Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Lip 2012 19:39 

Witam,

Czy kupując bilet w Raynair należy obowiązkowo odbyć odprawę online i wydrukować kartę pokładową ?

Proszę o odpowiedź i wyrozumiałość :)
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 03 Lip 2012 19:40 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
tak - obowiązkowo, inaczej nie wejdziesz na pokład samolotu.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Lip 2012 20:04 

nie musisz się odprawiać online i drukować karty, zawsze możesz odprawić się na lotnisku, ale to wiąże się z dodatkowymi (niemałymi) kosztami ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Lip 2012 21:25 

Dzięki za odpowiedź, a czy można to wszystko zapisać w pdf przed drukowaniem ? bo nie mam drukarki i chciałbym to przesłać do znajomego aby mi wydrukował
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Lip 2012 21:28 
Awatar użytkownika

srebrny
nie ma problemu zeby zapisac w PDF ew. polecam taki programik jak doPDF - tworzy ci wirtualna drukarke - ktora zamiast drukowac- zapisuje wszystko co chcesz w pdf xD
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Lip 2012 21:48 

A może ktoś dokładnie może odpowiedzieć czy można to zapisać bezpośrednio ze strony (bez użycia programu) jako pdf ?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Lip 2012 22:20 
Awatar użytkownika

niebieski
suszek napisał(a):
nie ma problemu zeby zapisac w PDF ew. polecam taki programik jak doPDF - tworzy ci wirtualna drukarke - ktora zamiast drukowac- zapisuje wszystko co chcesz w pdf xD

ale po co, skoro mozna po ludzku ściągnąć PDFa po odprawie prosto ze strony ryanaira czy każdej innej linii, oferującej tego typu usługę?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Lip 2012 22:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Blackall napisał(a):
suszek napisał(a):

ale po co, skoro mozna po ludzku ściągnąć PDFa po odprawie prosto ze strony ryanaira czy każdej innej linii, oferującej tego typu usługę?

nie wiedzialem jak to jest w ryanie - podalem na wszelki wypadek :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 04 Lip 2012 21:27 

Mam jeszcze jedno pytanie, czy po wybraniu odprawy online cena biletu może się obnizyć ? tzn. będzie niższa niż ta, która sie wyświetla w momencie wyszukania biletu ?

Jeszcze jedno pytanie czy ubezpieczenie podróżne w Raynairze jest obowiązkowe ? bo kosztuje ok 13f i zastanawiam się czy można z tego zrezygnować ?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 04 Lip 2012 21:40 
Awatar użytkownika

niebieski
beczer napisał(a):
Mam jeszcze jedno pytanie, czy po wybraniu odprawy online cena biletu może się obnizyć ? tzn. będzie niższa niż ta, która sie wyświetla w momencie wyszukania biletu ?

Jeszcze jedno pytanie czy ubezpieczenie podróżne w Raynairze jest obowiązkowe ? bo kosztuje ok 13f i zastanawiam się czy można z tego zrezygnować ?

odprawa online jest zawsze wybrana. Czasami tylko pokazuje sie jako darmowa/płatna - ale nie masz na to wplywu.

ubezpieczenie ustaw na "brak" czy jak tam jest. Nie jest ci potrzebne (chyba, ze bardzo chcesz)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 04 Lip 2012 22:04 

a jak uważacie lepiej bilet zakupić miesiąc wcześniej czy też czekać na ostatnia chwilę i liczyć na niższą cenę ?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 04 Lip 2012 22:05 

Raczej kupić już.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 05 Lip 2012 17:22 
Awatar użytkownika

niebieski
W ryanie nie ma last minute, bilety na kilka dni przed wylotem drozeja i to sporo. Z mojego doswiadczenia najtaniej jest na miesiac - 6tyg przed wylotem, potem to loteria.
Co do ubezpieczenia - po wpisaniu nazwiska pasazera wybierz z listy rozwijanej ponizej "ubezpieczenie podrozne nie jest wymagane". Pod nazwiskiem masz tez opcje wyboru priority boarding, zaznacz nie. Wtedy nie doliczy ci nic do ceny biletu. Kup bielty karta MC prepaid, zaoszczedzisz na platnosci karta 6e/os/lot.

#14 PostWysłany: 16 Lip 2012 13:01 

Witam,
Mam takie pytanie: we wrześniu lecę do Barcelony z Wizzair, powrót mam po 11 dniach. Odprawę w pierwszą stronę zrobię w domu ale już na powrót muszę w Hiszpanii (bo najwcześniej można to zrobić 7 dni przed lotem) Wiem, że w Ryanair można sobie zapisać plik z kartą pokładową w pdf . Czy w Wizzair też tak jest? Sam dostęp do internetu to nie jest problem ale z wydrukowaniem może być gorzej. Dlatego chcę sobie zapisać np. pendrivie i wydrukować tam gdzie się da. Z góry dzięki za odp
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 16 Lip 2012 13:16 

Możesz bez problemu zapisać pdf
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 16 Lip 2012 16:43 

Witam,

Proszę o pomoc. Dwa tygodnie do odlotu, więc chciałam dokonać odprawy przez internet i wysłać karty osobie (a właściwie dwom) która wylatuje 31.07 z Pizy do Krakowa.
Wpisałam dane osoby jednej i drugiej, naciskam żółty przycisk "Odprawa" i wyskakuje mi komunikat: Once your dokument details have been entered here they cannot be modified online.
If you need to update your document details prior to your flight departure, please contact call centre.

No i nie mam pojęcia co mam robić. Proszę o szybką pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 16 Lip 2012 17:06 

Dzisiaj masz 16 dzień do odlotu tak licząc a odprawy można dokonać max 14 dni przed odlotem to pojutrze będzie ok
 PM off  

#18 PostWysłany: 16 Lip 2012 17:49 

Też w międzyczasie do tego doszłam :-), ale dziękuję za pomoc.
Mam nadzieję, że nie będę miała problemów, przez to, że przy tym "grzebałam".

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:21 

Loty: 32
Kilometry: 53 302
Witam
Prosze o pomoc gdyz w niedziele tydzien temu odrawialem sie wizzairem do londynu i wszystko bylo ok, dzis probuje sie odprawic na jutrzejszy lot do budapesztu tez wizzairem i nie mam mozliwosci wpisywania danych pasazerow lecz moge sie odprawic, myslalem ze przejmie dane z poprzedniej odprawy ale po wydrukowaniu kart pokladowych mam tylko imie i nazwisko bez narodowosci oraz nr paszportu i daty waznosci. Czy zmienili karty pokladowe i odprawe? Czy to jest wszystko ok?
Pozdro
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 17 Lip 2012 15:03 

wdrozdik napisał(a):
Witam
Prosze o pomoc gdyz w niedziele tydzien temu odrawialem sie wizzairem do londynu i wszystko bylo ok, dzis probuje sie odprawic na jutrzejszy lot do budapesztu tez wizzairem i nie mam mozliwosci wpisywania danych pasazerow lecz moge sie odprawic, myslalem ze przejmie dane z poprzedniej odprawy ale po wydrukowaniu kart pokladowych mam tylko imie i nazwisko bez narodowosci oraz nr paszportu i daty waznosci. Czy zmienili karty pokladowe i odprawe? Czy to jest wszystko ok?
Pozdro

wszystko jest ok, w ramach lotów w strefie Schengen na karcie pokładowej drukowane są tylko imię i nazwisko, bez nr dokumentu podróży
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość