Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 18 Kwi 2012 20:35 

mod: przenoszę z wątku o BZ WBK

witam:)

czy karta karta przedpłacona BNP Paribas
http://www.bnpparibas.pl/finanse-osobiste/przedplacone.asp

działa przy płatnościach w Ryanair?

dużym jej plusem jest - jeśli działa - płatność do wysokości salda, a nie do 500 zł.

A czy ktoś testował PEKA (Poznańską A. kartę miejską) - czy wystarczy po prostu taka odebrana z banku jako Peka (sieciówka), czy też trzeba do niej podpisać osobną umowę, żeby funkcjonowała jako karta płatnicza ?

dzięki i pzdr
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#22 PostWysłany: 18 Kwi 2012 20:46 

platynowy
perednica napisał(a):
czy karta karta przedpłacona BNP Paribas
http://www.bnpparibas.pl/finanse-osobiste/przedplacone.asp

działa przy płatnościach w Ryanair?

Działa bezharaczowo tak jak inne. Ale nie jest darmowa, więc lepsze rozwiązanie to Skarbonka Auchan która jest za free i do nabycia od ręki.

#23 PostWysłany: 18 Kwi 2012 20:51 
Moderator forum

perednica,
Paribas powinna działać
PEKA -> search.php?keywords=peka&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 18 Kwi 2012 21:14 

dzięki za błyskawiczne info :D

faktycznie, Auchana bardziej się opłaca:)

ktoś ją już testował bo info na forum za bardzo nie widzę, albo nie mogę znaleźć :x

pzdr
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 29 Cze 2012 13:17 

Niestety dzisiaj odkryłem pierwszy minus karty Skarbonka z Auchan.

Otóż przelew ekspresowy z innego banku (w moim przypadku Mbank/Blue Media) nie pojawia się niestety od razu na koncie.
Właśnie minęła godzina i nic. Podejrzewam, że pieniądze pojawią się dopiero w poniedziałek. Ale czy wtedy bilety, które miałem kupić będą w tej samej cenie?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 29 Cze 2012 13:23 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
pascal napisał(a):

Otóż przelew ekspresowy z innego banku (w moim przypadku Mbank/Blue Media) nie pojawia się niestety od razu na koncie.
Właśnie minęła godzina i nic. Podejrzewam, że pieniądze pojawią się dopiero w poniedziałek. Ale czy wtedy bilety, które miałem kupić będą w tej samej cenie?

Sprawdzales na stronie bluecash w jakich godzinach realizuja przelewy do tego banku ? O ile w ogole maja go wypisanego.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 29 Cze 2012 13:31 
Awatar użytkownika

HON fly4free
nigdy nie doladowywalem karty Auchan poprzez przelew ekspresowy z mbanku.
zwykly przelew z mbanku na karte idzie okolo 3 dni !!!
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 29 Cze 2012 13:59 

Pawel_T napisał(a):
pascal napisał(a):

Sprawdzales na stronie bluecash w jakich godzinach realizuja przelewy do tego banku ? O ile w ogole maja go wypisanego.

Oczywiście nie sprawdzałem, bo nie pomyślałem w ogóle o takim zagrożeniu:)
Napisałem to nie po to aby się skarżyć tylko poinformować o takiej (jak dla mnie bardzo dużej) niedogodności.
Wcześniej korzystałem "gościnnie" z karty BZWBK i takiego problemu nie było. Teraz jednak kupuje bilety dla większej grupy i limit 500zł jest zdecydowanie za niski.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 29 Cze 2012 14:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Przelewy na kartę skarbonkę Auchan księgowanie są ręcznie. Regulaminowo dają sobie na to aż 5 dni roboczych od otrzymania przelewu. Stan faktyczny wygląda tak, że księgowane jest zawsze następnego dnia roboczego rano po otrzymaniu przez nich przelewu. Konta mają w PKO BP. Przykładowo przelew z mbanku wykonany późno (tj. tak, że wpłata zostanie zaksięgowana na ich koncie następnego dnia, sesje Elixir itd.) np. w poniedziałek - środki na karcie pojawią się w środę rano.

#30 PostWysłany: 29 Cze 2012 15:04 

Chaykin napisał(a):
..... Konta mają w PKO BP .......

Niestety ale chyba w nie w PKO BP a w PEKAO. Właśnie wysłałem przelew z Inteligo aby przyspieszyć cały proces i wyskoczył taki odbiorca: "PEKAO Ośrodek Operacyjno - Rozliczeniowy", a pieniądze nie zniknęły od razu z konta.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 29 Cze 2012 15:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Zgadza się, mój błąd. Człowiek myśli o jednym a pisze drugie. ;-) Tak - konta mają w banku Polska Kasa Opieki S.A znanym jako Pekao.

#32 PostWysłany: 10 Lip 2012 11:44 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jaki jest limit roczny wpłat na karte Skarbonka Auchan?

Obiło mi sie o uszy ze 30.000,00 moze to byc prawda?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 10 Lip 2012 12:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Jest limit płatności w miesiącu: 10 000zł.

#34 PostWysłany: 10 Lip 2012 13:18 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zadzwonilem na infolinie

Limit roczny wpłat na karte Skarbonka to 30.000,00
po osiagnieciu tej kwoty konsultant zaleca wyrobienie nowej karty, gdyz dotychczasowa zostanie zablokowana.

Na pytanie co w sytuacji gdy przeleje ktos powiedzmy 2000 a mial juz wplaty na 29 000.00

zaksieguja mu ten 1000 zwroca - odpowiedzi nie uzyskalem zapadlo wymowne milczenie :) pewnie takiej sytuacji jeszcze nie

mieli ... :D
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 10 Lip 2012 13:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli roczny limit to 30000 zł to czemu tego nie ma w ogóle w ich regulaminie?

#36 PostWysłany: 10 Lip 2012 13:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Chaykin tez mnie to zastanowilo, zadalem pytanie na forum liczac ze ktos ten temat przerabial.
Przewertowalem co moglem w necie i nie znalazlem nigdzie zapisu o tych 30.000,00
Przekazalem tylkona forum uzyskane info od konsultanta. Przy czym kompletnie nie wiedzial co sie dzieje z karta gdybys nadplacil kwote ponad 30.000,00 - jednym slowem porazka. Zblizam sie powoli do limitu i bede w tym tygodniu w punkcie obslugi klienta w auchan dowiem sie na miejscu i podziele info jak sprawa wyglada.

http://www.swiataccord.pl/userfiles/fil ... 100910.pdf
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 10 Lip 2012 13:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli to się okaże prawdą to ja osobiście zrobiłbym im małą burzę, że ich karta nie jest zgodna z ich własnym regulaminem itp., itd. zażądał co najmniej bezpłatnego zwrotu zgromadzonych środków na moje konto no i wydania mi nowej karty. ;-)

Z drugiej strony Ci konsultanci też są mocno zakręceni. Kiedyś bodajże kolega mucha miał problem, bo odrzucało mu płatności a środki na koncie miał. Okazało się, że limit 10000 zł nie jest na miesiąc kalendarzowy ale na miesiąc rozliczeniowy tj. od dnia podpisania umowy. Jak podpisałeś np 15-tego to masz rozliczenia od 15-tego do 14-tego następnego miesiąca. Jednak żeby wyciągnąć od nich tą informację musiał dzwonić parę razy aż dostał się do kompetentnej osoby. ;)

Sam kiedyś do nich dzwoniłem i na proste pytanie czy na tej karcie można zmienić PIN musieli sprawdzić i do mnie oddzwaniać po pewnym czasie z informacją, że jednak nie można.

#38 PostWysłany: 12 Lip 2012 22:21 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wyrabialem dzisiaj kolejna karte skarbonka.
Dopytalem o kwestie limitu odpowiedzieli ze nie ma zadnego limitu rocznego wnoszonych wpłat na karte. Dla pewnosci dzwonili do swoich przelozonych w Accord taka sama informacja zadnych limitow odnosnie wysokosci wpłat w roku.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 12 Lip 2012 22:29 
Awatar użytkownika

niebieski
correos napisał(a):
Dopytalem o kwestie limitu odpowiedzieli ze nie ma zadnego limitu rocznego wnoszonych wpłat na karte. Dla pewnosci dzwonili do swoich przelozonych w Accord taka sama informacja zadnych limitow odnosnie wysokosci wpłat w roku.

Tak, jest tylko ten miesięczny 10 000zł.
A już mi się udało go osiągnąć.

#40 PostWysłany: 12 Lip 2012 22:35 
Awatar użytkownika

niebieski
correos napisał(a):

Uff... to dobrze. ;-) Podejrzane to było z tym 30k limitem wziętym z d**y. A co do limitu miesięcznego na wydatki 10k to tak - potwierdzam, i jak pisałem wcześniej chodzi o miesiące rozliczeniowe (od dnia podpisania umowy) a nie kalendarzowe.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości