Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Lip 2012 18:33 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Poniżej wrzucam małe zestawienie kombinacji lotów Ryanair + Wizzair pozwalających nam polecieć z Modlina i wrócić do niego tego samego dnia bez konieczności nocowania poza domem.

Oczywiście nie uwzględniam tu rozwiązań typu "powrót tym samym samolotem", a tylko takie kombinacje pozwalające nam opuścić lotnisko (czasem na godzinkę, czasem na niemal cały dzień), nie koncentrowałem się też na cenach (do takiego NYO zapewne da się wyskoczyć za kilka PLN, ale o dobrą cenę do LIV będzie raczej trudno) i celowo pomijam w zestawieniu Londyn, do którego jest 5-7 lotów każdego dnia i można sobie taką podróż złożyć na dziesiątki sposobów.

Korzystając z wojny dwóch głównych graczy o Modlin zapewne niejeden taki wyskok uda się upolować w bardzo atrakcyjnej cenie!

Image
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 24 Lip 2012 19:00 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Liverpool fajny na zakupy do Primarka :)

#3 PostWysłany: 24 Lip 2012 19:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Jest jeszcze Londyn :D z W6, albo zakupy w Luton, albo wypad do Londynu. Z FR mamy mniej czasu ale jest możliwość zakupów.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Lip 2012 20:13 

niebieski
W Luton też jest Primark, jest też Sportdirect. Są bodaj dwie galerie handlowe w centrum. A z lotniska można spacerkiem dojść do miasta. Całą drogę jest chodnik :-)
A Liverpool bardzo fajny i na zakupy i na "połażenie" :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Lip 2012 23:15 
Awatar użytkownika

niebieski
O co chodzi z tym Primarkiem, bo każdy Primark, Primark itd.
Widzę, że jakiś sklep z ubraniami, ale po co? Jak przecież w Polsce taniej można dostać, bez specjalnego latania?

#6 PostWysłany: 25 Lip 2012 11:04 

niebieski
Nie ma to jak dwóch tanich przewoźników - fajne opcje, zazdroszczę. Z czepiania się - LIV to jakieś zapyziałe lotnisko w USA.

Żeby post nie był pusty, dodam że z kolei z KTW w sezonie zimowym możemy wyskoczyć bez nocki do: LTN, DTM, TRF oraz SVG.

#7 PostWysłany: 25 Lip 2012 14:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Sytuacja (rodzinna) robi się dramatyczna z tymi tanimi lotami z WMI na jeden dzień :?
Kupione: LTN (sobota) na wrzesień, CRL (sobota) na październik i LPL (sobota) na listopad, wszystko jednodniówki.
Może już nigdy tak tanio nie będzie ? :D
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 28 Lip 2012 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 3 965
miki3475 napisał(a):
Widzę, że jakiś sklep z ubraniami, ale po co? Jak przecież w Polsce taniej można dostać, bez specjalnego latania?

W Primarku ceny ubrań są znacznie tańsze niż w Polsce i gatunkowo dobre(np koszulka za 1 - 3 euro, kup sobie nową koszulkę w sklepie za 12 bez promo ;p ). A druga sprawa to, że tego sklepu nie ma w Polsce :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 28 Lip 2012 16:11 

Loty: 89
Kilometry: 200 016
Czy na wykazie lotów zimowych Liv oznacza Liverpool? A 6 przed godzinami lotów sobotę? Nie mogę znaleźć takiego lotu, niestety. Co robię źle?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 28 Lip 2012 16:39 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
ordys1990 napisał(a):
A druga sprawa to, że tego sklepu nie ma w Polsce :)

no to jest MEGA powód :D

#11 PostWysłany: 28 Lip 2012 18:39 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Pan napisał(a):
Czy na wykazie lotów zimowych Liv oznacza Liverpool? A 6 przed godzinami lotów sobotę? Nie mogę znaleźć takiego lotu, niestety. Co robię źle?
Pozdrawiam

Tak jest "LIV" oznacza Liverpool, do tej pory nie wiem jakim cudem tak wpisałem skoro doskonale wiem, że Liverpool to "LPL" :lol:
"6" oznacza, że taka wycieczka możliwa jest w 6-ty dzień tygodnia.
Zwróć uwagę, że taka wycieczka możliwa jest dopiero w rozkładzie "Zima 2012/2013", czyli w praktyce pierwszym możliwym terminem jest zdaje się 3 listopada (a może już i 27 października).
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 28 Lip 2012 20:16 

ordys1990 napisał(a):
miki3475 napisał(a):

W Primarku ceny ubrań są znacznie tańsze niż w Polsce i gatunkowo dobre(np koszulka za 1 - 3 euro, kup sobie nową koszulkę w sklepie za 12 bez promo ;p ). A druga sprawa to, że tego sklepu nie ma w Polsce :)

Primark i ciuchy gatunkwo dobre? Przeciez dla angoli to sa jednorazowki zakladasz i nie warto prac. Wzorowane moze na oryginalnych ale ich jakosc pozostawia wiele do zyczenia. Od 6lat mam ten sklep 50m od domu takze z nieba tego nie wzialem
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 29 Lip 2012 19:06 

Loty: 73
Kilometry: 89 404
niebieski
frei napisał(a):
A przy okazji dodam jeszcze, że do Brukseli 11 listopada (niedziela) w ten sam sposób na jeden dzień można za 29 zł RT :)

Ja tam widzę większość za 12,99 euro z Wizz z Brukseli do Warszawy, więc nie wiem skąd to 29zł RT. Można zrobić sob-nd Ryan za 18zł, na październik i listopad nadal sporo dat za 9zł.

#14 PostWysłany: 02 Sie 2012 17:42 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Do powyższego zestawu można dorzucić jeszcze ORK w zimowym rozkładzie lotów w 3 i 7.

Ryanair WMI-ORK 11:45-14:05
Wizzair ORK-WMI 20:55-00:50

Jeżeli ktoś chce to wyrwać w naprawdę dobrej cenie to warto poczekać aż Wizzair zareaguje na wejścia Ryanaira i mocno zejdzie z cenami biletów.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości