Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Mar 2010 21:54 

Na wstępie sorki ze założenie nowego tematu, ale nie wiedziałem gdzie to przykleić. O stronie nie będę się rozpisywać gdyż pewnie większa część z Was już zna ich oferty Super Last Minute.

Mam natomiast inne pytanko - czy te bilety w tych ofertach są tylko pojedyncze? jeśli nie to gdzie mogę sprawdzić ile ich zostało? oraz najważniejsze- czy mogę zarezerwować za jednym "zamachem" lot dla 2 osób od razu? I w sumie jeszcze jedno małe pytanko, czy oprócz karty kredytowej akceptują coś jeszcze? rozumiem że przelewy nie wchodzą w grę gdyż czas oczekiwania na jego dojście może przekroczyć termin wylotu, ale np. karta przepłacona neteller?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 23 Mar 2010 23:00 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Erwachsene - to liczba osób , po wybraniu oferty masz to w lewym górnym rogu, wybierasz 2 ERw i "suchen". MAsz od razu cenę dla dwóch osób. Można płacić też przez PAyPal.

Dziś Dominkana na 21 dni za 130 euro, wylot z Berlina, totalnie szalone :)

#3 PostWysłany: 24 Mar 2010 11:42 

po prostu istna masakra :))) czaję się na Malediwy
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Mar 2010 11:48 
Założyciel
Awatar użytkownika

Jak jest z noclegami na Malediwach? Jest tam coś poz 4**** hotelami? W skrócie, czy da się pożyć budżetowo :)

#5 PostWysłany: 24 Mar 2010 12:59 

mój znajomy był lekarzem na Malediwach przez pół roku w luksusowym resorcie ale jeździł też po innych wyspach, generalnie jest tak że są wyspy [jak z bajki, biły piasek , niebieskie morze , laguny palmy ] wykupione przez sieci hotelarskie w całości i na nich taniego noclegu się nie znajdzie, są jednak też wyspy gdzie mieszkają miejscowi i tam owszem na pewno będzie dużo taniej bo ludność miejscowa (poza tymi co są u władzy) jest raczej biedna ,a nawet bardzo biedna. Jest bezpiecznie i jest dużżżo Niemców.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Mar 2010 14:11 

Kamilu trochę czytałem w internecie i od niedawna jest możliwe zwiedzanie Malediw na własną rękę ;) kiedyś wymagany był na lotnisku przy kontroli paszportów jakiś dowód że ma się nocleg na wszystkie dni w hotelu co najmniej 3*** teraz na lotnisku nie pytają już o nic i ponoć w łatwy sposób można dostawać się nawet na najpiękniejsze wysepki, z noclegiem najłatwiej w stolicy Male - ceny od 28 dolców za pokój 2 osobowy.

Swoją drogą coraz więcej nas tutaj... można by kiedyś pomyśleć o jakimś zlocie forumowiczów :D np. po wakacjach w jakimś cieplejszym kraju niż Polska. Pozdro!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Mar 2010 15:30 
Założyciel
Awatar użytkownika

Fajny pomysł!

#8 PostWysłany: 17 Mar 2011 17:18 

hej, to mój pierwszy post więc na wstępie witam wszystkich:) Nie chcę zakładać nowego tematu a mam kilka pytań odnośnie zakupu biletów przez Ltur. Mam nadzieje że ktoś kto korzystał już z ich usług podzieli się wiedzą:)

1. Mój niemiecki nie jest zbyt dobry ale zastanawiam się dlaczego przy bukowaniu biletów (próbowałem malediwy i dubaj) wpisując dane podróżnych, przy okienku Staatsbürgerschaft (jak rozumiem chodzi o obywatelstwo) nie ma opcji polskie? jak zaznaczały to osoby które bukowały tam bilety?

2. Zastanawiam się dlaczego Dubai jest taki tani? (500E z hotelem za tydzien?!) Czy wynika to z sezonu czy z jakich innych czynnikow. Co ogólnie sądzicie o tym kierunku podróży?

3. Czy osoby które podróżowały z lturem ( czy to w opcji fluge czy fluge& hotel) mogą potwierdzić że cena widoczna w zakładce superlast minute to ostateczna cena za lot, ew. lot i hotel?

Bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczonych podróżników, bo ceny mają rzeczywiście zniewalające (mam nadzieję że w czerwcu nie będą o wiele wyższe;) a krótki czas od zabukowania do wylotu akurat dla mnie nie stanowi problemu:)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Mar 2011 17:25 

niebieski
siamano napisał(a):
(...)
2. Zastanawiam się dlaczego Dubai jest taki tani? (500E z hotelem za tydzien?!) Czy wynika to z sezonu czy z jakich innych czynnikow. Co ogólnie sądzicie o tym kierunku podróży?
(...)

Do Dubaju potrzebujesz wizę. Koszt wizy ok 650pln. Nie wiem jak Niemcy, czy potrzebują wiz czy nie ale podejrzewam że też, ale dla nas jest to dość poważna przeszkoda w spontanicznym wyjeździe. Nie chodzi o koszt ale o czas: do wyrobienia wizy potrzebna jest rezerwacja w hotelu. Jeśli nie masz wcześniejszej wizy wielokrotnej to tak o spontanicznie nie polecisz ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Mar 2011 08:46 

siamano napisał(a):
1. Mój niemiecki nie jest zbyt dobry ale zastanawiam się dlaczego przy bukowaniu biletów (próbowałem malediwy i dubaj) wpisując dane podróżnych, przy okienku Staatsbürgerschaft (jak rozumiem chodzi o obywatelstwo) nie ma opcji polskie? jak zaznaczały to osoby które bukowały tam bilety?

wybierz "andere"?

#11 PostWysłany: 19 Mar 2011 19:26 

siara napisał(a):
po prostu istna masakra :))) czaję się na Malediwy

wlasnie sa za 358e
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 19 Mar 2011 20:03 

niebieski
przypatrz się dobrze... 179€ za Malediwy
Image
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 19 Mar 2011 20:25 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
Co jest w cenie takiego biletu? Jakieś opłaty za bagaż, płatność kartą?
I ogólnie takich biletów jest dużo, czy raczej trzeba mieć szczęście żeby zdążyć kupic?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Mar 2011 20:59 

Loty: 120
Kilometry: 122 460
Nie wiem czasem czy lepsza okazja nie jest meksyk za 229EUR. Bo na Maledivach ciężko z tanimi noclegami.

#15 PostWysłany: 20 Mar 2011 20:54 

osiek napisał(a):
przypatrz się dobrze... 179€ za Malediwy
Image

zmienili, bo cena z podatkami byla wyzsza jak ja przegladalem.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 20 Mar 2011 21:00 

niebieski
Łasica jesteś pewny? DOmyślnie pokazuje cenę dla 2 osób.. a 2*179=358 :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 20 Mar 2011 22:03 
Awatar użytkownika

niebieski
osiek napisał(a):
Łasica jesteś pewny? DOmyślnie pokazuje cenę dla 2 osób.. a 2*179=358 :)

dokladnie, nic nie zmieniali ;)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 20 Mar 2011 23:41 

niebieski
Wiele razy korzystałem z Ltura. Ich oferta zmienia się na korzystniejszą im bliżej imprezy, tym lepsza cena. Jeżeli lot ma być następnego dnia to ok 20 30 maksymalnie opuszczają cenę. Widziałem już wówczas Malediwy za 92 Euro, Meksyk, Domnikanę czy Jamajkę za 119 Euro. Do każdego biletu lotniczego można dokupić za 33 Euro dojazd pociągiem do lotniska z dowolnej stacji w Niemczech np w Gorlitz. Korzystać można wówczas z pociągów Deutsche Bahn w tym ze słynnych ICE. Bilet taki przychodzi po zapłaceniu kartą na maila, wraz z biletem lotniczym.
http://www.ltur.com/de/flug.htm
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 23 Kwi 2011 23:43 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
luxyfer napisał(a):
Co jest w cenie takiego biletu? Jakieś opłaty za bagaż, płatność kartą?
I ogólnie takich biletów jest dużo, czy raczej trzeba mieć szczęście żeby zdążyć kupic?

Podbijam pytanie raz jeszcze - głównie chodzi mi o ilość bagażu wliczoną w cenę
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 24 Kwi 2011 13:24 

niebieski
Sorry, ale nie zauważyłem wcześniej pytania. Jeżeli chodzi o bagaż to 20kg rejstrowanego i 5 podręcznego jest w cenie. Odprawić można sie na lotnisku beż żadnych dopłat. Płaci się kredytówką również bez opłat. Niemcy bardzo lubią dużo jeść, więc posiłki są za free. Jedzenie i punktualność to moim zdaniem podstawa oceny linii lotniczych i hoteli na wszelakich niemieckich forach internetowych. Jeżeli chodzi o dostępność to za tą cenę Ltur oferuje miejsca, które zostały. Czasem zdarza się, że można kupić coś ciekawego na parę dni przed wylotem. Najlepsze jednak ceny są na dzień, dwa przed datą wylotu. To danego biletu lotniczego Ltur proponuje często hotel i transfer. Widziałem już Kubę, Jamajkę czy Dominikanę za ok 400 euro all z przelotem. Rok temu na początku wakacji była Kenia z Monachium w czterogwiazdkowym hotelu z wersja HB dla dwóch dorosłych i 10 letniego dziecka za 1200 euro. Za dopłatą 33 euro można do każdej imprezy dokupić powrotny bilet kolejowy na wszystkie pociągi Deutsche Bahn, również ICE. Taki bilet w jedną strone kosztuje 22 euro. Dzieci do 12 lat jada za darmo. Czyli zostawiamy auto bp. w Zgorzelcu i z Goerkitz jedziemy osobowym do Dresden i potem ICE do Frankfurtu i to tylko za 33 euro.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Proximic [Bot] oraz 13 gości