świat i działa to super bo na LTE. W Turcji spokojnie starczyło mi 2GB na 7 dni (wykorzystanie 1,5GB) za 80zł. Pakiet jest ważny 14dni ale jeśli w tych 14 dniach planujesz zaliczyć, np. Irak, Izrael, Gruzje itd. to możesz gdyż jest to pakiet światowy. Dodatkowa zaleta LifeCell - że mają eSIM czyli możesz używać tego jako drugiej karty SIM w np. iPhone. Doładowanie konta LifeCell - tutaj głownie przechodzi karta Curve/Revolut lub inna karta z polskiego banku ale poprzez Apple Pay.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 04 Lip 2021 15:17 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Ja kupiłem loty za 103 euro na:
https://www.corendonairlines.com/pl

Obecnie na ich stronie można kupić loty z WAW i KTW). Dla jednej osoby wziąłem osobno loty w wyższej taryfie z bagażem 20 kg (35 EUR za lot sobie liczą).
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 07 Lip 2021 11:41 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Właśnie na SG obwieścili, że Turkish będzie latać na trasie WAW-AYT :mrgreen:. Artykuł napisał mój ulubieniec (hmm.. pewnie nie tylko mój), M. P.
Lepiej późno, niż wcale :mrgreen: Tak, wiem. Jestem paskudny.
Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 07 Lip 2021 11:48 

złoty
Spokojnie, nie ma jeszcze cen 8-)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 16 Sie 2021 16:57 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
nelson 1974 napisał(a):
Właśnie na SG obwieścili, że Turkish będzie latać na trasie WAW-AYT :mrgreen:. Artykuł napisał mój ulubieniec (hmm.. pewnie nie tylko mój), M. P.
Lepiej późno, niż wcale :mrgreen: Tak, wiem. Jestem paskudny.

nelson 1974 -badz tak mili i zaloz sobie konto na FB gdzie bedziesz wrzucal swoje znaleziska. Sukces gwarantowany
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości