Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Zalecane jest sprawdzenie informacji na stronach:
https://www.gov.pl/web/hiszpania (strona MSZ z informacjami nt. wymogów wjazdowych do Hiszpanii)
https://www.hellocanaryislands.com/coronavirus/ (strona organizacji turystycznej Wysp Kanaryjskich)

Lista autoryzowanych laboratoriów na Wyspach Kanaryjskich
https://turismodeislascanarias.com/site ... 0A4_EN.pdf

Co jeśli na Wyspach Kanaryjskich wyjdzie mi pozytywny test na COVID?
https://www.hellocanaryislands.com/covi ... ce-policy/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 96  Następna
Autor Wiadomość
#961 PostWysłany: 04 Sty 2021 11:51 

Info po Nowym Roku - Wylot z Warszawy Lufthansa - ze stolicy do Frankfurtu samolot pełny. Z Frankfurtu na TFS obłożenie to max 30%. Po przylocie na lotnisku są sprawdzane kody QR. W samolocie dają jakieś kartki do wypełnienia (z niemieckiego rzadu) których na lotnisku nikt nie chce sprawdzać. W hotelu recepcjonistka pyta o testy i kseruje zaświadczenie (sama nie sprawdza daty wykonania, typu testów, itp. Potrzebuje tylko zeskanować papier). W knajpach/restauracjach ludzie siedzą normalnie. Sporo Polaków
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#962 PostWysłany: 04 Sty 2021 12:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Wszyscy na TFS, a czy leciał ktoś na Gran Canarię i jest mi w stanie powiedzieć jak to zamieszanie wygląda (też najbardziej interesuje mnie wersja z opcją lotem LH z przesiadką we FRA)

#963 PostWysłany: 05 Sty 2021 16:55 

Test FRANKD w Krakowie na Jasnogorskiej (duza kolejka i opoznienie pomimo umowionej godziny), odbior po 24h online, wynik po angielsku, z nr dowodu (wpisuje sie online)
 Profil Relacje PM off  

#964 PostWysłany: 06 Sty 2021 01:17 
Awatar użytkownika

HON fly4free
dg72 napisał(a):
Informują SMS na wskazany przewoźnikowi nr telefonu
Wymagają też ściągnięcia aplikacji kwarantanna
Chyba tylko linie lotnicze wymagają podania nru telefonu i też w sumie można podać z księżyca. Flixbus z tego co wiem nie wymaga. Przewoźnicy kolejowi raczej też nie, szczególnie że kupiony w kasie bilet nie jest imienny.

Edit: A generalnie to właśnie zauważyłem że dyskusja o kwarantannie jest tu:
viewtopic.php?f=15&p=1403800#p1403800
 Profil Relacje PM off  

#965 PostWysłany: 06 Sty 2021 16:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Niestety z uwagi na covidowe obostrzenia Canary fly zawiesił komunikację między wyspami od 11 stycznia do 21 marca

Canaryfly ha decidido suspender de manera temporal su operativa interinsular. La medida, que afectará a todos sus vuelos entre islas desde el 11 de enero hasta el próximo 21 de marzo, viene motivada por las actuales restricciones en la movilidad y, sobre todo, a causa del considerable descenso en la venta de billetes.
La situación actual respecto a la pandemia de la Covid19 sigue obligando a prorrogar las medidas de prevención y contención, entre ellas ciertas restricciones en el transporte interinsular. “Son muchos los pasajeros habituales que, a causa de la pandemia, han dejado de volar. Los canarios han dejado de viajar por placer u ocio y, únicamente, se trasladan entre islas cuando resulta estrictamente necesario. Esto ha generado en los últimos meses un notable descenso en la ocupación de prácticamente todos nuestros vuelos”, expone Régulo Andrade, director general de la aerolínea canaria.
La suspensión temporal de la operativa se hace pues necesaria ahora para poder recuperar la normalidad a partir de la Semana Santa. “Necesitamos detenernos ahora para, a partir del próximo 22 de marzo, poder volver a rendir al 100% tal y como nuestros pasajeros merecen y esperan de nosotros”.
De hecho, la venta de billetes para vuelos a partir del próximo 22 de marzo se mantiene abierta en la web de Canaryfly (www.canaryfly.es). ✈️
Canaryfly quiere transmitir un mensaje de tranquilidad a todos los pasajeros que tengan billete para cualquiera de sus vuelos entre el 11 de enero y el 21 de marzo. “Todos nuestros pasajeros serán atendidos, ofreciéndoles bien la reubicación para volar en la misma fecha prevista, bien ofreciendo la máxima flexibilidad para realizar cambios en sus billetes. Ninguno de nuestros pasajeros va a perder su dinero”, puntualiza el director general de Canaryfly. ?
Y, precisamente, en estos momentos tan poco amables para el sector del transporte, la compañía aérea canaria agradece una vez más la confianza que, desde siempre, han mantenido los pasajeros en Canaryfly.
Rockriderr uważa post za pomocny.

#966 PostWysłany: 06 Sty 2021 16:57 

czy ten test Koronawirus SARS-CoV-2 Test genetyczny przesiewowy FRANKD jest akceptowany na Kanarach? Cena 250 PLN Kraków.? Jeśli akceptowany ktoś może znalazł taniej ?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 06 Sty 2021 21:23, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#967 PostWysłany: 06 Sty 2021 17:13 

złoty
@Akna odległości takie, że pływające między wyspami promy "dają radę"
 Profil Relacje PM off  

#968 PostWysłany: 06 Sty 2021 17:14 
Awatar użytkownika

Loty: 196
Kilometry: 323 953
niebieski
@Foggia Tak, my z nim lecieliśmy. Jest ok. Takiej nie znalazlam.

#969 PostWysłany: 06 Sty 2021 18:58 
Awatar użytkownika

niebieski
@dg72 wiem, tylko a. czas, b. prom jest droższy

#970 PostWysłany: 06 Sty 2021 19:02 

złoty
Takie czasy, że jak się nie ma co się lubi ....
Osobna sprawa to na teraz jak tam się dostać, na teraz tras na palcach jednej ręki...
 Profil Relacje PM off  

#971 PostWysłany: 06 Sty 2021 19:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak ktoś już się wykosztował, zrobił test i przyleciał na Teneryfę to polecam przetransportować się czym prędzej na plażę przy porcie w Los Cristianos - od godziny trwa tam dość niecodzienna wizyta i nie są to trzej królowie a całkiem spora grupa delfinów, krążą wokół łodzi, które nie wypływają do nich od dłuższego czasu z darmowym cateringiem. Niektóre wypływają wręcz przy samym brzegu.

https://streamable.com/4xl3jd

Ostatnio edytowany przez nick, 06 Sty 2021 21:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#972 PostWysłany: 06 Sty 2021 19:23 
Awatar użytkownika

niebieski
@dg72 będzie luftwaffe z krk

#973 PostWysłany: 06 Sty 2021 21:05 

niebieski
@barka @Foggia oraz @podrozniczka#
jesli dobrze rozumiem to lecieliscie na Kanary, zrobiliscie test FRANKD na Jasnogorskiej i bylo ok. Mam dwa pytania:
1) czy lecieliscie moze Wizzem? Mam nadzieje, ze nie robia cyrkow, chociaz nie jest u nich napisane wprost, ze taki test bedzie OK.
2) czy wynik rzeczywiscie byl po 24h czy moze jednak wczesniej?
Interesuje mnie to ze wzgledu na "free cancellation" auta i noclegu.

#974 PostWysłany: 06 Sty 2021 21:40 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
@michalp

1. Ten test jest akceptowalny przez władzę Hiszpanii, zawsze możesz zrobić wydruk strony dla świętego spokoju:

Cytuj:
From December 10th, 2020, TMA (Transcription-Mediated Amplification) and RT-LAMP (Reverse Transcriptase Loop-Mediated Isothermal Amplification), have been incorporated as accepted diagnostic tests in addition to PCR. Also, from this date, children under 6 years old are exempt from diagnostic testing for active SARS-CoV-2 infection, in order to enter Spain.

https://www.mscbs.gob.es/en/profesional ... trolHS.htm

2. Ja robiłem w Warszawie i wynik był po 10 godzinach (robiłem o 12, wynik koło 22). Nie wiem jak w Krakowie obecnie, @Blackall pisał że mu odwołali wymaz dzień przed: test-pcr-lub-antygenowy-i-in-przed-wylotem-gdzie-zrobic,15,153771&hilit=blackall?start=200#p1403415
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#975 PostWysłany: 06 Sty 2021 23:29 

niebieski
Ludzie wyluzujcie, nikt tych testów tutaj nie sprawdza. Tylko Wizzair w Polsce przed wejściem do samolotu. Robiłem w Damianie w Wawie 30.12 przed godziną 22, wynik był rano w Sylwestra. I tak, można FRANKD zrobic troche taniej, za 237, jak sie zalogujesz do medistore, bylo juz o tym w tym wątku. Lećcie na Kanary bo warto, jest tanio, nie ma tłumów i fajna pogoda. dzisiaj dla odmiany cieplej bylo w Santa Cruz niz W Los Cristianos. Wciąż da sie polecieć za relatywnie nieduże pieniądze, ale z przesiadką lub z Berlina.
 Profil Relacje PM off  

#976 PostWysłany: 07 Sty 2021 22:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Wyspy Kanaryjskie wprowadzają godzinę policyjną na Gran Canarii i Lanzarote (23:00-06:00), od 11 stycznia przez 14 dni, oraz ograniczają spotkania do czterech osób.

#977 PostWysłany: 07 Sty 2021 22:34 

srebrny
Akurat tam, gdzie jutro lecę, fajnie :D
Będę przecierał szlak bez testu, dam znać jutro, czy z powodzeniem ;)
 Profil Relacje PM off
Smrodek lubi ten post.

#978 PostWysłany: 07 Sty 2021 23:08 
Awatar użytkownika

niebieski
@jacek96 daj mi te 6k euro w razie wpadki ;) a ja Ci na test odpalę :lol: rozumiem, że w6 nie lecisz?
Andrea Rząsa lubi ten post.

#979 PostWysłany: 08 Sty 2021 13:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Na luty z TUI z KTW zniknęły loty czartertowe na Teneryfę i GC niestety.

#980 PostWysłany: 08 Sty 2021 15:40 
Awatar użytkownika

srebrny
jacek96 napisał(a):
Akurat tam, gdzie jutro lecę, fajnie :D
Będę przecierał szlak bez testu, dam znać jutro, czy z powodzeniem ;)

zrób jakąś relację albo coś w tym stylu, z pomiarami BPM tuż przed i po i tego typu smaczkami
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 96  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości