Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 178 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 08 Sty 2020 09:03 
Awatar użytkownika

Próbuj tutaj poprzez WhatsApp
Taxi David
995 558 18 60 37
 Profil Relacje PM off
peter1956 lubi ten post.
peter1956 uważa post za pomocny.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#162 PostWysłany: 08 Mar 2021 19:21 

Podpowiedzcie proszę,kto był krótko przed zamknieciem Gruzji na początku ub.roku lub wybiera się tego lata? Myślę ze z testem wyjazd dojdzie do skutku i bedzie można polecieć do Kutausi.
Bilety kupiłem,noclegi zarezerwowałem bezkosztowo w rożnych miejscach. Teraz piszę meile z hotelem w Kutaisi i zaszokował mnie cenami transportu. Pisze ,że transfer z lotniska mini busem to 10 euro od osoby a do Mestii 50 euro. Na pytanie dlaczego tak drogo odpowiada ,że ceny wzrosły nawet 500% :roll: Czytałem rożne posty jeszcze w ub.roku i w większości cena za przejazd z lotniska była do 10 lari, czyli ponad 2 euro ,a do Mestii w jedną stronę 35 lari. Czyżby chcą odbić sobie straty całego roku?
 PM off  

#163 PostWysłany: 08 Mar 2021 20:12 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Chyba coś kobinują

Georgian bus za trasę KUT -> miasto Kutaisi 5 GEL, do Tbilisi 20 GEL, Batumi 15 GEL
Loty krajowe po Gruzji są po 50 GEL (Ambrolauri -> Natakhtari) albo 90 GEL Mestia -> Natakhtari
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 08 Mar 2021 20:43 

niebieski
W lutym 2020 bus z lotniska do Kutaisi 5 GEL (bilet zakupiony w stoisku Georgian B.) . Powrót zwykłą marszrutką z dworca w Kutaisi też 5 GEL. Bilet w kasie dworca.
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 08 Mar 2021 23:53 

Sprawa cen transportu wyjaśniła się. Po przetłumaczeniu jakimś dziwnym trafem odczytywałem że to w euro. Jednak ceny są w lari,co i tak od nich w hotelu są lekko wygórowane,ale myślę ,że z dworca marszrutką bedzie taniej. Hotel podał ceny swoim transportem.
 PM off  

#166 PostWysłany: 28 Kwi 2021 12:46 

Loty: 259
Kilometry: 344 651
niebieski
czy jest jakaś strona internetowa, gdzie sprawdzę trasy, godziny odjazdów i przejazdów transportu między miastowego w Gruzji?

#167 PostWysłany: 28 Kwi 2021 14:28 

srebrny
@GeoTrip Nie natknęłam się jeszcze na coś takiego. Z reguły trzeba sprawdzać na miejscu .Chyba,że przyda ci się https://georgianbus.com/new/index.php?m ... an_ken=dan wykorzystywana najczęściej do transportu z i na lotnisko KUT.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 28 Kwi 2021 14:39 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

W Gruzji nie ma coś takiego jak rozkład jazdy przy większość busów. Jadą jak będą pełne. To dotyczy popularnych tras.
Inne które jadą raz dziennie, to rozkład można znaleźć w wikitravel. Od lat nie zmieniają się.
 Profil Relacje PM off
miriam lubi ten post.

#169 PostWysłany: 08 Cze 2021 19:43 

Witam,
22 czerwca (ewentualnie 23) mam zamiar udać się do Omalo, czy jest ktoś również chętny w tych dniach i można by organizować transport ?
Wyjazd +/- 27 czerwca z Omalo.
Wie ktoś jak aktualnie wygląda droga ?
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 08 Cze 2021 20:18 

Kilka dni temu szukałem chętnych wśród znajomych i na miejscu w Gruzji wśród poznanych osób - miejscowych i przyjezdnych i nie dało się nikogo przekonać; nawet wśród organizatorów wycieczek większość kręciła głowami choć wydawałoby się że obecnie to jeden z lepszych terminów by się wybrać do Omalo.Ostatnio jednak sporo padało, nawet raz nas złapał grad na trasie notabene w okolicach Telawi, które leży już całkiem niedaleko Tuszetii więc całkiem możliwe że i tam zmoczylo trochę teren.
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 10 Cze 2021 12:20 
Awatar użytkownika

w obecnych dziwnych czasach, gdzie póki co nie ma biletów do kupienia z Tbilisi do Batumi, jest w ogóle sens się tam kotłować marszrutkami czy lepiej sobie odpuścić tą trasę i pojechać gdzieś indziej?
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 10 Cze 2021 12:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Z Batumi do Tbilisi można samolotem, za 125 GEL -> 140 PLN
https://www.facebook.com/Vanillasky.ge/ ... 753622282/
 Profil Relacje PM off
Sudoku lubi ten post.

#173 PostWysłany: 10 Cze 2021 13:16 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 118 779
ptak23 napisał(a):
w obecnych dziwnych czasach, gdzie póki co nie ma biletów do kupienia z Tbilisi do Batumi, jest w ogóle sens się tam kotłować marszrutkami czy lepiej sobie odpuścić tą trasę i pojechać gdzieś indziej?

Pociągi Tbilisi -> Batumi nie kursują w ciągu dnia?
Parę tygodni temu na stronie internetowej widziałem możliwość kupna biletów na takiej trasie np. na pociąg wyjeżdżający o 08:00.
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 10 Cze 2021 13:39 
Awatar użytkownika

no autentycznie mi na stronie na każdy dzień (czerwiec/lipiec, one way) wyświetla się że "nie ma miejsc", ale możliwe że jestem delikatnie niedorozwinięty
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 10 Cze 2021 14:29 

Polecam, stronę tkt.ge, tam można kupić bilety kolejowe z niewielką prozwizją a stronka lepiej chodzi niż kolei. Tam jest informacja że nie ma jeszcze rozkładu na lipiec/sierpień. Trzeba czekać na nowy rozkład an razie są bilety do 19 czerwca.
 Profil Relacje PM off
suszek lubi ten post.
ptak23 uważa post za pomocny.

#176 PostWysłany: 10 Cze 2021 14:40 
Awatar użytkownika

no i wsio ponio, dzięki
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 18 Sie 2022 15:02 

niebieski
Hej, w drugiej połowie października wybieram się do Gruzji. Chodzi mi po głowie wypad do Chewsuretii (Shatili, Mutso) z Tbilisi. Czy macie namiary na kierowcę, który nie zedrze za taką jednodniową wycieczkę, ewentualnie ktoś może chciałby się dołączyć w celu zmniejszenia kosztów? Wstępnie wysłałem kilka zapytań do biur, które zajmują się takimi wycieczkami, i koszt takiej wycieczki to ponad 300 USD za dwie osoby, co jest dla mnie ceną z kosmosu.
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 18 Sie 2022 15:31 
Awatar użytkownika

złoty
Żadnych pośredników czy internetow, na miejscu pytasz skąd odjeżdżają w dane miejsce, idziesz czy podjeżdżasz na to miejsce i tam bezpośrednio płacisz kierowcy, jeden minus że trzeba czasem poczekać aż się zbierze kilka osób, chociaż jak jechałem do kacheti było nas 4 i żeby nie czekać kierowca zaproponował po 10 lari więcej od osoby i ruszyliśmy od razu,
Właśnie ze względu na łatwość transportu i noclegów polecałem znajomym Gruzję na pierwszy wyjazd, jak ktoś tam ma problemy to lepiej niech zostanie w domu
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 178 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości