Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5872 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 294  Następna
Autor Wiadomość
#2181 PostWysłany: 21 Gru 2019 17:29 

Na apce do 22.10.2020r
 PM off  

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#2182 PostWysłany: 21 Gru 2019 18:49 

niebieski
Beznadziejni są. Jak nie wiedzą, czy będą mogli latać na danej trasie, to niech nie wystawiają na nią biletów. Mi zmienili z Nicei na Bergamo, patrzę w opcje jak tam stamtąd dojechać do Nicei i nie bardzo coś widzę.
 Profil Relacje PM off  

#2183 PostWysłany: 21 Gru 2019 18:52 

Lepiej ci będzie zamienić na loty z Krakowa, tak kombinuj :)
 PM off  

#2184 PostWysłany: 21 Gru 2019 19:30 

niebieski
Nie ma dojazdu z Bergamo do Nicei, Thello odjeżdża z Mediolanu o 15, nie ma szans zdążyć z BGY. Był Flixbus ok. 15 z przed terminalu (jechałam tak w kwietniu), ale też już go nie ma.
Ech ten Wizz...Powtórka z zeszłego roku. Wrzucają bilety, a po miesiącu nie ma trasy. Kraków jest, ale dzień później, już krótszy pobyt. Napisałam o zwrot na kk. Ciekawe, kiedy oddadzą. Chcę kupić EasyJeta z Berlina. Mam z nimi powrót.
 Profil Relacje PM off  

#2185 PostWysłany: 22 Gru 2019 00:56 

niebieski
Też mi skasowali Niceę.

W tamtą stronę mogliby się zgodzić na 2xWizz WAW-VIE + VIE-NCE (przesiadka ponad 3h), w niektórych datach nawet cena zbliżona.
Z powrotem się nie da bez noclegu w Wiedniu.
 Profil Relacje PM off  

#2186 PostWysłany: 22 Gru 2019 06:33 

Zapewne się nie zgodzą na zmianę Warszawy na Wiedeń

Chyba, że anulujesz i samodzielnie za pkt kupisz :!:

To niestety tak w Wizzair działa, lotniskiem alternatywnym dla Wiednia jest Budapeszt czy Bratysława, ale nie Warszawa
 PM off  

#2187 PostWysłany: 22 Gru 2019 09:48 

niebieski
ewaolivka napisał(a):
Nie ma dojazdu z Bergamo do Nicei, Thello odjeżdża z Mediolanu o 15, nie ma szans zdążyć z BGY. Był Flixbus ok. 15 z przed terminalu (jechałam tak w kwietniu), ale też już go nie ma.
Ech ten Wizz...Powtórka z zeszłego roku. Wrzucają bilety, a po miesiącu nie ma trasy. Kraków jest, ale dzień później, już krótszy pobyt. Napisałam o zwrot na kk. Ciekawe, kiedy oddadzą. Chcę kupić EasyJeta z Berlina. Mam z nimi powrót.

Widzę, że możnaby wybrać lot dzień wcześniej i powrót dzień później, z lotniska w Bergamo pojechać Flixbusem o 15.20 do Genui, przespać się, zwiedzić miasto i pojechać na następny dzień do Nicei Flixbusem.

Tylko nie wiem, jak powrót.

Najciekawsze jest to, że proponują Turyn , podczas gdy latają na niego 2 tygodnie z zimie, a pierwszy lot do Nicei od nich był pod koniec marca...

Widzę też tanie loty z Berlina do Nicei i z powrotem EasyJetem dokładnie w potrzbnych mi dniach. Zostaje kwestia dojazdu z W-wy do Berlina.
 Profil Relacje PM off  

#2188 PostWysłany: 23 Gru 2019 16:19 

Loty: 278
Kilometry: 370 373
złoty
Mistrzowie kombinatorstwa z Wizz Aira wyrzucili z rozkładu "meczową" rotację do Santander z Katowic - jest normalny lot jak co sobotę. Warszawa się trzyma.

Edycja. Dobra, widzę że już w meczowym wątku padła ta informacja.

#2189 PostWysłany: 23 Gru 2019 16:47 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
wydaje mi się, że dorzucą jeszcze opcje na mecz z KTW bądź z Krakowa

#2190 PostWysłany: 23 Gru 2019 23:32 

niebieski
Gadekk napisał(a):
pablo1603 napisał(a):
jean napisał(a):
@sliwa122 poleć LO i niech W6 zwraca Ci koszta, oczywiście bez sądu może być z tym ciężko

Miałem tak z rozkładem zimowym i lotu z Wrocławia do Porto zamienione na Luton. Sprawa w sądzie wygrana, zwrot kosztów za loty, tyle że Wizzem z Budapesztu.

Możesz napisać coś więcej, jak wyglądało postępowanie?

Dużo info w tym wątku:
odwolane-loty-wizzair-na-sezon-zimowy,226,130876?start=380
W skrócie :
pisemne prośby na zamianę Wrocławia na Budapeszt - odrzucone
zakup biletów z Budapesztu i domaganie się zwrotu kosztów odrzucone
reklamacja - odrzucone
- przedsądowe wezwanie do zapłaty - zignorowane
pozew w postępowaniu upominawczym - sprawa prawie rok - ale wyrok korzystny
Po świętach w starym wątku napiszę więcej szczegółów
Doskonałym merytorycznym wsparciem na forum jest Ansbach, chyba nawet robi w formie usług.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2191 PostWysłany: 27 Gru 2019 19:07 

niebieski
Widzę, że do Nicei można względnie tanio polecieć z przesiadką Wizzairem do Bazylei a potem Easyjet do Nicei z kilkoma godzinami na zwiedzanie Bazylei
K.
 Profil Relacje PM off  

#2192 PostWysłany: 27 Gru 2019 19:28 

Na TERAZ można :)

Jak to w Wizzair

Jest bezpośrednie połączenie z Krakowa, korzystać póki jeszcze nie zlikwidowali
 PM off  

#2193 PostWysłany: 27 Gru 2019 20:58 

niebieski
Zamiast Wizz na Wielkanoc do Nicei przesunąłem się na marzec LOTem po 405 PLN w cenach adwentowych.
Drożej, ale na hotelach zaoszczędzimy dużo więcej, wszystko będzie otwarte i duże podręczne.
Gdyby się dało później zamienić na Orly, w końcu jedyne loty do tego samego kraju, to samochód i kilka dni Bretania/Normandia.
 Profil Relacje PM off  

#2194 PostWysłany: 28 Gru 2019 08:33 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Na TERAZ można :)

Jak to w Wizzair

Jest bezpośrednie połączenie z Krakowa, korzystać póki jeszcze nie zlikwidowali

Lot powrotny do Krakowa ląduje chyba o północy, jak tam niby z dojazdem do Krakowa? Jak tak, jak z Modlina, to dziękuję...pamiętam (ale to było kilka(naście) lat temu), że był najpierw jakiś autobus a potem pociąg, ale o tej porze to różnie może być. Poza tym te loty z Krakowa też mogą niedługo odwołać. Ja lecę dopiero pod koniec marca, a wtedy już może ich nie być

No chyba też mój limit pecha w WizzAir się wyczerpał i tych lotów do Bazylei nie odwołają... :oops:
 Profil Relacje PM off  

#2195 PostWysłany: 28 Gru 2019 08:44 

Widzę sporo lotów Nicea - Kraków w marcu od 9,99 euro z wdc i też flixbusa o 1:30 za 19,99 zł do Warszawy

Ty wolisz przez Szwajcarię, twój wybór
 PM off  

#2196 PostWysłany: 28 Gru 2019 08:51 

niebieski
Problem w tym, że nigdy nie mając problemów z Wizzairem wykupiłam hotel w ofercie bezzwrotnej na konkretne daty. W sumie przez Bazyleę w tym konkretnym terminie wyszło ok. 200 zł w obie strony plus doszło parę godzin na zwiedzanie Bazylei, więc jest ok, ale tak to oczywiście Kraków byłby może dobrą opcją.
 Profil Relacje PM off  

#2197 PostWysłany: 28 Gru 2019 13:02 

Loty: 55
Kilometry: 120 474
niebieski
Hej wszystkim!
Kupiłem bilet na sierpień Warszawa - Lyon i zmienili mi na Warszawa - Paris Orly. Czy ten Paryż już się raczej utrzyma, czy mogą coś jeszcze zmienić do sierpnia?
Dzięki !
 Profil Relacje PM off
tarman lubi ten post.

#2198 PostWysłany: 28 Gru 2019 13:04 
Awatar użytkownika

Loty: 258
Kilometry: 487 529
srebrny
Zmienili dni wylotu Podgorica - Budapeszt :(

Sent from my iPhone using Tapatalk

#2199 PostWysłany: 28 Gru 2019 13:23 
Awatar użytkownika

srebrny
@jabollus trasa WAW-ORY dopiero startuje i skasować nie skasują... Na pewno nie w tym sezonie
Trzeba jednak liczyć się ze zmianą godzin lub dni wylotu jak to u Wizza często bywa...
Na razie warto poczekać jeszcze trochę i nie akceptować tych zmian dziś. Trasa startuje od końca marca więc trochę czasu masz jeszcze....
Akurat tutaj loty są codziennie, więc warto i nawet trzeba zrewidować pierwotny plan i dopasować sobie daty - masz możliwość zmiany dat -14/+30 ...

Nie czekał bym jednak do akceptacji zmian " na ostatnią chwilę"
 Profil Relacje PM off
jabollus lubi ten post.
jabollus uważa post za pomocny.

#2200 PostWysłany: 04 Sty 2020 21:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie wiem czy było, ale widzę, że skasowali loty WAW-LYS. Ostatni tam 28 marca.
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5872 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 294  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości