Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Cze 2012 14:27 

Witajcie,

Mam pytanie odnośnie bagażu podręcznego w Easyjet. Bedę lecieć niedługo z Rzymu Fiumincino do Dusseldorfu. W przepisach jest jasno określone, że mogę wziąć jako bagaż podręczny skrzypce w futerale. Moje pytanie brzmi: czy oprócz tego futerału mogę mieć jeszcze laptopa w osobnej torbie? Wagowo bez problemu powinnam się zmieścić bo skrzypce są lekkie, zastanawiam się tylko czy nie potraktują komputera jako dodatkowej sztuki bagażu.
Jeśli nawet zaryzykuję i wezmę i skrzypce i laptopa na pokład, a oni się przyczepią, to jakie mam wtedy opcje? Ani jednej z tych rzeczy nie moge wrzucić do luku bo są zbyt delikatne.
z góry dzięki za odpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 28 Cze 2012 15:01 

Nie jestem do końca w stanie udzielić ci odpowiedzi na twoje pytanie, natomiast nakieruję cię że EasyJet to jak już wiele razy mówiłem porządniejszy LCC, nie czepiają cię tak bardzo jak Ryanair czy Wizzair ale też ceny mają inne.
A nie myślałaś wsadzić do reklamówki tego laptopa i skrzypce? Jeżeli taka reklamówka z tymi dwoma rzeczami nie przekracza wymaganych wymiarów nie będzie na 100% problemów.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Cze 2012 15:01 

Loty: 200
Kilometry: 409 881
niebieski
EasyJet i nie tylko on prowadzi politykę 1 sztuka bagażu, tak więc nie możesz mieć osobno instrumentu oraz laptopa. Nie lepiej znaleźć jakąś torbę, do której zmieści się jedno i drugie? ;)

#4 PostWysłany: 29 Cze 2012 00:11 

Dzięki za odpowedzi.
Niezły pomysl z ta torba na obie rzeczy na raz :) będę musiała pomyslec nad tym... może pokrowiec od namiotu czy coś... Jeśli leci się z instrumentem to są podane nieco większe wymiary bagażu podręcznego niż standardowy. I tak miło z ich strony, bo w innych liniach trzeba miec drugi bilet na instrument.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości