Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1401 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 71  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Warszawa Modlin
#121 PostWysłany: 23 Lip 2012 18:39 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
mariuszklubczuk napisał(a):
Znizki na bilet lotniskowy sa.
Kupujac w kasie na centralnym wszystko bylo ok, problem pojawil sie w autobusie lotnisko- PKP Modlin. Konduktor stwierdzil na poczatku, ze na ten bilet nie ma zadnych znizek, ale po pokazaniu mu biletu ze znizka sprzedal bilet ulgowy. (podobno nie pobral oplaty za autobus a znizka dotyczyla podrozy PKP modlin-waw centr.). Sprawdzone 18 i 20 lipca. Pzdr

Oficjalnie zniżek nie ma (patrz pkt 4)
http://mazowieckie.com.pl/g2/oryginal/2 ... e1d5fb.pdf
ale jak widać wszystko zależy od dobrej woli konduktora
 Profil Relacje PM off  

Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
Neapol na przedłużony weekend za 679 PLN 🏛️🍕 Loty + hotel ze śniadaniami ☕🥐 Neapol na przedłużony weekend za 679 PLN 🏛️🍕 Loty + hotel ze śniadaniami ☕🥐
#122 PostWysłany: 23 Lip 2012 19:37 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Pytanie mam:
Może ktoś próbował wysiąść jadąc PB z Gdańska w okolicach lotniska?
Czy któryś kierowca się zgodził zatrzymać? Jest to opłacalne .. jaką trasą jedzie PB ?

#123 PostWysłany: 23 Lip 2012 21:06 

niebieski
@Skibek, zapomnij o takim rozwiązaniu.
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 24 Lip 2012 02:44 

Przeglądnęłam ten temat, ale nadal nie łapie jednej rzeczy. Ląduję na modlinie 1.08 o godz. 17.05 i muszę się z tamtąd dostać na warszawę centralną i później dalej do innego miasta. Z tego co znalazłam na stronie kolei mazowieckich wynika, że pociąg odjeżdża dopiero o 18.28, ergo ponad godzina czekania... czy jest jakiś szybszy sposób aby dostać się na dworzec centralny? proszę o pomoc, bo mimo całkiem sporego doświadczenia z lotniskami położonymi na zad**** tego jakoś nie mogę rozgryźć...
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 24 Lip 2012 06:44 

aalicja napisał(a):
Przeglądnęłam ten temat, ale nadal nie łapie jednej rzeczy. Ląduję na modlinie 1.08 o godz. 17.05 i muszę się z tamtąd dostać na warszawę centralną i później dalej do innego miasta. Z tego co znalazłam na stronie kolei mazowieckich wynika, że pociąg odjeżdża dopiero o 18.28, ergo ponad godzina czekania... czy jest jakiś szybszy sposób aby dostać się na dworzec centralny? proszę o pomoc, bo mimo całkiem sporego doświadczenia z lotniskami położonymi na zad**** tego jakoś nie mogę rozgryźć...

Najszybciej taksówką za 100. Najtaniej pociągiem lotniskowym (shuttle + KM za 12 zł). Jeżeli chodzi o pociąg, to kilka dni przed podróżą sprawdzałem i w rozkładzie jeździły bardzo często, przynajmniej raz na godzine. W rzeczywistości, kilka dni później, było zupełnie inaczej, inne godziny i rzadziej.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 24 Lip 2012 10:35 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
aalicja napisał(a):

są również autobusy bezpośrednie z lotniska Modlin do Warszawy
do metra młocin 29 zł
do centralnego 33 zł
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 24 Lip 2012 13:10 
Awatar użytkownika

Pociągi nie jeźdża niestety z taką czestotliwością z jaką miały:/ mam wylot o 16:30 i jadąc pociągiem moge albo byc 20 minut przed odlotem albo 3,5 h przed odlotem...
dlatego chciałam skorzystac z autobusu, transludu.
czy ktoś tym jechał? czy zapas 1,5h wystarczy?czy korki są tak wielki eże lepiej już jechac pociągiem i 3 h spedzic na lotnisku? czy te autobusy podjeżdzają pod sam terminal??
a stacja kolei jak daleko jest od terminalu?trzeb adługo isc?czy jest jakis autobusik,kotry ze stacji podrzuca ludzi do lotniska???
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 24 Lip 2012 13:23 

maniakalnie napisał(a):
a stacja kolei jak daleko jest od terminalu?trzeb adługo isc?czy jest jakis autobusik,kotry ze stacji podrzuca ludzi do lotniska???

Jest, dowozi za darmo na trasie stacja pkp-terminal, ale tylko w przypadku zakupu biletu lotniczego z warszawy (pkp+shuttle bus) za 12 zł.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 24 Lip 2012 16:36 

Zdarzyło się komuś opóźnienie pociągu lub shuttle busa? Ja też lecę o 6.10 i to wymaga jazdy najwcześniejszym pociągiem, a i tak jest się na styk 8-)

Wiecie może, czy lotnisko jest czynne całą dobę?
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 24 Lip 2012 18:21 

Tak, jest czynne całą dobe na milion procent.
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 24 Lip 2012 21:06 

niebieski
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 53599.html

#132 PostWysłany: 25 Lip 2012 10:25 

happy napisał(a):
Zdarzyło się komuś opóźnienie pociągu lub shuttle busa? Ja też lecę o 6.10 i to wymaga jazdy najwcześniejszym pociągiem, a i tak jest się na styk 8-)

Jest czynne i już nawet widziałem osoby przyjeżdżające na lotnisko ok 23 , odlot następnego dnia rano.
Największym problemem w chwili obecnej jest dojazd na lotnisko samochodem. Nie ma żadnej informacji na drogach . Jedyna tablica jest tuż przed skrętem na lotnisko. Wszyscy którzy jadą pierwszy raz i nie znają okolicy niech mają to na uwadze przy planowaniu podróży.
Jeszcze jedno , jadąc do Modlina w piątek po południu ewentualnie w sobotę, podróżując od południa na północ, radzę omijać zakorkowane Łomianki . Alternatywny przejazd po drugiej stronie Wisły przez miejscowość Jabłonna.
Gdyby ktoś chciał podpowiem jak jechać.

Ostatnio edytowany przez Michal436, 25 Lip 2012 12:34, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 25 Lip 2012 10:27 

Michal436 napisał(a):
happy napisał(a):

Jest czynne i już nawet widziałem osoby przyjeżdżające na lotnisko ok 23 , odlot następnego dnia rano.

Np. ja tydzień temu, można bez problemu przenocować.
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 25 Lip 2012 19:48 
Awatar użytkownika

srebrny
ordys1990 napisał(a):

Wie ktoś i sprawdzał lepsze połączenie na lotnisko ?

już pisałam parę stron powyżej ale powtórzę

są również autobusy bezpośrednie z lotniska Modlin do Warszawy
do metra młocin 29 zł
do centralnego 33 zł

przy prawym wyjściu jest stanowisko, które trudno nie zauważyć
mimo kolorów wizz, zarzekają się, że nie są od wizz

Załączniki:
modlin1.jpg
modlin1.jpg [ 136.1 KiB | Obejrzany 1789 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 25 Lip 2012 20:10 
Awatar użytkownika

srebrny
to teraz informacje, które można znaleźć na temat koleji mazowieckich na lotnisku

Załączniki:
modlin2.jpg
modlin2.jpg [ 117.75 KiB | Obejrzany 1787 razy ]
modlin3.jpg
modlin3.jpg [ 94.16 KiB | Obejrzany 1787 razy ]
modlin4.jpg
modlin4.jpg [ 72.61 KiB | Obejrzany 1787 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 25 Lip 2012 21:20 

Witam!
Witam wyjezdzam w nocy w piatek do Modlina jaka trasa z Warszawy najlepiej.

Dziekuje
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 26 Lip 2012 00:15 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
muchomorek napisał(a):
Witam!
Witam wyjezdzam w nocy w piatek do Modlina jaka trasa z Warszawy najlepiej.

Dziekuje

W nocy to bez różnicy chyba! Zależy z jakiego miejsca Warszawy będziesz jechać. Jak z lewej strony to Łomianki a jak z prawej to zależy :)

#138 PostWysłany: 26 Lip 2012 06:01 

Ogólnie jadę z Lublina ,do W-wy dojechac to nie problem ,tylko czy dalej nie będzie korków.Może nie bo to noc.
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 26 Lip 2012 12:12 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 216 022
muchomorek napisał(a):
Ogólnie jadę z Lublina ,do W-wy dojechac to nie problem ,tylko czy dalej nie będzie korków.Może nie bo to noc.

Nie ma szans na korki. Wiadomo, tak wielkie miasto nigdy nie zasypia :). Ale w nocy i w wakacje na prawdę nie masz szans na korki. Ja jechałem z warszawskiej Woli do Modlina w niedzielę a wracałem na Wolę w środę (przylot o 17.30). W obu wypadkach 35 minut jazdy.

W Twoim przypadku mimo wszystko w W-wie proponowałbym przedostać się na lewą stronę i jechać trasą nr 7. Czyli w sumie 2 przeprawy przez Wisłę. Ale to lepiej niż pogubić się gdzieś na Pradze w miejscu budowy 2. linii metra.

#140 PostWysłany: 26 Lip 2012 12:18 
Awatar użytkownika

srebrny
Grover napisał(a):
muchomorek napisał(a):

Nie ma szans na korki. Wiadomo, tak wielkie miasto nigdy nie zasypia :). Ale w nocy i w wakacje na prawdę nie masz szans na korki. Ja jechałem z warszawskiej Woli do Modlina w niedzielę a wracałem na Wolę w środę (przylot o 17.30). W obu wypadkach 35 minut jazdy.

nie zarzekaj się, ze korków nie ma
szczególnie piątek i sobota to korki w Łomiankach (przeczytaj mój wpis na stronie 13, pierwszy post od góry)
Grover napisał(a):
W Twoim przypadku mimo wszystko w W-wie proponowałbym przedostać się na lewą stronę i jechać trasą nr 7. Czyli w sumie 2 przeprawy przez Wisłę. Ale to lepiej niż pogubić się gdzieś na Pradze w miejscu budowy 2. linii metra.

o jakich problemach z metrem mówisz po prawej stronie Wisły? jeśli jedziesz wałem międzeszyńskim, wybrzeżem helskim i potem wjeżdżasz na modlińską, to nawet nie zobaczysz rozstawionego dźwigu do budowy metra w zasięgu wzroku :)

poza tym zawsze można jechać wisłostradą po lewej i dopiero toruńską lub północnym przebić się na drugą stronę
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1401 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 71  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości