Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1401 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 71  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Warszawa Modlin
#141 PostWysłany: 26 Lip 2012 12:29 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 216 022
Z tym metrem to przesadziłem, jadąc Wybrzeżem Helskim na pewno się ominie ten problem. W każdym bądź razie nasz wędrowiec w nocy przez W-wę może na pewno jechać jak chce i którędy chce. Ja na trasie na lotnisko Modlin miałem tylko problemy z zaparkowaniem auta przy porcie lotniczym (wszystkie miejsce zajęte). Ten problem odpadnie dopiero jak wprowadzą płatności ;)

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#142 PostWysłany: 26 Lip 2012 12:40 

A czy problemem będzie dostanie się samochodem z wilanowskiej o 6rano (przystanek PB) do Modlina w piatek? O której godzinie to miasto zaczyna się juz korkować?
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 26 Lip 2012 12:40 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
Grover napisał(a):
Ja na trasie na lotnisko Modlin miałem tylko problemy z zaparkowaniem auta przy porcie lotniczym (wszystkie miejsce zajęte).

przyznam, że też widziałam dużo samochodów, ale miałam wrażenie, że w weekend to dużo ludzi pojechało do Modlina na piknik, bo po każdym starcie samolotu widać było dużą grupkę ludzi (nawet z wózkami dla dzieci) kierujących się na parking, więc podejrzewam, że dobra pogoda + bezpłatny parking, to dla wielu osób daje dobre miejsce na 'niedzielną' wycieczkę
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 26 Lip 2012 13:10 

Nada napisał(a):
A czy problemem będzie dostanie się samochodem z wilanowskiej o 6rano (przystanek PB) do Modlina w piatek? O której godzinie to miasto zaczyna się juz korkować?

Nie powinno być problemem, szczególnie że będziesz wyjeżdżać z Warszawy, a rano korki są głównie na wjazdach do miasta. Zresztą ja nigdy korków w Wawie nie widziałem ani o 6 rano, ani w nocy :)

#145 PostWysłany: 26 Lip 2012 20:15 

Witam,
Będę miała przyjemność skorzystać z lotniska w Modlinie ostatniego lipca.
I teraz mam pytanie, czy autobusy z lotniska do Warszawy Centralnej, a konkretnie na dworzec PKP, kursują dosyć często? Czy może lepiej zapłacić za taxi? Czy ktoś mógłby coś doradzić?
Nie znam kompletnie Modlina, Warszawy i okolic, więc bardzo proszę o jakieś wskazówki.
Z góry bardzo dziękuję :)
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 26 Lip 2012 20:54 

sylwiam napisał(a):
Witam,
I teraz mam pytanie, czy autobusy z lotniska do Warszawy Centralnej, a konkretnie na dworzec PKP, kursują dosyć często? Czy może lepiej zapłacić za taxi? Czy ktoś mógłby coś doradzić?
Nie znam kompletnie Modlina, Warszawy i okolic, więc bardzo proszę o jakieś wskazówki.
Pozdrawiam

To zależy o jakiej porze będziesz jechała z Modlina do Warszawy Centralnej. Pociągi z Modlina do Warszawy kursują bardzo często więc z tym problemu nie będzie, gorzej jeśli chodzi o Warszawę Centralną bo tych z Modlina aż tak dużo nie jeździ. Jeśli nie zależy Ci bardzo na stacji Warszawa Centralna, a może być Warszawa Gdańska gdzie jest bardzo wygodna przesiadka do metra to śmiało podjeżdżaj shuttle busem na stację do Modlina i czekaj na pociąg, więcej jak 20-30 minut nie będziesz czekać. Zamkniesz się w niedużym koszcie, a utrudnień z dotarciem do Warszawy mieć nie będziesz.

http://rozklad.sitkol.pl/bin/query.exe/pn? <- na tej stronie znajdziesz łatwo pociąg

Pozdro
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 26 Lip 2012 21:07 

kanio napisał(a):
To zależy o jakiej porze będziesz jechała z Modlina do Warszawy Centralnej. Pociągi z Modlina do Warszawy kursują bardzo często więc z tym problemu nie będzie, gorzej jeśli chodzi o Warszawę Centralną bo tych z Modlina aż tak dużo nie jeździ. Jeśli nie zależy Ci bardzo na stacji Warszawa Centralna, a może być Warszawa Gdańska gdzie jest bardzo wygodna przesiadka do metra to śmiało podjeżdżaj shuttle busem na stację do Modlina i czekaj na pociąg, więcej jak 20-30 minut nie będziesz czekać. Zamkniesz się w niedużym koszcie, a utrudnień z dotarciem do Warszawy mieć nie będziesz.

http://rozklad.sitkol.pl/bin/query.exe/pn? <- na tej stronie znajdziesz łatwo pociąg

Pozdro

Dziękuję za odpowiedź.
Zależy mi żeby dostać się na Warszawę Centralną, na dworzec PKP, ponieważ muszę dalej jechać do Poznania. A stamtąd mam połączenia z Poznaniem właściwie co godzinę.
Szczerze mówiąc mam nadzieję, że pod lotniskiem będą jakieś autobusy, które pojadą bezpośrednio na w/w dworzec. Ale pewności nie mam, dlatego pytam bardziej doinformowanych ode mnie :)
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 26 Lip 2012 22:07 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 3 965
kanio napisał(a):
sylwiam napisał(a):
Witam,
Pozdrawiam

Pozdro

Według Ciebie co 40-60 minut, to pociągi kursują bardzo często ???
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 27 Lip 2012 06:39 

ordys1990 napisał(a):
kanio napisał(a):
sylwiam napisał(a):
Witam,
Pozdrawiam

Pozdro

Według Ciebie co 40-60 minut, to pociągi kursują bardzo często ???

Tak uważam, dojeżdżając z lotniska do stacji w Modlinie nie powinno sie długo czekać. Po drugie jeśli miałyby odjeżdżać co 20 minut z czego co drugi by był pusty to teź nie ma większego sensu. Wszystko zależy o której godzinie będzie się jechało jak wcześniej napisałem. Więcej problemów ludzie mają z informacją jak dotrzeć do lotniska niż z częstotliwością jazdy KM. Oczywiście nie wszystko jest dopasowane na miarę z odlotami/przylotami, ale narzekać z góry nie ma co bo doszlifowanie rozkladu wystarczy + może dostawienie kliku pociągów. Zawsze mozna wejść i sprawdzić na stronie pociąg czym czasowo bardziej wygodnie i co najważniejsze tanio.
P.S. Problemy ze zsynchronizowaniem pociągów z przylotami/odlotami w dużej mierze wynikają z ograniczenia ruchu - jeden tor do jazdy dla obu kierunków z trzech dostępnych w przyszłości. W Legionowie budowane są przejazdy bezkolizyjne.

Pozdro
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 27 Lip 2012 08:42 

Dla dojeżdżających z daleka swoim samochodem pojawia się opcja parkingu w modlinie http://parking-lotniskomodlin.pl/index.php na stronie jest wszystko opisane łącznie ze wskazówkami dojazdu
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 27 Lip 2012 15:58 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
Witam, czy lotnisko jest otwarte całą dobę ? Można tam przenocować ?

#152 PostWysłany: 27 Lip 2012 17:10 

timmy napisał(a):
Witam, czy lotnisko jest otwarte całą dobę ? Można tam przenocować ?

Tak, jest czynne i można przenocować.
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 27 Lip 2012 17:11 
Moderator forum

timmy, byla o tym mowa w tymze watku,
poczytaj pls

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 29 Lip 2012 14:02 

Orientujecie się, czy bilety na Koleje Mazowieckie na centralnym można kupić w każdej kasie czy KM ma jakieś specjalne?
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 30 Lip 2012 22:42 

niebieski
Są już wyniki przetargu na firmy, które będą miały prawo obsługi lotniska w Modlinie.
Wygrały:
-> Ele Taxi
-> Sawa Taxi

Eko Cab Taxi poszedł z torbami. A tak się już panoszyli woku Modlina rozsiewając plotki, że mają załatwiony przetarg na obsługę lotniska.

Przykładowy koszt kursu z Ele taxi trasa z lotniska na dworzec w Nowym Dworze Mazowieckim to 20 zł. a w nocy i święta ok 30 zł. Informacje taką o koszcie przejazdu otrzymałem od menadżerki tejże korporacji.
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 31 Lip 2012 09:24 

Cześć, małe pytanie

Lecę 2 września o 6 rano do Oslo Torp. Muszę dostać się z gdańska więc czeka mnie nocna podroż.. Planuje dostać się do Wawy Polskim busem następnie metrem do Warszawy centralnej a z stamtąd do Modlina.

planowany przyjazd do Warszawy ok 1 w nocy metro i pociąg nawet zgrałam orientuje się ktoś czy w nocy jest szansa na taksówkę z dworca na lotnisko??

Lepiej mi jechać do Modlina z Warszawy centralnej czy Warszawa Gdańska??

A może w nocy nie ma tam jak się dostać i lepiej pojechać mi już 1 września wieczorem na lotnisko ://

Proszę o pomoc
Pozdr :)
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 31 Lip 2012 09:37 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
Taksówką decydowanie z Gdańskiej, masz kilka kilometrów bliżej.
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 31 Lip 2012 09:57 

Loty: 183
Kilometry: 340 201
niebieski
W tym przypadku musisz jechać do centrum i na dworzec centralny. Z W-wy gdańskiej nie ma w nocy żadnego połączenia.
Metro z wilanowskiej do centrum kursuje do 2.40 w nocy. (tylko w pątek/sobota i sobota/niedziela)
Pociągi z centralnej do Modlina są o 02:31, 3:01, 3:22 - czas przejazdu 50 min.
shuttle bus kursuje ze stacji Modlin na lotnisko od 3.20 co 20 minut.
Więc nie ma sensu jechać dzień wcześniej na lotnisko ;]
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 31 Lip 2012 10:17 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
Hej, mam pytanie do bardziej obeznanych ode mnie jeśli chodzi o lotnisko Modlin i Warszawę.
Znajomi mają lot z Modlina o 14:30 w piątek we wrześniu. Przeglądając wątek i wspomagając się stroną jakdojade.pl, dochodzę do wniosku, że dojeżdżając do Warszawy Polskim Busem z Rzeszowa na 13:00 nie ma szans na połączenie komunikacją zbiorową. Mam kilka pytań, jeśli możecie poradźcie co zrobić.
1. Jak cenowo kształtują się połączenia taksówką z okolic Metro Wilanowska na Modlin :?: Czy w przypadku zamówienia taksówki wcześniej, jest szansa na dojazd do Modlina przed 14.00 by zdążyć na odprawę :?: (oczywiście tylko bagaż podręczny). Choć sam przyjazd na 13.00 jest bardzo ryzykowny, wtedy każde opóźnienie na trasie do Warszawy lub korek w niej już uniemożliwi odprawę i odlot....
2. Bezpieczniejszą opcją jest przyjazd do Warszawy na Plac Defilad pks-em na 10:20, ale dla osób starszych będzie to mniej wygodny komfort jazdy pksem, więcej zamieszania przy przesiadkach, a bez zniżek bilet cenowo wyjdzie zbliżony do kombinacji PB+taxi. ( PB - 5zł/os; taxi 50-75zł/os; pks 40-50zł/os; metro, koleje mazowieckie, Mbus - około 10-20zł/os)
3. Jeśli chodzi o powrót, to planowany przylot na 12:40 we wtorek, odjazd PB o 16:00, tutaj czas na dojazd jest wystarczający na przejazd Mbusem, KM, i metrem :?:
Chyba, że ktoś ma jakiś inny pomysł ? ;)

#160 PostWysłany: 31 Lip 2012 10:37 

Loty: 89
Kilometry: 200 016
Z mojego doświadczenia - jeśli będzie ładna pogoda i "Warszawiacy" będą wracali do rodzinnych miejscowości a Warszawiacy na działki - Warszawa będzie zakorkowana.
Jeśli nie chcesz, aby w taksówce pasażerowie zeszli na zawał, zapomnij o dojeździe, w ciągu godziny, w piątek po południu, z Warszawy Wilanowska do Modlina.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1401 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 71  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości