Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Mar 2011 17:19 

Witam. Wybieramy się na Ibizę w połowie maja. Mam pytanko do ludzi którzy byli lub będą w najbliższym czasie na Ibizie i oriętują się co warto zobaczyć, jakieś ciekawe miejsca z ładnymi widokami oraz jak wygląda transport na wyspie ceny gdzie mogę to sprawdzić. Ewentualnie czy zna ktoś jaką tanią wypożyczalnie samochodów ponieważ leci nas 4 osoby. Z góry dzięki za pomysły.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN
 Temat postu: Re: Ibiza połowa maja
#2 PostWysłany: 22 Mar 2011 13:41 

Na prawde nikt nie pomoże? Lecę 28 Marca i auto to największe moje zmartwienie...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Mar 2011 15:15 

niebieski
Proszę bardzo: http://tani-wynajem.pl/
Np. 28-31 III
Peugeot 207 - 140 zł.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Mar 2011 17:22 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
Bylem na Ibizie 3 tygodnie temu, sluze informacjami. Polecam wypozyczalnie BK Rent a Car. Bylismy bardzo zadowoleni z tej wypozyczalni. Wynajmowalem przez www.tani-wynajem.pl Mozna tez bezposrednio na stronie internetowej http://www.bkrentacar.net/en/car-hire-reservations.php (nie blokowali zadnej kasy na kredytowce) Warto byc przygotowanym za zaplate bodajze 6 Euro za dzien, suma ktora zwalnia z ewentualnej odpowiedzialnosci do 250 Euro. Lepiej to zaplacic i miec spokój. Dostalem auto z polowa baku i z polowa oddalismy. Nikt tego nie sprawdzal jak wyglada wskaznik paliwa. Powiedzialem ok i tyle wystarczylo. ps. Dobrą sprawa jest infolinia w Polsce. Mozna poprosic o numer stacjonarny i zadzwonic do Polski :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Mar 2011 17:27 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
Uwaga! W niedziele wszystkie Duze Markety są zamkniete przynajmniej tam gdzie bylem!!! Lepiej sie zaopatrzec za wczasu. Koniecznie trzeba wypozyczyc auto, kupic dobra mapę Ibizy (moge polecic konkretną) i dobrze jest tez miec swoja nawigacje samochodowa, choc wyspa jest mala i mozna sobie dac rade bez. Ale niewatpliwie posiadanie nawigacji bardzo ulatwia zycie w aucie. I w droge... my objechalismy cala wyspe dookola. :) Pieknie tam a woda ma cudny kolor.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Mar 2011 23:10 

Ja ruszam :D
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Mar 2011 23:33 

Ja ruszam już w poniedziałek.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Mar 2011 23:45 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
Geloxxx napisał(a):

eXe napisał(a):

Panowie zdajcie potem relację, bo ja ruszam za 1.5tygodnia ;)

#9 PostWysłany: 28 Mar 2011 13:39 

dos70 napisał(a):
Bylem na Ibizie 3 tygodnie temu, sluze informacjami.

Będziemy na Ibizie 3 dni, wiec całej wyspy niestety nie uda nam się zoczyć. Co polecasz zobaczyć a co sobie odpuścić którą część wyspy. Z góry dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 01 Kwi 2011 13:25 

viscaelbarca napisał(a):
Geloxxx napisał(a):

eXe napisał(a):

Panowie zdajcie potem relację, bo ja ruszam za 1.5tygodnia ;)

Właśnie wczoraj wróciliśmy z Ibizy. Byliśmy tam tylko 2 dni;) Transport z lotniska do miasta Eivissa kosztuje 3.20 euro;/
Tuż przy wjeździe do miasta przy rondzie jest Lidl;) Reszta sklepów w centrum dość droga. MY mieliśmy hotelik przy plaży za 15E ( dośc tanio i ładny widoczek). Nie polecam jeść w TELEPIZZY, najgorsza pizza jaką jadłem w życiu. A co do zwiedzenia to nie jestem miłośnikiem zabytków ale napewno przez 2-3 dni można coś zobaczyć. Plaże niestety jeszcze nie przygotowane do sezonu. Woda w morzu dość zimna ale my się wykąpaliśmy. I chyba tyle z moich oberwacji Ibizy.

#11 PostWysłany: 01 Kwi 2011 16:52 

Lece w poniedziałek na 4 dni, hotel w San Antoni za 8 pln na dobę:)

#12 PostWysłany: 04 Kwi 2011 16:30 

I my też wróciliśmy,
to samo co poprzednicy, wyspa na wymarciu, dopiero od maja zaczyna się sezon, dla mnie to dobrze, brak aut na drogach, dobra pogoda do zwiedzania, choć ciężko zjeść coś ciepłego.
Byliśmy w hotelu w San Antonio. Miło przyjemnie, gadająca papuga i doba za 7.5 E ze śniadaniem.

Warto poszukać auta (jeśli ktoś chce wypożyczyć) wcześniej bo jednak ceny na wyspie nie powalają, my wybraliśmy Nisana Note za 45 E za 2 dni. Przejechalismy 300 km, benzyna ok 1.3 E za litr. Wyspa właściwie objechana calutka, bardzo fajna, poza sezonem bardzo spokojna, nie ma pośpiechu.

Przykład cen:
Chleb tostowy: 1.2 E
Piwo 1 l. San Miguel -1.3 Euro.

Ogólnie bardzo polecam wizyte.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 04 Kwi 2011 17:14 

eXe napisał(a):
Byliśmy w hotelu w San Antonio. Miło przyjemnie, gadająca papuga i doba za 7.5 E ze śniadaniem.
Warto poszukać auta (jeśli ktoś chce wypożyczyć) wcześniej bo jednak ceny na wyspie nie powalają, my wybraliśmy Nisana Note za 45 E za 2 dni. Przejechalismy 300 km, benzyna ok 1.3 E za litr.

Mógłbyś dać namiary na hostel i wypożyczalnie aut? Z góry dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 04 Kwi 2011 18:19 

maggo napisał(a):
eXe napisał(a):
Warto poszukać auta (jeśli ktoś chce wypożyczyć) wcześniej bo jednak ceny na wyspie nie powalają, my wybraliśmy Nisana Note za 45 E za 2 dni. Przejechalismy 300 km, benzyna ok 1.3 E za litr.

Mógłbyś dać namiary na hostel i wypożyczalnie aut? Z góry dzięki :)

Trochę się wtrącę, bo pytanie nie było skierowane do mnie :P Co do wynajęcia auta, polecam stronę www.tani-wynajem.pl, mają polską infolinię, co wykluczy jakieś niejasności, w miarę atrakcyjne ceny, np ja właśnie zastanawiam się nad wzięciem Peugota 107, na dwa dni, za 125zł, co na 4os wychodzi po 30zl na głowę + paliwo. A np, sam dojazd z lotniska do San Antonio to jest już 3.2e + 1.2e w jedną stronę. Czyli same dojazdy z i na lotnisko to już prawie 10e. Czyli to samo co wyjdzie na 1os przy aucie.Myślę, że warto się zastanowić nad tym w przypadku wyjazdu na kilka dni, w kilka osób :)

#15 PostWysłany: 04 Kwi 2011 19:02 

viscaelbarca napisał(a):

Trochę się wtrącę, bo pytanie nie było skierowane do mnie :P Co do wynajęcia auta, polecam stronę http://www.tani-wynajem.pl, mają polską infolinię, co wykluczy jakieś niejasności, w miarę atrakcyjne ceny, np ja właśnie zastanawiam się nad wzięciem Peugota 107, na dwa dni, za 125zł, co na 4os wychodzi po 30zl na głowę + paliwo. A np, sam dojazd z lotniska do San Antonio to jest już 3.2e + 1.2e w jedną stronę. Czyli same dojazdy z i na lotnisko to już prawie 10e. Czyli to samo co wyjdzie na 1os przy aucie.Myślę, że warto się zastanowić nad tym w przypadku wyjazdu na kilka dni, w kilka osób :)

125 a nie 180??? właśnie to sprawdzałem i peugeot 107 na dwa dni kosztuje 180
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 04 Kwi 2011 19:12 

maggo napisał(a):
viscaelbarca napisał(a):

Trochę się wtrącę, bo pytanie nie było skierowane do mnie :P Co do wynajęcia auta, polecam stronę http://www.tani-wynajem.pl, mają polską infolinię, co wykluczy jakieś niejasności, w miarę atrakcyjne ceny, np ja właśnie zastanawiam się nad wzięciem Peugota 107, na dwa dni, za 125zł, co na 4os wychodzi po 30zl na głowę + paliwo. A np, sam dojazd z lotniska do San Antonio to jest już 3.2e + 1.2e w jedną stronę. Czyli same dojazdy z i na lotnisko to już prawie 10e. Czyli to samo co wyjdzie na 1os przy aucie.Myślę, że warto się zastanowić nad tym w przypadku wyjazdu na kilka dni, w kilka osób :)

Tak, na mój termin czyli na piątek od 12.45 do niedzieli 14.00 jest peugeot 107 za 126,62zł. Próbuje jeszcze dodzwonić się na infolinię polską, ale ciągle zajęte są wszystkie stanowiska obsługi:/

#17 PostWysłany: 04 Kwi 2011 19:27 

viscaelbarca napisał(a):
maggo napisał(a):
viscaelbarca napisał(a):

Tak, na mój termin czyli na piątek od 12.45 do niedzieli 14.00 jest peugeot 107 za 126,62zł. Próbuje jeszcze dodzwonić się na infolinię polską, ale ciągle zajęte są wszystkie stanowiska obsługi:/

Rzeczywiście na najbliższy weekend 126 zł na mój termin tj 9-11 maja kosztuje już 180...:P
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 05 Kwi 2011 12:28 

Hola hola.
Pamiętajcie, ze w niektórych wypożyczalniach, na krótkie terminy dostajcie auto z pełnym bakiem oddajecie z pustym. Co na ibizie nie ma sensu, bo na prawde nie da sie tam dużo przjechać.
W tani-wynajem.pl jest tak i tak, zalezy od wypożyczalni, jednak ja na miejscu nie chciałbym się o tym przekonać, dzwoniłem do nich, blokowali na kredytowce 300 E, depozytu, troche jednak dużo. Wszystko zalezy jak się trafi, jak nie chcesz mieć depozytu (nie kazdy posiada kredytówke) to musisz wykupić dodatkowe ubezpiecznie, 6 E za dzien (minimum 40 Euro)
Ja szukałem czegoś lokalnie, musze przyznać, że na Majorce było to dużo łatwiejsze, nikt sie nie pytał o karty, chcieli kase i dostawało się kluczyki. Ibiza jest trochę inna.
Ulotke z wypożyczalni mam w domu, napisze później jak sobie przypomne detale.

Ogólnie jakoś nie jestem przekonany do wypożyczania aut z wielkich sieciówek (europecar avis itp), nie wiem czemu, nigdy nie brałem, chyba dlatego, że do tej pory zawsze (Malta i Majorka) duuużo taniej wychodziło mnie wypożyczenie lokalne. Może to też dlatego, że dopiero niedawno, zebrałem się na wyrobienie karty kredytowej, której tak bardzo jeszcze nie ufam.
Choć z drugiej strony, dostnie auta prosto na lotnisko jest bardzo wygodne, szczególnie jak nie ma się 2 tygodni na zwiedzanie.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 05 Kwi 2011 21:38 

W moim przypadku po raz drugi wypożyczam auto w Hiszpanii , i mam właśnie te opcję, że przy odbiorze auta płacę za pełny bak- 01 kwietnia brałem w Maladze Peugeota Partnera i dopłacałem 9o euro za bak.
Na wyjeżdzenie miałem 5 dni- udało mi sie to bez problemu :D ponad 830 km - jutro rano oddaje

Pzdr

.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 06 Kwi 2011 11:53 

Ja byłem w październiku, polecam wypad na Formentere (rejs w obie strony = 18 euro), można zobaczyć ciekawe saliny z endemiczną florą i fauną, szczególnie dużo jaszczurek :) Zabytków na Ibizie prawie nie ma, poza tym ja jestem fanem przyrody.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości