Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Zalecane jest sprawdzenie informacji na stronach:
https://www.gov.pl/web/hiszpania (strona MSZ z informacjami nt. wymogów wjazdowych do Hiszpanii)
https://www.hellocanaryislands.com/coronavirus/ (strona organizacji turystycznej Wysp Kanaryjskich)

Lista autoryzowanych laboratoriów na Wyspach Kanaryjskich
https://turismodeislascanarias.com/site ... 0A4_EN.pdf

Co jeśli na Wyspach Kanaryjskich wyjdzie mi pozytywny test na COVID?
https://www.hellocanaryislands.com/covi ... ce-policy/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 96  Następna
Autor Wiadomość
#1041 PostWysłany: 16 Sty 2021 23:29 
Awatar użytkownika

Komunikat obowiązuje jak długo? Ostatnie były raz na 2 tygodnie
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#1042 PostWysłany: 17 Sty 2021 08:48 
Awatar użytkownika

niebieski
@vasil 14 dni to są 2 tygodnie :lol:
Zeus lubi ten post.

#1043 PostWysłany: 17 Sty 2021 11:29 

Loty: 243
Kilometry: 456 364
niebieski
Coś się zmieniło na Lanzarote? Muszę zmienić Teneryfę i brałem pod uwagę właśnie Lanzarote, żadnych zakazów lotów nie widziałem, interesują mnie fakty, a nie doniesienia medialne :)
 Profil Relacje PM off  

#1044 PostWysłany: 17 Sty 2021 11:38 
Awatar użytkownika

niebieski
@Rockriderr podobnie jak GC, czyli 3 strefa

Załączniki:
FB_IMG_1610876205943.jpg
FB_IMG_1610876205943.jpg [ 97.4 KiB | Obejrzany 1623 razy ]
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1045 PostWysłany: 17 Sty 2021 12:17 

niebieski
Dziękuję bardzo :) Czyli chyba się zdecydujemy na Lanzarote, na Teneryfie w strefie 3. życie płynęło normalnie i tu mam nadzieję na to samo :)
https://tvn24.pl/swiat/wyspy-kanaryjski ... ow-4941005 jeszcze świeże informacje o imigrantach, chyba powoli cierpliwość tracą Kanaryjczycy, a to bardzo spokojni ludzie są jednak.
 Profil Relacje PM off
vasil lubi ten post.

#1046 PostWysłany: 17 Sty 2021 12:25 
Awatar użytkownika

niebieski
@Rockriderr a czemu nie La Palma?

Swoją drogą, czy ktoś był ostatnio w Mogan (Puerto Rico i okolice) i jest w stanie powiedzieć, jak to wygląda w praktyce?

#1047 PostWysłany: 17 Sty 2021 13:05 

niebieski
Bo na La Palmę trudniej się dostać i dróg trochę mniej do jeżdżenia na rowerze szosowym, a taki jest cel naszego wyjazdu :)
 Profil Relacje PM off  

#1048 PostWysłany: 17 Sty 2021 14:11 
Awatar użytkownika

niebieski
A Ty chcesz się przenieść teraz między wyspami czy lecieć z Europy?
No jeśli chodzi o trasy szosowe , to cytując pierwszy polskojęzyczny przewodnik po La Palmie: 'Jadąc na rowerze szosowym możemy śmiało planować przejazdy każdą drogą na wyspie, z wyjątkiem tunelu pod Cumbre Nueva (LP-3) i tuneli nad Santa Cruz. Dla gotowych na heroiczne wyzwania mam dwie propozycje tras:• Objazd wyspy dookoła. Ścinając parę zakrętów w stosunku do drogi LP-1 i LP-2 możemy zamknąć wielką pętlę w jedyne 150 km przy 4 km przewyższenia.• Wjazd na Roque de Los Muchachos. Wjechanie na sam szczyt najbardziej stromej wyspy świata jest osiągnięciem samym w sobie. Żeby jednak nie wracać tą samą trasą możemy zaplanować epicką pętlę przez El Pilar: da to wynik ok. 130 km i 4,2 km w pionie."
Ale fakt, na La Palmie płasko oznacza poniżej 5% spadku ;-)

#1049 PostWysłany: 17 Sty 2021 19:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Akna napisał(a):
Swoją drogą, czy ktoś był ostatnio w Mogan (Puerto Rico i okolice) i jest w stanie powiedzieć, jak to wygląda w praktyce?

W samym Puerto de Mogan wyglądało OK - przynajmniej port, plaża. Natomiast na (pustym) parkingu koło Amadores latało sporo ludzi o znacznie ciemniejszej karnacji, niż Kanaryjczycy.
 Profil Relacje PM off
Akna lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1050 PostWysłany: 17 Sty 2021 20:30 

niebieski
Akna napisał(a):
A Ty chcesz się przenieść teraz między wyspami czy lecieć z Europy?
No jeśli chodzi o trasy szosowe , to cytując pierwszy polskojęzyczny przewodnik po La Palmie: 'Jadąc na rowerze szosowym możemy śmiało planować przejazdy każdą drogą na wyspie, z wyjątkiem tunelu pod Cumbre Nueva (LP-3) i tuneli nad Santa Cruz. Dla gotowych na heroiczne wyzwania mam dwie propozycje tras:• Objazd wyspy dookoła. Ścinając parę zakrętów w stosunku do drogi LP-1 i LP-2 możemy zamknąć wielką pętlę w jedyne 150 km przy 4 km przewyższenia.• Wjazd na Roque de Los Muchachos. Wjechanie na sam szczyt najbardziej stromej wyspy świata jest osiągnięciem samym w sobie. Żeby jednak nie wracać tą samą trasą możemy zaplanować epicką pętlę przez El Pilar: da to wynik ok. 130 km i 4,2 km w pionie."
Ale fakt, na La Palmie płasko oznacza poniżej 5% spadku ;-)

Lecę z Berlina i też tam wracam, żeby kwarantanny uniknąć i jeszcze muszę rower sprowadzić.
Tak, wiem, mój kolega z pracy wjeżdżał na Roque de Los Muchachos, a to Mistrz Polski Amatorów i nawet on mówił, że jest co jechać, jedynie brak wody i możliwości kupienia/uzupełnienia na koniec doskwierał przy upale.
Miała być Teneryfa, bo tam są zróżnicowane tereny do jazdy, ale Lanzarote też będzie ok, ceny noclegów bardzo przyjemne w porównaniu do Teneryfy grudniowo/styczniowej.
 Profil Relacje PM off
Akna lubi ten post.

#1051 PostWysłany: 18 Sty 2021 16:37 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Rockriderr napisał(a):
Bo na La Palmę trudniej się dostać i dróg trochę mniej do jeżdżenia na rowerze szosowym, a taki jest cel naszego wyjazdu :)

W Binterze masz 23kg bagażu w cenie biletu, jeżeli chcesz go wymienić na kufer to można dzwonić do obsługi, powinni pomóc. Polecam ;)
2 ludzi lubi ten post.

#1052 PostWysłany: 21 Sty 2021 22:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Lanzarote i Graciosa 4 stopień

#1053 PostWysłany: 22 Sty 2021 12:37 

niebieski
Czyli tak naprawdę to samo co na 3. poziomie, z nowych rzeczy to maksymalnie 2 osoby mogą się spotkać i po 18 tylko najpotrzebniejsze obiekty otwarte.
 Profil Relacje PM off  

#1054 PostWysłany: 22 Sty 2021 12:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Jutro lecę na GC, zobaczymy jak się skończy ta przygoda :D
Jak to mawiają, no risk, no fun.

#1055 PostWysłany: 22 Sty 2021 13:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Wszyscy noszą wszędzie (poprawnie założone) maseczki. Oprócz tego (z perspektywy turysty) bez większych różnic. Na plaży bez maseczek. W barach / restauracjach życie toczy się w miarę normalnie (choć dopóki jedzenia się nie dostanie, to ludzie raczej również w maseczkach). Przynajmniej w ciągu dnia. Przylatywać, nie przejmować się :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1056 PostWysłany: 22 Sty 2021 14:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiście, to będzie moja 3 wizyta w czasie pandemii :D, w ogóle zabawne, bo w sumie wychodzi, ze Hiszpania była najczęściej przeze mnie odwiedzanym miejscem w czasach zarazy ;-)
Jedyne z tym riskiem jest to, ze zawieszą loty :D ale spoko, jak coś to mam ze sobą zapas stałych leków, a resztę się po prostu ogarnie.

#1057 PostWysłany: 22 Sty 2021 14:15 

Loty: 144
Kilometry: 297 591
niebieski
Ja od października latam co miesiąc na Teneryfę. Trochę mi się już to znudziło, ale nie ma lepszego miejsca, gdzie można teraz w miarę tanio się dostać.
HandSome lubi ten post.

#1058 PostWysłany: 22 Sty 2021 16:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Na Fuercie w Caleta de Fuste pustki totalne. W Costa Calma i Moro Jable już nie takie totalne ale luz.

Najfajniejsze wyludnione plaże w okolicy Jandia.

Akna napisał(a):
Jedyne z tym riskiem jest to, ze zawieszą loty :D ale spoko, jak coś to mam ze sobą zapas stałych leków, a resztę się po prostu ogarnie.

Lotów jest niewielki ułamek w stosunku do normalności i samoloty w pół puste. Zrobili by okropne świństwo ludziom i pogrążyli by się i raczej mają to na uwadze.
 Profil Relacje PM off
Gregggor lubi ten post.

#1059 PostWysłany: 22 Sty 2021 17:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Lotów jest niewielki ułamek w stosunku do normalności i samoloty w pół puste. Zrobili by okropne świństwo ludziom i pogrążyli by się i raczej mają to na uwadze.

Taa, napewno linia się mną przejmowała kiedy anulowała lot, bo im się po prostu nie opłaca. Świństwem byłoby anulowanie lotów przez czarter (zreszta oni przecież musza przywieźć klientow biur podróży) ale nie przez tradycyjna linie.
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#1060 PostWysłany: 22 Sty 2021 18:04 

srebrny
FR przyzwoicie się zachowywał dotychczas. Nie wycinał lotów na mniej, niż 14 dni, jeśli nie było zakazu lotów, więc nikt, kto planuje w miarę normalny pobyt, nie zostanie porzucony tysiące kilometrów od domu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 96  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości