Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Infolinia Lufthansa: 48 22 512 3917
Poniedziałek - piątek 08:00 - 18:00
Sobota, niedziela, święto 08:30 - 17:00

Nr niemieckiej infolinii: +49 69 86799799

W przypadku posiadania krótkiej przesiadki na jednej rezerwacji, jak się pierwszy lot opóźni, to drugi samolot poczeka albo przewoźnik przebookuje lot na na inne połączenie na koszt Lufthansy

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3547 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 178  Następna
Autor Wiadomość
#1061 PostWysłany: 13 Maj 2021 13:43 

srebrny
marwok napisał(a):
katka256 napisał(a):
też tak miałam i dokładnie: rozmowa z infolinią i zmiana wg mojej propozycji. Pani powiedziała, że to komputer zmienia
W Monachium chyba jest min czas 45 min na przesiadkę

@katka256 - bez dopłat?

oczywiście, zresztą to ich wina
pyra2 lubi ten post.

Słońce, palmy i pełen relaks za 2799 PLN ☀️🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem w Hiszpanii 🤩Loty z 4 miast ✈️ Słońce, palmy i pełen relaks za 2799 PLN ☀️🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem w Hiszpanii 🤩Loty z 4 miast ✈️
🚨Bez urlopu do Aten za 424 PLN ✨😱 Bardzo dobre godziny lotów i 4⭐ hotel 🇬🇷 🚨Bez urlopu do Aten za 424 PLN ✨😱 Bardzo dobre godziny lotów i 4⭐ hotel 🇬🇷
#1062 PostWysłany: 19 Maj 2021 18:01 
Awatar użytkownika

platynowy
W LH zaczął się chyba sezon zmian? Po półtorej godziny oczekiwania na połączenie zrezygnowałem. Widzę, że znowu trzeba dzwonić z samego rana...
Na marginesie, wczoraj kupiłem bilety, a dziś już spore zmiany.
 Profil Relacje PM off  

#1063 PostWysłany: 19 Maj 2021 18:25 

niebieski
@tropikey

Coś ciekawego złapałeś? Mam do spalenia voucher ...
 Profil Relacje PM off  

#1064 PostWysłany: 19 Maj 2021 18:36 
Awatar użytkownika

platynowy
nie, nic nadzwyczajnego. Wziąłem LIS z GDN, w najbardziej pasującym nam terminie (lipiec) i z bardzo dogodnymi godzinami (choć mi już to dziś w jedną stronę zmienili, ale jutro będę walczył :roll:).
Cena nie była tu priorytetowa, choć nie jest źle, bo łącznie z bagażem wyszło 650 zł. (po zniżce).
 Profil Relacje PM off  

#1065 PostWysłany: 19 Maj 2021 19:00 

Tak, u mnie też zmiany, wykasowane poranne połączenie GDN-MUC w sobotę i wieczorne MUC-GDN w piątek. Posypało mi to dalsze loty, też będę musiał kombinować :)
 Profil Relacje PM off  

#1066 PostWysłany: 20 Maj 2021 10:55 

Loty: 40
Kilometry: 24 863
niebieski
Tam chyba pogłupieli kompletnie, bo dostałem informacje o zmianie w rezerwacji i Lufa lot WAW-MUC-LUX-MUC-WAW zmieniła na oznaczony takimi kreskami WAW-FRA-LUX (tu zmiana lotniska na MUC) MUC-FRA-WAW (tu zmiana lotniska na LUX) LUX-FRA-MUC. To się kupy nie trzyma! Odwołałem i chyba o to im chodziło. :/
 Profil Relacje PM off  

#1067 PostWysłany: 20 Maj 2021 13:19 
Awatar użytkownika

Loty: 686
Kilometry: 779 639
niebieski
@e-prezes te zmiany dokonuje glupi automat. Ja wczoraj dostalem zmiane lotu LUX-VIE-KRK gdzie lot z VIE do KRK jest wczesniej niz z LUX do VIE. Takich zmian mialem dosc sporo w ostatnim roku, ale mozna wowczas zmienic na dowolny, dostepny lot z siatki LH [edit: bez zmiany lotniska wylotu/przylotu] - wystarczy wybrac dogodne polaczenie, zadzwonic na infolinie i zmienia Ci bilet od reki.

Ostatnio edytowany przez karder, 20 Maj 2021 14:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#1068 PostWysłany: 20 Maj 2021 13:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Dowolny lot z siatki LH to raczej ciężko. Chyba że miałeś na myśli dowolny lot z siatki LH na tej samej trasie ( od pkt. startowego do pkt. końcowego). Generalnie zasada jest taka, że jest możliwość zmiany lotnisk w promieniu (o ile dobrze pamiętam) 300 mil,ale bez zmiany kraju. Sporadycznie zdarza się, że zgadzają się na zmianę na lotnisko w sąsiednim kraju. Natomiast zmiana na dowolny lot z siatki LH na dowolny lot (oczywiście mówimy o trasach europejskich) to raczej graniczy z cudem.
 Profil Relacje PM off
karder uważa post za pomocny.

#1069 PostWysłany: 20 Maj 2021 14:19 
Awatar użytkownika

niebieski
@ofer Oczywiscie to mialem na mysli. Edytowalem swoja wypowiedz zeby nie wprowadzac chaosu ale to wydawalo mi sie oczywiste :lol:
ofer lubi ten post.

#1070 PostWysłany: 20 Maj 2021 14:28 
Awatar użytkownika

Loty: 350
Kilometry: 567 110
niebieski
doszedłem do wniosku, że w Lufthansie nie ma co się spuszczać na wybieranie dogodnych lotów. Rezerwujesz najtańszy lot A do B. i czekasz na zmiany. Potem wybierasz co ci pasuje z siatki.
Można zaoszczędzić miliony monet. :)
Na 9 lotów w tym roku zmienili mi 8 ale niektóre już 3 raz :) Ten jeden co się ostał to teneryfa z okazji niedawnej. Też pewnie ją zmienią....
Ja mam pytanie. Jak nie zaakceptuję takiej zmiany w ich podanym w mejlu terminie co zrobią?
Jak długo zwracają teraz kasę?
 Profil Relacje PM off  

#1071 PostWysłany: 20 Maj 2021 14:36 
Awatar użytkownika

niebieski
@turczy Jesli chodzi rezerwacje w LH z duzym wyprzedzeniem to statystycznie szansa na anulowanie/zmiane jest ogromna i faktycznie oplaca sie rezerwowac najtansza opcje a pozniej wybierac dogodne polaczenie. Masz czas na podjecie decyzji do dnia wylotu. Jesli Twoja zmieniona rezerwacja jest wciaz aktywna a Ty nie podejmiesz zadnej decyzji to bilet przepada na zasadzie no-show. Jesli nie podejmiesz zadnej decyzji a rezerwacja jest calkowicie anulowana to pieniedzy nie dostaniesz, dopoki nie poprosisz o refund (przez telefon lub online). Aktualnie zwroty w LH wracaja na karte po kilku dniach.

#1072 PostWysłany: 20 Maj 2021 15:49 

niebieski
Mniej popularne kierunki - można grać na zmiany, ale generalnie różnie z tym bywa i robilbym reguły (ktoś tu szukał porady, co zrobić bo nic mu nie anulowali a kierunek nie pasuje)
 Profil Relacje PM off  

#1073 PostWysłany: 20 Maj 2021 15:58 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Miałem WAW-LUX via FRA (Podejście nr 4...), i po 3h email ze zmiana godziń. Z 4h przesiadki w FRA zrobiła się 11h. Powrót do WAW, nocleg zmęczenie itd. Na infolinii beż problemu zmienili na KRK - LUX via FRA, pracownica przerazona ze będę musiał sam pokryć koszty KRK-WAW, i wytłumaczyłem ze z KRK mam bliżej do domu.

IMO super service. Jedynie ze na nowej rezerwacji nie widzę mojej taryfę z bagażem i wyborem miejsc.
 Profil Relacje PM off  

#1074 PostWysłany: 20 Maj 2021 16:31 

niebieski
Też mogę potwierdzić bardzo pro-klienckie podejście.
Po niedawnych zmianach połączeń, praktycznie niewykonalne było czerwcowe okołomeczowe połączenie GDN-SVQ i powrót.

Na infolinii - zmieniłem z GDN na WAW, delikatnie korygując też termin i na koniec poprosiłem o doloty LOTem GDN-WAW-GDN, które bez problemu dołożyli.
 Profil Relacje PM off  

#1075 PostWysłany: 20 Maj 2021 16:51 
Awatar użytkownika

platynowy
@Zeus: też tak dziś miałem. Najpierw o 8:00 zmieniłem loty, a gdy potem wszedłem w rezerwację, była bez bagażu i bez możliwości rezerwacji miejsc. Zadzwonilem ponownie i po godzinie czekania połączyłem się z konsultantem (o 8:00 zajęło to 30 sekund) i okazało się, że tak po prostu jest. Trzeba poczekać, aż ich system to przetrawi i samo się naprawia. U mnie już po tej rozmowie wszystko wróciło do normy.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#1076 PostWysłany: 20 Maj 2021 17:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ponad tydzień czekam. Zadzwonię jutro z rana :)
 Profil Relacje PM off  

#1077 PostWysłany: 20 Maj 2021 17:48 
Awatar użytkownika

platynowy
No fakt, tydzień, to już oznacza, że coś nie zadziałało.
 Profil Relacje PM off  

#1078 PostWysłany: 20 Maj 2021 20:18 

Loty: 40
Kilometry: 24 863
niebieski
karder napisał(a):
@e-prezes te zmiany dokonuje glupi automat. (...) wystarczy wybrac dogodne polaczenie, zadzwonic na infolinie i zmienia Ci bilet od reki.

No właśnie było dogodne przed zmianą WAW-FRA-LUX-FRA-WAW. Został mi już tylko jeden niepewny w 100% lot na ten rok. Wszystko poszło w pień.
 Profil Relacje PM off  

#1079 PostWysłany: 26 Maj 2021 14:16 

Czasami trzeba się nagłowić z tymi zmianami, żeby wyszły w miarę sensownie...

Pod koniec marca zarezerowałem loty na trasie POZ-MUC-CHQ-MUC-WRO na początek czerwca. Od tego czasu miałem lawinę zmian. Najpierw na POZ-MUC-CHQ-DUS-MUC-POZ, później jakieś zmiany godzinowe na tej trasie, następnie na POZ-FRA-STR-CHQ-DUS-FRA-WAW. Później na POZ-FRA-STR-CHQ-MUC-FRA-WAW. Kolejne to POZ-FRA-ATH-CHQ-MUC-FRA-WAW. Już miałem nadzieję, że to ostatnie, ale teraz w niedzielę nadeszła zmiana na POZ-WAW-FRA-ATH-CHQ-MUC-FRA-WAW. Z czterech odcinków zrobiło się siedem odcinków, w tym dwa operowane przez LOT i jeden przez Olympic Air. Do wylotu zostało 13 dni, jeszcze wiele przede mną... Natomiast najszybciej połączyć się z infolinią pod irlandzkim numerem - odbierają od razu ;) No i na polskiej uważali, że nie da się dodać Olympic Air, a później mieli problem z dodaniem LOT, a Irlandczycy tego problemu już nie mieli :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
dmirstek uważa post za pomocny.

#1080 PostWysłany: 26 Maj 2021 14:32 

U mnie pierwsza osoba na polskiej infoliini też podobno nie dostała zgody na LOT. Za drugim razem połączyło mnie z kimś innym i już nie było problemu. Jedyny warunek taki, że musi być 1 odcinek Lufthansa. Więc warto próbować :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3547 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 178  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości